Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 18 okt 0 reacties

Wilhelmina's diamanten oorhangers

Voor haar negende verjaardag kreeg de jonge prinses Wihelmina een bijzonder cadeau van haar vader: een diamanten collier en bijpassende oorhangers van de Amsterdamse juwelier Vita Israel. In de loop der jaren is het collier gedragen als halssieraad en diadeem en ook de oorhangers hebben we al in veel verschillende uitvoeringen gezien bij koningin Juliana, koningin Máxima, prinses Beatrix en prinses Mabel. 

Close up: 

Koningin Juliana met de oorhangers: 

De eerste keer dat we Máxima met de oorhangers zagen was in 2005 bij het bezoek van de president van Canada aan Nederland. Ruim een week later kwamen ze opnieuw tevoorschijn bij het diner voor het Corps diplomatique op 11 mei.

In 2007 zagen we Máxima weer met de hangers, maar ditmaal waren de diamanten bevestigd aan Máxima's favoriete oorstekers van koningin Juliana.

Close up:

De oorspronkelijke versie zagen we weer tijdens het bezoek van het Zweedse koningspaar aan Nederland, april 2014:

Een nieuwe versie zagen we tijdens het bezoek aan het  Spaanse koningspaar. De diamanten hangers zijn gedemonteerd, zodat alleen de oorstekers (mét bevestigingshaakje) over bleven. Wat mij betreft gaat Máxima deze oorstekers vaker dragen, bijvoorbeeld in combinatie met de aquamarijnen of robijnen uit de koninklijke kluis! 

Máxima met de oorstekers op het nieuwe portret van Erwin Olaf:

 

Foto;s met dank aan:

GahetNa
www.royalpress.nl 
 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments