Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 feb 42 reacties

Opnieuw draagt Máxima een toepasselijke tas in Colombia

Op de tweede dag van haar verblijf in Colombia heeft koningin Máxima opnieuw een tas bij zich met een Colombiaanse achtergrond.

De koningin is in Colombia vanwege haar werk voor financiële inclusie. Colombia heeft goede ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van financiële inclusie. Inmiddels heeft 60 procent van de volwassenen een (bank)rekening. Dit was in 2011 nog maar 39 procent. Ondanks de stijging zijn er landelijk grote verschillen. Achtergestelde groepen zijn met name kleine ondernemingen, kleine boerenbedrijven, mensen die in afgelegen gebieden wonen en vrouwen. Koningin Máxima zal als pleitbezorger van de VN benadrukken dat iedereen toegang moet (kunnen) krijgen tot financiële diensten.

(c) Jeroen Schmale
NLbeeld/Van Emst

Mode
Omdat bruggen bouwen nu eenmaal effectiever is dan kloven verdiepen, kiest de koningin tijdens VN-reizen graag voor modieuze gestes. Gisteren werd ze gespot met een Wayuu-tas en de zwart-witte tas die vandaag om haar schouders hangt is geïnspireerd op de ambachten van de Arhuaco-stam.

Tijdens VN-reizen draagt de koningin graag kledingstukken die hun succes al hebben bewezen. De Natan-rok van vandaag deed eerder dienst tijdens een VN-bezoek aan Brazilië.

Máxima met de rok tijdens een financiële bijeenkomst:

PPE/Van Emst

Het vestje kennen we ook van eerdere optredens. De mouwloze top is anders.

De slippers van vandaag zijn nieuw en zijn gekocht bij Hermès.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
42 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Alles ziet er goed verzorgd uit 👍 maar àlsjeblieft Koningin Màxima … doe iets aan uw haar. Het is een slierterig geheel en niet representatief.

Mooi haar motivatie te horen en het veldbezoek om te bepalen of de verhalen op papier ook zo worden ervaren.
https://www.ad.nl/video/productie/maxima-op-vn-reis-in-colombia-voor-mij-heel-belangrijk-429350

De rok valt beter nu. Eerder vond ik ‘m nogal stijf/ stug. Eerlijk gezegd vind ik de outfit te casual. Een ander (dicht) schoentje staat al beter voor de gelegenheid.

ik heb de rok altijd al heel mooi gevonden. Wellicht ook mooi met een zwarte top. De slippers vind ik ook geweldig en die kunnen best voor deze gelegenheid. Maar ze zijn echt te klein, dat loopt beslist niet lekker. Waarschijnlijk was een maat groter weer net te groot en heeft ze toch voor deze maat gekozen. Zelf heb ik dat ook regelmatig, maar ik laat ze dan maar staan, hoe mooi ook. Zouden ze van een van haar dochters zijn ? Tja het afschuwelijke kapsel, ik vind dat we het moeten blijven benoemen maar wordt het soms ook beu. Maxima, doe uzelf en ons een plezier en besteed hier in het vervolg de nodige aandacht aan.

Hoi Anniek,
Net opgezocht, de slippers gaan tot maat 42 en zijn er ook in halve maten.
Ik meen dat Maxima maat 41/42 draagt, dus mogelijk waren ze er niet groter.
Waarschijnlijk is ze gewend om (te) kleine schoenen te dragen, omdat damesmaat schoenen vaak niet groter gaan.

Erg leuke rok, en de top is ook prima. Ik hou alleen niet van de combinatie wit (top) en creme (vestje).
De slippers vind ik echt vreselijk… Ik zag foto’s waar ze liep naast een aantal mannen in overhemd, nette pantalon en keurige lederen schoenen. Het ziet er gewoon niet uit. En waarom dan Hermes, op zo’n veldbezoek…?

Zo mee eens. Financiële inclusie en dan slippertjes van zo’n 600 euro aan. En ze zijn nog lelijk ook 😉

😉👍🏼 , nieuwe zelfs! 💶

😂🤣 De spijker op de kop !

Prima look voor een werkbezoek. Slippers vind ik geweldig zeker voor de temperaturen in Colombia. En waarom steeds weer kritiek op haar haar? Ik dacht dat we daar mee zouden stoppen.

Nee, sorry. Het haar kan écht niet.

Hoi Chiara,
Ik en anderen zijn het steeds weer over “Maxima’s haar geklaag” ook beu.
Maar Josine heeft uitgelegd dat Maxima soms echt wel luistert. Ze schijnt in het verleden haar veel te oranje blush aangepast te hebben.
Ik denk dat er een reden is waarom Maxima haar haar vaak los draagt en dat wij die niet weten (hoofdpijn, haarpijn, ja dat bestaat!). Daarom vind ik het niet gepast om er elke keer weer over te beginnen.
Daarbij vind ik dat kleding niet tot je lichaam behoort, dus vind ik (kritiek met mate) prima. Kritiek op haar, ogen, benen, gewicht enz.(dus alles over het lichaam) vind ik niet kies.
Maar niet iedereen is diezelfde mening toegedaan, dus zullen we nog vaak lezen dat Maxima naar de kapper moet enz.🫣

U misschien , en een enkele andere .
Josine laat iedereen vrij om hun mening daar over te uiten.
Over de reacties op Maxima’s haar, heeft ze laatst nog een reactie geplaatst.

De slippers zijn 1 of 2 maten te klein. Geen gezicht. Ik snap dit gewoon niet. En wie bedoel je met we??? Het mag toch wel wat k(n)apper??

