Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Marcelo Rebelo de Sousa van de Portugese Republiek van 10 tot en met 12 oktober een staatsbezoek aan Portugal. Naast Lissabon bezoekt het Koninklijk Paar ook Alverca, Sintra en Cascais. Zij worden vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken. De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt gelijktijdig een economische missie naar Portugal met deelnemers uit de sectoren luchthavenontwikkeling & vliegtuigbouw en milieutechnologie & duurzame energie.

De band tussen Nederland en Portugal kenmerkt zich door goede politieke, economische en culturele samenwerking en gedeelde waarden op het mondiale toneel. Portugal en Nederland delen een maritiem verleden en ontmoeten elkaar nu als partners voor vrede, veiligheid en welvaart in onder meer de Verenigde Naties, de NAVO en de Europese Unie. De economische relatie tussen Nederland en Portugal is goed, maar er is ruimte voor groei. Nederland en Portugal kunnen elkaar versterken in het verder realiseren van een kennisintensieve economie.

Dinsdag 10 oktober
Het staatsbezoek vangt aan op dinsdagochtend 10 oktober bij het Mosteiro dos Jerónimos in Belém, Lissabon. President Rebelo de Sousa ontvangt het Koninklijk Paar met een welkomstceremonie. Vervolgens leggen de Koning en Koningin een krans bij de tombe van Portugals grootste dichter en nationale held, Luís de Camões. Aansluitend volgt een rondleiding door het klooster van Jerónimos en een onderhoud met de president in het Palácio de Belém. Daarna ontmoeten de Koning en Koningin de voorzitter van het parlement, Eduardo Ferro Rodrigues.

In de middag wordt het Koninklijk Paar ontvangen door de burgemeester van Lissabon, Fernando Medina, waarna zij per tram vertrekken naar de wijken Mouraria en Intendente. Mouraria en Intendente behoren tot de oudste volkswijken in Lissabon. Tijdens de economische crisis zijn er initiatieven gestart om het lokale leef- en ondernemersklimaat te verbeteren. Een aantal projecten is aangesloten bij het netwerk New Europe-Cities in Transition. Dit initiatief van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam wordt onder andere gefinancierd door het EU-Europe for Citizens Programme. De Koning en Koningin gaan in gesprek met de initiatiefnemers van enkele projecten.

De eerste dag wordt afgesloten met een staatsbanket, aangeboden door president Rebelo de Sousa in Palácio de Ajuda. De president en de Koning houden een toespraak.

Outfit: Koningin Máxima draagt een nieuwe japon met transparante overlaag van Natan. Haar parabuntal relevé is een ontwerp van Delvigne.

~Advertentie~


~einde advertentie~

Clutch van Sophie Habsburg:

Máxima's hoed draagt de naam Monaco en dat is niet zomaar. Fabienne  Delvigne heeft de relevé (hoed waarvan de rand aan de voorkant is opgeslagen en aan de achterkant afloopt) is namelijk ontworpen voor het huwelijk van prins Albert en prinses Charlène. Door de jaren heen hebben we het ontwerp van parabuntal bij verscheidene outfits gezien. Klik hier voor een log over de hoed. 

Pumps van Gianvito Rossi. 

Klik hier voor meer informatie over de diamanten oorstekers die Máxima draagt. 

De broche is ook een verhaal apart. Het juweel bestaat uit een strikbroche, met daaraan een demontabele, peervormige hanger die bestaat uit een dubbele rij diamanten. In de kern van de pendant kan een edelsteen bevestigd worden. Tot nu toe is de broche driemaal gedragen en elke keer in een andere samenstelling. 

De diamanten die ditmaal in de pendant zijn gemonteerd, komen van de Devant de Corsage die Emma in 1879 van de Nederlandse bevolking kreeg als Nationale Huldeblijk. 

 

 

In 1879 Queen Emma received a large stomacher (devant-de-corsage) and a riviere from the Dutch population as a national gift. Court jeweler Josephus Jitta designed and created the jewels. The large brooche was designed in a neo grecque (Greek revival) style. The stomacher contains 214 brilliant cut diamonds and a 30 carat, yellow centre diamond. The stomacher has three pendants.(pear shaped diamond in a diamond surround) The large yellow centre diamond can be worn separately as a pendant or brooche. Queen Wilhelmina inherited this set of jewels and during the 30’, the riviére was converted into an bandeau. The stomachers three pendants can be used as pendants for earrings and necklaces. Queen Maxima wore the stomacher’s centre diamond as a pendant together with a diamond riviére on the evening before the inauguration of King Willem-Alexander. #dutchroyaljewels #diamonds #diamond #carat #stomacher #brooche #devantdecorsage #1879 #gift #dutch #jeweler #neo #greek #brilliant #cut #pendant #yellow #gemstones #earrings #necklace #queen #emma #wilhelmina #queenmaxima #antique #historical #jewels #foundation #royal #collection

Een bericht gedeeld door Dutch Royal Jewels (@dutchroyaljewels) op

15 Mei 2017 om 2:46 PDT

Bij een staatsbezoek horen natuurlijk geschenken. Máxima ontving vandaag de Orde van de Infant Dom Henrique. Daar hoort een zwart/wit/blauw ordelint bij. Ook kreeg ze gouden oorhangers van de Portugese president. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 10 okt 2017 - 23:40

Dit vind ik haar echt heel erg mooi staan, Alles klopt bij elkaar; de foutjes in het geheel zie ik even niet. Eenvoudig en daardoor juist heel chic ziet ze eruit. Prachtige kleuren ook.
Niet te geloven dat dit dezelfde vrouw is die gisteravond aankwam in de paarse /rose outfit. Persoonlijk kwam dit vrij onverzorgd op mij over als eerste indruk in een land dat je uitnodigt voor bezoek. Denk ik: hoe kan dit toch?

afbeelding van Marga

Marga

dinsdag 10 okt 2017 - 22:59

Een mooie ingetogen jurk met prachtige details als de juwelen, de schoenen en de hoed! Mooi start van het staatsbezoek.

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 10 okt 2017 - 22:32

Lelijk, van een afstand dacht ik dat ze werkelijk een jutezak tot japon had gemaakt. Maar dat blijkt mee te vallen.
Alleen het is al eerder gezegd, de naden, zelfs als je ze zichtbaar wilt hebben moeten ze van de bovenkant wel mooi doorlopen in de onderkant.
De beschrijving tuinhandschoenen die ik eerder las vind ik passend. Ik vind de handschoenen echt storend, het is daar 20+ graden. En weer zo'n lelijke glanspanty aan.

Zou die broche nu op haar bh bandje gespeld zijn? Anders lijkt het me te zwaar voor de stof.

Hoed en kapsel zijn prachtig maar daar heeft ze dan ook regelmatig op geoefend.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 10 okt 2017 - 20:20

Erg mooi. Eenvoudig chic. En haar hoed: haar signatuur zoals Philip ook al zei.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 10 okt 2017 - 19:13

Totaal plaatje is verzorgd, maar erg voorspelbaar. Jammer.
De hoed heb ik nu wel gezien, niet echt mijn favoriet.
En dan , alweer, die vreselijke tuinhandschoenen, pfff echt erg.
De schoenen vind ik prachtig.
En wat een schitterende oorbellen heeft ze gekregen!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 10 okt 2017 - 19:06

Wat een geweldige oorhangers!!! Die mag ze heel vaak gaan dragen!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 10 okt 2017 - 19:00

Fijne bellen!! Hoe fijn dit soort -dank voor uw komst- sieraden!!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 10 okt 2017 - 18:59

Fijne bellen!! Hoe fijn dit soort -dank voor uw komst- sieraden!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 10 okt 2017 - 18:55

Oh wat een mooie oorbellen heeft ze gekregen!

afbeelding van Arianne

Arianne

dinsdag 10 okt 2017 - 18:37

Ik hou van deze style. Hier wordt ik blij van. En dan kijk ik niet naar de technische kant van de jurk, maar gewoon naar het geheel (zoals ik altijd doe). Ik vind het echt heel mooi! Top Maxima!

