Log geopend op donderdag 26 mei 2016.

Morgen wordt in Zweden Prins Oscar gedoopt! Vandaag zijn de peetouders bekend gemaakt. Reden waarom ik deze log alvast open. De LIVESTREAM is hier te vinden, deze begin om 11:30. De doopdienst begint om 12:00 uur.

De peetouders van Prins Oscar zijn:

Prinses Madeleine van Zweden

Kroonprins Frederik van Denemarken

Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen

Oscar Magnuson (neef van Kroonprinses Victoria, zoon van Prinses Christina)

Hans Aström (neef van Prins Daniel)

Ik weet niet zeker of ik op tijd terug ben om live mee te bloggen, anders wordt het iets later. Beeldmateriaal volgt dan zo snel mogelijk.

Update 18:43 uur: op de vrijgegeven gastenlijst is te zien dat qua buitenlandse royals alleen het Deense en Noorse Kroonprinselijk paar aanwezig zijn. Verder zijn er geen buitenlandse koninklijke gasten aanwezig.

27 mei 2016:

De livestream is inmiddels beeindigd. De doopdienst kan hier terug gekeken worden.

Prins Oscar (vinden jullie hem ook zo op Estelle lijken?) in zijn doopjurk:

Kroonprinses Victoria draagt een witte jurk met een witte fascinator. De Zweedse ontwerper By Malina vermeldt dat zij de jurk ontworpen hebben. Victoria's fascinator is een ontwerp van Philip Treacy, zo bevestigde de ontwerper.

Prinses Estelle draagt een witte jurk met bijpassend tasje. Ook zij draagt een haarband met grote bloem en een lintje in haar paardenstaart. 

Koningin Silvia en Ewa Westling gaan beiden gekleed in een poederroze outfit.

Estelle knuffelt tussendoor even met oma Westling ;)

Prinses Madeleine (met Hans Astrom (neef Prins Daniel) en haar eigen neef Oscar Magnuson) in een poederroze japon met lampekap mouwen. In haar kapsel draagt zij een fascinator, bestaand uit een grote roos. Madeleines japon is van Roksanda Illinic en kost € 1.961,-. Ook de fascinator van Prinses Madeleine is een ontwerp van Philip Treacy.

Prinses Leonore en Prins Nicolas dragen beiden een lichtblauw met witte outfit. Nicolas kauwt gezellig op een tandenborstel, die hij heel interessant lijkt te vinden ;). Hij zal wel tandjes krijgen, vandaar het kauwen vermoed ik ;).

Prinses Sofia draagt een blauw japon die aan de achterkant langer is dan aan de voorkant. Daarover draagt ze een soort stola die op de schouders is vastgezet. De japon is ontworpen door Antiono Berardi. Ze combineert haar outfit met een strokleurig dopje.

Kroonprinses Mette-Marit is 1 van de peetouders. Zij draagt een mintgroene outfit met een wit kraagje. In haar kapsel draagt ze een haarjuweel/haarband.

Kroonprinses Mary draagt een donkerblauw met witte japon van MaxMara en bijpassende donkerblauwe hoed.

Prinses Magaretha, Prinses Christina en Tord Magnusson:

Marianne Bernadotte:

Daniels zus Anna Westling Sodertstrom met haar echtgenoot Mikael Westling Soderstrom haar dochters Hedvig Blom (met partner) en Vera Blom, en Mikaels kinderen Casper en Caisa Soderstrom.

Foto ©Kungahuset, Kate Gabor, screenshots livestream

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 31 mei 2016 - 18:14

Ik ben laat met reageren (drukdrukdruk) maar vind Victoria prachtig (jong, fris, lief) en Mary ook (superchic, maar door de rustige kleuren ook weer niet te aanwezig), dan alle kinderen (om op te eten), en dan Haakon en Chris, en dan een tijdje niets en dan de rest.

Sofia: dat je in zo'n jurk past zo vlak na een bevalling is ongelofelijk, maar ik vind het geen mooi model als je zo'n buste hebt (waar die ook door komt), het cape-ding is wel heel mooi.

