Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 20 nov 0 reacties

Staatsbezoek Frankrijk aan België – dag 1 en 2

Gisteren is het Staatsbezoek van Frankrijk (president Emmanuel Macron en zijn echtgenote Brigitte) aan Belgie van start gegaan. Het betreft een 2-daags Staatsbezoek, van 19 – 20 november.

Tijdens de eerste dag vinden altijd de officiele welkomstceremonie en het officiele gedeelte plaats. Na het officiele gedeelte ging het bezoek verder in de stad Gent, het Museum voor Schone Kunsten en het restauratie atelier van “Het lam Gods” van Van Eyck. Ook volgde er een bezoek aan het stadhuis.

Koningin Mathilde ging tijdens het dagprogramma gekleed in een rood ensemble van de Franse ontwerper Dior. Ook de accessoires komen van Christian Dior: de oorhangers met parels, het nieuwe rode hoedje, de pumps en haar nieuwe handtas.

's Avonds volgde het Staatsbanket in het Kasteel van Laken. Koningin Mathilde droeg een bordeaux rode japon van Armani! Op haar kapsel prijkt het Diadeem der Negen Provinciën.

Prinses Astrid zien we in een beige japon, helaas is er op deze foto weinig van haar outfit te zien.

Prinses Claire droeg een donkere japon, deels met kant.

Vandaag stonden er bezoeken aan Molenbeek, Ittre en Louvain-la-Neuve op het programma. Tijdens een deel van deze dag waren Koning Filip en Koningin Mathilde er bij aanwezig. Koningin Mathilde droeg een grijze japon van Natan. Haar nieuwe paarse fluweel-vilten Marlon-hoofdtooi van Fabienne Delvigne. Mathilde draagt een paarse clutch van Natan en schoenen in dezelfde kleur als haar jurk. Helaas werd het Staatsbezoek niet afgesloten met een contraprestatie. 


Foto

Foto's © PPE/ddp/abaca/Eliot Blondet

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments