Avatar foto Door Josine Droogendijk
Beatrix 01 apr 0 reacties

Zien: Beatrix en Máxima vallen allebei voor logo-print van Valentino

Prinses Beatrix liet zich in de jaren zestig en zeventig graag kleden door Theresia Vreugdenhil, maar veel minder bekend is dat ze af en toe ook een uitstapje maakte naar de grotere modenamen. Valentino bijvoorbeeld, of Prada en Chanel. In de kast van onze oudvorstin hangt dan ook een soortgelijke print als in die van Máxima. 

Wie zich dit paasweekend verveelt, zou eigenlijk eens in de archieven van de grote modenamen moeten duiken. Schetsen van Dior, stofstaaltjes van Chanel, detailfoto's van Prada: het is allemaal even heerlijk om te zien. En met een beetje geluk kun je ook zomaar op een koninklijk verhaal stuiten. Zo nam ik gisteren een kijkje in de Valentino-collectie van 1969. In dat jaar zette de Italiaanse ontwerper zijn logo, de hoofdletter V, centraal in prints en accessoires.

En ja, die print herkende ik onmiddelijk. In de periode 1970 tot 1974 droeg prinses Beatrix er namelijk een jurk van. Kijk maar:  

Close-up:

Onlangs droeg koningin Máxima een Valentino-jurk die qua print een-op-een was geinspireerd op de collectie uit 1969. En zo kwam het dat Máxima en Beatrix beiden rondliepen met een soortgelijke logo-print. Het is vast toeval, maar toch vind ik het leuk. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments