Het eerste staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is begonnen! Rond elf uur arriveerde het koningspaar in Polen, om daar twee dagen te lobbyen voor de Nederlandse handel. Op de eerste foto's is te zien dat koningin Máxima voor de eerste programmaonderdelen heeft gekozen voor een nieuwe japon van NATAN in de toepasselijke kleur rood/roze (Poolse vlaag is rood/wit) en eveneens rode accessoires. Wat mij betreft een prachtige keuze en een mooie start van het eerste staatsbezoek! 

De jurk is nieuw, maar de accessoires zagen we eerder tijdens de uitreiking van de Four Freedom Awards. Mooi dat de koningin haar hoed heeft afgestemd met haar schoenen en clutch! 

De broche die Máxima draagt komt uit de koninklijke kluis en komt in deze log (link) uitvoerig aan bod.

De armband die Máxima draagt, is geinspireerd op de tutti frutti-sieraden van Cartier. Klik hier voor een speciale log over het juweel.

Foto's met dank aan: 

Twitter 
NOS 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

woensdag 25 jun 2014 - 09:09

Ik vind de kleurcombinatie het mooist van de outfit. Prachtig al die rozerode en paarse tinten. Sieraden op zichzelf allemaal prachtig maar gecombineerd minder. Dat handschoentje voegt voor mij niets toe.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 25 jun 2014 - 08:21

Ik ben weer terug na een paar heftige weken.
Ik vind de outfit van overdag een geslaagde combinatie; de pasvorm is goed, ondanks dat het een NATAN is, mooie lengte en een kleur die haar flatteert. Stola en hoed, alles mooi in ton-sur-ton.
Sieraden: persoonlijk zou ik gekozen hebben voor gewone oorstekers.
Ik schrok een beetje van het pak van de koning. Het pak van de koning vind ik plomp; te groot en geen goede pasvorm. Double breasted colbert maakt hem breed. Hij zou eens bij OGER moeten gaan shoppen. De koning is dan wel geen type voor Italiaanse maatpakken, maar OGER kan vast wel een ander goed zittend maatpak voor hem maken, waarin hij zich prettig voelt.:)
Verder mooi totaalplaatje :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 25 jun 2014 - 09:40

Hoi Henny, fijn dat je er weer bent! Sterkte met alles!

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 24 jun 2014 - 20:38

Kijk aan, deze stond op mijn wensenlijstje om nog eens terug te zien (van Argentijnse couturier toch Josine?). Mooie jurk (zal niks meer zeggen over herkomst, ha, ha) en prachtige juwelen erbij. Een staatsbanket is een uitgelezen gelegenheid om groots uit te pakken. En dat doet ze, voor zover ik uit de eerste foto's kan opmaken. Chapeau!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 24 jun 2014 - 21:04

Ja, Benito Fernandez. Ik was samen met Leon op ziekenbezoek bij een vriend, dus vandaar de late update. Maar inmiddels staat de log online ;)

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 24 jun 2014 - 20:36

Al met al vind ik vandaag de "looks" heel geslaagd!! ;-))

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 24 jun 2014 - 20:28

Ik vind de avondkleding wel mooi maar deze japon oogt helaas een beetje rommelig zo. Ik had gehoopt op een hoger opgestoken kapsel ivm de tiara, maar ze heeft er deze keer gelukkig geen "kermis" van gemaakt, met EN tiara EN ketting EN oorbellen EN broche EN armbanden! Nu is het mooi rustig, maar ik had de broche misschien nog wel weggelaten, die vind ik iets te groot op deze "drukke' japon, of hij had op een andere plek moeten zitten misschien.....
;-))

afbeelding van car

car

dinsdag 24 jun 2014 - 20:47

Met je eens Christa... de broche maakt het helaas rommelig!! Maar de kleuren zijn fantastisch!
(jammer genoeg toch weer de lang lok, ik hoop echt een keer op iets anders, niet dat niet niet mooi is hoor! ;) Maar ik wil weer een keer een wauw-effect!!!! :))

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 24 jun 2014 - 20:59

Ja dat had ik ook! Ik vind bij deze tiara, en bij meer van de hogere modellen, dat er iets van haar "achter" moet zitten om 'm mooi uit te laten komen!!
;-))

afbeelding van car

car

dinsdag 24 jun 2014 - 21:31

kloppttt., al is de eerste foto van het nieuwe logje wel een plaatje!!!! ;)

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 24 jun 2014 - 20:27

Een mooi zittende jurk en ook over haar accesoires ben ik erg enthousiast.
Weet niet goed of ze voor het bezoek aan het museum zich had moeten omkleden, deze kleren ogen wel erg vrolijk......

