Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op 23 en 24 oktober op uitnodiging van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

Het staatsbezoek herbevestigt de uitstekende banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, als ‘North Sea Neighbours’, gebaseerd op gedeelde waarden in het verleden, heden en de toekomst. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor gedeelde maatschappelijke uitdagingen, vrede en veiligheid - waaronder militaire samenwerking - en economie en innovatie.

Dinsdag 23 oktober 
Voorafgaand aan het staatsbezoek ontmoet het Koninklijke Paar op dinsdagochtend 23 oktober enkele Nederlandse inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Zij spreken op de Nederlandse residentie met name over thema’s die de nauwe relatie tussen de beide landen momenteel kenmerken. Zo praten de Koning en Koningin met Nederlandse ondernemers, academici, Nederlanders die actief zijn in de creatieve sector, vrijwilligers binnen de Nederlandse gemeenschap en Nederlanders die zorgen hebben over de gevolgen van de Brexit.

Het staatsbezoek begint op dinsdagochtend met een ontmoeting op de Nederlandse residentie door de Prins van Wales en de Hertogin van Cornwall. Daarna volgt een ceremonie op Horse Guards Parade, waar de Koning en Koningin welkom worden geheten door Koningin Elizabeth II.

Na een lunch op Buckingham Palace bekijken de Koning en Koningin een speciale expositie in de Picture Gallery, bestaande uit items uit de Koninklijke Collectie die gerelateerd zijn aan Nederland. Aansluitend leggen zij een krans bij het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey. Een korte rondleiding door de Abbey leidt hen onder andere langs de graven van de Nederlandse Koning-stadhouder Willem III en zijn Britse echtgenote Koningin Maria II.

Aansluitend houdt de Koning een toespraak in het Britse Parlement en spreekt het Koninklijk Paar kort met enkele parlementariërs. Daarna ontmoeten ze de Prins van Wales en Hertogin van Cornwall voor thee op Clarence House. Vervolgens spreken ze met de leider van de oppositie, Jeremy Corbyn.

De eerste dag van het staatsbezoek wordt afgesloten met een staatsbanket op Buckingham Palace.

Outfit Máxima: Koningin Máxima draagt tijdens het staatsbanket een avondjurk met kleurverloop (ombre) en broderie d'art van Jan Taminiau. Een nieuwe japon, die door Máxima wordt gecombineerd met het Stuart-diadeem én de Stuart-diamant. 


Foto: Nieboer/PPE


Foto: Nieboer/PPE


Foto: Nieboer/PPE

Close-up:


Foto: Nieboer/PPE

Meer weten over het diadeem en de Stuart-diamant? Klik dan hier. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van PK020

PK020

dinsdag 05 nov 2019 - 20:48

Zeker op mijn WOW-lijst - Hermosa reina Maxima

afbeelding van Petra_68

Petra_68

woensdag 24 okt 2018 - 20:08

Wow, dit is echt het perfecte plaatje! Fantastische jurk en de cape van tule vind ik ook een prachtige vondst. JT is toch mijn favoriete ontwerper. De tiara en de corsage passen er perfect bij.

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

woensdag 24 okt 2018 - 16:46

Wat ziet Maxima er fantastisch uit...........het is een herhaling van het voorgaande, maar het komt zelden voor dat ik 100% enthousiast ben.......Tiara, japon, devant de corasge........zo moet het ! TOP-outfit, een koningin waardig !

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 24 okt 2018 - 13:53

Wooow, dit wordt de mooiste jurk van 2018 voor mij denk ik. Al heb ik nu niet alles op een rijtje. Ik zou de jurk ook nog wel eens willen zien zonder de cape. Wat een schoonheid en kunst. En wat een prachtige tiara! Dikke, dikke 10.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 24 okt 2018 - 10:58

Ik zou eigenlijk meer foto's willen zien van de jurk van Mabel. Iemand? Bedankt. :-)

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 24 okt 2018 - 21:03

Thanks TWOR. Een heel bijzondere jurk. Mabel zal haar jurk vast heel mooi vinden, anders zou ze die niet dragen. :-)

