Avatar foto Door Moderator Petra
Koninginnenmode 10 jun 22 reacties

Rania recyclet 25 jaar oude japon tijdens jubileum

De Jordaanse koningin Rania recyclede op een nieuwe officiële foto, een japon van maar liefst 25 jaar oud.

De foto werd vrij gegeven ter ere van het 25-jarig regeringsjubileum van koning Abdullah. Koning Abdullah werd koning op 7 februari 1999, toen zijn vader – koning Hussein – overleed. Rania werd op 22 maart 1999 door koning Abdullah uitgeroepen tot koningin.

Bijzonder aan de japon die ze draagt, is dat ze deze japon ook droeg op de allereerste officiële foto die van Rania werd vrij gegeven als koningin, in 1999.

Koning Abdullah en koningin Rania in 2024. Foto ©Royal House Jordanië
Koning Abdullah en koningin Rania in 2024. Foto ©Royal House Jordanië
De allereerste officiële foto van Rania als koningin, met dezelfde jurk, in 1999. Foto ©Royal House Jordanië

Gisteren vierde Jordanië het Zilveren Regeringsjubileum van koning Abdullah (en koningin Rania). Veel leden van de koninklijke familie waren daarbij aanwezig, waaronder ook alle kinderen en de twee schoonkinderen van de koning en koningin.

Mode Rania

Koningin Rania droeg een op maat gemaakte witte couture creatie met een opvallend ‘corset’ in grijs over de creatie heen. Het gaat om een ontwerp van Laith Almalouf. Op de rok is zilvergrijs borduursel aangebracht. De lijnen van het ‘corset’ heeft bijzondere golven/rondingen.

Foto ©Royal House Jordanië
Foto ©Royal Houseby PPE/Nieboer
©Laith Almalouf
Foto ©Royal House by PPE/Nieboer

Mode Rajwa

Prinses Rajwa, de echtgenote van kroonprins Hussein, verwacht deze zomer haar eerste kindje. Ze draagt een rode op maat gemaakte japon met bijbehorende cape van de ontwerper Serafi Honayda. De japon is speciaal voor haar ontworpen in verband met het Zilveren Regeringsjubileum van haar schoonvader. In het borduursel zijn de kleuren van de Jordaanse vlag verwerkt. Een mooi staaltje Flag Dressing in eigen land!

Foto ©Royal House by PPE/Nieboer
Foto ©Royal House Jordanië
©Honayda

Ook de zwarte iris, als nationale bloem van Jordanië, is in het borduursel verwerkt. Zie de onderkant van het borduursel op onderstaande foto.

©Honayda

Mode Iman

Prinses Iman, de oudste dochter van koning Abdullah en koningin Rania was ook aanwezig, samen met haar echtgenoot Jameel Alexander. Zij ging gekleed in een op maat gemaakte zilverkleurige japon van de ontwerper Edelina Joyce.

Foto ©Royal House by PPE/Nieboer
©Edelina Joyce

Mode Salma

Prinses Salma, de jongste dochter van koning Abdullah en koningin Rania droeg een groene japon met borduursel van Reemami. Salma’s jurk is geinspireerd op haar militaire uniform (prinses Salma zit in het leger) en op diverse Jordaanse bloemen, waaronder de zwarte iris en de petunia.

Foto ©Royal House by PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
22 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Jammer dat Rania de boodschap afgeeft dat een vrouw blijkbaar niet mag verouderen. Knap dat ze er nog in past en mooi om kleding te herdragen, maar een 25 jaar oude japon en een gladgetrokken gezicht vind ik geen goed voorbeeld voor jonge vrouwen. De japon staat haar verder prima.
De witte jurk (rok + blouse?) met het grijze corset vind ik een misser. Het geheel is een vreemde mix van stijlen (modern?romantisch?sexy?), en past qua kleur helemaal niet bij het uniform van haar echtgenoot. De rode positiejurk springt eruit, deze is echt schitterend! De andere jurken vind ik niet zo bijzonder.

Helemaal mee eens!

Juffrouw Annie, ik ben het helemaal met u eens. 👍🏼
Wist eigenlijk niet zo goed hoe èn of te reageren, nu toch een reactie 🙂

Ps: Een tiara inclusief kapsel/staart/jonge meiden-coupe vind ik tevens een misser, jammer. 🙂‍↔️

Wat lijkt Salma op haar vader, in haar uitdrukking, haar manier van bewegen. Leuk om te zien!

Een plaatje….die officiële foto van het koningspaar!
Heel goed dat Rania een eenvoudige maar zeer stijlvolle zwarte japon draagt die niet aan mode onderhevig is en haar keurig staat!
Een prima combi met het uniform plus toebehoren van de koning, naar wie de aandacht in de eerste plaats uitgaat!
Over de witte japon van Rania ben ik minder enthousiast.
Het model op zich is wel mooi, evenals het borduursel, maar het idee om daar een “grijs corset” aan toe te voegen slaat voor mij de plank mis voor deze officiële gelegenheid.
Doet mij denken aan een exclusieve modeshow met bijzondere ontwerpen die getoond worden.
Bovendien vind ik de kleur grijs niet matchen met de kleuren van het uniform wat de koning daar draagt.
De rode positie-galajapon van prinses Rajwa springt er voor mij uit.
Heel chique, elegant en feestelijk!
De zilvergrijze japon van prinses Iman is moeilijk te beoordelen, omdat ze zittend is gefotografeerd en alleen het bovenpand zichtbaar is.
De groene japon van prinses Salma komt op mij heel gewoontjes over en zou ik niet voor een feest als dit gekozen hebben.