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 24 jun 2014 - 20:25

Ik vind die tiara zo mooi! Een van de mooiste tiara's uit de collectie! Geweldig dat ze 'm nog eens draagt!

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 24 jun 2014 - 20:25

Ik vind die tiara zo mooi! Een van de mooiste tiara's uit de collectie! Geweldig dat ze 'm nog eens draagt!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 24 jun 2014 - 20:43

Geweldige keuze! Deze jurk verdient het echt om gedragen te worden en is 1 van mijn favorieten. Mooi in combinatie met de Pauwenstaart tiara!
Het thema is paars - roze vandaag :-)
Klein minpuntje: ze heeft duidelijk van de zon genoten. Ik zou voortaan voor strapless topjes of badkleding kiezen...

afbeelding van car

car

dinsdag 24 jun 2014 - 20:06

Om half8 was toch het staatsbanket?? Ik kan nog geen foto's vinden!! :((( haha

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 24 jun 2014 - 19:56

Ik las net dat iemand de Nederlandse modeontwerpers vaak extravagante kleding vind maken. ik deel die mening absoluut niet, als je ziet wat een geweldige jassen en pakjes Frans Hoogendoorn maakt dan kan ik dat alleen maar heel stijlvol vinden en van een geweldige perfectie.
Stoffen en model zijn zo mooi dat ik heel graag Maxima daar eens in zou willen zien.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 24 jun 2014 - 20:13

Helemaal mee eens Elisah. Je kunt best stijlvolle mode vinden van Nederlandse bodem. Gewoon een kwestie van het ook echt willen.

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 24 jun 2014 - 19:42

Op de 2e foto van de 1e link zie je wel goed dat ze helaas geen goede onderkleding heeft aangetrokken. Uit de verte valt dit niet op, maar bij close-ups is het niet mooi. Jammer, want voor de rest is de outfit echt top!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 24 jun 2014 - 19:28

Wauw wat een klassiek mooie outfit! De kleur is geweldig en het model van het jurkje is mooi door alle eenvoud. Zo zie ik haar graag, van mij mag ze nog heeel veel bij Natan shoppen als het dit soort prachtige jurkjes zijn.
De armband vind ik super mooi en is 1 van mijn favorieten. Hopelijk zien we die vanavond in combinatie met het bijpassende tutti-frutti collier. Heel goed gedaan, prachtige vertegenwoordigers van ons land!

afbeelding van Imke

Imke

dinsdag 24 jun 2014 - 18:23

Ik vind het totaalplaatje mooi. Het kan denk ik wel bij deze gelegenheid, ondanks de ernstige programmaonderdelen, want het is in de eerste plaats een staatsbezoek en geen herdenking.
Het jurkje heeft een prachtige kleur en staat heel mooi bij Máxima. Het model, met een subtiele asymmetrische twist bij de schouders en een flatteuze lengte, is ook helemaal goed. De combinatie met de donkerrode hoed en de sieraden is op het eerste gezicht ook mooi, al hinkt het wel een beetje op twee gedachten: accentkleur blauw/groen (armband) en donkerrood (hoed/tas/handschoenen). Wat dat betreft is Máxima niet bepaald een stijlpurist. Daarbij kan ik trouwens niet goed zien welke kleur de oorbellen hebben, maar volgens mij zijn het de robijnen.
Over de hoed heb ik in een eerdere reactie gezegd dat ik hem erg lomp vond, maar het blijkt lastig te beoordelen. Op de middelste foto van het bezoek aan Middelburg vind ik hem erg lelijk, maar van voren ziet hij er wel elegant uit. Het formaat is behoorlijk groot, maar dat moet wel kunnen volgens mij. Dat het wat oncomfortabel is heb je bij sommige gelegenheidskleding nu eenmaal (blote schouders, hoge hakken etc.), daarom is zo' n hoed ook niet iets voor alledag.
Ik vind Willem-Alexander wel wat afsteken bij de keurig gestylde look van zijn echtgenote. Bij een pak is de pasvorm nu eenmaal belangrijk, als het duur is maar het slobbert ziet het er toch niet netjes uit. Waarom niet een keer een advies ingewonnen van een goede kleermaker? Als echte man heeft hij volgens mij maar 1 goed patroon of 1 adresje van een goede herenmodezaak nodig om er jaren geen omkijken meer naar te hebben (als hij dan ook nog een beetje op zijn gewicht blijft letten).

