Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 14 feb 27 reacties

Ontroerende momenten tijdens Máxima’s bezoek aan het Prinses Máxima Centrum

Sommige werkbezoeken vergeet je zo en sommige werkbezoeken blijven je voor altijd bij. Máxima’s bezoek aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie behoort tot die laatste categorie.

Op 5 juni 2023 is het precies vijf jaar geleden dat het onderzoeksziekenhuis officieel werd geopend door Koningin Máxima. Vanaf die dag worden alle kinderen met kanker in Nederland in dit centrum behandeld en is het onderzoek naar kinderkanker ook geconcentreerd in Utrecht. Tijdens het werkbezoek van de koningin stonden innovatie en internationalisering van het centrum centraal. Ook vond er een ontmoeting plaats met de jongen die vijf jaar geleden doodziek de koningin een handje schudde en nu in veel betere staat haar opnieuw kon treffen. Op de foto hieronder staan ze samen naast de foto van destijds. *slik*

Tijdens het bezoek ging de koningin ook in gesprek met kinderoncologen, onderzoekers, data-experts en kinderoncologieverpleegkundigen. Zij vertelden over innovaties  en hoe zij deze sneller in de behandelkamer kunnen brengen dankzij nauwe samenwerking tussen zorg en onderzoek en internationale samenwerking. Deze onderzoeken en behandelingen dragen bij aan het realiseren van de missie van het ziekenhuis: ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven. Ook de internationale patiëntenzorg van het centrum komt aan de orde tijdens het bezoek. Afgelopen jaar zijn in het Prinses Máxima Centrum drieënzestig Oekraïense kinderen met kanker opgevangen, die hier hun behandelingen hebben kunnen voortzetten. De internationale samenwerkingsverbanden spelen daarbij een belangrijke rol.

(c) PPE/Nieboer

Koningin Máxima ontmoette tijdens haar bezoek ook ouders en kinderen. Zij sprak onder andere met  ouders wiens baby’s in een internationale studie behandeld werden voor Acute Lymfatische Leukemie (ALL),  waarbij een doelgerichte immuuntherapie is toegevoegd aan het behandelprotocol. 

(c) PPE/Nieboer

Aan het einde van het werkbezoek schreef de koningin nog het eerste ‘Hart onder de riem’ kaartje ter gelegenheid van Wereld Kinderkankerdag op 15 februari. 

(c) PPE/PooPvK

Mode koningin Máxima

Máxima’s jurk van wollen jersey is nieuw en komt uit de wintercollectie 2020 van NATAN.

14-02-2023 5-jarig jubileum Prinses Máxima Centrum. (c) PPE/Nieboer

De cape van dubbeldoek (aan twee kanten draagbaar, beige of camel) komt ook bij NATAN vandaan. De laarzen zijn gekocht bij Máxima’s favoriete schoenenmerk: Gianvito Rossi.

De tas is de Moneypenny van Sophie Habsburg. Máxima heeft dit model in meerdere kleuren.

Wil je de jurk sterren geven? Leuk, graag! Dat kan in Máxima’s digitale kledingkast. Klikkerdeklik.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
27 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtige outfit. Kan ze nu echt niets aan dat haar doen. Ziet er niet uit . Uitgroei en armzalige piekjes

Ook deze chique, klassieke stijl past perfect bij Maxima. Wat kan ze toch veel hebben. Jammer van het kapsel. Waarom toch zo weinig aandacht daarvoor in Nederland.

Zachte toegankelijke look, geeft een warme uitstraling. Vind de cape er niet mooi bij, beetje spooky.

Ze ziet er keurig uit en wat is ze toch betrokken met de patientjes en hun ouders, ze heeft aan de wieg gestaan bij de oprichting van “Het Máxima”, natuurlijk voornamelijk oncologie, maar t kwam gisteren ook voorbij in item over t schrappen van de Hartafdeling aldaar, dat zal toch ook wel slikken zijn, onbegrijpelijk, “Het Máxima” heeft de beste facaliteiten voor patientjes en hun ouders en is bovendien t meest centraal voor Zuid-Nederland!

Het gaat om het kinderhart centrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Dit is een ander ziekenhuis dan het Maxima, waar kinderen met kanker worden behandeld. Wel is het WKZ met een luchtbrug verbonden aan het PMC en die maken gebruik van de operatiekamers en IC van het WKZ. Omdat veel van de patiëntjes van het Maxima ook die cardiologische zorg nodig hebben is het een onbegrijpelijke beslissing van de minister!

Zag net Hart van Nederland waarin deze lieve jongen werd geinterviewd. Zo wel bespraakt en doordachte antwoorden gaf hij, je kon merken dat hij in zijn jonge leven al heel veel heeft meegemaakt. ik kreeg tranen in mijn ogen. En wat kan Maxima dit toch goed hè met die kinderen. Dit is een bezoek waarop je je geestelijk goed op moet voorbereiden lijkt mij. En wat zag ze er leuk uit in die jurk en laarzen! Ik houd wel van deze kleur en stijl. Voor deze keer zie het het haar door de vingers, haar lach en aanwezigheid was in dit geval vele malen belangrijker!

