Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 nov 0 reacties

Staatsbezoek Nieuw-Zeeland – dag 1

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van maandag 7 november tot en met woensdag 9 november 2016 op uitnodiging van de gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland een staatsbezoek aan het land. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Minister Henk Kamp van Economische Zaken leidt gelijktijdig een economische missie naar Nieuw-Zeeland. Het Koninklijk Paar bezoekt Wellington, Christchurch en Auckland. Voorafgaand aan het bezoek aan Nieuw-Zeeland brengen de Koning en Koningin van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november een staatsbezoek aan Australië.

Maandag 7 november – Wellington
Het staatsbezoek begint met een officiële welkomstceremonie bij het Government House in Wellington. De ceremonie omvat traditionele Maori-elementen, zoals de haka powhiri (welkomstdans) en de hongi (groet). Daarna volgt een gesprek met gouverneur-generaal Dame Patsy Reddy. Bij het Pukeahu National War Memorial legt het Koninklijk Paar vervolgens een krans en bezoekt het graf van de onbekende soldaat. Een rondleiding over de Great War Exhibition toont hen de rol van Nieuw-Zeeland tijdens de Eerste Wereldoorlog. De tentoonstelling is opgezet door de Nieuw-Zeelandse filmregisseur Sir Peter Jackson in het Dominion Museum. In de middag hebben de Koning en Koningin gesprekken met minister-president John Key en leider van de oppositie Andrew Little. Ook bezoekt het Koninklijk Paar Park Road Post Production. Dit productiebedrijf heeft een voortrekkersrol in de ontwikkeling van de Nieuw-Zeelandse en internationale filmindustrie, met name op het gebied van digitale visuele effecten. Onder meer de beelden en geluiden voor de films The Hobbit, The Lord of the Rings en King Kong werden hier bewerkt. In de avond houden de gouverneur-generaal en de Koning beiden een toespraak tijdens het staatsbanket in het Government House.

Outfit: koningin Máxima draagt een japon van Givenchy. Geen nieuwe outfit, want ze droeg het kledingstuk onlangs ook bij een bezoek aan Argentinie. De hoed is wel nieuw. 


Foto: Ambassade 
 


Foto: Rick Evers 

 

Japon van Givenchy: 

Accessoires

Clutch van Carlend Copenhagen:

Afbeeldingsresultaat voor carlend site:www.modekoninginmaxima.nl

Op haar japon heeft Máxima twee diamanten strikbroches gespeld. De koningin werd voor het eerst met deze juweeltjes gezien in 2006 en sindsdien hebben we ze al in veel verschillende uitvoeringen voorbij zien komen. Als haarspeld bijvoorbeeld, of met een pendant. Klik hier voor een log over de broches. 

 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments