Avatar foto Door Moderator Petra
Máxima 21 feb 15 reacties

Avondjurken van 30 jaar oud? Koningin Sonja is er voor te porren

Is het je ook opgevallen? We zien koningin Máxima de laatste tijd enorm veel met oude(re) kledingstukken. Ze is daarin zeker niet de enige. Ook koningin Sonja heeft heerlijk rond gesnuffeld in haar walk-in-closet.

Eerder deze maand bracht de president van Tanzania een staatsbezoek aan Noorwegen. Bij het staatsbanket droeg koningin Sonja een felroze galajapon. Wist je dat deze japon al 30 jaar oud is? Ik zie het er echt niet aan af. De Noorse koningin herdroeg de japon in 1991, 2000 en nu, 24 jaar later, komt hij opnieuw in beeld.

Foto ©BSR

Deze felgele japon kennen we van het huwelijk van prins Carl Philip en Sofia in 2015. De jurk was toen al zeker 17 jaar oud. Blijkbaar zit hij lekker, want de teller staat voor deze japon inmiddels op 9.

Foto ©PPE/Nieboer

In juni 2022 zagen we hem ook nog, tijdens de 18e verjaardag van Ingrid-Alexandra.

BSR

En onlangs dook er ook nog een Balmain-jurk uit de jaren ’90 op. Tijdloos chic!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
15 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Op de oude foto met de witte jurk is goed te zien dat Märtha-Louise op Sonja lijkt. De gele jurk kan nog prima: net een narcis! Ik ben het met andere lezers eens dat er bij de roze en witte jurk wat aanpassingen hadden kunnen worden gedaan om te zorgen dat ze ook nu goed vallen. Wat de kleur betreft: over smaak valt niet te twisten!

Het avondtoilet helemaal onderaan-links vind ik echt koninklijk-prachtig, en wat een juwelen !!

Wat een mooie vrouw is het toch! En super dat dit soort pareltjes van avondjurken weer herdragen worden. Vooral dat ze ze nog past!
Qua kleur vind ik de gele te knal, maar de roze en witte jurk kunnen echt nog wel wat gala’s of staatsbanketten mee.

Koningin Sonja is een prachtige dame op leeftijd en ik bewonder haar lef, nog steeds opvallende avondrobes te dragen, maar het zit qua model gewoon niet meer zoals het hoort. Als de roze jurk een paar centimer was ingekort en het rokgedeelte onderaan smaller gemaakt, dan had het er een stuk mooier uitgezien.

Met ouder worden krimp je ook, ik was 1.77 lang ooit nu midden 70 moet ik moeite doen om 1.70 te halen. Ben dan ook bezig mijn broeken te verkorten. Gala jurken heb ik niet en dat mijn korte rokken iets langer vallen is ook niet erg

Inderdaad Lot, nog zo’n “voordeeltje” van ouder worden; je korte rokjes hangen ineens over de knie😉
Maar helaas veranderd je figuur ook, je taille is ineens weg, schouders gaan meer hangen enz. Vandaar dat kleding van vroeger ook vaak niet meer “zit”.
Mijn moedertje klaagt er steen en been over.
De roze japon van Sonja moet zeker korter worden gemaakt, maar ook de mouwen moeten korter, de verhouding klopt anders niet meer.
Ik snap niet dat koningin Sonja dat zelf niet ziet, ik vind het doodeng om haar zo in die veel te lange japon te zien lopen.
Er wordt aangeraden om kleedjes en andere losse zaken te verwijderen uit de kamer bij ouderen om struikel gevaar te voorkomen. Komt Sonja met zo’n veel te lange japon aan🫣

Goede poging, maar de uitvoering is wat minder. Ik vind het niet zo’n succes.

Ik vind deze japonnen voor Sonja niet meer geschikt, de felle kleuren en de witte met kant en lage taille, nee! De roze en gele zou ik weleens aan willen zien bij Mette-Marit.

A nee, recycelen prima, maar dit gaat echt niet meer.
De japonnen hadden grondig door een goede coupeuse onderhanden moeten worden genomen. Ingekort (zeker die roze, dit is gewoon wachten tot ze struikelt🫣), ingenomen, uitgelegd, schouders veranderd enz.
Nee dit wordt bijna potsierlijk👎
Sonja: echt meid, niet meer doen! Gracieus omarmen dat je geen jonge blom meer bent, maar je wel een gracieuze, oude dame kunt zijn.

Zoooo met je eens, dit moet ze niet meer doen, de pasvorm is echt niet meer goed voor haar, en ook de felle kleuren kunnen niet meer, niet alleen figuur en haarkleur verandert , maar ook je teint schijnt te veranderen .
Ze wist zich altijd zeer goed te kleden, maar nu bij het ouder worden moet ze nog beetje zoeken naar stijl en kleur , ( denk ik. )
Dat merk ik ook bij Sylvia.

Inderdaad! Met de oude foto ernaast oogt het nieuwe draag moment gewoon sneu. Niet meer doen terzijde eerst uw advies wordt opgevolgd.

Dank je wel Annie en ook Elisah 🙏🏻

Leuk om te zien, deze herdraagmomenten.
Goed om iets meedere keren te dragen, maar over een zo lange periode , terwijl de persoon ook steeds ouder wordt, ben ik niet enthousiast.
Wanneer ik toen en nu naast elkaar zie, is het ’t net niet voor mij.
De pasvorm is niet meer zo strak als voorheen omdat de koningin duidelijk zichtbaar is verouderd en de huid en houding rimpelen en wat gebogen worden.
Heel normaal, maar dat vraagt wel om andere kleding die past bij haar huidige postuur.
En dat geldt uiteindelijk voor iedereen vind ik.
Binnen een bepaald aantal jaren lekker vaak dragen, ter afwisseling nieuwe combinaties mee maken en dan fini.

Heel goed van de Koninklijke dames.
Maar net als bij Maxima vind ik niet alles meer geschikt om te herdragen.
De felgele jurk vind ik niet mooi, de roze staat haar nog heel mooi en de Balmain, prachtig.