Sorry, maar ik denk dat er in de uitleg een fout geslopen is. De echtgenotes van Abdullah’s vader, koning Hussein, hadden wel degelijk de titel van koningin (Koningin Alia die stierf in een vliegtuigongeval en Koningin Noor, zijn weduwe). Koning Hussein had hen telkens de titel van koningin verleend. Alleen Abdullah’s moeder, Prinses Muna, droeg niet de titel van koningin, omdat ze geen moslima is. Ze is van Engelse afkomst en werd geboren als Tony Gardiner.

Graag gedaan, hoor. Je hoeft echt je excuses niet aan te bieden en ik had inmiddels wel gemerkt dat je de tekst aangepast had.

Wat tof dat ze die jurk van 25 jaar geleden draagt. Door het tijdloze ontwerp kan het prima. Wat is ze, met dank aan het een en ander, weinig veranderd zeg. Alsof de tijd heeft stilgestaan.

haha, “met dank aan het een en ander”, dat is mooi verwoord 🙂 Ga ik ook gebruiken!

Wat een prachtige japon van Kroonprinses Rajwa! Echt uitmuntend.
Koningin Rania een zeldzame misser wat mij betreft, ik vind het corset echt heel vreemd staan en de stijl van de jurk sowieso niet officieel genoeg voor de gelegenheid.

Last edited 3 uren geleden by Royal Ellen

Wat zien ze er mooi uit. De zwarte jurk die Rania draagt is een plaatje. Net als de kleding van Rajwa, Imam en Salwa
De witte jurk met het corset vind ik voor deze gelegenheid echt helemaal niets. Alleen de witte jurk was prachtig geweest. Wat me opvalt is de tiara die Rania draagt. Er lijkt iets in het Arabisch in geschreven te zijn. Is er meer informatie over dit juweel?

Last edited 1 dag geleden by AnnekeM

dat heb je goed gezien inderdaad. Dit diadeem droeg ze voor het eerst tijdens het staatsbezoek aan Nederland in 2006. Daarna droeg ze dit diadeem tijdens het huwelijk van haar zoon. En de tekst is iets als Allah is groot.

Wat goed dat Rania nog in de jurk van 25 jaar geleden past. Prachtige vrouwen zijn het en de kleding is schitterend. De jurk van Rajwa vind ik echt de mooiste jurk, kleur, model alles klopt.

Prachtig! Eenvoudig is het kenmerk van het ware. Het zit hem in de mooie A-lijn(en) en de mooie kleuren en rijke’ stoffen. Een simpel ontwerp van Rania maar het corset en de mouwen doen het hem. Prachtige kleuren dat rood en groen. Zeer koninklijk.

Last edited 1 dag geleden by Jacqueline

Leuk, kleding met een verhaal en wat lef. Alle dames zijn mooi gekleed, Rania vooral ook bijzonder. Bij haar ‘stoor’ ik mij een beetje aan de overhemdkraag. Volgens mij zijn het 3 losse onderdelen. Blouse, rok en corset. Wel heel intrigerend.

Wat een mooie jurken !!
De eerste jurk van rania vind ik super mooi !! De eenvoud is verbluffend , het plaatje koninklijk !!
De corset jurk vind ik mooi, vooral de mouwen en de rok kan ik bijzonder smaken,het zilveren corset als verwijzing naar het jubileum is gepast en rania kan het met haar figuur hebben. De opstaande kraag in combi met de tiara vind ik niet geslaagd .
De jurk die rajwa draagt vind ik schitterend !! Wat een mooie bewerkte stof !!
De jurken van iman en salma vind ik vooral feestelijk !!!

Prachtige eenvoudige jurk, duidelijk nog niet al te uitgesproken zoals ze later wel zou worden in haar kleding. Bijzonder ook hoe koning Hussein er met de genoemde constructie voor heeft gezorgd dat Rania daadwerkelijk koningin kon worden, en niet beperkt zou blijven tot een rol/titel van prinses-gemalin

Rajwa ziet er prachtig uit, wat een mooie japon. Iman en Salma, prima, maar niet heel bijzondere japonnen. Rania, dat zij die zwarte japon nog zo goed past, petje af. De witte japon op zich vind ik heel mooi, de mouwen zijn vooral mooi. en de grijze opdruk op de rok ook. Wat dat betreft snap ik de grijze corset die erbij hoort, maar ik ben er niet helemaal weg van. Aan de voorkant wel mooier dan de achterkant, ik vind die golvende bovenkant wel mooi.

Persoonlijk vind ik de japonnen van de koninklijke dames uit Jordanië het mooist als ze traditionele elementen erin verwerken, maar deze japon van Rania is echt zo apart. Heb het eerste draag moment gemist, maar dit maakt alles goed. Zo anders, zo apart🤩 En vreemd genoeg heeft deze japon toch ook iets traditioneels; zit het in de mouwen, de kleur wit, de subtiele borduring. Ik kan er de vinger niet op leggen, maar ik vind ‘m beeldig.
De andere dames zien er ook prachtig uit.
Leuk dat de tekeningen van de ontwerpers erbij zijn geplaatst.

Mooie, tijdloze japon op de officiële foto. Rania was en is een prachtige vrouw. Haar lef op het gebied van mode kan ik normaal wel waarderen, maar de witte jurk met grijs korset vind ik een grote misser, brrrr….. raar ook zo naast haar echtgenoot in vol ornaat. Haar kapsel is wel erg mooi, maar eigenlijk ook te speels voor de tiara en bij zo’n jubileum. Rajwa daarentegen het toonbeeld van koninklijke klasse: traditioneel, verfiijnd en beeldschoon. Japon en kapsel van Imam ook erg mooi. De groene japon van de jongste dochter wat ouwelijk en saai.