Wat goed gestyled weer: het gezien in wit en de familie en Peter/meter (even kwijt hoe dat heet bij protestanten) in zachte pastels. Heel charmant.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 01 jun 2016 - 08:09

In de Protestante kerk kennen we geen peters en meters. We hebben alleen de doopouders, dat zijn de ouders van de dopeling. Aan de aanwezige gemeenteleden wordt gevraagd of zij de doopouders willen steunen bij het opvoeden van hun kind.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 01 jun 2016 - 13:08

@Orchidee, dank voor de info, heb ik nooit geweten. Zijn de Zweden dan RK (ik heb altijd gedacht dat zij protestants waren)? Bij de doop waren MM, Fred en anderen toch peetouders?

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 01 jun 2016 - 13:28

Nee, die zijn lid van de Lutherse Kerk. Evenals Denemarken en Noorwegen.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 01 jun 2016 - 14:15

De Lutherse kerk is ook een protestantse kerk....dus zijn de Zweden ook protestanten. En trouwens, ik ben zelf gedoopt in een protestantse kerk en ik heb twee meters!

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 01 jun 2016 - 17:04

Protestant is eigenlijk een samenvoeging van diverse kerkelijke richtingen, Hervormd, Gereformeerd, Luthers e.d.
De Lutherse kerk heeft nog veel gebruiken die uit de RK kerk komen, zoals ook de meters en peters.
Bij de adel zijn ook meer peters en meters om voor het kind de toekomst (financieel) veilig te stellen. Het berust op heel oude gebruiken. Wel wordt in de protestante kerk degene die het kind de kerk binnen draagt weleens meter/peter genoemd.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 01 jun 2016 - 21:35

Heb nog eens goed nagedacht over het verschil in geloven... Dit is een onderwerp dat mij zeer interesseert.
Als je nu bij voorbeeld naar Syrië kijkt: een land in oorlog maar ook hèt land waarin ooit de meest oorspronkelijke vorm van het Christelijke geloof bestond. Dan zie je dat Jezus waarschijnlijk Aramees sprak, de oude Syrische taal.
In West-Europa hebben we nu een geloof dat een afgeleide is van dat oorspronkelijke geloof. Er zijn inmiddels 2000 jaren overheengegaan. Heel veel mensen hebben inmiddels hun signatuur gegeven, hieraan. De kerk van Rome was hierbij het meest invloedrijk. Deze kerk bepaalde bij voorbeeld wat er in de bijbel kwam te staan. Luther, Zwingli en Calvijn, de protesteerders, later protestanten genoemd, gingen "zelf" denken, hadden zo hun eigen ideeën. Met name Luther was iemand die zeer goed onderlegd was in het Grieks en Latijn. Hij kon de oorspronkelijke teksten lezen, dus.
Nu is het zo dat vele geloofsrichtingen een andere invulling geven/gaven aan de invulling van de RK-kerk. Maar, volgens mij, is elke invulling discutabel. De keuzes die gemaakt worden/werden, zijn/waren keuzes van mensen, vaak machthebbers. De Bijbel is niet een boek dat door onze lieve Heer zelf is geschreven.
De Lutherse kerk heeft inderdaad een bisschop, met de rol/functie van "baas" van het bedrijf, zogezegd.
Mijn mening: een geloof dat je verbiedt te twijfelen, is, in alle redelijkheid, of eigenlijk per definitie, een fout geloof. Dus, ik hoop dat iedereen die deze site leest, andere meningen respecteert, op elk gebied.
(Dit kun je volgens mij ook doortrekken naar elk politiek systeem....maar daarover gaat het hier niet.)
Ter aanvulling: mijn man is oorspronkelijk Luthers gedoopt en opgevoed. Hij had een peetmoeder. Ikzelf ben gereformeerd gedoopt en opgevoed. Ik had ècht twee meters, twee tantes, die mij niet alleen de kerk indroegen maar die ook officieel hadden aangegeven voor mij te zorgen, mocht mijn moeder wegvallen. Deze traditie is dus niet alleen gebruikelijk bij niet-protestantse richtingen.
Dit onderwerp hoort waarschijnlijk op een andere bladzijde maar aangezien het onderwerp hier gestart is, heb ik het hier maar aangevuld.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 01 jun 2016 - 14:15

Ik denk dat Luther, en anders in ieder geval de Lutheranen dat met je eens zijn :)