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 10 okt 2017 - 17:52

Met grijze accessoires had ik het denk ik iets spannender gevonden. Dan krijgt je de prachtige stof ook iets meer aandacht.... wie weet in de toekomst;-)

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 10 okt 2017 - 17:43

Van een afstandje onmiskenbaar Natan (transparant overlay jurkje) en onmiskenbaar Maxima (hoed+knot). Chique en voorspelbaar. Als ik inzoom zijn spinnenwebpatroon van jurk en materiaal van hoed prachtig samen, de juwelen imposant, en de kreukels, handschoenen en naadjes storend. De robe manteau van Parijs had heel veel meer allure.

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 10 okt 2017 - 17:22

Ik heb vroeger ook les gehad. Naden moesten precies aansluiten, niet zoals de naad van de jurk van Maxima aan de voorkant. Ruiten, strepen, precies moesten precies doorlopen.
Ik vind het hier niet storend, maar toch. Of er moet veel veranderd zijn in al die jaren.
Wat hoort nu precies. Raadsel voor mij.

afbeelding van car

car

dinsdag 10 okt 2017 - 16:35

Bij de nieuwe foto's vind ik de make up erg mooii gedaan! En zit het haar ook prachtig...dat maakt de outfit dan weer wel

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 10 okt 2017 - 16:32

Ik vind het sober van kleur , als dat moet bij aanvang van een bezoek dan is het opzet geslaagd, De juwelen zijn mooi, maar ik hou echt niet van die transparante mouwen bij een dagkleed , dat vind ik zo goedkoop lijken.
Het kapsel is heel mooi, het staat haar.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 10 okt 2017 - 15:48

Een zeer mooie outfit met assessoires. Wat een topchique uitstraling. Kan niet beter.
Deze stijl a la die van Parijs en deze kleur staat haar majestueus. Past zo goed bij de panden van Lissabon. Ik zie geen missers bij naden ofzo. Het enige minpuntje is dat de stof kreukt.
Zeer mooie presentatie van ons koningshuis.
De opvallende jurk van Ploumen lijkt wat ongepast.

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 10 okt 2017 - 15:26

Ingetogen chique als je foto's, van dichtbij bekijkt zie je wel heel mooi de draadjes in de stof en bij de armen is het doorschijnend daarbij zie je haar huid en dat vind ik wel erg mooi staan bij de hoed en accessoires.
Nu ingetogen en vanavond gaat ze vast knallen met kleur;)

afbeelding van Jannie

Jannie

dinsdag 10 okt 2017 - 15:25

Ik vind deze stijl mooi en heel geschikt voor de opening van een staatsbezoek. Rustig, stijlvol.

afbeelding van Philip

Philip

dinsdag 10 okt 2017 - 15:12

Mijn favoriete hoed bij de koningin. Haar signature look! Prachtig understated de jurk is oke. Ze laat haar juwelen shinen mooie set bij elkaar. Ben benieuwd naar de staatsbanket stiekem hoop ik ook voor de groene jan tanminiau jurk uit londen met diamanten of parels uit koninklijke collectie.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 10 okt 2017 - 14:43

Ik vind het jurkje eigenlijk best leuk! Simpel, maar elegant, ook mooie pumps en clutch (is dit niet een beetje te groot formaat om clutch genoemd te worden?) Maar die hoed….., echt ik vind dit silhouet door de hoed zo saai, altijd hetzelfde, ik heb er echt genoeg van. En over de tuinhandschoenen zullen we het maar niet hebben, we doen net of we ze niet gezien hebben.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 10 okt 2017 - 14:33

Ik heb ook de foto’s bij royals by Robin gekeken, dit kan geen Natan zijn ;) het trekt namelijk niet bij de borsten maar zit daar juist perfect

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 10 okt 2017 - 15:07

Vast gemaakt door de coupeuse die al 35 in dienst is bij Natan. Zij weet hoe het moet. De pret-a-porter kleding wordt in Polen gemaakt en die kwaliteit is anders. Google maar eens op Natan, dan zie je foto's van de productie in Polen.

