Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november 2016 op uitnodiging van gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove een staatsbezoek aan Australië. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Het Koninklijk Paar bezoekt Perth, Canberra, Sydney en Brisbane. Aansluitend op het bezoek aan Australië wordt van 7 tot en met 9 november een staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland gebracht. Minister Henk Kamp van Economische Zaken en minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leiden gelijktijdig een economische missie naar deze landen.

3 november, Sydney 
Donderdag 3 november bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een bijeenkomst van de 'Netherlands Foreign Investment Agency' over potentiële Australische investeringen in Nederland. Daarna volgt een gesprek met de gouverneur van New South Wales, David Hurley. Bij de universiteit van Sydney, de oudste universiteit van Australië, krijgt het Koninklijk Paar een rondleiding langs onderzoeksprojecten waaraan Australische en Nederlandse studenten samenwerken. Tevens spreken zij met Australische studenten die in Nederland studeerden en met Nederlandse studenten die momenteel in Australië studeren. Tijdens de aansluitende bijeenkomst presenteert minister Koenders het 'New Holland Scholarship Australia', dat tot doel heeft de academische samenwerking tussen beide landen verder uit te breiden. Na het bezoek aan de universiteit woont Koning Willem-Alexander het slot bij van een bijeenkomst van Nederlandse en Australische CEO's. Koningin Máxima woont gelijktijdig het slot bij van een bijeenkomst over smart cities. Vervolgens reist het Koninklijk Paar met een veerboot naar Cockatoo Island, waar zij een bijeenkomst over innovaties op het gebied van productie en transport van land- en tuinbouwproducten bijwonen. Koning Willem-Alexander houdt daar een toespraak. De Koning en Koningin ontmoeten ook de Nederlandse handelsmissie en zijn aanwezig bij de ondertekening van een aantal MoU's. Zij krijgen eveneens een rondleiding bij 'Foodbytes', waar nieuwe concepten in de voedselketen worden gepresenteerd.

Outfit: Koningin Máxima draagt een bekende deux pieces van modehuis Natan. De gestreepte midirok en top zagen we eerder tijdens een doop, maar door het ontbreken van persfoto's hebben we de outfit nog niet zo goed kunnen bekijken. Vandaag dus wel. Ik ben benieuwd naar jullie mening! 

Outfit van Natan: 

Afbeeldingsresultaat voor doop viktoria site:www.modekoninginmaxima.nl

Accessoires

Slingbacks van Natan:

Clutch van Bottega Veneta:

Afbeeldingsresultaat voor bottega site:www.modekoninginmaxima.nl

Bekend collier -met bijpassende oorstekers- van Natan:

Haardecoratie van Fabienne Delvigne:

-

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 04 nov 2016 - 09:12

De outfit staat haar goed, al hoeft voor mij die kreeft en handschoen echt niet. Maar toch vind ik het meer geschikt voor de doop in familiesfeer dan voor een staatsbezoek en ik kan niet goed uitleggen waarom. Misschien omdat het teveel is. Verder sluit ik mij qua designers aan bij Linda van Deventer. En ze hoeft voor mij niet altijd Dutch Design aan, maar wel bij buitenlandse bezoeken als koningin en andere gelegenheden met veel Internationale Pers en exposure zoals inkomende staatsbezoeken, koningsdag, prinsjesdag ed. Een werkbezoek in Nederland of een meeting bij de VN of zo kan best in een Belgisch design.

afbeelding van Emma

Emma

donderdag 03 nov 2016 - 23:46

Nieuw jurkje van wit grijs zwarte strepen en een klein zwart hoedje in combinatie met parels vandaag. En heel mooi opgestoken haar!
Stof is zo te zien niet glimmend of heel stijf. Het lijkt me erg elegant!