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 24 jun 2014 - 17:22

Ik vind dat ons Koningspaar er prachtig uitziet, klein minpuntje toch het pak van de Koning, vind echt dat dat beter moet en kan! Een "double breasted' kostuum voor zo'n jongeman is eigenlijk wel erg oudbollig hoor, koop nou eens een mooi zittend pak van Oger WA, daar kunnen ze vast wel goede adviezen geven en discreet zijn!
;-))

afbeelding van Wilma

Wilma

dinsdag 24 jun 2014 - 17:00

Ik wil er nog graag aan toevoegen,dat ons koningspaar wereldwijd Nederland op de kaart weet te zetten!
Als je terug kijkt op het koningsschap van WA vind ik dit geweldig!
Ook Maxima is op haar beurt op vele fronten goed bezig,
Dat we hier leuke discussies hebben over kleding vind ik leuk.(op sommige "ontsporingen"na).
Dan nu het eerste staatsbezoek,heel bijzonder voor ons koningspaar....
Ze doen het goed en waardig of we nu wel of geen handschoen,oorbellen,schoenen of pak van de koning....
Wat ik wèl vind is,dat de kleur keuze van de japon voor het bezoek aan het museum Sobibor beter wat neutraler had.
Ik ben trots op ons hardwerkende koningspaar!
Zag trouwens op PPE letizia bij een officiéle aangelegenheid...kon beter en dan bedoel ik het hele totaal plaatje.
Nou lieve mensen,dat was het voor vandaag,misschien schrijf ik vanavond nog iets,want ik ben wel héél benieuwd!

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 24 jun 2014 - 16:47

Ze ziet er prima uit, mooie kleur, goede lengte, maar toch duidelijk een echte Nathan !!Wat ben ik blij om deze armband weer eens te zien.
De hoed vind ik prachtig!!! wel weet ik bij ondervinding dat een grote hoed niet prettig draagt, moeilijk om goed contact te maken, maar misschien dat Maxima daar minder last van heeft , gelukkig hoeft ze nu geen zonnebril op, daar ben ik dan weer blij mee!!!

afbeelding van Jacobijn van de Meent

Jacobijn van de...

dinsdag 24 jun 2014 - 16:40

Is de stola van de koningsvaart op koningsdag?
Het lijkt er wel op.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

dinsdag 24 jun 2014 - 16:29

Een heel mooi plaatje, roze/rood is een erg krachtige combi die de persoonlijkheid van Maxima ondersteunt. Ik vind de oorbellen naast de grote hoed ook wel erg aanwezig en ik ben een beetje klaar met het handschoentje aan/één in de hand/tas verhaal, te gemaakt en het leidt af. Gewoon lekker thuis laten die handschoenen, er is bij deze outfit (eigenlijk altijd wel bij die van Maxima) goenoeg om naar te kijken zoals hoed en juwelen. Al met al vind ik het heel koninklijk en daarom erg mooi!

afbeelding van Myrte

Myrte

dinsdag 24 jun 2014 - 16:21

Ik vind het een prachtig plaatje: ik geniet van zo'n hoed bij zo'n plechtige gelegenheid, ik vind de kleur, de halslijn en de draaiing in de top mooi. De roklengte is fijn om naar te kijken. Enige minpuntje vind ik haar sieraden: alsof ze van gekkigheid niet meer weet wat ze allemaal tegelijk moet/kan dragen. Overdaad schaadt en helemaal overdag. Geldt ook voor de make-up (zie PPE). Voor mij neigt dit teveel naar schmink/grime en is het geen make-up meer.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 24 jun 2014 - 16:08

Het is bevestigd: japon is van NATAN :)

afbeelding van Lisanne

Lisanne

dinsdag 24 jun 2014 - 16:05

Wat een leuke combi! Echt super gaaf! Het zit ook zo mooi, overal netjes: Rond de buste, ook nog mooi gedraaid, rond de taille ook met een bewerking enz.. Echt dit is nog eens leuk. Lekker fleurig! Alleen toen ik net een filmpje zat de kijken bedacht ik weer wat een (naar mijn mening) 'dunne' hakken aan heeft... Hoe ze daar een hele dag oploopt? Ik ben benieuwd wat er nog volgt.