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

dinsdag 10 okt 2017 - 14:29

Ik kan het niet eens zijn bij al alle op-en aanmerkingen van deze japon! Net goed de foto's gekeken bij RR en ik vind het een mooie passende japon. Er is duidelijk voor de rits deze kleur gekozen zodat het contrasterende naden zijn. Ik ben echt wel tevreden met deze outfit qua kleuren. Je kan niet iedere keer in opvallende kleuren beginnen. Alhoewel ik het pakje wat zij droeg bij het staatsbezoek ik Frankrijk de eerste dag, veel bijzonderder was. Maar ook daar de nude kleuren.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 10 okt 2017 - 14:38

De contrasterende naden zijn idd een onderdeel van het ontwerp, maar juist dan zou toch mooier zijn als de rits dezelfde kleur zou hebben als de naden. Nu is de rits lichter dan de naden waardoor er een extra contrast in het midden van de naad ontstaat.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 10 okt 2017 - 15:11

De blinde rits is onderdeel van de naad!! En juist daarom moet het dezelfde kleur zijn.. Als je zou willen dat de rits opvalt hoeft het ook niet blind te zijn!! Ik naai zelf al 10 jaar en les gehad!! Dus weet er heus wel wat vanaf!!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 10 okt 2017 - 15:20

Ik heb ooit een jaar naailes gehad en dat was geen succes ;) dus ik kijk alleen naar wat ik mooi of lelijk vind. De jurk zit prima, nergens te strak of niet netjes. De lengte is prima, de zoom ook. De kleur rits stoort me ook niet, wel het losse uiteinde achteraan. Dat had even dubbel gestikt kunnen worden. En de naden sluiten inderdaad niet mooi aan op elkaar aan de voorzijde. Maar een plaatje wat mij betreft, de doorschijnende stof vind ik qua patroon veel mooier dan het dunnere gaas dat we eerder in New York zagen en het grove kantwerk van vorige week.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 10 okt 2017 - 14:22

Ik ben er zo van onder de indruk hoe onze koningin bij staatsbezoeken steeds weer 'de juiste toon' weet te treffen met haar kleding. Ook nu weer. Een op zich vrij ingetogen geheel in een kleur ergens tussen roze, beige en lichtbruin, maar met interessante en prachtige details in de sieraden en in de bijzonder geweven stof van de japon. Maar ook met een flinke flamboyante hoed erbij. Past goed bij Portugal, een verrukkelijk maar tegelijk ook heel 'gewoon' land.

afbeelding van Marga

Marga

dinsdag 10 okt 2017 - 22:57

Ik ben het helemaal met je eens, Zara. Mooi gekozen outfit.

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

dinsdag 10 okt 2017 - 14:58

Je verwoordt precies wat ik denk!

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 10 okt 2017 - 13:46

Waarschijnlijk ben ik de enige die het wel een mooi geheel vind , gezien de commentaren hier. Hoewel ik de kleding van NATAN meestal slecht zittend en niet mooi gemaakt, vind ik dit wel mooi op de bekende schoonheidsfoutjes na. Natuurlijk was het van een Nederlandse ontwerper veel fijner geweest , maar we zijn inmiddels er wel aangewend dat Maxima haar eigen gang gaat.
Goede keuze van de sieraden niet teveel en ook een prachtige hoed. Misschien vaak gedragen maar hij staat haar prachtig en daar gaat het om.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 10 okt 2017 - 14:32

Dit snap ik niet pdbakker ;) een stukje hierboven zeg je dat je het een vreselijke jurk vind.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 10 okt 2017 - 16:15

Lina dat was de jurk van Ploumen.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 10 okt 2017 - 15:00

Ik denk dat ze zei dat ze de jurk van Ploumen niet mooi vond..