afbeelding van zita

zita

donderdag 03 nov 2016 - 21:08

Het gejammer over Dutch Design vind ik eerlijk gezegd een beetje eentonig worden. De Nederlandse mode-industrie is nu ook weer niet economisch zo belangrijk dat Máxima op ieder moment in het buitenland Dutch Design zou moeten dragen. Koningin Beatrix droeg helemaal geen design en gaf totaal geen input aan de mode-industrie, en daar hebben we volgens mij ook niet zo hard over geklaagd. Willem-Alexander draagt waarschijnlijk ook geen Nederlandse pakken. We maken ons er niet druk om. Ik denk dat het voor het economische belang van deze missie vooral belangrijk is dat Máxima er verzorgd en representatief uitziet, en dat ze enthousiast en fotogeniek is. Dat lukt haar tot op heden best aardig. Ik vind het dan flauw om een outfit meteen af te keuren omdat deze uit België in plaats van uit Nederland komt.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 03 nov 2016 - 21:16

Helemaal eens Zita.

afbeelding van Maria

Maria

donderdag 03 nov 2016 - 20:42

Volgens mij heeft ze gedurende de daguren in Canada ook niets zonder mouwen gedragen (nou is het hier dan nog wel wat frisjes). Waarom dat dat dan is, met mouwen in zowel Canada als Australie? We kunnen alleen maar speculeren.

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 03 nov 2016 - 20:25

De top nog iets strakker en je hebt een prachtige vintage New Look. En laat ik dat nu net prachtig vinden.
Mooie rok in mooie kleuren. Dan de rustige top en de prachtige 'kreeft' Alleen die handschoenen, die vind ik oubollig en echt niet nodig bij 25°C. Bij een relaxte en informele bevolking als de Aussies zijn past het gewoon niet.

Bij welke ontwerper het dan vandaan komt dat maakt me helemaal niet uit. Zolang het maar niet met kinderarbeid in elkaar gezet is.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 03 nov 2016 - 20:25

Ik zit net de foto's van Robin Utrecht te bekijken en wat ziet Willem Alexander er goed uit met die hoed. Dat mag hij vaker doen. En de foto's waar hij zijn hoed afdoet voor het meisje zijn echt helemaal top!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 03 nov 2016 - 20:15

Ja de oranje look van gisteren vind ik niet echt behoudend. Kleur niet en de see through korte onderrok ook niet. De 50 jaren look wel dus kan het zeker waar zijn wat je schrijft.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 03 nov 2016 - 19:55

Maar die oranje outfit van gisteren voldoet daar dan toch niet aan?

afbeelding van Maria

Maria

donderdag 03 nov 2016 - 20:03

Voldoet niet aan het begrip 'behoudend?

afbeelding van Maria

Maria

donderdag 03 nov 2016 - 19:42

Wat ik me zit te bedenken is dat er hier (en dat is in Australie ook zo) heel veel Nederlanders zijn die zijn geemigreerd rond de jaren 50. En die zijn wat mode betreft heel wat behoudender dan nu. En zowel de Canadezen als de Australiers zijn gewend aan een Engels vorstenhuis dat zich ook behoudend kleed. Ik vraag me af of Maxima zich daarom zo kleed: om aan een soort verwachting te voldoen?

Ik ga maar eens even kijken bij de foto's van het bezoek aan Canada. Misschien is er gelijkenis met nu. Die foto's zijn te vinden onder 'Koningin Maxima', pagina's 33 en 34.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 03 nov 2016 - 21:22

@Maria: dat zou nog best eens kunnen dat ze de kleding aanpast aan de emigranten (o.a. natuurlijk). Het geeft wel te denken in ieder geval.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 03 nov 2016 - 20:21

Nou..... Die kleding bij die paardenraces was niet echt behoudend toch?

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 03 nov 2016 - 19:20

Bijzonder om te zien dat Maxima als koningin heel anders gekleed gaat dan in haar eigen prive tijd. Ze heeft dan ook niet echt 1 vaste stijl. Maakt het ook zo afwisselend om naar te kijken. Mathilde en Kate vind ik voorspelbaarder en verlies ik sneller mijn interesse om te volgen. Maar als mij gevraagd zou worden wat is nou de stijl van Maxima dan zou ik er geen antwoord op kunnen geven. 'Van alles wat' denk ik dan.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 03 nov 2016 - 15:05

Ik hoop nog op een avond outfit?