Heel iets anders dan we van haar gewend zijn.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 24 okt 2018 - 15:19

oh die zie ik nu ook voor t eerst in zn geheel. Nou dat had veel beter gekund.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 24 okt 2018 - 15:12

Als ik kijk naar de schouders, zou het een vermaakte japon van Beatrix kunnen zijn.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 24 okt 2018 - 10:50

Schitterend. Niets dan lof over de outfits van dag 1.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 24 okt 2018 - 10:50

Prachtig prachtig! Alleen vind ik de broche op haar buik too much.

afbeelding van Marja

Marja

woensdag 24 okt 2018 - 10:23

Onze koningin heeft prachtig uitgepakt wat een mooi plaatje.
De Queen statig en prachtig als altijd.
Mabel: oeps verkeerde japon gepakt, deze was voor iets later op de avond: op de bank, met pantoffels en een kopje thee
Catherine: die jurk is gewoon te lang, je ziet haar er bijna over struikelen. Wat een ouderwets ontwerp ook.

Ik vond de mantel van Camilla overdag werkelijk prachtig die zou ik graag in mijn kast willen hangen.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 24 okt 2018 - 09:15

ps 1 klein puntje van aandacht voor de make up van Máxima. Haar wangen worden regelmatig met oranje blush aangezet. Totaal overbodig en het 'vloekt met de subtiele lippenstift en de donkere ogen. Er zitten nu 3 verschillende kleuren in haar gezicht en dat toont te bont. Vinden jullie niet? Wellicht als de blush dezelfde ondergrond toon als de lippenstift had dat het rustiger toonde? Wat vinden jullie?

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 24 okt 2018 - 07:59

Ik wil nog even reageren na wat meer foto's te hebben gezien. Ik vind Maxima werkelijk stunning. Zou de jurk speciaal voor bij de tiara en broche gemaakt zijn? Wat denken jullie? Je zou het wel denken. De lichte kleur onderin de jurk past prachtig bij de Stuart en het geheel is zo geweldig in balans: accent op de Stuart, accent op taille en accent op lichte deel van de jurk onderin. HIer is volgens mij echt over nagedacht met een verbluffend resultaat.
Camilla zag er ook prachtig uit. Mooie jurk in een perfect model voor haar, mooie tiara en super collier.
De blommenjurk van Mabels is ongetwijfeld heel hip maar ik vind het niks. Past niet bij zo'n krachtige vrouw. Wel mooie tiara en prachtig haar zoals gebruikelijk. Maar fijn dat ze er bij was.
Kate vond ik niet geweldig, ondanks dat ze met juwelen was behangen. Dat was vorig jaar tijdens het staatsbanket met Felipe en Letizia ook al zo. Ondanks alle bling, bling maakt(e) ze niet echt indruk. Misschien komt het wel door de fletse kleurtjes van de jurken (deze keer babyblauw, vorig jaar babyroze) of omdat de jurken teveel toeters en bellen hadden. Hoe het ook zij, Kate heeft 'het' nog niet tijdens de staatsbanketten.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 24 okt 2018 - 09:17

Eens mbt Kate. Zo jammer dat ze zo demure blijft. Ze kan er vast fantastisch uitzien met net een beetje meer flair en durf. The Queen zou haar eens even wat bij moeten leren.

Even off topic...jullie weten misschien wel my girl crush voor Meghan. Nou die is wel wat aan het vervagen. Ik vind haar enorm aanstellerig in Australie, word doodmoe van dat handje vast houden, het is echt niet normaal. Ze is is van krachtige zelfstandige vrouw opeens een enorm aanhangsel geworden.de manier waarop ze zo dweperig naar Harry kijkt, elk spoor van eigen kracht wat haar zo mooi maakte lijkt verdwenen. En dan de manier waarop ze nu staat met steeds dat buikje naar voren en handen eromheen. Vind het allemaal erg gekunsteld en ge-acteerd overkomen.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 24 okt 2018 - 10:57

