Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 21 jan 13 reacties

Vintage kleding? Prinses Ingrid Alexandra is er wel voor te porren.

Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen viert vandaag haar negentiende verjaardag. Moderator Petra legt haar stijl onder de loep.

In 2022 vierde prinses Ingrid Alexandra op meerdere momenten haar achttiende verjaardag. Bij een van de feesten kwam er een paarse jurk van Alberta Ferretti in beeld. Deze jurk komt uit de kast van haar moeder, prinses Mette-Marit.

(c) BSR

Een dag eerder droeg ze een witte jurk met goudkleurige accenten van Monique Lhuillier.

(c) BSR

De witte omslagdoek kwam uit de kast van haar oma, koningin Sonja.

(c) PPE/Nieboer

Op de dag van haar confirmatie in 2019 werd er ’s avonds een feest gehouden. Prinses Ingrid Alexandra droeg een jurk met guipure kant van Self Portrait. De jurk komt uit de collectie van 2016, en mocht de jurk je bekend voor komen: ook de Hertogin van Cambridge (Catherine) en Prinses Sofia van Zweden hebben deze japon.

Op de officiële portretfoto’s ter gelegenheid van haar 18e verjaardag, draagt Prinses Ingrid Alexandra een donkerblauwe mouwloze galajapon. Ook dit kledingstuk is weer geleend en komt uit de kast van haar moeder.

Foto ©Ida Bjørvik, Det kongelige hoff
Foto ©Ida Bjørvik, Det kongelige hoff

Wat draagt Prinses Ingrid Alexandra tijdens vakanties? Het liefst makkelijk zittende kleding met een stoere twist! Zo draagt ze graag een spijkerbroek met gaten of een trainingsbroek als ze met haar familie de bergen in gaat (foto’s uit 2020). (©Kongehuset).

Natuurlijk zien we Ingrid Alexandra niet alleen maar in gala of in vrijetijdskleding. Ze verschijnt langzamerhand ook iets meer in het openbaar. Dan zien we haar in een vlot jurkje of in een stoer broekpak. Ter gelegenheid van haar 18e verjaardag (in januari) werden foto’s vrij gegeven. Daarop droeg ze een zwart jurkje van Lanvin. En ja, ook dit kledingstuk komt uit de kast van Mette-Marit.

Ook deze foto verscheen ter gelegenheid van haar 18e verjaardag: Ingrid Alexandra in een eenvoudig, maar stijlvol, zwart broekpak. En ja, de top komt uit de kast van….. Mette-Marit.

Op een3-generatie foto zien we haar in een ivoorkleurig jurkje van Alexander McQueen. En ja, ook deze komt uit de kast van prinses Mette-Marit. Handig, zo’n moeder met dezelfde kledingmaat!

Tijdens een bezoek aan de Storting (het Noorse parlement) droeg ze een zwarte pantalon, gecombineerd met een ivoorkleurige top en blazer. Valt jou ook op dat ze blijkbaar graag neutrale kleuren draagt? Tot nu toe veel wit/ivoorkleur en zwart. En voor het geval je het afvraagt: de blazer komt inderdaad uit de kast van Mette-Marit.

En ‘last but not least’: dit plaatje hoort er ook bij. Ingrid Alexandra in traditionele kleding op de Noorse Nationale Feestdag.

Foto ©PPE/Nieboer

Foto’s ©Kongehuset, ©PPE

Deze blog is geschreven door moderator Petra, waarvan op deze website regelmatig een achtergrondblog verschijnt.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
13 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Hoe vintager, hoe leuker. Wat goed dat ze voor deze outfits kiest die haar geweldig staan, sommige zelf nog mooier dan bij haar moeder.De witte verjaardags jurk van Monique Luhilier is echt een plaatje met de sjaal.
Heel benieuwd of ze hiermee door blijft gaan. Wat mij betreft zou er in Nederland ook wel wat vaker voor vintage gekozen mogen worden.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Leuke frisse meid van deze tijd! Waarom wat nieuws als je moeder iets in de kast heeft wat je graag wil dragen. Heel milieu bewust en het staat haar geweldig.

Nelleke, helemaal mee eens. (By the way dit is geen vintage kleding!)

Beeldschone prinses, en ze ziet er bijna in alles elegant uit. Toch is het herdragen van kleding van haar moeder (misschien iets te veel/vaak) geen vintage. Dan zou de kleding meer dan 25 jaar oud moeten zijn.

sommige kledingstukken begrijp ik, zoals het Lanvin jurkje en de top onder het broekpak. En er hangt vast nog veel meer moois in de kast van haar moeder. Dat broekpak staat haar overigens geweldig. Deze prinses vind ik met los haar veel mooier. Een strak kapsel maakt haar onnodig oud en is erg stijfjes.
Verder ook mee eens dat zij voor haar 18e verjaardag best had mogen uitpakken met enkele nieuwe outfits En dan met los haar of losse staart, o.d.
Ze is duidelijk nog zoekende naar een eigen stijl.

Last edited 1 jaar geleden by Anniek

De witte jurk met goudkleurige accenten staat haar fantastisch. Feestelijk, zwierig echt een jurk voor een jarige prinses.. De diep paarse jurk vind ik dus niet mooi. Dit is haar kleur niet. En t model spreekt mij ook niet aan.
Wat ik haar wel weer heel mooi vindt staan is de traditionele kleding. Het groen met wit en rood laten haar stralen. Waarom ze zo graag de kleding van haar moeder draagt, geen idee. Misschien een emotionele reden? Voor t staatsbanket ter ere van haar 18e verjaardag had ik haar een veel mooiere jurk gegund

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Ik vind haar de japon van de officiële foto’s en de witte jurk met omslagdoek het mooist staan. Van de eerste japon vind ik de bovenkant niet mooi. Broekpakken staan haar ook goed. Verder eens dat het leuk is om te herdragen van je moeder, maar teveel is ook een beetje overdreven.

Lenen uit de kast van je moeder is natuurlijk prima, maar helemaal eens met Petra. Voor bijzondere gelegenheden kan er best iets nieuws vanaf. Overigens vind ik niet alle geleende kleding geschikt voor haar. Het is een jonge vrouw en bv. het Lanvin jurkje vind ik best ouwelijk voor haar.

Helemaal eens, Birchwood71 en Petra!
Voor zo’n jong meisje lijkt het mij geweldig om met iets nieuws voor de dag te komen! Ter afwisseling een keertje iets van moeders aan, en dan toch liefst nog met een persoonlijk toegevoegde noot!

Leuke outfits, veel van haar moeder dus. En dan vermaakt denk ik? Hebben toch een wat ander figuur?
De (nieuwe) witte opvallende jurk vind ik t leukst. Apart, minder formeel. Past bij haar.
Goede uitstraling. Leuk deze nieuwe generatie troonopvolgers!

Als het vrijwillig is, zo van: mam, zou ik aub wat van jou aan mogen? Dan vind ik het lenen van (groot)moeders kleding een mooi fenomeen. Maar het schuurt naar mijn gevoel ook wel tegen een pr-stunt aan. Vooral als ik zie dat de nieuwe generatie privé wel allerlei nieuws draagt. Of ben ik nu heel zuur ?😅

Ik denk er net zo over Petra.