Nooit gerealiseerd dat die koningshuizen Luthers zijn. Wel logisch, een deel van mijn familie is Luthers, en heeft wortels in Denemarken. Mijn opa (vader van mijn moeder) was dus Luthers, en in het geheel niet ingenomen met haar keuze voor een RK echtgenoot (mijn vader). Andere tijden... Allemaal wel goed gekomen toen iedereen elkaar leerde kennen, want we zijn nu een grote oecumenische gemeenschap met 5 geloven/levensovertuigingen in 3 generaties.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 30 mei 2016 - 21:07

Iris@ Prins Oscar draagt de titel Hertog van Skåne en voor hem werd speciaal 'Sång till Skåne' gezongen. Voor dit lied wordt dezelfde melodie gebruikt als voor het Duitse volkslied.

afbeelding van Iris

Iris

maandag 30 mei 2016 - 22:19

Bedankt Eftichia. Ik dacht al zoiets dergelijks (dat een ander lied met dezelfde melodie geschreven was. Ik heb de doop verder niet gezien en was te lui om het even op te zoeken. ;)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 28 mei 2016 - 23:03

Prinses Mary droeg een jurk van MaxMara!

afbeelding van Jannie

Jannie

zaterdag 28 mei 2016 - 21:01

Ik ben altijd fan van de Scandinaviërs. Hun kleding straalt meer rust uit terwijl het meestal wel een moderne twist heeft. Ze zijn altijd allemaal netjes verzorgd. Ik vind het ook juist prettig dat ze niet allemaal zo overdreven mager zijn. Mette-Marit is gewoon een mooie vrouw, net iets steviger dan de anderen, wat boeit dat. Kijk om je heen hoe de meeste 40+ vrouwen eruitzien, ze is echt niet overdreven dik of uitgezakt ofzo.
De kleine Estelle ziet er superleuk uit met het jurkje en ook iets in het haar. Ik vind dat veel leuker staan dan het losse slierthaar van de prinsesjes hier.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 01 jun 2016 - 19:17

Nee, MM is niet dik. Heel mooie vrouw zelfs. Maar ze kleedt zich zeer onflatteus. Als je een iets zwaardere boezem hebt (niks mis mee overigens) , kun je toch beter hooggeslotenkleding beter vermijden. Maar MM draagt vrijwel altijd uitgerekend dat soort jurken. Krijg je zo'n massief geheel aan de voorkant, zonde, maakt haar onnodig plomp. Een lage hals staat haar vele malen mooier. Kijk maar eens naar de foto's van het huwelijk van Victoria, toen ze een mooie zachtblauwe lange jurk droeg met lage halsopening. Beeldschoon toch?
https://aboutroyals.wordpress.com/2013/04/15/noors-kroonprinselijk-paar-...

afbeelding van Kate

Kate

zaterdag 28 mei 2016 - 14:03

Ik vind Victoria er geweldig uit zien ,vernieuwend ,jong ,zomers en heel goed gecombineerd met haar dochter !
Echt heel mooi om wit te kiezen voor een doop .
De jurk van Madeleine vind ik ook niet veel aan ,zou Natan kunnen zijn,ouwelijk ,ze is nog piep jong!
En Sofia mag wel naar een stylist ,zware boezem en dan dan hooggesloten en ook nog extra wijdte bij de mouwen ,ze gaat MM achter na als ze zo doorgaat.Mooie jurk ,voor een ander figuurtje .
En Mary ? Echt heel mooi ,Eftichia schrijft het goed ,ze combineert het perfect ,drukke jurk en hoed en toch oogt het rustig ( zucht.... zou Maxima nog wat van kunnen leren!)
Maar Victoria is de winnaar !
Ik vond onlangs de midi lange streep jurk haar ook zo geweldig staan .

