Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 mrt 0 reacties

Oelala: Máxima en haar korte onderrokken

Als je er tegenwoordig hip bij wilt lopen, dan moet je de mode wel heel goed in de gaten houden. Trends zijn zó vluchtig, zó snel, dat er vrijwel geen tijd overblijft om te wennen of te aarden. Daarom blikken we in de serie 'Trends van Toen'  nog eens rustig terug op de modegrillen die we alweer bijna vergeten zijn én die Máxima ook gedragen heeft. Met vandaag aandacht voor: de korte onderrok. 

Nu de langere roklengte in de mode is, hoef je in theorie je benen vanaf de kuit niet meer te scheren. Niemand die je bovenbenen ziet, tenzij je ook meedoet aan de volhardende trend van spijkerbroeken met heel veel gaten. Hoe het ook zij: in 2016 kwamen de ontwerpers toch met vleugje huid op de proppen door hun midi-jurken te voorzien van een kortere onderrok/voering. Máxima werd daar blijkbaar wel blij van, want in de periode 2016 tot 2019 hebben we haar meermaals met de trend gezien. 

Voorbeeld 1: Japon van spinragkant, label: NATAN. 

Voorbeeld 2: Kanten japon van Claes Iversen.

Voorbeeld 3: Japon met A-lijn, label: NATAN. 

Voorbeeld 4: Japon met geborduurde stippen op tule. Ontwerper: Vermeulen van NATAN. 

Voorbeeld 5: japon van bloemkant, label: NATAN. 

Voorbeeld 6: Midi-rok met leren bloemen, bandjes en ruches. Ontwerper: Claes Iversen. 

Voorbeeld 7: Japon met franjes in visnetmotief. Label: Valentino. 

Voorbeeld 8: Kanten jurk van Elie Saab. Ik vind het lengteverschil persoonlijk too much. Het leidt af van Máxima's gezicht. Als subtiel detail vind ik het doorkijkje leuk, als prominent aanwezige modefrats niet. 

Voorbeeld 9: Bij deze kanten japon vind ik de kortere voering wel heel mooi. Deels komt dat door het juiste lengteverschil, deels ook door de heerlijke wolk van kant, waardoor het doorkijkje subtiel en vrouwelijk is. Gauw maar even op Vinted snuffelen 😉 

 

Eerder in deze serie: 
Máxima en de peplum

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments