Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 03 feb 36 reacties

Willem-Alexander en Máxima vieren trouwdag met diner

Om hun 21e trouwdag in stijl te vieren dineerde Team Oranje gisteren bij de Kathedraal van Doornen met 21 Curaçaoënaars die veel betekenen voor de maatschappij. 

Koningin Máxima droeg tijdens de feestelijke gelegenheid haar mosterdkleurige jurk van Zimmermann, die ook op de voorkant van mijn boek De magie van Máxima prijkt.

02-02-2023 © PPE/Nieboer

De jurk, gekocht op een vrije dag tijdens het staatsbezoek aan Australië, werd publiekelijk twee keer eerder gedragen.

Als tegenkleur koos Máxima dit keer voor turkoois. Haar oorbellen zijn nieuw. Cadeautje van de koning?

Bruno/Van Emst

Mode prinses Amalia

Prinses Amalia droeg een jurk die je vast nog wel herkent: de donkerblauwe La Dress van haar binnengeleiding bij de Raad van State.

02-02-2023 © PPE/Nieboer

Amalia bij de Raad van State, december 2021.

(c) PPE/Nieboer

Nieuwe oorbellen:

Het groene tasje is een ontwerp van Jacquemus.

Qua schoeisel had Amalia een tactische keuze gemaakt. De witte wedges van Schutz hebben een deels transparante hak, waardoor de sleehak (die veel comfortabeler loopt) oogt als een naaldhak. Slim gedaan!

Informatie met dank aan Ufo No More
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
36 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

En weer complimenten dat de dames er zo verzorgt uit zien. Allebei een leuke jurk. De sandalettes van Amalia wil ik ook😍. De oorbellen en tasje van Máxima vind ik zelf iets minder bij deze jurk. Wel wil ik complimenten geven dat Máxima haar kapsel elke dag zo leuk is, opgestoken of los het is zo verzorgt. Dus het kan wel😉

Oh wauw wat leuk 1 van mijn favoriete outfits van Máxima te zien. Deze jurk vind ik zo ontzettend leuk en staat haar geweldig. Amalia shinet alweer, wat staat deze jurk graat geod en wat een leuke wedges draagt ze hier bij. Kortom perfecte outfits!

Mij spijt het zeer hoe sommigen, hier, dingen suggereren over Amalia.
Er worden veel te veel aannames gemaakt. Laat haar toch.
De tijd zal het leren.

Hier ben ik het helemaal mee eens. Amalia groeit vanzelf in haar rol, net als Maxima destijds. Vergelijken mag je moeder en dochter sowieso niet, zij zijn heel verschillende types, innerlijk en uiterlijk.

Gewoon een bedachtzame, jonge vrouw.
Verder niets.

Jaaaa eindelijk een japon voor Amalia, heel leuk! Ook Maxima in een leuke japon. Alles goed behalve de oorhangers van Maxima vind ik niet mooi. Lijkt wel plastik, wat natuurlijk heel goed kan maar mooi kan ik ze niet vinden.

Moeder en dochter beiden gekleed in een mooie jurk.
Ze zien er allebei keurig uit.
Gezien de trouwdag van het koningspaar had ik eigenlijk een nieuwe japon verwacht, maar dit is natuurlijk ook prima.
Persoonlijk vind ik de tegenkleur groen van de tasjes en Maxima’s oorbellen erg hard overkomen bij de kleding, maar dat zal een kwestie van smaak zijn.
De schoenen van Amalia zijn leuk bedacht.
Mevr. v. Huffelen draagt ook een mooie jurk, die haar goed staat!

Dit is een fantastische Zimmermann jurk van Maxima… deze is zo tof! Mooi afgestyled! Amalia ook weer helemaal goed in deze leuke jurk en wat een gave schoenen met die doorzichtige hak…

De mosterdgele( in mijn beleving is dit ongeveer mosterdgeel) jurk is mooi. Ik had op iets spectaculairs gehoopt. De schoenen van Amalia zijn tof! Die mag ze nog vaak dragen van mij.
Josine, leuk om jou in dezelfde jurk te zien. Staat je goed!

Jaja.. dat is wat ik ook dacht: dít neigt meer naar Mosterdgeel dan de jurk die Maxima overdag droog.. dat was gewoon kanariepietjesgeel.. wel heel leuk!

ik ben verliefd op de jruk van zimmermann

Ik vind de schoenen van Amalia geweldig! En de oorbellen van Maxima ook! Daar laat ik het verder bij.

Dit staat Amalia toch gewoon mooi? Goed gedaan. Ik denk dat de jurk bij Amalia is ingenomen qua lengte bij de taille. Overigens staat hij jou ook prachtig Josine!

Beste ontwerpers, graag geen bloemetjes midi jurken meer.

Ik feliciteer t koningspaar met 21 jaar.!

Alle accessoires en de schoenen, met name van Amalia, zijn heel leuk op zich. De kleding ben ik niet zo weg van.

Beide japonnen zijn op zich mooi. Helaas zie ik liever geen hooggesloten japon op een tropisch eiland en al helemaal niet op een diner waarop je min of meer je trouwdag viert. Ietwat uitgesprokener, feestelijker met understated glittering was volgens mij beter geweest op deze avond. De japon van Prinses Amália is echt veel te ouwelijk voor iemand van 19 jaar. Naar mijn mening hebben ze op deze avond beiden de plank misgeslagen. Wacht nog steeds op iets verrassends, spectaculairs…. Ik blijf hopen.

