Deze keer in de serie Oranjejuwelen een onbekende broche, die door koningin Juliana vanaf de jaren veertig regelmatig is gedragen. Door het ontbreken van kleurenfoto's of recent beeldmateriaal, kunnen we alleen maar een inschatting maken van hoe de broche er precies heeft uitgezien. Het steeltje van de bloem lijkt bezet met diamantjes. De twee blaadjes onder de bloem bestaan uit gekleurde edelstenen, de bloem zelf is vermoedelijk gemaakt van goud en de kern is weer versierd met gekleurde edelstenen. De Arendsogen onder ons kunnen zien dat elk bloemblaadje bovendien uitmondt in een pareltje of diamant. Ik ben heel benieuwd waar deze bijzondere broche is gebleven. Juliana droeg het juweeltje vaak als versiering op haar hoed en wat mij betreft volgt Máxima binnenkort haar voorbeeld. 
- Informatie met dank aan Edwin-

 

Zoekspelletje: 

Foto's met dank aan Nationaal Archief/Anefo/Eric Koch 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Lies

Lies

maandag 24 apr 2017 - 15:08

Wat een prachtige broche! Wat zou ik die graag eens bij Maxima zien. Ik ben erg benieuwd naar de kleuren van dit juweel!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 19 apr 2017 - 12:00

Trixedo@ Goed dat je mij hierop attendeerde, ik had deze reactie van jou niet gezien en inderdaad wat een prachtige strapless avondtoilet! Bedankt!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 18 apr 2017 - 14:14

Ben het met jullie allen roerend eens : dit is een echt prààchtige broche - bijzonder veel dank hiervoor, Josine !! En -inderdaad, Eftichia !- wat een nog maar eens supernostalgische beelden !

Arendsogen, waarvan Josine spreekt, heb ik wel niet, maar ik vraag me toch af of het niet een van de vele (vele = typisch Juliana !!) mooie broches is die het ordelint sieren dat ze over haar oogstrelend schitterende strapless jurk droeg op de gala-vooravond van het huwelijk van Boudewijn en Fabiola (Brussel, 14.12.60) : zie de anp-foto in http://www.anp-archief.nl/attachment/2187778 en/of http://www.anp-archief.nl/page/2187778/en. De broche op Beatrix' ordelint is het wel niet, en zeker niet die op het lint van Irene - overigens zien we hier de hele hyperverfijnde, onmetelijk kostbare luxe van een onvoorstelbaar prachtig Oranjetrio : de glans van avondtoiletten, juwelen, lange handschoenen... om van te genieten, om van te dromen... !! .

afbeelding van zara

zara

dinsdag 18 apr 2017 - 08:27

Inderdaad heel erg jammer dat er geen kleurenfoto's van deze broche zijn, Josine! Wat zou het leuk zijn als Máxima deze broche een keer zou dragen, want dan kunnen we zien welke kleuren en stenen er in zijn verwerkt! Wat was Juliana trouwens inventief in het dragen van haar juwelen, vooral de bijzondere broche precies in het midden van het bloemen-hoofddeksel, dat is toch geniaal!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 14 apr 2017 - 23:30

Wat een mooie broche. Die zou Máxima zeker niet misstaan. Hopelijk wordt ze hierdoor geïnspireerd maar misschien zijn de stenen inmiddels in andere juwelen verwerkt.

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 14 apr 2017 - 20:42

Mooi gevonden inderdaad. Ben benieuwd of we de broche nog eens gaan terugzien (en welke kleuren hij precies heeft. Fijn paasweekend allemaal!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 14 apr 2017 - 18:31

Leuk op de hoeden!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 14 apr 2017 - 17:52

Wat een leuke blog van deze schitterende bloembroche met mooie nostalgische foto's van onze Koningin Juliana, ik hoop Maxima er spoedig mee te zien, misschien heb jij haar wel op het idee gebracht, Josine ;-)

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 14 apr 2017 - 21:24

Het zou geweldig zijn als Máxima deze broche ook eens gaat dragen. Dan kunnen we de kleuren van de broche bewonderen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?