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 03 nov 2016 - 17:58

Helaas, er is geen avondprogramma volgens het programma van de RVD.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 03 nov 2016 - 18:06

Ze moeten toch naar Brisbane vliegen voor de ontvangst van morgen......

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 03 nov 2016 - 18:27

Vliegen naar Brisbane valt niet onder een avondprogramma lijkt mij. Het is inmiddels al weer 8 a 10 uur geleden (ivm tijdsverschil) dat persmensen berichten postten dat ze onderweg waren naar Brisbane.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 03 nov 2016 - 20:17

Nee natuurlijk niet maar ik wilde hiermee zeggen dat het Koningspaar toch ook tijd nodig heeft om naar Brisbane te vliegen.... snappez-vous?

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 03 nov 2016 - 21:07

Oh zo haha ik ben niet helemaal helder momenteel hoor! Niets van aantrekken, gewoon bedtijd denk ik ;).

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 03 nov 2016 - 14:50

De rok met daarboven een strak/aansluitend boothals shirt met 3/4 mouwen ... Helemaal Dior New Look, dat was mooie geweest. Dit is te veel wijd; blouse wijd en rok wijd is gewoon te veel.

Die hoed vind ik zo vreselijk.

afbeelding van Janna

Janna

donderdag 03 nov 2016 - 14:59

"Doro / die `hoed` is waarschijnlijk bedoeld om de aanzet van de valse haarstukjes te verbergen. Waarom anders in dat klimaat een hoed dragen, tenzij die bedoeld is om de zon uit je ogen te houden, en dat doet dat lapje niet ! ☺

afbeelding van Mijtje

Mijtje

donderdag 03 nov 2016 - 15:20

Zou een koningin op staatsbezoek in het (warme) buitenland echt alleen een hoed mogen dragen om de zo'n uit haar ogen te houden.... Rare redenatie!

afbeelding van Janna

Janna

donderdag 03 nov 2016 - 22:10

@Mijtje - daarom dragen de Aussies ook hoeden. Het is ook het land waar zeer veel hoofd-huidkanker voorkomt.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

vrijdag 04 nov 2016 - 09:49

Ik dacht al, waarom zie ik toch op elke foto uit Australië iedereen van jong tot oud in die enorme hoeden lopen......

afbeelding van Janna

Janna

vrijdag 04 nov 2016 - 19:00

Miauw......

afbeelding van Jannie

Jannie

donderdag 03 nov 2016 - 13:56

Wat grappig, ik vind juist de bovenkant niet zo mooi, het deel rond de hals met de ketting.
En om nog even verder door te zeuren over de Belgische kleding ;-), het lijkt me redelijk onzin dat er in Nederland niemand te vinden is die ook zo'n rok of jurkje (zoals deze rok bijvoorbeeld) kan maken. Een vriendin van mijn moeder is coupeuse en die kan dat zelfs nog prachtig maken :-).

afbeelding van Arianne

Arianne

donderdag 03 nov 2016 - 13:21

Als ik een foto bekijk van alleen de bovenkant van Maxima, zonder die rok, wordt ik blij. Als ze hier een mooie kokerrok onder zou dragen was het al heel anders geweest en niet over the top. Dus alles vind ik mooi, behalve die rok. Ik ben niet zo van midi rokken, misschien ook wennen?

afbeelding van Cathy

Cathy

donderdag 03 nov 2016 - 12:56

Ik vind het hele plaatje plomp overkomen door de weide stijve rok en de blouse die te wijd is en daardoor te groot lijkt. Ook zit hij niet netjes in haar rok. Zou er nu niemand zijn die haar opmerkzaam maakt op deze missers? Ze ziet er wel stralend uit wat het plaatje weer een beetje goedmaakt.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 03 nov 2016 - 12:20

Nee helaas, dit is het niet voor mij vandaag. De kleur van de bloes maakt haar flets en zit wat slordig in haar rok gepropt.
De rok maakt haar te rond en de lengte is net niet goed; de zoom eindigt op het breedste deel van haar been.
De oranje accessoires - behalve het neksierraad - vind ik mooi en niet te vergeten haar kapsel, prachtig. Morgen beter.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 03 nov 2016 - 12:07

oh ja karpathos ik ben akkoord dat is een hele mooie jurk die zou dan mooi zijn

afbeelding van Kuifje

Kuifje

donderdag 03 nov 2016 - 11:50

Ik kijk al uit naar het staatsbezoek van België aan Nederland en wie wat zal dragen. Een paar jaar geleden is er in de Belgische pers kritiek geweest op het feit dat Mathilde bijna altijd in Natan gekleed ging. Sedertdien let ze er blijkbaar toch op om ook andere (hoofdzakelijk Belgische) couturiers te dragen en zeker als ze op staatsbezoek gaat. Als de beide M&M 's voor Natan gaan voor het komende staatsbezoek aan NL, dan zou ik ze, zoals destijds in Leuven, weer gelijk gekleed willen zien. Dat wordt dan pas lachen. LOL

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 03 nov 2016 - 12:00

Wat mij betreft mag Máxima de rode strapless jurk (met zilver/goud) van Taminiau uit de kast halen voor het avondprogramma en dan combineren met de MELLERIO parure.

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 03 nov 2016 - 12:03

Lieve foto´s ons koningspaar bij de Sydney harbour bridge! Ze zien er leuk uit!!
M kan nooit dragen wat we allemaal mooi vinden. Dat gaat gewoon niet.
En wat ze bij officiële gelegenheden draagt is gelukkig anders dan wat ze privé draagt!

Majesteit, als u dit leest: draag vooral waar u zich prettig in voelt in uw rol als koningin.
Natuurlijk zou het leuk zijn als u meer van Nederlandse ontwerpers draagt, maar ja, veel goede keus heeft u daarin ook niet.
Ik vind het leuk om te zien welke combinaties u maakt ook al is het niet altijd volgens ´de regeltjes´.
Maar dat maakt het juist altijd weer verrassend. En de ene keer pakt dat beter uit als de andere keer.
Heb ik zelf ook wel eens last van :-). Zo wordt het in ieder geval nooit saai!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 03 nov 2016 - 17:30

Mooi gezegd, Mary.
Het zou toch van de zotte zijn dat de belastingbetaler bepaalt dat ze kleding moet dragen van Nederlandse makelij. Mij maakt het ook niet uit of het van Nederlandse bodem komt of niet. Dat gehamer steeds dat ze voor Dutch design zou moeten kiezen.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 04 nov 2016 - 09:35

Zeker op een staatsbezoek zou dat wel moeten Henny. Ze is het visitekaartje van Nederland. Daar wordt ze zeer fors voor betaald. Dan kun je (vooral als je in functie bent op staatsbezoek) niet lekker doen wat je wil. Zo werkt het niet meer anno 2016. De meeste mensen kunnen niet lekker doen wat ze willen tijdens hun werk. Ik hoop dat ze dat toch een keer oppikt. Ik hoor in mijn naaste (soms toch zeer behoudende) omgeving steeds meer kritiek op het koningshuis. En dan met name op de financien. Jammer maar soms ook wel begrijpelijk.
Waarom op een staatsbezoek niet 'experimenteren' met verschillende merken Dutch Design? Met haar figuur, expressie en uitstraling kan ze de Nederlandse ontwerpers een enorme boost geven.Dan is ook al dat geld goed besteed en hebben we er als belastingbetaler allemaal wat aan. En er blijven nog genoeg gewone werkbezoeken over waarbij ze haar Natan-jurkjes aan kan!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 04 nov 2016 - 13:34

[email protected] Je hebt gelijk hoor, Maxima zou zoveel meer kunnen betekenen voor de Nederlandse ontwerpers!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 04 nov 2016 - 13:11

Helemaal mee eens..

afbeelding van Marga

Marga

vrijdag 04 nov 2016 - 01:03

Ook helemaal mee eens!

