Koningin Máxima reikt de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2016 uit aan documentairemaker Heddy Honigmann.

Outfit: Koningin Máxima draagt voor de derde keer deze week Dutch Design. Ze draagt namelijk een tweedelige combinatie uit de collectie Photo to Fashion van Mattijs van Bergen. De blouse van zijden organza met print, heeft subtiel geplooide pofmouwen en brede manchetten. Opvallend detail zijn de grosgrain biezen langs de knoopsluiting, de manchetten en het rugpand. De blouse wordt gedragen met de semi-transparante hoog getailleerde bandplooibroek van twee lagen organza met print van een rookwolk die doorloopt rond de broekspijpen. 


Voor Photo to Fashion zijn Mattijs van Bergen en het Nederlands Fotomuseum een interdisciplinaire samenwerking aangegaan. Van Bergen heeft zich laten inspireren door de fotocollectie van het museum om een prikkelende nieuwe modecollectie van zestien ontwerpen te creëren: de collectie ZWART. Door de geselecteerde zwart-witfoto’s van bekende fotografen als Ed van der Elsken, Cas Oorthuys en Richard Tepe te vertalen naar patronen en stoffen, gaat Van Bergen een dialoog aan met iconische beelden uit de Nederlandse fotografiegeschiedenis. Het resultaat is een verfijnde modecollectie waarin op verrassende wijze fotografische beelden worden toegepast en de grenzen van zowel mode als fotografie worden opgezocht. Het Nederlands Fotomuseum heeft vervolgens drie hedendaagse Nederlandse modefotografen – Wendelien Daan, Sacha van Dorssen en Petrovsky & Ramone – de vrije opdracht gegeven om deze nieuwe collectie in een voor hen unieke stijl te fotograferen. De collectiestukken van Van Bergen dienen zo op hun beurt als inspiratiebron en vertrekpunt voor nieuwe fotografische creaties.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

zondag 04 dec 2016 - 19:48

En zonder peeptoes :-)
Hoewel het model draagt ook peeptoes.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

maandag 05 dec 2016 - 12:47

Ja, en bij het model staat het ook niet mooi :)

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 03 dec 2016 - 21:37

Die foto van het model, met deze blouse en broek! Prachtig, alsof ze op stelten loopt! Wat een mooi project en wat heeft Maxima hier weinig van begrepen, helaas... Missertje...
Ik moet er wel bij zeggen dat ik niemand zou weten die deze combi wél zou kunnen dragen.
O ja, toch wel! Mabel! Zij zou, met haar lange, slanke lijf en haar natuurlijke uitstraling uitstekend geschikt zijn om dit pak met verve te dragen! Haar haar omhoog, simpele zwarte oorbellen, zwarte, mooie pumps...dat zou een superplaatje opleveren!

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 03 dec 2016 - 17:28

Poeh... Echt eerlijk waar punten dat ze dit pak draagt, omdat het van MvB is, omdat het interessant is, omdat het bij de uitreiking van een cultuurprijs is. Maar ik vind dat het helemaal niet bij haar past. Hier zie ik een vrouw 'type balletdanseres' in, met fel rode lippen, het haar in een strakke knot, blouse in de broek en een brede zwarte leren wikkelriem, torenhoge gladiator sandalen eronder. En verder geen toeters en bellen. In ieder geval geen tuttig riempje (leuk op een jurkje hoor, maar hier past het echt niet bij) en blouse-over-broek, geen barbielokken, geen barokke oorbellen.

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 03 dec 2016 - 16:18

Eehhm.....nee. Gewoon alleen maar nee.

afbeelding van Merel123

Merel123

zaterdag 03 dec 2016 - 15:30

Persoonlijk zou ik deze stof mooier hebben gevonden voor een jumpsuit.
De lange blouse over de wijde broek, ik kan het niet mooi vinden.
Maar ondanks dat ik het geen mooie set vind, moet ik toegeven dat hij Maxima wel goed staat.

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 03 dec 2016 - 16:01

Had ik nog niet eens gezien zeg, dat ze de blouse over de broek draagt met een riempje. Vreemd, zo haalt ze de hele bedoeling van het ontwerp weg. Het is volgens mij juist de bedoeling dat de blouse in de wat hogere broek wordt gedragen om zo het silhouet nog meer te verlengen.

afbeelding van Bea

Bea

zondag 04 dec 2016 - 12:33

Op website MvB staat ook een foto van deze set met blouse over de broek en een brede bronskleurige riem/ceintuur. Misschien juist wel zo bedoeld?

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 03 dec 2016 - 13:56

Klopt. Bij een dergelijk model broek moet je een heel slanke oh den(neboom) zijn en gezegend zijn met lange benen. Dus de hakken dragen daaraan bij. Of je de schoenen nu wel mooi vindt of niet, is een tweede. Ik vind ze niet mooi. De hoogte vind ik mooi, maar het model en de rode zolen zijn niet elegant. :-)

Een vrouw met een gemiddelde lengte en korte pootjes lijkt door de breedte van het model nog kleiner.