afbeelding van Patricia

Patricia

dinsdag 24 jun 2014 - 15:01

Wat een mooie jurk en wat een mooie broche erop. Maar het totaalplaatje vind ik over de top: Hoed en oorbellen te groot, niet bijpassende riem aan handtas (met ook nog eens een handschoen die er uit steekt). Oogt heel onrustig. Het is teveel naar mijn mening en daardoor niet chique.
Voor wat betreft het pak van de koning: Het is misschien meten met twee maten, maar ik vind het ook wel charmant als een man niet zo veel om mode en uiterlijk geeft. Aan de andere kant zou een strakker pak hem wel een knappere uitstraling geven.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 24 jun 2014 - 15:37

Mee eens Patricia, met je opmerking dat het wel charmant is wanneer een man niet zo veel om mode geeft.
Ik durf wel zo ver te gaan dat het ook charmant zou zijn als onze Koningin iets minder met mode bezig zou zijn. Ze heeft zoveel in haar mars en is zo charmant, al die opvallende kleding is helemaal niet nodig. Het maakt dat we alleen maar naar de buitenkant kijken en dat is erg jammer. Ze mag van mij wel wat soberder en zakelijker voor de dag komen.
Schitteren kan dan wel tijdens staatsbanketten, gala's en andere feestelijke bijeenkomsten. Graag zelfs!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 24 jun 2014 - 16:07

Oh ja, en ik ben persoonlijk (ik zeg het overal maar expliciet bij!) niet van mening dat het "charmant" is als onze Koning een slobberpak (ik chargeer wat...) aanheeft! Als dezelfde criteria voor hem gelden als voor Maxima tenminste... Hij vertegenwoordigt ons land, en behoort er representatief uit te zien.

Nogmaals met alle respect, en met ontzettend veel waardering wat hij doet, maar ik zie hier wel een verbeterpuntje.

Ik heb trouwens nog nooit iemand zien schrijven dat Willem-Alexander Nederlandse kostuums zou moeten dragen! :)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 24 jun 2014 - 16:14

Hij koopt z'n pakken toch in Den Haag? :)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 24 jun 2014 - 16:16

Dat wil nog niet zeggen dat zijn pakken Nederlands zijn :)
Als je een Natan jurk in Maastricht koopt, wordt het ook toch geen Nederlandse jurk?

Ik maak maar een grapje, hoor.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 24 jun 2014 - 16:04

Goh, dit is toch een modeblog? Ik vind het niet vreemd dat we hier dan in eerste instantie "alleen maar naar de buitenkant" kijken...

In dit geval ziet ze er netjes en verzorgd uit. Je kunt er van alles van vinden (wel of niet mooi, wel of niet een te felle kleur, wel of niet een te grote hoed, wel of niet de juiste ontwerper [die we overigens nog niet weten] etc.etc.). Maar ik denk niet dat je kunt zeggen dat Maxima er hier "ongepast" uit ziet. Persoonlijk vind ik haar kleding pas ècht afleiden van de inhoud, van de boodschap, als die ongepast is.

Ik ben overtuigd van de inhoudelijke kwaliteiten van onze Koningin. Maar daarmee vind ik het nog niet erg dat ze OOK graag aandacht aan haar uiterlijk besteed, en graag verzorgd voor de dag komt. Leuk zelfs!

Persoonlijk vind ik deze outfit zelfs nog vrij eenvoudig, behalve dat de kleur heel fel is. Maar het jurkje op zich is natuurlijk vrij simpel van model.

Mijn bescheiden mening...

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 24 jun 2014 - 18:13

Ja, deze outfit is heel mooi, past ook goed bij een staatsbezoek. Maar tijdens gewone werkbezoeken kan het wel een beetje minder lijkt me.

En verder lijkt me zo nu en dan een kritische en wat relativerende noot op dit modeblog heel welkom. Zodat we niet al te dweperig naar de buitenkant van onze Koningin staren. Er zijn meer belangrijke dingen in de wereld.....

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 24 jun 2014 - 14:56

Ik vind dat de Koningin er prachtig uit ziet! De kleur is super mooi, het jurkje zit erg goed qua pasvorm, mooie mouwtjes, geen diep decolleté, mooie lengte ook. Tot nu toe is het programma nog niet zo heel erg 'stemmig', met de audiëntie op het paleis enzo. Ik hoop wel dat ze zich voor vanmiddag omkleed tot iets stemmigers, want het programma vanmiddag is natuurlijk niet echt heel erg vrolijk.
Ik ben wel dol op dit jurkje, wat een kwaliteit! Het zou me niet verbazen als het juist niet van NATAN is!
Ze loop ook netjes een stapje achter de koning, en ondanks de felle kleuren, is het jurkje toch simpel en éénkleurig. Ook de omslagdoek (donkerrood) bij de kranslegging vond ik zeer gepast! Niks mis mee!
Toppertje van de Koningin!

