Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 nov 47 reacties

‘Waarom Máxima hier niet shopt is mij een raadsel’

Maar liefst 95 procent van haar werkkleding komt uit het buitenland. Dat Máxima vaker in eigen land zou moeten shoppen, staat dan ook buiten kijf. De vraag is alleen: waar en bij wie? In de serie Dutch Design voor Máxima gaan we op zoek naar Nederlandse modemerken voor onze koningin.

Laten we beginnen met een leuk tassenmerk, want privé wordt Máxima gespot met de mooiste en leukste designertassen (vorige week een Hermès), maar op de rode loper is het soberheid troef. Bij een rood mantelpak draagt de koningin een rode clutch, bij een blauw broekpak een blauwe clutch, en ga zo maar door. Tijd voor wat sprankeling dus! In Hengelo stuitte ik op het label Bylin. Eigenaresse Linde Van der Poel laat zich graag inspireren door de natuur en werkt daarom ook zo duurzaam mogelijk. Een ontwerp dat ik erg leuk vind, is de Tulip. Hoe Nederlands wil je het hebben?

Ook leuk ter afwisseling: een Bylin-tas in de vorm van een esdoornblad.

Een merk dat ik ook wel wat koninklijke klandizie gun, is Jansen Amsterdam (voorheen Juffrouw Jansen). De stijl is te casual voor een staatsbezoek, maar zeker wel geschikt voor een informeel werkbezoek.

Het Nederlandse merk Shoeby is onlangs gered van een faillissement (vanwege corona). Koninklijke steun zou daarom heel welkom zijn. De stijl van de huidige collectie is wellicht té hip voor een koningin, maar een pied-de-poule broekpak kan ze altijd wel gebruiken. Zeker met prijzen à 70 euro voor een broek.

Moet ze op chic, dan is modehuis Pauw geen gek idee.

Waarom de koningin niet bij Oso Couture shopt, is me een raadsel. Het modehuis van Achmed Oso verkocht een tijdje prêt-a-porter van Natan en biedt inmiddels eigen couturecollecties aan in een vergelijkbare stijl. Lees: minimalistische belijning, rijke materialen. Als ik Máxima was, stond ik er vandaag nog voor de deur.

De lijst met opties is nog véél langer, dus: wordt vervolgd.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
47 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Weet nog een mooi Nederlands hoeden atelier: designhoeden Myra in Barendrecht

Pauw is voor mij het mooiste Nederlandse modehuis.

Fijn dat je hier aandacht aan besteed Josine, ik pleit al jaren voor meer Nederlands design en zeker minder Natan,
Addy van den Krommenacker zou ook een goede ontwerper voor haar zijn.

Josine, goed idee om de Nederlandse labels aan Máxima te presenteren😊
De tulpentas is eigenlijk een must have; Nederlandser kan het niet!
Over de kledingmerken; niet alles is even geschikt voor Máxima. Ik ben geen Shoeby fan, maar de andere merken zijn de moeite van het snuffelen waard.

Allemaal leuke suggesties, ieder z’n ding daar ga ik niet over, maar Maxima hoeft van mij niet in ‘street wear’ of wat daar aan verwant is te verschijnen. Een zekere vorm van exclusiviteit hoort bij haar positie en daar heb ik geen moeite mee. Prima om zo af en toe een goedkoper merk te dragen, goed voor het imago. Altijd bij Natan shoppen is ook niet gewenst, maar de spoeling aan ontwerpers met allure is nu eenmaal dun in Nederland. Vaak super catwalk gericht en experimenteel. Behalve JT en CI die al regelmatig in beeld komen. Dat ze designer kleding koopt (handig online) begrijp ik best wel, ze is volgens mij geen enorme ‘crea Bea’(trix), die van jongs af aan eigen kleding ontwierp en liet uitvoeren. Kortom, laat Maxima gewoon haar ding doen en uitkiezen, waar ze zich happy in voelt….

Helemaal mee eens Catherine.
Zo belangrijk om kleding te dragen waar je je happy in voelt.

