Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overig 05 sep 9 reacties

Skipper, de hond van de koning, is dood

In coronatijd heeft koning Willem-Alexander een dierbare vriend verloren. Ik doel hier op Skipper, zijn zwarte labrador.

Het dier kwam voor het eerst in beeld in 2013, tijdens een poseermoment voor fotograaf Rineke Dijkstra.

Wanneer Skipper precies bij het koninklijk gezin kwam wonen, is niet bekend. Het zal ergens rond 2010 zijn geweest, want toen het dier in 2012 gewond raakte tijdens de eendenjacht, was hij al zichtbaar volgroeid.

De dierenarts en Skipper. Screenshot: RTV Oost

Willem-Alexander dacht dat hij zijn viervoeter kwijt zou raken, want Skipper knalde tijdens de jacht met 60 kilometer per uur tegen de slootkant. (Ja, Engelse labradors zijn snel.) Gelukkig kwam het voorgevoel van de prins niet uit en kon Skipper -na een verblijf bij de dierenarts- weer gezellig mee naar huis.

PPE/Nieboer

Op Dierendag 2020 gaf het hof een leuk kiekje vrij van Skipper (zichtbaar op leeftijd) en de twee andere labradors van de koning: Luna en Nala.

Omdat Skipper op de foto van Dierendag 2022 ontbrak, vroeg ik deze week aan de RVD hoe het eigenlijk met het beestje ging. Het antwoord stemde me niet vrolijk. Skipper is ‘enkele jaren’ geleden overleden. Aangezien de laatste foto dateert van oktober 2020, vermoed ik dat de koning eind 2020 of ergens in 2021 zijn vriend is verloren. In coronatijd dus.

Frank van Beek/RVD

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
9 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

ach wat verdrietig voor koning Willem Alexander en dan ook nog in corona tijd toen hij juist extra veel tijd met Skipper had kunnen doorbrengen doordat hij meer thuis was, groetjes petra van der Bok

Wat een verdrietig nieuws 🙁 🙁 🙁 Klinkt misschien gek, maar kan me zo voorstellen dat je als koning nog meer gesteld bent op je huisdier, omdat ze in tegenstelling tot de meeste mensen niet anders tegen je zullen doen omdat je blauw bloed hebt. Ik vind de foto’s heel aandoenlijk.

Ja he ? Zooo lief en trouw en aanhankelijk. .

Ochhh, dat zal moeilijk geweest zijn ..
Wij hebben 13 jaar van onze Labrador mogen genieten, het is nu 5 jaar geleden, en nog denken we veel aan Joep.

Altijd moeilijk om een dier waar je aan gehecht bent en van houdt te moeten verliezen, wij hebben dat gehad met onze kat van 7, bijna twee jaar geleden.

Hoi Oranjefan,
Zit hier meteen met tranen in mijn ogen (heb net voor het eerst het filmpje van Skipper bij de dierenarts gezien).
Net wat je zegt: al die herinneringen aan je eigen overleden maatjes komen weer terug.
Sterkte en veel liefde voor iedereen die dierenmaatjes is verloren ❤️

Dank je, Roos, namens alle dierenliefhebbers.

Och wat triest. Het was al zo’n nare tijd tijdens corona en dan ook nog je maatje verliezen 😢