Waardering voor onze koningin, die zo betrokken reageert tijdens dit werkbezoek aan het naar haar vernoemde kinderziekenhuis waar deze zwaar zieke patiëntjes verpleegd worden.
Kinderen krijgen sowieso altijd en overal haar aandacht.
Zoals velen al verwoord hebben is Maxima gekleed in een stijlvolle, rustige outfit.
Ik ben geen fan van deze kleur, maar het model jurk vind ik heel mooi en staat haar prima.
Met accessoires in de kleur van de gesp zou alles wat minder saai ogen, maar dit oogt zo wel evenwichtig.

Prachtige monochrome look. De warme kleuren en zachte stoffen geven een rustig totaalbeeld, wat zeer geschikt voor dit bezoek is. Ook mooi om te zien, hoe lief Maxima met de kinderen omgaat.

Ik hou van deze look! Rustige kleur, mooie stof, de laarzen erbij (wil ik ook!) Het nonchalante losse kapsel ook prima.
En niet te vergeten de betrokken houding van onze koningin! Hier is ze echt goed in.

Zo fijn voor de patiëntjes, de ouders en het personeel dat vandaag, Valentijnsdag, even een beetje anders is, want…..de koningin is op bezoek! Wat ziet ze er leuk uit in deze camellook. Geweldige jurk, qua model, qua kleur, qua lengte, perfect. Mooi afgestyled met de lange laarzen in dezelfde kleur. Wat gaat ze leuk met de patiëntjes om en hoe bijzonder is t voor deze jongen en de koningin om na 5 jaar opnieuw samen op de foto te gaan. Ik hoop dat t goed met m gaat.

Mooie rustige outfit, passend bij het bezoek. De aandacht gaat zo nòg meer naar het PMC en alle kanjers die daar aan het knokken zijn!
Dit bezoek geeft echt een heel fijn stuk afleiding aan de kinderen en voor de ouders trouwens ook 😉

Erg geslaagde winterjurk! Dit model is erg geschikt voor Máxima, de juiste flair en de juiste lengte. En net een leuke touch door de riem en het de licht opstaande halslijn.

Een nieuwe jurk maar uit de 2020 collectie? In ieder geval een mooi Natan model. En een heel mooi bezoek!

Het is een fijne, draagbare jurk. Ik kan mij goed voorstellen dat ze ‘m privé al vaker heeft gedragen.

Hele leuke jurk. En wat een eer voor de koningin, dat dit zo ontzettend belangrijke centrum naar haar is vernoemd. Zo fijn ook dat ze haar interesse en meeleven op deze manier kan tonen.

Mooi totaalplaatje alles in een kleur doorgevoerd, staat haar goed: geweldige laarzen!!!

Rustig totaalplaatje voor een wrschl aangrijpend bezoek.

Ik vind dat de koningin erg mooi gekleed gaat. Dit model jurk staat haar erg goed. Roklengte ook precies goed. Zelf ben ik niet zo dol op deze kleur, maar hij is wel mooi rustig, en mooi doorgevoerd in de gehele outfit. Complimenten! Al is het bezoek zelf natuurlijk veel belangrijker dan de kleding.

Wat een mooie outfit prachtig in deze Camel tinten. Ze is erg betrokken bij de kindjes, dat straalt er vanaf… En complimenten voor de mooie jurk in wollen Jersey, zoveel mooier als die stijve stoffen.

Mooi en rustig outfit vandaag, ik houd hier van.
En super goed dat Máxima aan dit ziekenhuis haar naam gegeven heeft. Zij doen zoveel goed werk. Ik heb in het weekeinde al een digitaal kaartje voor de kinderen klaar gezet. Kleine moeite, maar groot plezier🧡

Goede rustige outfit voor dit waardevolle bezoek. Zo n heftige afdeling.
Ja daar is Maxima goed in. Van deze tijd: toegankelijk, betrokken.Daarmee verdient ze vijf sterren.

Last edited 1 jaar geleden by siobhan

Wat mooi dat Maxima zich zo betrokken toont bij het Centrum voor kinderoncologie dat haar naam draagt. Ook leuk hoe ze met de kinderen omgaat, zoals je op verschillende foto’s kan zien. De look vind ik eenvoudig doordat alles dezelfde kleur is, maar wel mooi en het staat haar goed. Ik zou zelf de accessoires in een andere kleur hebben gekozen, laarzen, riem, tas en oorbellen bijvoorbeeld in bordeaux of donkergroen.

Wat een hartverwarmend bezoek en wat een geweldige outfit! Die zou ik ook wel willen. En wat fijn om te zien dat het zoveel beter gaat met het jongetje op de foto!

In dit soort werkbezoeken is onze koningin wel heel goed.

Ik vind juist de outfit van vandaag mooier. Ben niet zo dol op rokken met zo’n plooi aan de voorkant.

Helemaal mee eens, dit is meer een geheel. Zonder cape vind ik het ook mooier