Ben t ook helemaal mee eens en ik denk ook dat kleding bij je moet passen. Maxima heeft natuurlijk een sterke persoonlijkheid en dat vraagt toch wat krachtiger kleding.

De Tulpentas zou ik, als ik Maxima was, in alle kleuren hebben. Mooi uithangbord voor Nederland en superleuke tas.
Shoeby; werkelijk ??!! Meer zeg ik er niet over.
Pauw mooi, maar al frequent in gebruik bij de Van Vollenhovense tak.
Oso zou een goede optie zijn, maar niet alles lijkt mij de smaak van Maxima. Daarbij moet het ook “klikken” met de ontwerper.
Claudia S. Voor af en toe een stuk, maar vooral niet teveel want wordt teveel gedragen en het mag echt wel exclusiever voor een koningin.
Jansen is leuk, ook weer voor enkele stuks, meer niet.

Ok Josine, dan laat je me geen keus 😉
Sorry maar zou het niet een reden hebben dat Shoeby op omvallen staat? Ik steun graag bedrijven die op omvallen staan, maar wel als het zin heeft.
M.i. is Shoeby een bedrijf dat:
1. Veel te snel is groter willen worden, teveel filialen in te korte tijd heeft geopend en daardoor te weinig is “meegegroeid”.
2. Te veel “massa” produceert: teveel van hetzelfde, in teveel winkels, maakt dat de consument afhaakt. Zeker als de kwaliteit achterblijft en de prijs van de producten te hoog is. Primarkt kan dat wel doen, maar de prijzen liggen dan ook aanzienlijk lager.
3. Ze hebben “geen eigen smoel”, niets aan hun collecties springt er uit. Ik zie niet waarom je naar Shoeby zou gaan, wat je niet elders ook kan kopen. Als ze daar aan zouden werken, zou dat een hele verbetering zijn. Ik verwijs dan graag naar een zaak die de ouderen onder ons waarschijnlijk nog wel kennen: Mac & Maggie. Op en top fashion (door ontwerpers als Cora Kemperman) en dan voor een prijs die iedereen kon betalen.

Ze hebben wel lef tenminste.

Lef waarmee?
Alleen iets roepen zonder redenen te geven kan iedereen.
Ik geef drie redenen waarom ik Shoeby niets vind, jij roept alleen iets.

🥰 Ohhhh Roos bringing back memories, Mac & Maggie yeahhh 🙌🏼 Ik was er vaste klant o.a. tijdens mijn new wave periode 🖤

🙄 Oooops behoor ik inmiddels tot “de ouderen”? 🤭

Yep PK020, zie de waarheid maar onder ogen, we behoren inmiddels tot de ouderen 😉😂😂😂
Heb nog enkele stuks van ze hangen hier thuis (pas er voor geen meter meer in), maar denk er nu over om ze te schenken aan een museum.
Kwam er nml. achter dat een aantal musea stukken van Mac&Maggie hebben. Hoe goed heb je het dan gedaan als kledingbedrijf 👍

Ok Roos, jij laat mij geen keus. Je kunt dan geen fan zijn van Shoeby, persoonlijk draag ik er ook niets van, maar wat een negativiteit zeg. Je zou je even moeten verdiepen in de geschiedenis van Shoeby. Ze hebben alles zelf opgebouwd door keihard te werken en hebben het heel ver geschopt. En ze hebben een hele grote, trouwe klantenkring. Tijdens Corona hebben zij veel voor het personeel gedaan en zoals zoveel bedrijven hebben ze daardoor een flinke klap gekregen. Gelukkig ziet het er naar uit dat ze een doorstart kunnen maken. Maxima hoeft van mij hun kleding niet te dragen, dat is ook niet haar stijl. Maar dat is geen reden om dit bedrijf zo af te branden.