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 28 mei 2016 - 11:43

Wat ziet iedereen er prachtig uit! Ik kan zo gauw niet iets bedenken wat niet mooi is. Ja, toch. De mouwen van de jurk van prinses Madeleine. Dit deed me direct aan de groene jurk van Maxima denken. Maar de "lampenkappen" van Madeleine vind ik soepeler vallen, dus dat is weer een pluspunt.
Prins Oscar lijkt als twee druppels water op zijn zusje, prinses Estelle. Haar prachtig jurkje is mooi afgestemd op die van haar moeder. Dit zie ik wel vaker bij ze.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 28 mei 2016 - 11:22

Onder aan de log zijn 3 nieuwe foto's toegevoegd, die zijn vrij gegeven door het Zweedse Koninklijke hof, ook in hoge kwaliteit te downloaden. Klik even op de kleine afbeelding voor een grotere foto!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zaterdag 28 mei 2016 - 11:19

De jurk van Victoria kan me niet bekoren, eerlijk gezegd. Estelle is schattig. Oscar lijkt op haar. Vind zelf Mary het mooiste.

afbeelding van Mary

Mary

zaterdag 28 mei 2016 - 10:54

Eerlijk gezegd vind ik Mary wat uit de toon vallen. Zou heel mooi zijn voor een andere gelegenheid. Voor een doop vind ik het ´te hard´.

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 28 mei 2016 - 10:57

Mee eens, ik vind haar eigenlijk overdressed.

afbeelding van Agnes

Agnes

zaterdag 28 mei 2016 - 15:47

nou ik wilde het gisteren eigenlijk niet zeggen, maar nu ik nog een keer de foto's bekijk blijf ik bij mn mening, Mary is mijns inziens overdressed. Ze is geen peetouder, maar een 'gewone' koninklijke gast. Dan hoef je niet groots uit te pakken, maar ze heeft de grootste hoed van allemaal, wat mij betreft iets te. Daarmee zeg ik niet dat ze niet mooi er uit ziet. Maar mij iets te veel: kijk mij eens. Niet nodig. Mette Marit daarintegen had wel met iets leukers voor de dag kunnen komen. Ze lijkt wel 60 zo, ik vind haar geen goede smaak hebben wat betreft kleding. Wat betreft mannen wel: wat is die Haakon een knapperd, samen met Mary vormt hij een ontzettend knap stel. Ik zag ze samen op de foto staan. Frederik en MM zouden dan ook een goed stel zijn, beetje burgelijk en minder knap hihi.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 28 mei 2016 - 18:48

Echtgenoot Kroonprins Frederik is peetouder en droeg een jacquet dus vind ik het niet meer dan normaal dat Mary er zo uitziet!

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 28 mei 2016 - 20:23

Dat kan wel zijn, maar toch is ze overdressed....

afbeelding van Kate

Kate

zaterdag 28 mei 2016 - 22:22

Waarom overdressed? Dat is overkleed ,dus te netjes gekleed ?
Misschien draagt ze wel het "goedkoopste" jurkje van de royals ,MaxMara is redelijk betaalbaar .
Ze draagt een eenvoudig ( maar zeer smaakvol!) jurkje met een hoed ,pumps en een clutch ,dat is in mijn ogen zeker niet overdreven gekleed .

afbeelding van zara

zara

zaterdag 28 mei 2016 - 09:01

Ik vind de keuze van Victoria erg leuk! Heel trendy, deze variatie op het kant dat alweer een paar jaar hevig in de mode is. Je ziet het dit seizoen wel meer: een wijde bolle rok met wat grover en grafischer opengewerkt kant met een (soms ook wel wat té) korte onderrok eronder, zoals laatst de donkerblauwe jurk van Máxima. De jurken van de andere royals zijn een stuk behoudender, maar ook prima!

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

vrijdag 27 mei 2016 - 23:44

Mee eens!! Wat ziet Sofia er mooi uit zeg!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 27 mei 2016 - 23:28

Dank voor je aanvulling. Beetje bizar dan dat de jurk bijna hetzelfde is als die van Self Portrait... Ik weet nu niet goed meer welk bericht ik moet geloven: Self Portrait of By Malina. Irritant is dat! Feit is wel dat ze vaker kleding van By Malina draagt en in Self Portrait heb ik haar nog nooit gezien. dus ik ben toch geneigd om By Malina te geloven.

afbeelding van bonnarca

bonnarca

vrijdag 27 mei 2016 - 21:46

Dan is het nu uitkijken naar de doop van Prins Alexander wellicht!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 28 mei 2016 - 11:33

Dat zal vast aan het begin van de zomer worden, eind juni begin juli vermoed ik.

afbeelding van Krielie

Krielie

maandag 30 mei 2016 - 13:33

Op een tandenborstel kouwen? Kouwen zijn een soort kraaien. Misschien moet je de o in een a veranderen :-)

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 31 mei 2016 - 18:06

Die vogel, dat is toch een kauw en geen kouw? Als je iemand verbetert...

