Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 03 apr 24 reacties

RTL Boulevard: Amalia is bij staatsbanket

Over twee weken vind het staatsbezoek van Spanje aan Nederland plaats. Volgens RTL Boulevard schuift Amalia ook aan tijdens het staatsbanket.

Als de informatie klopt, zullen we Amalia voor het eerst in eigen land een diadeem zien dragen. Tot nu toe hebben we haar met drie verschillende diademen gezien.

BSR/Deense Hof/PPE

Omdat bepaalde diademen vanwege de grootte alleen geschikt zijn voor koninginnen en/of ervaren draagsters, vallen er al heel wat diademen af. Zelf heb ik mijn zinnen gezet op het aquamarijnen diadeem, dat ze zou kunnen combineren met de lichtblauwe avondjurk van het diner met de Raad van State. Of nog beter: een nieuwe japon van Jan Taminiau, die nu in Spanje woont en werkt. Perfecte PR voor Dutch design.

PPE

Toen prinses Beatrix volwassen werd, kreeg ze van haar ouders de Griekse lauwerkrans cadeau. Wat zou het mooi zijn als Amalia dit juweel krijgt toegeschoven!

PPE

Het smaragden diadeem is qua grootte perfect voor een jonge prinses. Is de kleur minder naar wens, dan kan Amalia de groene stenen laten vervangen door parels.

En zo liggen er in de kluis nog veel meer bekende en ook onbekende diademen die ik heel graag eens terug zou willen zien op het hoofd van de eerste Prinses van Oranje.

Er zijn ook diademen die ze wat mij betreft een beetje mag negeren. De festoenentiara bijvoorbeeld -net een kindertekening, als je het mij vraagt- en het zogeheten zonnestraaldiadeem (rechts).

Waar hoop jij op?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
24 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik heb de tiara’s in de link van Catherine even bekeken en ik vind ze prachtig, behalve de laatste (met die rode stenen). Voor Amalia zou ik een lage tiara mooi vinden, dus niet één met hoge “punten”.

Ik vind de zonnestraal diadeem heel mooi. Met het kapsel (en de jurk) van het Raad van State diner helemaal leuk. Ook de kam diadeem vind ik heel erg mooi en mochten er nog onbekende diademen zijn dan laat ik me graag verrassen

Erg goed, dat we Amalia bij het aanstaande bezoek te zien krijgen. Ik vind de Griekse lauwerkrans fantastisch, maar de bandeau zou ook geweldig zijn. Echt benieuwd waar ze ons mee gaat verrassen!

Leuk dat Amalia aanschuift bij het staatbanket, ze heeft er de leeftijd voor om “stage te lopen”. Beatrix en Willem Alexander droegen in hun tijd als troonopvolger een Spaans ordelint: wit met 2 gele strepen. Ik verwacht dat Amalia deze onderscheiding ook krijgt. De kleur of kleuren van de sjerp bepaald veelal de kleur van de jurk en de juwelen. Herhaling is hierbij het sleutelwoord. Een kleiner parel diadeem past goed. Of het harpdiadeem van Emma. Persoonlijk vind ik opgestoken haar mooier bij een diadeem. Bij los haar vind ik het mooi als het diadeem als haarband wordt gebruikt; vrij ver naar voren op het hoofd aflopend naar de oren en al het haar daarachter hangend. We gaan het zien op 17 april !

Goedemorgen ☀️ iedereen, kan iemand mij uitleggen wat onderstaande uitleggen? “ [..] bepaalde diademen vanwege de grootte alleen geschikt zijn voor koninginnen en/of ervaren draagsters” 👑

Leuk en interessant 😊 bedankt voor je reactie!

Oe dat zou toch leuk zijn! Goed voorstel, maar iets nieuws altijd goed🤞🏻

Ik hoop helemaal op het smaragdendiadeem, en dan óf met de groene stenen óf met de parels.
Zzzzucht….. zó mooi voor een prinses!
Ennn….heel belangrijk: een mooi, liefst opgestoken kapsel, wat van voren losjes opbolt, zodat het diadeem goed tot z’n recht komt en in het kapsel valt, i.p.v. boven op haar hoofd uit torent!

Idd. Dat haar strak achterover en dan een diadeem erop vind ik ook niet mooi. Precies zoals je zegt: in het kapsel vallen.

Ik ga zeker ook voor de Griekse lauwerkrans, liever geen bultjes op heur hoofd 🦄 staat haar m.i. te kinderlijk.
Ook ik vind de festoenentiara een prima keuze, idd strak van vorm en modern overkomend.

Ik hoop op een galante en jong frisse nieuwe Jan Taminiau 🤞🏼en verder at last, zet ‘m op kroonprinses van Nederland, eindelijk laat je je weer eens zien 👍🏼 mocht het nieuws van dit show- en roddelprogramma op waarheid berusten.

Ps: De diamanten bandeau heb ik niet genoemd – wel zwaar favo altijd – want lijkt mij koninginnen-materiaal.

Ontzettend leuk en goed dat ze erbij is. Ben zoooo benieuwd wat ze gaat dragen. Hoop wel op Dutch design

Super goed om Amalia aan te laten sluiten bij dit banquet, inderdaad in een nieuwe avondjurk, waar ze zich heel happy in voelt met een bijpassende tiara. Mocht ze last minute nog iets ander willen, dan even snel shoppen bij deze exclusieve juwelier in Londen, ze liggen daar gewoon in de etalage, enne… kunnen eventueel ook online gescoord worden.
https://www.bentley-skinner.co.uk/tiaras/

Wat een gave tiara’s! Dank voor de link Catherine.

heerlijk even rondgeneusd, inderdaad prachtig. Ik zou voor iets nieuws gaan Amalia!

Ooooohhh Catherine, wat een heerlijke snoepwinkel…..daar moet ik niét in de buurt komen😱

Erg he lente-Tine,
Er staat me toch een beauty met opalen en diamant 🤩

Oh nee Catherine, die link had je niet moeten plaatsen. Ben binnenkort jarig en mijn bijnaam is ekster 😉😂👍

Nou Roos, dan ga je lekker je verjaardag in Londen vieren😉.

😂👍

De festoenentiara zou ik niet verkeerd vinden voor Amalia. Deze tiara is wat strakker van vormgeving en daardoor toont deze wat jonger.
Maar alles hangt af van de japon die ze gaat dragen.
Kan niet wachten👏

Hoe gaaf als ze er bij is! Jan Taminiau lijkt dan inderdaad de beste optie te zijn.

De lauwerkrans lijkt me heel mooi voor Amalia. Benieuwd wat ze zal dragen, nog even afwachten tot 17 april.