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 24 jun 2014 - 14:48

Ik heb ook zo`n man die maar het liefst in een spijkerbroek loopt.
Afgelopen winter heb ik hem onder bedreiging mee kunnen krijgen om iets nieuws te kopen.
Ik had gezegd dat ik 2 nieuwe pakken zou kopen en hij zich er maar mee moest redden.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 24 jun 2014 - 14:52

Haha, en draagt hij ze ook? Mijn man heeft werkelijk altijd vieze handen door z'n werk. Het smeer krijg je er gewoon niet af en blijft wel achter op mijn witte jurk, de witte lichtknopppen, de witte muren, etc. Ik heb de hoop maar opgegeven dat dit ooit verandert :P

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 24 jun 2014 - 15:21

Nee dat was een stok achter de deur.We hebben gewoon een combinatie gekocht. Laatst moesten we naar een begrafenis en ik zag allemaal gaatjes in zijn enigste pak.Ik zong toen het versje van Dorus over die 2 motten.LOL
Leuk dat jouw man altijd vieze handen heeft de mijne ook en bij mij hetzelfde alles wordt altijd vuil.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 24 jun 2014 - 15:21

Hihi, oeps. Mijn man werkt als installateur, dus ik neem hem ook niets kwalijk. Hou eerlijk gezegd ook meer van een stoere man met echte (dus geen sportschool)spierballen, dan een man in een chic pak, dus mij hoor je ook niet zeuren ;)

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 24 jun 2014 - 14:33

De jurk is mooi van kleur en goed van lengte. Past ook prima en zit niet te strak.
Schoenen ook mooi en gelukkig niet zo`n hoge hak met plateau zolen.

De oorbellen vind ik totaal niet bij de broche en armband passen.De armband vind ik trouwens schitterend en goed bij haar jurk passen.
De hoed is te groot en daardoor is haar gezicht ook niet altijd duidelijk te zien.Ik durf het haast niet te schrijven maar ik vind het een lelijke hoed

Van mij geen kritiek op het pak van WA. Zo`n leuke spontane man die gewoon lak heeft aan kleding en ik geef hem groot gelijk.
Het pak zit comfortabel en daar gaat het om.
Sommige mannen verander je niet.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 24 jun 2014 - 14:39

Sommige mannen? De meesten volgens mij, hahaha. Willem-Alexander lijkt me ook geen type die rond gaat lopen in hippe Italiaanse pakken, maar dit pak vind ik wel een tikje te plomp eigenlijk.

afbeelding van Julielovemaxima

Julielovemaxima

dinsdag 24 jun 2014 - 20:20

Die broek is veel te lang

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 24 jun 2014 - 14:26

Ik vind het een mooie outfit. Waarschijnlijk van Natan. Ik vind hem een stuk mooier dan de jurk met het flapje aan de schouder. Hij past goed, juiste lengte en leuk met de omslagdoek. Zelf zie ik het liefst een jurk met jasje bij aankomst en bij de kranslegging. Màxima ziet er goed uit met de hoed, clutch en schoenen. Heb de indruk dat de hakhoogte wat minder hoog wordt gemaakt het laatste seizoen. De oorbellen zijn prachtig maar ik vind ze toch beter passen bij een avond- of coctailjapon. Ik zou ze niet in de gehele lengte hebben gedragen in ieder geval. Alles bij elkaar vind ik dat ze er mooi uitziet.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 24 jun 2014 - 14:30

Ik zou zelf ook hebben gekozen voor de ingekorte versie, zoals we zagen in New York. Vind de uitgebreide versie ook niet heel erg mooi. Beetje te stekelig.

afbeelding van Maria

Maria

dinsdag 24 jun 2014 - 14:08

Het spijt me dames, ik vind de hele uitstraling niks. Mijn commentaar is gebaseerd op RR foto 2 en 13.

Polen heeft zowel in WWI als WWII een enorme prijs betaald. Ik had dus veel liever een donkere, gepaste, kleur kleding gezien en daarbij dan ook niet:

een hoed die te groot is
oorbellen die geschikt zijn voor een gala jurk
een omslagdoek
een bungelende tas met 1 handschoen eruit stekend.

Ik begrijp best dat er onder jullie zijn die het zat worden kritiek te zien. Ik heb overwogen mijn mening daarom niet te plaatsen, maar besloten dat toch te doen.

Pagina's

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?