Ik vond het superschattig die tandenborstel ;)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

maandag 30 mei 2016 - 14:19

Het zag er al zo raar uit hihi. Maar ja, een taalfoutje sluipt er inderdaad snel in als je snel aan t schrijven bent. Als je goed gekeken hebt, zie je dat in de zin er boven wel 'kauwt' staat ;). Bedankt voor je aanvulling.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 30 mei 2016 - 13:53

Krielie@ Och, dat je daar over valt! TWOR maakt snel zo'n mooie blog en dan is het logisch dat er een taalfoutje in kan sluipen, dat gebeurt bij mensen!

afbeelding van bonnarca

bonnarca

vrijdag 27 mei 2016 - 21:45

Ik vond Victoria en Sofia er niet zo speciaal uitzien. Madeleine vond ik mooi qua kleur, de mouwen zijn too much voor haar lijkt me. Mary van Denemarken vond ik het mooist maar zij is dan ook werkelijk een echt stijlicoon! Ze heeft heel mooie smaak en door haar slank figuur staat echt alles haar.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 27 mei 2016 - 21:13

Ik denk het wel. Ik had dat ook toen ik Lieke borstvoeding gaf. Vre-se-lijk. 's Ochtends paste m'n jurk nog en een paar uur later knalde ik er bijna uit, hahaha.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 28 mei 2016 - 11:32

Een foto is een momentopname. Ik heb verschillende momenten gezien waarop ze anders keek. Ze zat naast Chris en Nicolas, en lachte meerdere malen naar Nicolas.

Het is niet leuk als je zoogcompressen ziet, althans dat vond ik destijds. Ik heb 2 keer lang bv gegeven, maar dat vond ik echt een nadeel. Aan de andere kant, waarom zou je je er voor schamen, het is juist prachtig als je bv kunt geven, dat lukt lang niet iedereen en is een voorrecht als het wel goed gaat!

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 03 jun 2016 - 16:50

hoezo voorrecht????????????? Het is een voorrecht dat je je kindje voeding kunt geven of dat nou bv is of een flesje!!!! Dit kun je echt niet zo zeggen TWOR!!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

maandag 30 mei 2016 - 11:05

Ik vond het iets heel moois en natuurlijks, en ik hoop dat als alles goed mag gaan ik over 24 weken opnieuw bv mag gaan geven ;).

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 30 mei 2016 - 12:18

TWOR@ Fantastisch nieuws! Van Harte Gefeliciteerd!! Ik wens jou ook een spoedig verloop van de zwangerschap toe! Helaas heb ik dit wonder niet mee mogen maken!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

maandag 30 mei 2016 - 12:39

Dank je wel, Eftichia! En, ik begrijp het, dat je dat jammer vindt!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 30 mei 2016 - 16:30

TWOR@ Achteraf gezien is het misschien ook wel beter! (F.y.i. Deze reactie hoort bij: Dank je wel, Eftichia! En, ik begrijp het, dat je dat jammer vindt!)

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 30 mei 2016 - 22:44

Wat een leuk nieuws allemaal dames, driewerf hoera en ik wens jullie allen een fijne en voorspoedige zwangerschap!!!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 31 mei 2016 - 18:24

Alle drie van harte gefeliciteerd! Voorspoedige zwangerschap en bevallig gewenst!!

afbeelding van zara

zara

dinsdag 31 mei 2016 - 20:45

Daar sluit ik me helemaal bij aan! Erg leuk nieuws!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 31 mei 2016 - 21:29

Thanks! Wat super leuk, jullie felicitaties en meeleven! Gewoon genieten ;).

afbeelding van LG

LG

woensdag 01 jun 2016 - 02:54

Wat leuk om over de zwangerschappen te lezen. Iedereen een voorspoedige bevalling toegewenst en hopenlijk krijgen we foto's te zien. No pressure ;-)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 30 mei 2016 - 15:07

Ik sluit me ook bij het rijtje zwangeren aan :)

afbeelding van JoJo

JoJo

woensdag 01 jun 2016 - 09:26

Gefeliciteerd allemaal! Wat een leuk nieuws!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?