Anniek,
Ik ben in eerste instantie niet ingegaan op de suggestie van Shoeby, maar als Josine daar verder op door gaat dan verklaar ik ook waarom Shoeby voor mij geen optie is.
Dat is mijn mening en daar blijf ik bij.
De klant geeft mij gelijk, het bedrijf is niet levensvatbaar gebleken en moet met steun overeind gehouden worden. Dat zegt echt genoeg.
Ik hoop alleen dat ze nu ook gaan kijken wat werkelijk nodig is om echt levensvatbaar te worden. Doen ze dat niet dan zal de toekomst uitwijzen of ze bestaansrecht hebben of niet. Dat is niet hard; dat is realistisch en dat mag jouw mening niet zijn, dat vind ik prima, maar dan hoor jij ook mijn mening te respecteren.

Met jouw “Shoeby; werkelijk ??!! Meer zeg ik er niet over.” suggereer je al heel veel, dus ben je wel degelijk ingegaan op de suggestie van Shoeby. Nogmaals ik begrijp werkelijk niet waarom je het nodig vindt een bedrijf dat in moeilijkheden is een trap na te geven. Het kan niet jouw smaak zijn, maar wat hebben ze jou dan misdaan ?

Anniek,
Ik geef drie redenen waarin ik duidelijk uitleg waarom ik van Shoeby vind wat ik vind.
Zou handig zijn als je die eerst eens zou lezen. Dat is nml. het antwoord op je vraag!
Vertel jij dan ook eens waarom je hier op door blijft gaan, terwijl je zelf niets van ze draagt en toch de aandacht erop blijft vestigen?!
Weet je wat ik daarvan denk: 👹🧌
Trollengedrag dus!

Pffffff…..

Van hetzelfde 🌬️

Mooiste merken van Nederland zijn Zenggi en het afgeleide merk Trvl Drss, van ontwerpster Marian Wigger, uitstekende kwaliteit, stoffen uit bijvoorbeeld Italië en Portugal, met de hand gemaakte kleding, duurzaam, goede pasvormen, mooie kleuren. Jurken, rokken, broeken, truien, jumpsuits, jassen noem maar op. Prijzen vergelijkbaar met La Dress. Goedkoper dan Pauw. Pauw is Nederlands, maar verkoopt vrij veel merken uit het buitenland, bijv Sofie d’Hoore uit België.

Last edited 6 maanden geleden by Josine Droogendijk

🍁 Ik herinner me enkele sets oorbellen 🍂☘️ die nogal wat stof 💰deden opwaaien, wellicht iets voor bij de Bylin-tas? 😄

😂😂😂👍

Vanilia, LaDress…

Schandelijk en te gek voor woorden dat 95% van haar kleding uit het buitenland komt. Totaal geen support voor de Nederlandse ontwerpers en mode. Terwijl wij Nederlanders haar voorzien van een riante uitkering. Beatrix deed dat veel beter en haar buitenlandse collega’s ook.

Had geen andere reactie verwacht van iemand die zich Republikein noemt.

De tassen en OSO zijn geweldig. Shoeby vind ik niks. Dan kun je ook Ter Stal ofzo noemen.

Dan is Shoeby de laatste jaren sterk verbeterd. Toen ze hier 10 jaar geleden naast elkaar zaten was Shoeby wel wat betere kwaliteit en iets duurder, maar niet hipper. Ik kon overigens bij beiden zelden slagen

Wat een leuk blog weer. Oso: ja meteen doen! Wat een leuk merk is dat, ik ben acuut verliefd op de roze jas! En volgens mij heeft prinses Anita ook wel eens outfits van hem gedragen
De jurken van haar bruidsmeisjes waren van Pauw, maar ook daar veel internationale merken. Zou ze zeker eens mogen kijken, er zitten twee mooie winkels in Den Haag. Shoeby vind ik echt niets voor Máxima: rommelig gemaakt en te casual. Maar die tas met het herfstblad van Bylin zou echt een topper zijn!

Ik bedoel je jurken van de bruidsmeisjes van Máxima. Die kwamen bij Pauw vandaan

Die tulptas en Oso ja beslist! En verder mooie combinaties van een exclusiever (Nederlands) label en confectie maken, want ik kan me voorstellen dat iemand tegenkomen met precies dezelfde set van Claudia Strater of Shoeby niet heel fijn is. Noch voor Maxima noch voor de andere dame, toch wat gênant.