Helemaal met je eens Doro, ik vind Meghan ook enorm gekunsteld en dat handje vasthouden en die hand van haar op haar buik volkomen vermoeiend om naar te kijken.
Overigens vind ik Kate er wel mooi uitzien, ik vind het knap dat ze zo bij zichzelf blijft. Alle dames zien er trouwens prachtig uit, op Mabel na. Camilla vind ik zelfs erg mooi. De Stuart-tiara is natuurlijk erg bijzonder, maar ik vind hem bepaald te grof.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 24 okt 2018 - 12:08

Arme Meghan, wat een kritiek. Kom op, ze is nieuw in dit hele circus. Mag ze ff wennen en haar koers zoeken? En wat Kate betreft, die vond ik er gisteravond oubollig uitzien. Soort opgestopte worst in die glimjurk. Smaken verschillen zullen we maar zeggen....

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

woensdag 24 okt 2018 - 16:49

Opgestopte worst? Kate? Met haar superslanke figuurtje???? Dat je de jurk niet mooi vindt, oké, maar een opgestopte worst ...

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 24 okt 2018 - 22:52

haha... wat een reactie' s hier.. ongelooflijk!!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 24 okt 2018 - 12:55

Aan de arm van je man blijven hangen met 2 handen, letterlijk, en hem blijven vasthouden als een klein kind terwijl je officieele bezoeken aflegt als hertogin van het Britse koninkrijk en er voor de toeschouwers en de mensen moet zijn waar je bent uitgenodigd, dat kan ik geen “koers zoeken” of wennen noemen.
Ook maar haar buik vast blijven houden terwijl er nauwelijks wat is, dat is geen koers zoeken.

Sorry Josine, ik weer dat je dit niet wilt en dat begrijp en accepteer ik ook wel hoor (zal hierna probéren mijn mond te houden ;) ) maar schiet me even in het verkeerde keelgat dat dat koers zoeken wordt genoemd.
Je leest het trouwens meer en meer dat mensen diezelfde bezwaren beginnen te krijgen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 24 okt 2018 - 12:56

Jij hebt af en toe gewoon wat digitale ducktape nodig ;) :P

Maar laten we inderdaad de discussie met negatieve ondertoon eindigen. Opbouwende kritiek wat betreft de kleding: prima. Vrij pittige kritiek wat betreft iemands gedrag: nee.

Fijne dag nog :)

afbeelding van LG

LG

donderdag 25 okt 2018 - 00:24

Josine ik denk dat jij duct tape bedoeld ;-)

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 24 okt 2018 - 13:20

Ach Kate droeg tijdens een van haar eerste buitenlandse reizen ook een doorkijkjurk en op een vliegveld ?? waaide haar rok zo hoog op dat we haar blote billen zagen. Overigens prachtige exemplaren, hopelijk gehuld in een string. Dat zou haar nu niet meer gebeuren gok ik.
Laten we het er op houden dat ook Meghan nog even moet wennen qua stijl en dat ze straks met een baby in haar armen niet meer kan hangen aan haar man. Maar misschien zou ik precies hetzelfde doen als ik met Harry getrouwd was :-).

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 24 okt 2018 - 12:36

Ik denk dat we inderdaad heel voorzichtig moeten zijn met het veroordelen van iemands gedrag.... Qua kleding ben ik inderdaad ook verre van enthousiast deze reis. Ik had gehoopt op wat meer power en finesse.

afbeelding van Snijders

Snijders

vrijdag 26 okt 2018 - 18:13

Ik vind haar kleding mooi hoor. Alleen die jurk met die enorme splitten kan niet voor een officieel bezoek. Is meer voor een prive-bezoek aan het strand.

afbeelding van Snijders

Snijders

vrijdag 26 okt 2018 - 18:11

Ik vind haar kleding mooi hoor. Alleen die jurk met die enorme splitten kan niet voor een officieel bezoek.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 24 okt 2018 - 10:11