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 03 dec 2016 - 13:16

Ik vermoed dat deze Louboutins de hoogste hakken hebben. Het lijkt me zo te zien de bedoeling van de ontwerper dat degene die het pak draagt voor enorm lange benen zorgt vanwege het silhouet. Dat denk ik vanwege het model en Maxima benadert dat eigenlijk vrijwel volkomen.

afbeelding van zara

zara

zaterdag 03 dec 2016 - 12:27

Fan-tas-tisch! Eerst wel even schrikken, maar het is een prachtig pak. Enige minpuntje vind ik de schoenen, ik vind die rode binnenkant en zool van de Laboutins echt heel lelijk. Maar kennelijk zitten ze lekker want Máxima draagt ze best wel vaak. Ik zou hier liever een elegant open schoentje bij zien (maar niet zo'n lompe sandaal als bij het model). Desnoods goud- of zilverkleurig!

afbeelding van car

car

zaterdag 03 dec 2016 - 12:15

Ik vind het wel mooi...alleen de schoenen eronder vind ik getuigen van niet echt stijlgevoel hebben....z'on lompe glimmende klomp van laboutain erbij ?? het doet zo'n afbreuk aan het verfijnde van het broekpak stofje...

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 03 dec 2016 - 09:54

De blouse vind ik werkelijk prachtig. De broek daarentegen helemaal niet. Ik vind de broek veel te wijd en het geheel wat te druk. De blouse lijkt me erg mooi op een zwart strak rokje of aansluitend broekje. De peeptoes hoeven voor mij niet meer. En zeker niet in de winter. Heur haar zit prachtig en mooi verzorgd. De sieraden zijn op zich erg mooi, maar te druk bij het pak :-)
Je moet er wel lef voor hebben om zo'n broek te willen dragen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 03 dec 2016 - 07:13

Dames. Vandaag gaan ae laminaat leggen, dus mn laptop is veilig ingepakt. Fotos toevoegen gaat hem dus niet worden vanmorgen. Hopelijk vanavond wel!

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 03 dec 2016 - 10:12

Is de lekkage verholpen?
Ga maar lekker een dagje op stap met Lieke en Jesse, en laat anderen dat laminaat maar leggen.
Sterkte ermee.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 02 dec 2016 - 23:48

Een bijzondere afsluiting van deze week.
Werd er tijdens t staatsbezoek op safe gespeeld dan is na de rode opvallende outfit van gisteren dit design stuk de toegift.
Een nog jonge koningin die na de meer formele handschoenenoutfits van deze week in is voor n opvallend NL ontwerp passend bij een NL Cultuurfonds.
Fijn dat Matthijs van Bergen na zn faillissement toch nog door kan gaan met ontwerpen.
En wat een gein bij de uitreiking.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 02 dec 2016 - 23:01

Ze heeft een drukke week gehad.... Die blouse is leuk, maar de broek vind ik niet mooi. Een lange effe rok of pantalon was mooier en statiger geweest, maar waarschijnlijk wordt het dan te zakelijk voor een feestje. Bij dit soort opvallende kleding moet de rest zo strak en clean mogelijk zijn en less is more is niet Maxima's sterkste kant.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 02 dec 2016 - 21:42

Betere foto's gezien. Maar de blouse vind ik leuk! Maar die broek..... Brrr.

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 02 dec 2016 - 21:33

Ik vind het bij het model niet mooi, maar hoe kan ik zeggen dat het lelijk is. Het is heel apart en staat haar
Maxima erg goed. Of komt het nu door haar uitstraling.Moeilijk hoor.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 02 dec 2016 - 20:36

Wat een bijzonder broekpak. Prachtige stof en een mooi verhaal er achter.
Zoals gewoonlijk staat het Maxima prachtig.
Weet je wat ik een aanfluiting vind? Dat vreselijke halssieraad dat de winnaar krijgt.
Het lijkt wel een stuk goedkope ketting met door kleuters gemaakte kaarten eraan.
En daar moet je dan nog blij mee zijn ook.

afbeelding van marinde

marinde

vrijdag 02 dec 2016 - 23:19

Wat kunnen smaken toch verschillen. Ik vind het een kunstig halssieraad en mooi gemaakt. Ik zou er blij mee zijn!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 02 dec 2016 - 22:00

LOL

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 02 dec 2016 - 20:21

Ik vind de broek niet mooi. Te wijd, te aanwezig, te veel. Verder ziet ze er zoals altijd gewoon mooi uit.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

vrijdag 02 dec 2016 - 20:16

Verrassende keus dit broekpak en erg geslaagd! Veel beter dan het zoveelste degelijke Natanjurkje! Juwelen zijn er mooi, maar beter waren strakke zwarte oorbellen geweest denk ik...

