Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 03 apr 45 reacties

Zoveel groene avondjurken heeft Máxima in haar kast hangen

Máxima en avondjurken: het is een gouden combinatie. Onlangs keken we al naar de roze exemplaren, vandaag komen de groene aan de beurt.

Om de reacties overzichtelijk te houden, heb ik de jurken genummerd van links naar rechts. Aan de omschrijvingen die schuingedrukt zijn, kun je de éénmaal gedragen jurken herkennen. 

1. Tweedelig combinatie met asymmetrische top gen geborduurde rok. Een ontwerp van Benito Fernandez.
2. Tweedelige combinatie met een paarse overslagrok. Een ontwerp van Graciela Naum.
3. Jurk met bladmotief en brede schouderbanden, ontwerper onbekend.
4. Groene avondjurk met overjas van rood fluweel. Een ontwerp van Benito Fernandez.

PPE/NLbeeld

5. Volantjurk van Lanvin
6. Jurk met geborduurd lijfje en verenrok, geleend van schoonmoeder Beatrix
7. Off-the-shoulder avondjurk van Jan Taminiau
8. Vintage empirejurk van Valentino

PPE

9. Driedelig complet met ophalen in de rok
10. Strapless positiejurk van Natan
11. Zeemeerminnenjurk met bolero van Jan Taminiau
12. Paillettenjurk met watervalhals van Jan Taminiau

13. Sari van Jan Taminiau

Dertien jurken dus. Zit er een bij die je graag nog eens terug ziet? Ik zou de laatste, nummer 13, nog wel eens willen zien ZONDER de zilveren peeptoes. Mijns inziens haalt de schoenkeuze de hele jurk naar beneden. Een herkansing met andere schoenen is mijns inziens een goed idee. De zeemeerminnenjurk (nummer 11) lijkt me een goede keuze voor het diplomatendiner. Tijdens deze gelegenheid draagt Máxima immers steevast een oudere jurk. En nummer 4 vind ik ook wel interessant. Wat voor jurk krijgen we te zien als de jas uitgaat?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
45 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Alleen nr 3 mag ze wat mij betreft nog eens dragen. De rest mag naar het Kostuum museum nu Kunstmuseum Den Haag.

Nummers 2 (Graciela Naum) & 8 (Valentno) blijf ik eeuwig chic, elegant en o zo mooi vinden.

Ben het eens met je Josine, ik zou de laatste ook nog eens terug willen zien met een mooi elegant schoentje en een goed opgestoken kapsel, geen witte omslagdoek en ander tasje. Zo’n sari verlangt misschien ook een iets kleinere stap. Ik denk dat het volledig anders toont. Voor de rest wordt niet heel enthousiast van het legioen groene robes. Lanvin mooi maar erg aanwezig, Valentino zoals door PK020 geopperd mogelijk prachtig voor Ariane (maar die is langer dan Maxima dus dat zou wel eens hoog water kunnen worden). De Argentijns/Latijnse afdeling kan anders gestyled nog wel eens leuk zijn (ook voor de dochters, ik zie Alexia er wel in) of korter gemaakt en daywear? Valt me op dat de groene JT’s wat gedateerd ogen …
Heel leuk overzicht, niet haar best kleur …

Hoog water 😅 idd Ingemariet, ik heb niet stil gestaan bij haar lengte maar qua stijl vind ik dit wel passend bij Ariane.

Er is geloof ik toch ook een mooie zwarte Valentino die door Máxima maar 1x gedragen is? Zie ik Ariane ook zo in weglopen of toch maar niet ivm het hoge water 😁

🟢 De sari valt me tegen, vind ‘m eigenlijk helemaal niet mooi / staan.
🟢 De groene Valentino is zo mooi – I 💚 Valentino – graag zie ik Ariane hierin verschijnen.
🟢 De Lavin vond ik prachtig maar heeft z’n beste tijd gehad en de koffiebonen jurk van JT is oké maar ook niet meer dan dat.
🟢 De vintage van Beatrix vind ik fantastisch, zeker voor herhaling vatbaar inclusief tips van een aantal lezers hierro.
🟢 Heel graag zie ik Máxima nummer 2️⃣ van Graciela Naum herdragen 🤩 …. tijdloos zwierig, vrouwelijk en niet té 👌🏼
🧜🏽‍♀️ Ik moet telkens glimlachen als Josine het in mijn ogen totaal niet flatterende vreeeeselijke JT zeemeerminnen debacle 😬 weer aan de man/vrouw probeert te brengen, weg ermee zelfs de zak van Max onwaardig 🤭

Wil je even uitleggen wat je bedoelt met de koffiebonenjurk? 😄🫘

😄 Josine heeft deze jurk zo gedoopt, toch Josine? 😆 Of vergis ik mij? De off-the-shoulder avondjurk, ik vind de kleur te scherp en het doorschijnende niet echt mooi maar afijn oké 😉

Wat leuk Oranjefan, het lijken warempel net koffieboontjes 🫘 👏🏼

Nooit meer een strapless. De jurk van Beatrix op kuitlengte. Verder vind ik de meeste gewoon mooi.