Eens. Wat betreft beide dames. En daarmee doel ik op de reactie van Doro.
De zwierige en kleurige jurk van gisteren vond ik juist een verademing.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

woensdag 24 okt 2018 - 09:52

Mee eens! Ze legt het er net iets te veel bovenop allemaal. En van haar kleding tijdens deze tour word ik tot nu toe nog niet heel erg vrolijk. Met als dieptepunt het flodderjurkje met de enorme split aan de zijkant :(

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 24 okt 2018 - 10:13

Lina, ik denk dat het komt omdat ik per ongeluk 2x mijn reactie had geplaatst en dat Josine dat gecorrigeerd heeft.
De kleding vind ik ook absoluut niet interassant, het flodderjurkje met split inderdaad en vandaag die gebloemde ochtendjas. Die grote blazer van haar vriendin Serena en die grote witte blazer ook niet echt boeiend en al die witte jurkjes. Heel jammer want ze blijft natuurlijk stunning

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 24 okt 2018 - 10:14

Dank, ja Josine laat dat net al weten :)

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 24 okt 2018 - 10:04

Nou ja zeg! Ik zit hier een heel verhaal te typen als reactie en nadat ik het toevoegde krijg ik de melding “de reactie waarop U reageert bestaat niet” en was mijn reactie weg.
Jij een idee hoe dat kan Josine?
(Mijn reactie doe ik later wel over ;-) )

Nou, ik voeg mijn reactie aan deze reactie toe.
Ik vind het ook steeds belachelijker worden, niet alleen het handjes vasthouden (iets wat je ook op een niet opzichtige en niet storende manier kunt doen zoals Matilde en Filip) maar wat ze weer steeds meer doet, ook met haar andere hand dan zijn arm ook nog vasthouden.
Ze zijn op bezoek daar uit naam van de koningin en wat krijgen mensen te zien, een stelletje waarvan de vrouw zich konstant vastklampt aan haar man, Dar voelt toch ongemakkelijk voor de mensen waar ze heen gaan? Dat voelt bijna lijkt me alsof je hun stoort in hun privéleven terwijl ze op een officieel bezoek zijn.

En inderdaad, er is nog nauwelijks een buik en nu al konstant armen rond en op haar buik alsof ze op het punt staat van bevallen.
Ik begin ook te vrezen dat er toch een hoop acteerwerk en aandachttrekkerij bij zit, zo van, kijk naar mij, kijk naar mij ik ben zwanger.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 24 okt 2018 - 10:10

Doro had haar reactie per ongeluk twee keer geplaatst en in de tijd dat jij een reactie aan het schrijven was, heb ik de onderste weggehaald ;) Als een reactie er meerdere keren staat door een fout in het systeem, haal ik altijd de onderste reacties weg. Dus reageer voortaan maar op de bovenste ;)

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 24 okt 2018 - 10:13

Haha ohwww Okee, dan is dat raadsel opgelost, ik snapte er al niks van ;-) Thanks.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 24 okt 2018 - 07:49

Wat een kunstwerk van een jurk weer JT... Heel klassiek strapless model met accent op de taille en een wijde rok, maar door het fantastisch fijne geometrische degradé borduurwerk en de hoog sluitende cape heel modern. Heerlijke kleuren. Prachtig in beweging ook. Zittend aan tafel vind ik de jurk iets minder mooi omdat dan de cape wijd openvalt. Deze juwelen vind ik met hun grofheid en krullerigheid niet passen bij het fijne en strakke van de jurk. Een fringe tiara zou hier denk ik erg mooi bij zijn.

afbeelding van zara

zara

woensdag 24 okt 2018 - 07:47

Wat een ongelofelijk gezicht, al die pracht en praal en wat een waanzinnige hoeveelheid aan fantastische historische juwelen! Het is wat dat betreft wel duidelijk dat dit staatsbezoek door iedereen zeer serieus wordt genomen, en dat het enorm belangrijk is om de goede banden na de Brexit zo goed mogelijk te behouden. De japon van Máxima vind ik erg goed gekozen, een onopvallende donkere kleur maar met veel fijne details erop en een interessant ombre-effect. De jurk van Mabel vind ik niet 'serieus' genoeg voor de gelegenheid, op zich is de bloemetjesstof best mooi, maar de horizontale 'garenbandjes' over de rok maken het ronduit lelijk en carnavalesk..

