Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 14 mei 32 reacties

Recycle-koningin Mary schittert tijdens staatsbanket met ‘nieuwe’ tiara

Koningin Mary heeft opnieuw een prachtige japon uit haar walk-in-closet gehaald en laten vermaken. Daarnaast heeft ze een tiaradebuut tijdens het staatsbanket in Noorwegen. We zien haar vanavond met een tiara die koningin Margrethe regelmatig heeft gedragen.

Foto ©Kongehuset, Kimm Saatvedt

Het staatsbanket is het mooiste moment qua glitter en glamour om naar uit te kijken. Mary weet voor de tweede keer in korte tijd te verrassen tijdens het staatsbanket. En hoe! Ze haalt een oudere japon tevoorschijn en laat hem vermaken tot een prachtig nieuw exemplaar.

Foto ©PPE/Nieboer

Bewegende beelden:

Mode Mary

Koningin Mary draagt de lichtblauwe japon die ze eerder droeg bij het huwelijk van prins Carl Philip en prinses Sofia.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Mary met de eerdere variant van de japon in 2015, een ontwerp van Birgit Hallstein. Op de huidige japon zijn de stukken kant verwijderd.

Foto ©PPE/Nieboer

Op haar hoofd prijkt de Oranje Nassau pareltiara.

Foto ©PPE/Nieboer

Mode Sonja

Koningin Sonja draagt een koraalrode plisse japon. Deze japon droeg ze onder andere bij het huwelijk van kroonprinses Victoria en prins Daniel. Ook toen werd de japon gedragen in combinatie met de smaragden parure. Typisch koningin Sonja, heerlijk kleurrijk.

Koning Harald en koningin Sonja in 2010. Foto ©PPE/Nieboer

Mode Mette-Marit

Grappig! Kroonprinses Mette-Marit draagt de gebloemde galarok, die ze eerder droeg bij het huwelijk van… jawel: prins Carl Philip en prinses Sofia. Label: Temperley London. Destijds gedragen met een roze top met korte mouwen, nu met een witte top met lange mouwen. Qua juwelen draagt kroonprinses Mette-Marit de amethisten parure.

De eerder gedragen versie:

Mette-Marit en Haakon bij het huwelijk van prins Carl Philip en prinses Sofia in 2015. Foto ©PPE/Nieboer

Meer over de kledingwissel van vandaag lees je hier.

Ontmoeting Ingrid-Alexandra

Prinses Ingrid-Alexandra had vandaag een ontmoeting met haar peetvader, koning Frederik, in verband met het staatsbezoek. De twee ontmoetten elkaar in Bygdø Konsgård. Ingrid Alexandra droeg een donkergroen jurkje met witte bloemetjes van het label Reformation.

Foto ©Det Kongelige Hof
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
32 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Geinig filmpje! Ik herkende een acteur!

Genoeg over de kleding. Vorige tiara vind ik aparter, maar deze ook mooi!

Ik zet mijn kaarten op Ingrid. Open uitstraling, slimme ogen.

Over de kleding is genoeg gezegd, maar wat zijn de Zweden, Denen en Noren al enige tijd super goed bezig met hun videootjes, slimme PR, mooi gemaakt en toch zo natuurlijk en toegankelijk. Zou zeggen “RVD en koninklijke familie, ga er voor, alleen die schamele foto’s passen niet meer in deze tijd”!!

Koningin Sonja springt er voor mij met een sterretje bovenuit 💫
Deze japon vind ik haar qua model en kleur prachtig staan!
Mary….wat is dat toch met de rok van deze japon??
Het lijkt net of de stof steeds blijft “plakken” aan de voering, zodat je van die rommelige rimpels krijgt….!
De zoom is m.i. te blubberig afgewerkt (ik kan er even zo gauw geen beter woord voor vinden.)
Het bovenpand is leuk geworden door deze verandering met de tule stroken. Maar het mouwtje is het dan weer net niet. Daar zou ik een paar cm. afgehaald hebben en niet recht, maar diagonaal weg laten lopen.
Het kapsel en de schitterende tiara geef ik een royale 10!
Mette Marit oogde in de vorige versie van deze leuke jurk wat luchtiger.
Misschien zou de witte top in een dunnere stof wat meer in balans komen met de stof van de rok….
Wat een mooi meisje….prinses Ingrid-Alexandra!
Dit groen gebloemde japonnetje staat haar bijzonder goed.