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 10 okt 2017 - 14:04

Mee eens van A tot Z.. En ik vind het qua pasvorm juist wel goed zitten.. Nergens te strak of stof over en de roklengte is keurig op de knie..
We zijn toeters en bellen gewend bij Maxima.. En nu juist niet.. Misch. dat daardoor wat 'saai' overkomt.. Maar ik vind dit door de rust in uitstraling heel krachtig overkomen!! En die konkel van een broche valt nu tenminste goed op!!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 10 okt 2017 - 14:11

Owh grut, die rits had ik nog niet gezien!! Echt hartstikke fout!! Dat moet gewoon echt niet mogen!!

afbeelding van Johannetta

Johannetta

dinsdag 10 okt 2017 - 13:40

jaa, pasvorm! Foto's bij Robin Utrecht verhullen dat niet!

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 10 okt 2017 - 13:32

Het ziet er keurig en verzorgd uit. Braafjes. Maar er mankeert dus van alles aan als ik de kenners zo hoor (Merel123). Ik zie alleen dat de rok kreukt. En vind het jammer dat ze weer voor Natan kiest. Begrijp dat echt niet, vooral omdat de pasvorm dus kennelijk nooit goed is. En ik vind een staatsbezoek altijd een mooie gelegenheid om iets van eigen bodem te dragen. Maar ja.....

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 10 okt 2017 - 13:23

Dacht al dat het Natan was.
De coupenaden van het bovenpand lopen niet mooi door in de rok. Bij dit soort naden, prinsessenlijn, is dat echt niet zo moeilijk.
De rits middenachter had de kleur van de bovenstof moeten hebben, dan was deze mooi weggevallen in de naad. Nu is de kleur van de voering aangehouden en valt de rits te veel op. Ook had de rits aan de onderkant verder vastgezet moeten worden, of korter afgeknipt. Nu komt het uiteinde van de rits schuin onder de naad vandaan.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 10 okt 2017 - 13:50

Wat een vreselijke jurk. Staat haar helemaal niet .

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 10 okt 2017 - 15:02

Dan zag ik die jurk waarschijnlijk om 11.30 uur voor een streepje aan. Wat een lelijke jurk, doet ook niets voor mw Ploumen.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 10 okt 2017 - 13:18

Tja, wel erg éénkleurig allemaal. Gelukkig dit keer geen overdadige accessoires of juwelen maar verder dan 'verzorgd en erg netjes' kom ik niet. Top dat Willem-Alexander een bijpassende das draagt.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 10 okt 2017 - 13:16

Mooie look erg verzorgd maar weinig vernieuwend. Natan. Ik vind dat ze de laatste tijd een beetje hautaine kijkt en mis haar zachte uitstraling van jaren geleden.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 10 okt 2017 - 13:05

Vind het wel leuk maar mijn eerste indruk was: oh, al eens eerder gezien, maar bleek toch nieuw te zijn.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 10 okt 2017 - 12:58

Deze jurk smeekt om een contrasterende kleur.

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 10 okt 2017 - 13:22

Bijvoorbeeld ?
Erg benieuwd wat jij ervan vind Josine..
Ik mis je plus en min punten !

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 10 okt 2017 - 13:01

Ja dat wel!! Maar nu ik foto's bij RR gezien heb, vind ik het toch wel een leuk jurkje!

afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 10 okt 2017 - 12:57

Maxima draagt hele mooie broche, oorbellen en armband. Weet iemand hier meer over?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 10 okt 2017 - 12:59

Ja, ik heb alleen nog geen beelden ontvangen van onze fotograaf Patrick v Katwijk. Zodra die binnen zijn, werk ik de log bij.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?