Het haar is onderdeel van het totaalplaatje, net zoals de schoenen. Het is onzinnig om te zeggen dat we geen opmerkingen meer over het haar zouden mogen maken. Dan zouden we ook geen opmerkingen meer over de schoenen of kleding mogen maken. Ik weet niet meer wie het zei, maar wat mij betreft: net zo veel opmerkingen over maken totdat het aangepast wordt.

Leuke look, al vind ik de vorige blouse er mooier bij staan, zeker voor deze gelegenheid. Blouse met klein mouwtje zou ook goed zijn.
Slippertjes zijn goed, een schoentje met open hiel bijv. vind ik net iets netter staan.
Tas is natuurlijk helemaal goed gedaan.

De slippers zijn zo leuk!

Wat zal ze een zere hielen hebben gekregen, want deze mooie slippers zijn echt te klein.
Mooie rok waarbij ik de blouse mooier vind staan dan het topje.
Het haar ziet er vandaag ronduit, vies en vettig uit.

Altijd al een leuke rok gevonden!
Eens met Harmke, dat ik de bijpassende top ook wel eens zou willen zien bij Maxima.
En dan zo met dat vestje om de schouders geknoopt (met de mouwen) een vlotte look.
Vast mooier dan dit witte topje van vandaag.
De dunne witte blouse met lange mouwen vond ik trouwens ook goed staan.
Maar die zwarte slippertjes geven naar mijn smaak een wat sjofel effect voor deze gelegenheid.
Zou ik voor de vakantie bewaren.
Ach, jammer, geen staart vandaag!
Maar wel weer een originele tas, al komt hij niet zo goed tot z’n recht als het exemplaar van gisteren, omdat nu zowel tas als rok een drukke print hebben.

🫣 Ach nee hè? Slippers….

Rok = primabella, de blouse van draagmoment 1 heeft mijn voorkeur en tas 2 uit Colombia komt op mij – hoewel leuk – over als een kunstje.
Oh ja die 🐚🐚 aan 👂🏻👂🏻, ik hou er niet van.

Zucht……t is ook nooit goed, de ene keer moet Maxima een voorbeeld nemen aan Kate in jeans en waxkleding en is ze veel te officieel gekleed voor de padvinderij en nu in een geheel andere functie op werkbezoek in het “veld”. Ik denk dat het lange en zware dagen zijn en dat je dan voor comfort kiest qua kleding lijkt mij begrijpelijk.

Ook weer een goede combi.. verzorgd maar niet te nadrukkelijk aanwezig. Leuke slippertjes (Meghan heeft ze ook) en een mooie pedicure.. perfect voor een velddagje

Leuke slippers in combi met de rok . Shirt vind ik wat minder de trui zo geknoopt wel weer superleuk . En de tas weer heel attent

Ik vind de stof van de rok heel erg mooi.

Niet echt een voortzetting van de aankomst, maar de tas steelt wel weer de show😊

Ik hoop dat ze de rok nog een keer draagt met de bijpassende top, dat lijkt me een mooi plaatje.

Dit is zo’n gevalletje ‘doe maar niet’, de slippers zijn heel prijzig, maar ik zie het er niet aan af, op naar de volgende verkleedpartij…..

Last edited 1 maand geleden by Catherine

Leuke outfit voor op vakantie. Voor een werkbezoek had ik nettere (meer gesloten) schoenen gekozen en een nettere blouse.

Eigenlijk is de tas het leukste deel van de outfit.

Het is wel heel toegankelijk……

Open slippers vind ik erg bloot, dan liever die schoenen op de andere foto en ook die blouse. Zo jammer dat de staart er uit is gezakt..

Nee, wat een teleurstelling, van top tot teen. Morgen hopelijk betere haar, kleding en schoenkeuzes.

Oh nee! Schreef ik nog geen uurtje geleden zo positief over haar outfit en het haar, nu schrik ik hier weer van. Een ratjetoe voor wat betreft de kleding ( komt doordat vestje om de schouders) helemaal erg is het haar 😧, het ziet er niet uit die slierten op haar rug. Slippers in dit land … muwhaa …. Voor deze keer.

Die slippers zijn toch niet nieuw? Dat zijn die veel becommentarieerde badslippers die ze aan had onder die groene jurk van Zeus & Dione.
Het is vandaag een beetje een ratjetoe: een winterse rok, een zomers topje. oh nee toch te koud dus vestje om slingeren. ik weet het niet. En helemaal eens met Louisa wat betreft het slordige piekhaar.

Het is toch een zomerse rok van dunne soepelvallende stof😉.

Even een foto opgezocht, ik had het mis ten aanzien van de slippers!

Ai, als ik deze foto’s zie schrik ik toch wel van het haar. Hier lijkt eens een goede knipbeurt en de juiste verzorgingsproducten hard nodig.

Verder vind ik het een prachtig plaatje!

Lijken mij eigenlijk meer de Hermes slippers

Het enige wat mij kan bekoren is het rokje en de sandalen, maar niet in deze combinatie! En waarom toch vaak dat onverzorgde kapsel, ik vind het 10 x niets….Je bent toch een visitekaartje van Nederland…

Wat leuk dat ze weer zo’n mooie tas bij zich heeft! Ik heb ze ooit zien maken toen ik daar was, enorm veel werk.
Leuke rok en top. De slippers vind ik wat minder, maar ze zijn vast praktisch voor het veldbezoek van vandaag.