Mary: super hoe zij steeds een oudere japon een facelift geeft! De zoom is inderdaad niet mooi, dat is jammer. Verder ben ik enthousiast. En wat een geweldige tiara! Niet zo hoog maar oh zo mooi.
Koningin Sonja, ach nee toch.
Mette-Marit: had beter de oude combinatie uit de kast kunnen trekken. Dit jasje vind ik dagkleding, geen galakleding.
De heren schitteren in hun uniformen. Het muziekje onder het filmpje vind ik wel getuigen van enige zelfspot. De Denen houden het graag luchtig, heb ik de indruk.

Wat doet Mary dit goed. Super leuk om te zien hoe ze haar avondkleding laat vermaken en er telkens een nieuwe draai aan geeft! Dit staat haar weer prachtig. Mooi haar met deze tiara (die me altijd aan Princes Diana doet denken) te zien.
Ik ben heel benieuwd waarom het Deense koningshuis een Oranje Nassau tiara heeft. Ooit Nederlands bezit geweest?
Ook Mette Marit ziet er mooi uit ik vind het mooi om te zien dat de Noorse royals hun kleding qua kleur op elkaar afgestemd hebben
En wat is Ingrid Alexandra een leuke vrouw!

Last edited 3 dagen geleden by AnnekeM

De bovenkant van de jurk is mooi verandert. Maar die mouwtjes waren niet nodig geweest. Samen met de tiara, oorbellen en kapsel een koninklijk geheel. De rok vind ik in eerste instantie minder vanwege te ingekorte voorkant. Maar mogelijk wordt de originele rok te massief bij deze top.
De combi van Mette Marit past gewoon bij haar. Ze kan deze zachte, lichte kleuren goed hebben. Het riempje zoals bij het model had het wat opgehaald.
De jurk van Sonja is te veel van het goede, je ziet alleen plooien.

De “nieuwe” galajapon van Mary vind ik echt veel mooier geworden. Jammer dat er geen foto is van de achterkant, ben heel benieuwd of het een los geheel is, het lijkt wel alleen gedrapeerd, maar daarvan is het risico op losraken tijdens de avond te groot. Mooie tiara🤩
Combi MM is mooier zoals ze deze vroeger droeg, maar toch niet slecht gedaan.
Koningin Sonja is een oudere, fragiele dame geworden, dus deze japon is wat veel voor haar.
Wat een mooi meisje is Ingrid Alexandra geworden.

De jurk van Mary is mooi vermaakt en daardoor ook wat interessanter geworden, alleen dat “mouwtje”. Het stoort mij. Mette Marit’s outfit komt niet helemaal uit de verf vind ik. Ik denk dat t.o.v. de rok een wat sprekender kleur van bv een top of jasje, t een wat frissere uitstraling had gegeven. Verder vind ik dat vaak de hoeveelheid aan juwelen die gedragen wordt, afbreuk doet aan de prachtige kleding bij dit soort officiele gelegenheden. Het hoort er natuurlijk bij, maar toch……

Mary ziet er fantastisch uit maar ik vind de tiara iets te ouderwets voor haar. Dat gevoel krijg ik ook als Catherine de Lovers Knot tiara draagt, ik vind de grote parels meer voor 60+ royals.
MM heeft denk ik een moeilijk lijf voor gala outfits. Het model van de rok komt niet tot zijn recht bij MM en de rok doet niets voor haar figuur. Jammer want het idee van de outfit spreekt mij wel aan.
Hoopte dat Ingrid Alexandra ook bij het diner aanwezig zou zijn. Wat een mooie meid, mooie uitstraling. Lijkt in balans met zichzelf en haar rol.

Misschien vanavond bij contra prestatie?

De juwelen!! 🤩 wauw. Wat had ik deze diadeem graag in de oranje kluis gezien.

Jurk vind ik mooi! Maar again hoe mooi was dit geweest als het transparante gewoon de hele jurk bedekt had!

