Bij Prinsjesdag horen hoeden, jurken en juwelen. In deze blog blik ik terug op de looks van koningin Máxima. 

Voor haar eerste Prinsjesdag als koningin, laat Máxima een goudkleurige japon maken bij Jan Taminiau. Het kledingstuk is van onder tot boven bezet met ruitvorming borduurwerk, dat uitloopt van klein naar groot. Een sterk staaltje ambacht, want het patroon loopt bij de naden keurig door. Meer informatie over de werkwijze en het materiaal, vind je hier

Hate it or love it. Zo kan de look van 2014 wel omschreven worden. Van hoed tot peeptoes is de koningin gehuld in het rood, en de meningen daarover blijken behoorlijk uiteen te lopen. Zo vindt de een dat de koningin veel te prominent aanwezig is, terwijl een ander de look hartstikke hip vindt en wijst op de rood-op-rood-trend. Ik ben heel benieuwd hoe jullie er vandaag de dag tegenaan kijken. En voor we doorgaan naar 2015, wil ik nog even wijzen op het feit dat de jurk - van Valentino- gewoon gekocht is via het web. Geinig, niet waar? 

Voor Prinsjesdag 2015 neemt Máxima opnieuw contact op met Jan Taminiau. De samenwerking tussen de koningin en de ontwerper resulteert in een waar kunstwerk, met verschillende borduurtechnieken en handgeschilderde bloemen en dieren. Meer weten over de werkwijze en materialen? Klik dan hier. 

 

In 2016 wijkt Máxima voor het eerst uit naar Claes Iversen, een Nederlandse ontwerper met een Deense achtergrond. De samenwerking tussen de twee levert een tweedelige combinatie op met een blouse van nachtblauwe zijde en een lange rok van goudkleurige zijde en donkerblauw guipure kant. De hoed, van Fabiene Delvigne, is Máxima's favoriete hoofddeksel en dook vorige week ook nog op. 

Normaal gesproken levert Máxima's favoriete couturier, Edouard Vermeulen, alleen dagkleding aan de koningin, maar voor Prinsjesdag 2017 wordt een uitzondering gemaakt. Máxima vindt een lichtgrijze stof met geëtste bloemen namelijk érg mooi, en als een koningin iets vraagt, dan zeg je als ontwerper natuurlijk geen nee. Wie de bijpassende turban heeft geleverd, is helaas onbekend. Fabienne Delvigne in ieder geval niet. 

Na twee keer couture, kiest de koningin in 2018 weer voor prêt-à-porter. Dit keer van Luisa Beccaria, een Italiaanse ontwerpster. Wie het brein is achter de enorme schotelhoed met bloemen en fazantenveer is nog steeds onbekend. 

Na een wolk van pasteltinten zien we in 2019 een robijnrode jurk opduiken. Het ontwerp van Jan Taminiau levert wat mopperpunten op vanwege het decolleté, maar oogt vooral lof vanwege de kleur, het borduurwerk op de pelerine, de hippe hoed van Philip Treacy en de aansluitende pasvorm. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 14 sep 2020 - 22:23

Ik ben vooral fan van de jurken van Jan Tamineau en Claes Iversen. Vakwerk en ik vind ze gewoon mooi, qua kleur, maar ook de pasvorm.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

maandag 14 sep 2020 - 21:04

Ik vind ook de outfit uit 2017 het allermooist:) Oh ik dacht dat de bijpassende turban ook van Fabienne Delvigne was, maar nu lees ik iets nieuws voor mij:) Stiekem hoop ik op een oude jurk, dat vind ik gezien de soberheid van deze tijd het meest gepast.
Nog 1 nachtje slapen...

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 14 sep 2020 - 20:22

De mooiste en chicste outfit vind ik die van 2017 : de jurk in lichtgrijze stof met de turban ! Ben héél erg benieuwd naar de outfit van morgen : de eerste maar hopelijk ook de laatste in 'corona-modus/stijl' !

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?