Ja eens. Had een keer een keer een rood kort jasje gekocht bij Claudia. S avonds in de (volle) Doelen zag ik er minstens 4.
T moet wat exclusief blijven voor de Koningin. Anders gaat de mystiek er helemaal van af.
Oso geen succes bij Anita. En Shoeby veel te flodderig.

Mathilde heeft meer keuze door beschikbaarheid goede Belgische ontwerpers. Daar start het mee: goede ontwerpen, mooie stoffen en bereidheid ontwerpen aan te passen.
Ook voor overdagmode dat een aantal keren gedragen kan worden.
JT en CI leveren dat niet of nauwelijks.
En LaDress herhaalt zichzelf.

Misschien volgende keer ook nog een paar duurzame labels erbij. Dan is het helemaal een win-win!

Hele leuke blog, hopelijk inspireert het onze koningin! Ik zou zelf Shoeby omwisselen voor Claudia Strater, ook Nederlands en ik vind dat zelf net weer meer bij Maxima passen. Altijd als ze iets aanheeft van de Massimo Dutti, denk ik: iets vergelijkbaars had je ook bij Claudia Strater kunnen kopen en dan was het wel van Nederlandse bodem gekomen.

Aimee komt overigens wel bij Shoeby, zag haar met koningsdag s avonds een keer met een oranje top van Shoeby.

Oso maakt prachtige couture. Prinses Anita heeft er gekocht en ook prinses Margarita. Ik gun hem enorm dat Maxima daar ook koopt. De tulpen tas is geweldig!
En jaaaa, ik hoop dat Maxima hier vandaag leest. En je tips ter harte neemt ;).

Ik heb die tulpentas al veel eerder gezien, niet van Máxima dus? 🤔
Ik kom er net achter dat shoeby vlak bij mij in de buurt zit maar dat ik er nog nooit binnen ben geweest, ik denk dat ik weet waarom, het is volgens mij meestal heel stil daar en dan nodigt dat ook minder uit om naar binnen te gaan, gek eigenlijk.

Wat een leuke blog is dit, fantastische tips voor Máxima om eens op Nederlandse bodem te shoppen. We hebben goede mode ontwerpers, dus dat zou zeker een ode aan ons land zijn

Of deze mag ook wel vind ik😀 https://www.zilch.nl/products/32vcr40-dot274p-dress-collar?variant=46853415928150

Ben wel benieuwd wat de criteria zijn voor ‘werkbezoek’ kleding en wanneer is het ‘te hip’ of bv te ‘gewoon’?

Last edited 6 maanden geleden by Rien

Inderdaad hele mooie kleding en tassen. Ik denk dat het ook zo is dat Maxima bij Natan alles in één keer shopt, kleding en accesoires. Als het bij verschillende adressen moet, is ze meer tijd kwijt en het moet wel bij elkaar passen, dus dat is dan meer uitzoekwerk. Maar het staat buiten kijf dat het hoog tijd wordt om in eigen land te shoppen met zoveel moois!

Fantastisch mooie outfits en handtassen !! Idd onbegrijpelijk waarom maxima hier nietvshopt !!

Mee eens, jij noemde de 🌷🌷tas ook al eens Maribrune.

Pk020 idd, mijn hart wou detas meenemen, maar mijn hoofd niet 🤔

Wat een leuke blog, en wat eerlijk van je Josine om dit te zeggen.
Dat Maxima niet bij Pauw komt heb ik nooit begrepen, zoveel moois in prachtige kwaliteit stoffen, echt heel jammer .
Jansen , zeker de moeite waard om te kijken, er zal zeker weten iets bij zitten wat bij haar past.
De tasjes, dat zijn snoepjes……..en ook leuk voor de prinsessen.
Shoeby, leuke winkel, al vond ik de vorige collectie mooier, maar een pak van hen , past zeker bij Maxima.
De reden waarom Maxima hier niet koopt weten we niet, maar ik denk dat ze toch meer voor Jetset stijl gaat.
Zie uit naar het vervolg van deze blog .