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

woensdag 24 okt 2018 - 07:10

Wat ziet Máxima er mooi uit! Een degradé japon met nachtblauwe tule erover. Prachtig effect! Haar make-up had voor mij iets minder 'panda-oogjes' mogen hebben. Haar mooie, zachte ogen hebben dat voor mij niet nodig, make-up aan de binnenzijde van haar neusbrug.
Even nog over de japon: in 2016 deed mijn dochter Feline mee aan een wedstrijd van Vorsten: Ontwerp een jurk voor Máxima. Wat was zij verrast toen Justine Marcella bij ons voor de deur stond en haar vertelde dat ze de winnares was. Ik weet niet hoe ik hier een foto kan en mag plaatsen, maar het was een dégrade japon met nachtblauwe tule eroverheen... Jullie snappen dat ik een bijzonder gevoel kreeg bij het zien van de eerste foto's.....

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 24 okt 2018 - 09:46

Ik moet je de groeten doen van Justine Marcella. Ze vindt het nog steeds een práchtig ontwerp :)

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 24 okt 2018 - 09:34

Een foto plaatsen kan hier niet, dat moet je een link plaatsen naar waar hij op internet staat.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 24 okt 2018 - 05:49

Ps wat lijkt het mij toch heerlijk om 1 dag koningin te mogen zijn. Haar, make up worden gedaan en een JT jurk en dan geweldige juwelen . Ik zal er helaas over moeten blijven dromen...

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 24 okt 2018 - 05:40

Wat prachtig!!!!! Zoveel beter dan al die Natandalletjes. Ze is geweldig bezig dit staatsbezoek. Genieten hoor!!!

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 23 okt 2018 - 23:26

De jurk van Maxima, grándióós!!
Ik vind dat hij qua klasse en hoe mooi hij is in de buurt komt van de inhuldigsjurk. Echt helemaal geweldig!
En de juwelen, tja, práchtig!! Ik las van iemand dat ze vond dat ze die broche op haar buik wel weg had mogen laten, nou ik vind dat het dit keer állemaal mag, het past er allemaal bij dit keer :D Ook omdat iedereen duidelijk in groot gala is.

De jurk van Kate, een beetje teleurstellend. Ze draagt de tiara van Diana weer, blijft een beetje moeilijk om te zien.
En ondanks dat ik Kate een mooie leuke meid vind moet ik toch zeggen dat die tiara niet de uitstraling en impact heeft als zij hem draagt dan hoe hij er uitzag als Diana hem droeg. Bij Diana werd het een sprookjes tiara, bij Kate doet hij dat niet en loop ik er gek genoeg niet warm voor.
Het collier, dat is best apart omdat zij maar zo weinig zulke grote colliers draagt en het staat haar goed, de oorbellen ook prachtig.

De jurk van Mabel daar kan ik toch echt niet positief over zijn, moeders heeft een paar lapjes stof op de markt gekocht en daar een jurk van in elkaar geflanst, sorry :)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 23 okt 2018 - 22:59

Alle dames,prachtig gekleed,kate en mabel schitterend,maar maxima de allermooiste!!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 23 okt 2018 - 22:57

En we zien dat de dames wel degelijk benieuwd waren wie wat zou dragen. Kijk maar eens hoe ze hebben uitgepakt qua juwelen. Neem bijvoorbeeld de ‘ketting’ van Kate. Voor het laatst gedragen door de queen mum. By the way: blijft toch jammer dat prinses Beatrix niet deze eretitel heeft gekregen.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 24 okt 2018 - 09:25

Welke ere titel bedoel Jens?
Ridder in de Kousenband? Die is ook aan Koningin Beatrix verleend.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 24 okt 2018 - 10:10

Queen Mum in plaats van Prinses.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 24 okt 2018 - 10:17

O ja, die zou ze zeker moeten krijgen.
Maar ik denk dat zij dat zelf niet wil.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?