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 02 dec 2016 - 20:00

Ps ze heeft een drukke week achter de rug. Wij allen overigens ook na een flinke werkweek en het huishouden;-) Heeft Maxima op de dag tijd om te sporten of doet ze dat s avonds om zo slank te kunnen blijven?

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 02 dec 2016 - 22:01

Dat vraag ik me ook weleens af :-)

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 02 dec 2016 - 19:43

Staat haar prachtig!!!! Als wij dames allemaal zouden beschikken over een visagiste, haarstyliste en couture dan zouden wij ook stralen hoor! Maxima is geen uitzondering!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

vrijdag 02 dec 2016 - 23:15

Ik kan jullie vertellen dat ik de koningin vanmiddag in het écht gezien heb en dat het een práchtige outfit is die haar, met het losse krullende haar helemaal, geweldig staat. De plaatjes, die ik nog niet gezien heb, geven kennelijk de werkelijkheid niet weer als ik de commentaren hier zo lees.

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 02 dec 2016 - 19:15

Je valt wel op met zo n creatie. Ach dat doet ze toch al, al trekt ze een joggingpak aan. Zo n mooie vrouw.

Ik vind het echt lelijk.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 02 dec 2016 - 19:11

Wat super leuk om weer een ontwerp van Mattijs van Bergen te zien! Praxhtig ontwerp, heel hip en trendy om het in combinatie te dragen. Maar ik zou het okk heel leuk vinden als we de blouse nog een keer op een mooie zwarte (leren) kokerrok terug gaan zien met een paar mooie zwarte laarzen.

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 02 dec 2016 - 18:53

Sorry hoor, maar dit vind ik werkelijk afschuwelijk. Het lijkt wel een vermaakt gordijn. Ik kan dit absoluut niet voor waarderen. Fijn dat ze kiest voor Dutch Design , dat waardeer ik. Maar laten we het wel koningin waardig houden. Ze is tenslotte geen modepopje, toch.?

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 02 dec 2016 - 18:57

Met je eens, Magda.
Ik kan dit pak ook niet waarderen.

afbeelding van marinde

marinde

vrijdag 02 dec 2016 - 18:27

Helemaal mooi!!!

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 02 dec 2016 - 18:08

Geweldig, zo'n opvallend pak. Wat een lef om het te dragen! En ze kan het hebben.
Maar helaas..... zo slecht gecombineerd. Bij zo'n pak hoort een strakke knot en een paar simpele oorbellen. Verder niks. Dus geen los, geblondeerd barbiehaar en dus ook geen grote oorbellen en collier. Hoe mooi die juwelen op zich ook zijn.
Zo maak je er weer een kermis van.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 02 dec 2016 - 19:15

Maar NL ontwerp
Waar jij toch altijd zo op hamert?

afbeelding van Mijtje

Mijtje

vrijdag 02 dec 2016 - 19:22

Ook NL ontwerp kun je verpesten door te veel toeters en bellen toe te voegen.... En, er is altijd ergens ruimte tot verbetering;-)

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 02 dec 2016 - 19:26

Laat ik het daar nu eens grondig mee eens zijn Mijtje!

afbeelding van Mijtje

Mijtje

vrijdag 02 dec 2016 - 18:30

Draai het eens om Elise, begin met je kritiekpunten en eindig met een compliment. Komt zoveel sympathieker over...

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 02 dec 2016 - 19:01

Heb geleerd dat je altijd positief moet beginnen. Anders is het meteen zo'n afknapper.
Maar als je dat fijn vindt wil ik het wel andersom doen hoor.
Dit beter? Wat een kermis heeft ze er van gemaakt! Mooie vrouw draagt slechte combi van fout haar, geweldige juwelen en statement pak. Zo beter?

afbeelding van Mijtje

Mijtje

vrijdag 02 dec 2016 - 19:14

Grappig, ik heb het namelijk juist andersom geleerd. Dan blijft de toehoorder met een positiever gevoel achter. Zullen we het waar mogelijk combineren? Positief-opbouwende kritiek-positief.
Prachtig pak met super juwelen. Wie had gedacht dat n broekpak zo feestelijk kon zijn. Het haar opgestoken zou het wellicht beter complementeren. Maar neemt niet weg dat ze stralend als altijd er mee weg komt. Zoiets....

afbeelding van Philip

Philip

vrijdag 02 dec 2016 - 20:18

De manier waarop de feedback gegeven wordt is cruciaal, meteen afkraken of snauwerige feed-backs neem ik niet serieus.

Koningin haar outfit komt hier beter tot zijn recht als het haar opgestoken is vanwege de hoge nek dan zie je de outfit meer,
Maar het is een hele zakelijke leuke look zwierig en de print leuk de kleuren ook mooi prima gedaan!

Dit is nou motiverend ;)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?