Heerlijk al die pracht en praal. Mary’s jurk is schitterend vermaakt en staat sprookjesachtig mooi, maar eigenlijk vind ik het toch een beetje jammer, want hij wàs al zo ontzettend mooi en ik had hem graag nog eens in originele staat terug gezien. Het pareldiadeem staat er schitterend bij, evenals de overige juwelen.
De rok van Mette-Marit vind ik mooi, maar was veel beter tot zijn recht gekomen met een strakke top.
Sonja in haar eigen vertrouwde 80er jaren stijl. Zelf zou ik er niet in gezien willen worden, maar ach, ik vind het eigenlijk ook wel leuk hoe zij haar eigen stijl trouw blijft, wars van modegrillen.
De filmpjes die de Scandinavische royals op Instagram tonen zijn zo leuk en wat een schitterende groepsfoto trouwens!

Ja Nadeshda, ik geniet ook steeds van die leuke filmpjes die ze daar vrijgeven!

Mary springt er voor mij uit prachtig. En wat een mooie tiara…

MM en Sonja ook keurig

Echt een sprookjesjurk, die van Mary! Van Mette Marit vind ik de oude variant mooier. Het komt wat ‘log’ over nu. Sonja’s jurk oogt feestelijk en koninklijk, hoewel ik hem zelf niet uit het rek zou halen in de winkel.

Ik vind de bovenkant van Mary’s japon erg mooi geworden, maar de onderkant echt niet, ik ben geen naaister, maar de zoom ziet er niet goed uit, ook de rest van de stof van de rok lijkt te trekken. De tiara en kapsel zijn top. Sonja: prachtig! MM: véél mooier met de roze top en de riem van het model erbij zou leuk zijn, nu lijkt het of ze een jasje aan heeft.

Heb precies hetzelfde. De jurk lijkt ook een stuk korter, de originele versie vond ik mooier.
Alsof er een stuk afgeknipt is en daar een nieuwe tailleband van gemaakt is.
Ik verzin maar wat hoor.
Misschien draagt ze andere schoenen.
Genoten van het filmpje, prachtige muziek ook erbij.

Volgens mij wordt bij de originele jurk van Mary een overrok met borduursel gedragen. De band is smaller om haar middel, dus ik vermoed een knoop of strik op de rug.

Ah, dat had ik niet gezien. 👍🏻 dank je

Ja, goed gezien. Was me nog nog opgevallen.

Waar ik t in Zweden een fantastische upgrade vond, vind ik hier niks aan. Erg gekunsteld. Had dan een leuke nieuwe jurk besteld. In mijn beleving heeft ze alleen de onderstof van de rok herbruikt. Kant eraf, taille anders, strapless gemaakt met plooien. Deed mijn moeder vroeger ook met duurdere spullen. Alles lostornen en de stof hergebruiken voor wat anders. Nou ja, mijn mening. Ik hoop dat ze er zelf blij van wordt.
Sonja doet een beetje denken aan een bonbon. Wel een gezellige. Over Mette Marit zeg ik alleen maar dat ze beter het otiginele aan had kunnen trekken.
Dat over de kleding, verder ziet het er allemaal gezellig uit.

Enorme verbetering de jurk van Mary. De jurk van Sonja vind ik te veel Dynasty

Voor mij springt sonia eruit . de plisse variaties kan ik erg smaken.
het lichtblauwe staat mary goed.
Voor MM vind ik de rok erg sprekend… ..

Iedereen ziet er prachtig uit! Mooi om te zien dat de Scandinavische vorstinnen zich niet schamen om flink uit te pakken met juwelen en als het seizoen het toelaat, bont. Nederland heeft Maxima en had Juliana als diamondqueens.

De galajurk heeft echt een upgrade gekregen, vind ik. Hij was tamelijk basic, maar is nu echt heel fraai. Alleen de lengte van de mouwtjes vind ik twijfelachtig.
Koningin Sonja ziet er opnieuw fantastisch uit!
De stijl van Mette Marit vind ik gewoon niet mooi, dus daar zeg ik verder maar niks over.

Mary; erg mooie verandering van de jurk, tiara is een juweeltje😉
Sonja; mooie jurk, maar vind sieraden wat minder passend daarbij.
MM; erg mooi.
Ingrid Alexandra; top en goed gekozen.

Wat zou het mooi zijn als dat op de invite staat: black tie-recycling will be much appreciated