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 03 nov 2016 - 11:32

Ik vind, dat Maxima zich nu maar eens een ander soort mode moet aanmeten. Iets vlotter.
Ik vond die wijde rokken vroeger ook al niet mooi. Het is zo bijelkaar gezocht. Je kunt toch ook een
vlottere hoed opzetten? En andere juwelen?
Sorry, ben kritisch, maar er is zulke mooie kleding in die prijsklasse, maar kennelijk niet bij Nathan.

afbeelding van Huubke

Huubke

donderdag 03 nov 2016 - 11:21

Er zit ongetwijfeld veel waars in de opmerkingen van SevenNick en Charlotte Jones over de kledingstijl en de rol/functie van Màxima maar over het algemeen word ik vaak blij van haar (hoewel soms over-the-top) keuzes en vind ik dat ze haar (flamboyante) persoonlijkheid ook in haar zogenaamde 'uniform' tot uiting laat komen met aandacht voor de gelegenheid en locatie waar ze optreedt. ....Het zal wel toeval zijn maar op de foto's van Robin Utrecht zie je dat de plooien van haar 'folded napkin' de lijnen weerspiegelen van het Sydney Opera House!! ;)

afbeelding van Mijtje

Mijtje

donderdag 03 nov 2016 - 15:25

@Huubke: ik denk dat je gelijk hebt hoor vwb gelijkenis hoedje en Opera House!

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 03 nov 2016 - 11:49

"aandacht voor de gelegenheid en locatie waar ze optreedt"? nou sorry, maar Maxima heeft daar totaal geen aandacht voor, ze draagt wat ze wil en wanneer ze het wil, regelmatig erg ongepast.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 03 nov 2016 - 11:01

Ik wil deze reacties op Maxima's kleding op orderofsplendor even met jullie delen omdat ik het hier zo ongelofelijk mee eens ben en het zelf onmogelijk beter kan zeggen:

SvenNick • 2 hours ago
You know, I ought to like what Max wears as she has so thoroughly gone mid-Century. I love the style of that period. But I find I just can't. I know that the essence of royal dressing for major players is to develop ones own look and style and therefore to have a kind of uniform. Max though seems to have slipped into wearing a costume which makes the unfortunate connection in my mind that she is acting the role rather than inhabiting it. I know this isn't true but the effect undermines rather than underlines her position. A rethink is needed with more of the enthronement evening 'party on a boat' style introduced to day wear especially.

Show 1 new reply: Charlotte Jones to SvenNick
I think that one aesthetic issue is that MAX clearly loves the look but does not have a mid-century physique. She has a very tall, slim, heavy boned, athletic looking physique. She does not have skinny pins and dainty feet. (Totally not a criticism - just a sisterly observation).
So she can sometimes look the goods from the waist up with the regal, 1950s (cough - overdressed) QUEEN look.
But when we get to those sturdy hockey legs we realise that a different day style (in particular) is called for. Short, or knee length tight skirts or big stiff balloon or tulip skirts with huge stilettos or platform clodhoppers do not flatter her fab modern physique.
Also - bricklayers' gloves are never suitable. What are they for? They do not compliment the outfits (especially in summer) and if protection from the germs of a million handshakes is the reason (a la QEII) then very thin kid gloves will do the trick. (Not QEII's solution).
And the problem with gigantic hats or folded head napkins is that, really, if you are the only person wearing them, and you are already the tallest person in the cheese factory, and you are the only outrageously gorgeous Argentinian present, and you also wearing more jools and bigger jools than the other 300 people present - combined - in their entire lives - then you are going to stand out to the point of being almost a caricature.
And that is precisely what the slightly tall and naturally very plain QBEA did not do. She developed a theatrically, monarchical costume that included massive cake hats - that became completely identified and inextricably linked with her. Her particular style made her stand out as a very real - but not overpowering - queenly presence.
I have said too much. There is nothing more for me to say to you ......

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 03 nov 2016 - 18:33

Hear, hear, hear
(als reactie op Merels gekopieerd commentaar )

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 03 nov 2016 - 11:26

Dit is wel héél scherp, "een karikatuur", en zouden wij als Nederlanders over onze Koningin nooit durven schrijven, denk ik.
zijn dit Australische reacties?
Zij zijn gewend aan de stijl van het Britse koninklijk huis, dat inderdaad nooit " over the top" is en juist daar haar allure aan ontleent.
De 2 e schrijfster heeft héél goed gekeken, en helaas, het meeste wat ze schrijft deel ik wel...

Pagina's

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?