Op naar nog een dag op Curacao. Poe en wat weer een vol programma. Vandaag opnieuw aandacht voor het slavernij verleden ook wordt er een suikerplantage bezocht. Later in de middag gaan ze naar t strand. Nee niet om te chillen maar om een presentatie bij te wonen over beschermde zeegebieden en t behoud van schildpaden. Ook op Curacao wordt de avond afgesloten met muziek.

Ik blijf bij mijn eerdere mening over deze jurk van Maxima: het bovenstuk oogt raar met die verhoogde taille en de mouwen zijn te kort. De kleur van de oorbellen vind ik hard overkomen bij deze zachte jurk, misschien ligt het aan de foto’s.
De jurk van Amalia, mwah.
Ik ben niet erg enthousiast deze keer.

Jaren geleden tijdens haar eerste korte interview tijdens Koningsdag zei Amalia;” Is dit nu mijn leven? En welke versie van mij zelf zet ik neer?” Begrijpelijke vragen.
En nu? Ik zie een zeer ernstige jonge vrouw. En dat ze ernstig kijkt valt des te meer op naast haar altijd uitbundig lachende moeder..
Ik ben benieuwd wat ze zegt bij het interview aan het slot van de reis.

Heb ik reeds langer gezien bij haar. Ben er een beetje ongerust over eerlijk gezegd. Hopelijk krijgt ze goede psychologische steun want dat lijkt me hard nodig!

Nou ze zei het iets anders, dat maakt toch wel verschil vind ik.

“Het is af en toe onwerkelijk voor mij om me te realiseren dat dit nou eigenlijk echt mijn leven is”

https://www.tishiergeenhotel.nl/interview-amalia-koningsdag/

(De tekst die daar bij de video staat klopt niet helemaal)

Ja, het valt mij ook op dat Amalia toch vaak wat ernstig kijkt, onwennig? Nog 1 dag Curacao en dan twee dagen vrij, ik denk dat ze er wel aan toe is na zo’n druk programma, alle indrukken even laten bezinken.

Dat viel mij ook op… ze kijkt heel serieus….als introvert weet ik dat dat niets hoeft te betekenen… denk dat er gewoon heel veel indrukken te verwerken zijn voor haar… een eerste grote reis, een vol programma, veel mensen en haar persoonlijke situatie die toch ook een enorme impact heeft.. het meiske is pas 19!! Ik geef het je te doen…

Last edited 1 jaar geleden by Christel

Nou zeker veel indrukken te verwerken, er is amper tijd voor reflectie. Ze staan continue “aan”. Als je dat niet gewend bent is dat vermoeiend.

Dat geeft ook helemaal niet, t is nogal wat, op haar leeftijd, voor t eerst zo’n reis, twee weken vol in de spotlights, denk niet dat veel mensen met haar zouden willen ruilen! Ook met in t achterhoofd vast de nog altijd niet opgeloste studie situatie! Laten we hopen dat ze er toch van kan genieten! Na vandaag eerst maar n’s een weekendje ontspannen en bijkomen!

Ja klopt. Niet iedereen heeft dat ´rustige´ van onze Prinses Elisabeth. Op die leeftijd is het zoeken naar…..

De mosterdgele Zimmermann jurk blijft leuk, hij staat Máxima fantastisch. Leuk oorbellen en tasje in afwijkende kleur. Leuk dat Amalia ook voor een jurk heeft gekozen. Ja, deze jurk siert haar qua model en kleur. En wat draagt ze er waanzinnig leuke schoenen onder ! Ik wil ook nog ff kwijt dat ik mevrouw Van Huffelen steeds leuk gekleed vind gaan. Voor deze avond ook mooi in zwart/rood.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Mooi plaatje beide dames! Deze jurk van Maxima vind ik geweldig. Leuk om hem weer eens te zien en Amalia ziet er goed uit, snap alleen het tasje niet😜

Iedereen ziet er weer prachtig uit en wat heeft Amalia geweldige schoenen aan, te gek die hak!

werkelijk prachtige jurk voor onze kroonprinses. Staat haar bijzonder goed, mooi gecombineerd met leuke tas in andere kleur en zeer interessante 👠 high heels. Amalie heeft zo’n lief gezichtje, haar verlegen glimlach maakt het plaatje compleet !

Maxima ziet er prachtig uit. Jurk staat haar geweldig. Heeft ze nu een panty aan?
Leuke jurk van Amalia. Donkere kleuren vind ik bij haar mooier staan.
Fantastisch leuke schoenen. Wat moderner dan die hooggehakte pumps.

Máxima een heel mooi geheel, zeker met de kleur van de tas en oorbellen. Jurk Amalia mooi, schoenen zijn een vondst 😉

Leuke jurk van Amalia voor dit feest en de schoenen staan heel goed. Top! Jammer van de kleur clutch. Ik vond de jurk destijds voor de Raad van State te casual. Jurk van Máxima nog altijd goed.

De jurk staat jou ook heel goed, Josine.

De jurk staat je prachtig Josine!