2, 7, 12 en 13 vind ik het herdragen waard. Rest is grotendeels gedateerd of vind ik gewoon minder mooi. Bij 13 sluit ik mij bij Josine aan; graag met andere schoenen…..
En de “gevlochten” jurk van JT magMaxima ook wel weer eens dragen.

De JT sari jurk vind ik nog wel van deze tijd, dan bijv. met een lage knot met middenscheiding. De schoenen vind ik wèl ok, maar een goudkleurige verfijndere schoen is bij opgestoken haar beter. De ‘Beatrix jurk’ blijft mooi, wel de schaar erin, want deze lengte is raar, een zilveren hak eronder en de veertjes kunnen weer even mee.

Veel gedateerde jurken, maar de Taminiau en Lanvin zou ik nog best eens willen zien,

De Lanvin japon is nog steeds prachtig

Mooi dat groen inmiddels is het grootste deel wat mij betreft wel gedateerd nummers 2, 4, 5, 6, 7 en 13 zie ik graag nog eens terug 11 en 12 zijn ook zeker voor herhaling vatbaar

Ik heb al Máxima’s avond japonnen eens geteld en kwam op het enorme getal van van 114 stuks uit 🫨. Als ik dat door een gemiddelde prijs doe van € 2500 per stuk, ja sommige zijn wellicht goedkoper maar de meeste zijn op maat gemaakt dus echt wel duurder, maar ik hou de prijs wat aan de onderkant, kom ik toch op een bedrag van bijna € 300.000 wat ze alleen al aan avondrobes in de kast heeft hangen. Eerlijk gezegd denk ik eerder dat het al een half miljoen is. Ps. Nummer 7 blijft voor mij de mooiste van de “groentjes”

Ik dacht dat ze meer groene avondjurken had. En ook meer indrukwekkend. De JT jurk is mooi maar weinig creatief. De Monaco ontvangst dress vind ik t leukst, maar die bobbelrits niet mooi.

Kortom: ik hoef geen enkele terug te zien, ik laat haar kiezen uit de roze reeks!

5 en 7 vind ik mooi, maar niet zo geschikt voor een herhaling. 12 en 13 wel, die zie ik graag nog eens terug. 12 kan altijd, 13 moet wel de juiste gelegenheid zijn. Verder zou ik 2 en 6 ook bewaren. De rest mag weg wmb

Voor mij zij de favorieten nr 7 en nr 13

Ja, 13 inderdaad, maar dan met een andere styling en inderdaad anders schoenen. Nummers 5,6 en 7 vind ik ook leuk. Al vond ik destijds 5 wel errug strak zitten, maar de volant en styling maakte alles goed. Nummer 5 is ook wel wat voor Alexia, 7 misschien mooi bij Amalia en 6 vind ik eigenlijk ook wel iets voor Ariane als ik nu toch bezig ben 😄

Wanneer ik kijkend en keurend langs deze groene japonnen loop en ik de vrije hand kreeg van Maxima, zou mijn persoonlijk advies zijn:
Laat Eloïse de nummers 1-2-3-4-8-9-10 maar ophalen voor haar winkel.
Nr. 5 lijkt mij heel mooi voor Alexia.
Nr 6 zou ik iets korter maken en dan in de herkansing als cocktailjurk.
Nr. 7 is nog prima te herdragen als avondjapon.
Nr. 11 eveneens, mits hij niet te strak gaat zitten.
Nr. 13 vind ik een leuk kado voor schoonzus Laurentien.
Maar de absolute topper is voor mij nr. 12 …..zó prachtig!! 🤩
Als galajapon met een mooi opgestoken kapsel + diadeem en completeren met wat juwelen.

Ik zou graag nr. 2 nogmaals zien – een frisse, verrassende en mooie combinatie!

De volantjurk van Lanvin vind ik tot op de heupen prachtig. Erg jammer dat de onderkant niet mooi valt. Kleurencombinatie van nr 2 blijft schitterend en de top zie ik ook heel graag eens terug op een mooie wijde pantalon. De JT nr 7 blijft schitterend, maar heb ik nu even genoeg gezien. Het liefst zie ik nr 12 terug, anders afgestyled krijg je weer een heel ander plaatje.

De nummers 7 en 8 vind ik de mooiste.

2 is prachtig, die mag nog een keer gedragen worden., nr 6 is idd lief gebaar.
Rest vind ik niet zo.

Staat haar vast ook goed. Maar Josine hoe weet jij dat.

Oohh wat leuk!

Nr. 12 kende ik niet (meer) en vind ik echt prachtig (met een andere hoed of haarwerk).
De sarong (13) is ook prachtig en ik hou van Maxima met middenscheiding (inderdaad met andere schoenen).

Nr.8 vind ik een prachtige kleur groen, empire model heel mooi, maar mag voor mij iets hoger aansluiten, nu te laag , waardoor het beetje afgezakt lijkt.
Met stola in dezelfde kleur een mooi geheel.
Nr 13 zeker herdragen waard, wat een irachtige stof en zooo mooi verwerkt.idd. andere schoenen, en graag mooi opgestoken kapsel erbij .

😂

De eerste vier, 5 en 8 vind ik niet meer mooi. 7 vind ik ook de allermooiste uit de reeks. 6 is ook erg mooi vermaakt en kan nog best mee. De gedempte groene kleuren vind ik niet zo mooi bij Maxima staan.

Ha heerlijk groen😍
Voor mij staat de jan Taminiau nr. 7 op nummer één. En zo toepasselijk gedragen bij het staatsbezoek aan Ierland.
Ook nr. 6 vind ik nog steeds een topper, ondanks dat hij iets te kort was, en zo’n lief gebaar naar schoonmama.
De sari vind ik wat flets staan, ik houd bij Maxima in groen, van de sterkere kleuren.
Nr. 9 (het driedelige complet) vind ik ook heel leuk, gewoon omdat het lekker anders is: kolletje, een soort van camouflage-print, ophalen in de rok.
Nr.2 van Naum met paarse rok maakt duidelijk dat Maxima van onverwachte kleurcombi’s houdt. Er zouden nog veel spannende combi’s volgen.
Nr.4 met rode fluwelen overjas vind ik lekker “out of the box”, beetje hippie/Ibiza look en dan ook nog de tutti-frutti erbij🤩 Graag nog eens in de herhaling majesteit🙏🏻

Nr 6 vind ik ook een topper, wat is en blijft dat toch een mooie jurk, maar in deze lengte is het totaal plaatje voor Maxina niet goed .

Nummer 2, en 5. Jurk 7 blijft mooi, maar hebben we al vaker gezien, dus voorlopig even niet. Nog een keer de jurk van schoonmoeder zal wel niet gaan gebeuren, maar jurk 6 vindt ik zeker geslaagd.
Jurk 13 bevalt me niet. Dat komt voor een groot deel door de schoenen en het kapsel. Het oogt allemaal “goedkoop”.
Jurk 8 is een mooie kleur groen, maar wordt denk ik nu te bloot. En ja, wat zit onder die rode jas?

Prachtige avondjurken!
Ik herinner mij ook nog een prachtige zilver/beige bruine jurk met strik op de schouder en een soort vlechtwerk van Jan Taminiau. Is misschien geen officiele avondjurk maar ook een prachtig exemplaar. Ik hoop zo dat onze koningin deze jurk nog eens draagt in het openbaar.
Nummer 17 van de onderstaande link.
https://www.modekoninginmaxima.nl/deze-38-outfits-kocht-maxima-bij-jan-taminiau/

Last edited 3 maanden geleden by Modemuis

Ja, die! Gaat inderdaad om borduurwerk, veel te mooi om niet vaker te dragen.

Misschien hebben wij geluk, maar wat knap dat jij daar ook nog over nadenkt Josine. Pluim!

5,7 en 11 zijn mijn absolute favorieten.Nr 2 vind ik een mooie combinatie van kleuren.1,3,4 en 9 mogen van mij in de bekende zak van Max.

Heb jij inzicht in wat wel en wat niet bewaard wordt, Josine?
Ze kunnen toch niet alles bewaren?
Of misschien alleen de bijzondere stukken, bekende ontwerpers, of wat bij welke bijzondere gelegenheid is gedragen, stoffen die ze gekregen hebben? Ik noem zo maar wat, misschien dat jij meer weet……

Ook goed, maar niet alles is geschikt voor 2e kans😉😂

😉😂👍