Avatar foto Door Moderator Petra
België 06 feb 8 reacties

Prinses Louise (België) viert feest!

Hoera voor de Belgische prinses Louise. Vandaag blaast ze 20 kaarsjes uit.

Louise Sophie Mary van Saksen Coburg, prinses van België, is de oudste en enige dochter van prins Laurent en prinses Claire van België. Ze werd geboren op 6 februari 2004 in Sint-Lambrechts-Woluwe in België.

Louise in 2006 met haar ouders bij het huwelijk van gravin Elisabeth D’Udekem d’Acoz en markies Alfonso Pallavicini. Foto ©PPE/Nieboer

Naast Louise hebben Laurent en Claire nog een tweeling, de jongens Nicolas en Aymeric, geboren op 13 december 2005.

Prins Nicolas (links) en prins Aymeric. Foto ©PPE/Nieboer

Louise komt vooral in beeld bij familie gebeurtenissen, zoals bijzondere verjaardagen of huwelijken. Verder zien we haar zelden.

Prinses Louise met haar nichtje Laetitia Maria in 2007, bij de viering van de 70e verjaardag van koningin Paola. Foto ©PPE/Nieboer

Hier zien we haar bij de viering van de 80e verjaardag van koningin Fabiola. Als jong meisje droeg ze vaak een smock jurkje. Hier compleet met bijpassende haarband.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
In 2008 mag Louise mee naar de Nationale Feestdag. Foto ©PPE/vd Werf

De eerste jaren van haar schoolleven gaat Louise naar een privéschool in Tervuren, waar ze in het Engels en Frans les krijgt. Als 6-jarig meisje gaat Louise naar het Lycée Français Jean Monnet in Ukkel. Dit is een Franse staatsschool, waar geen Nederlands gegeven wordt. Die beslissing van haar ouders wordt bekritiseerd in de politiek. Prins Laurent vertrouwt de Belgische onderwijsmethodes niet, gezien zijn eigen slechte schoolervaringen en stuurt zijn kinderen daarom liever naar een Franse school. Maar ook Claire speelt hier een belangrijke rol. Claire is opgegroeid in het Frans en Engels. Haar moeder was een Franstalige vrouw, die is getrouwd met een Engelsman. Het lyceum waar Louise, Nicolas en Aymeric naar toe gaan, geeft de helft van de tijd les in Frans en de andere helft van de tijd in Engels.

Het gezin in 2015. Foto ©PPE/Nieboer

Eerste communie

Op een donderdagmorgen in 2011 vindt de eerste communie van prinses Louise plaats. De hele koninklijke familie is aanwezig bij de ceremonie, die wordt gehouden in de kleine parochie Sainte-Catherine in Bonlez, een deelgemeente van Chaumont-Gistoux.

Bruidsmeisje

Bij het huwelijk van prins Amedeo en Lili Rosboch von Wolkenstein in 2014, is prinses Louise 1 van de bruidsmeisjes. Ook haar nicht prinses Elisabeth is bruidsmeisje.

Foto ©PPE/Nieboer

Mode interesse

Louise toont interesse in mode. Als 15-jarig meisje loopt ze een tijdje stage bij Modehuis Scapa. Bij deze koninklijke hofleverancier, krijgt ze een breed beeld te zien van de modesector. Ze toont veel interesse in de modewereld en mag cliënten helpen in de kledingzaak in Antwerpen. Daarnaast gaat ze met inkopers op pad voor de aanschaf van nieuwe collecties. Ook bezoekt ze kledingfabrikant Flanders Fashion Makers in Alken en gaat ze naar het Modemuseum in Hasselt. Hoewel ze veel interesse lijkt te hebben in mode, gaat haar studierichting een meer algemene kant op.

In 2019 met haar ouders bij een kerstconcert in het paleis. Foto ©PPE/Nieboer

Studie in Nederland

Sinds ze 18 is, studeert prinses Louise Liberal Arts and Science aan de Universiteit van Maastricht. Tijdens deze studie leren studenten om complexe kwesties te begrijpen en gaan ze op zoek naar creatieve oplossingen. In deze studierichting kun je o.a. natuurkunde, wiskunde, scheikunde en ondernemerschap volgen. Een optimale studiekeuze als je een brede interesse hebt in exacte vakken en nog niet gebonden wilt zijn aan een bepaalde studierichting.

Kleding

Louise is inmiddels uitgegroeid tot een heuse jongedame. Haar interesse in mode is goed te zien aan haar kledingkeuzes. Tijdens een avondje uit met haar vader, draagt ze een midi jurk van Needle & Thread.

Bij het huwelijk van haar nicht prinses Maria Laura draagt prinses Louise een knalroze jurk van Rodarte met een bloemenhaarband van Fabienne Delvigne.

Foto ©PPE/Nieboer

Snuffelen in de kast van oma Paola kan ook leuk zijn!

Louise heeft een fijne band met haar 2 ‘broertjes’, die haar in lengte al lang voorbij zijn gegaan. Ook zijn er goede vriendschappen met de dochters van prins Carlos en Camilla de Bourbon. De laatstgenoemde hebben overigens ook een vriendschappelijke band met Laurent en Claire zelf.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
8 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Een knap, fijn gezicht heeft Louise, en ze weet zich leuk en verzorgd te kleden.

Wat een leuke prinses! En hoe geweldig dat ze de kleding van haar oma herdraagt. Ze heeft alles in zich om net als koningin Paola een stijlicoon te worden!

Leuk om iets meer te weten te komen over dit relatief onbekend lid van de Belgische koninklijke familie.
Het groene jurkje van Paola vind ik echt super, staat haar heel mooi en fijntjes. Goed gekozen🤩

Wat een leuke jonge vrouw!

Love her style! De knalroze jurk van rodarte met de bloemen haarband van Fabienne Delvigne vind ik wel echt een fashion met een hoofdletter F 🙂

Ik ook! Wat een super mooie jurk en die haarband staat er perfect bij: fris, vrolijk en feestelijk.

Ook ik helemaal met je eens, ik vond prinses Louise destijds de best geklede vrouwelijke royal tijdens het huwelijksfeest 👌🏼