Opnieuw een drukke dag voor koningin Máxima. Vanmorgen hield zij in Den Haag een toespraak en vanmiddag was zij in Dokkum voor een bezoek aan Bouwgroep Dijkstra Daisma. Helaas kregen we maar een outfit te zien.

Voor ik de beelden laat zien, plaats ik eerst nog de twee persberichten van de RVD. Wie dit overslaat, moet strafregels schrijven ;) 

Activiteit 01: Hare Majesteit Koningin Máxima hield donderdagochtend 4 juli een korte openingstoespraak bij de 26e Egmont Group of Financial Intelligence Units Plenary Meeting in Den Haag. Zij deed dit als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Minister van Justitie, Ferdinand Grapperhaus, hield ook een toespraak. 

De Financial Intelligence Unit (FIU) speelt in Nederland een centrale rol in het voorkomen en bestrijden van witwassen van crimineel geld en het tegengaan van financiering van terrorisme. Instellingen als banken, notariaten en accountantskantoren melden ongebruikelijke transacties bij de FIU-Nederland voor nader onderzoek. De organisatie ontvangt jaarlijks rond de 400.000 meldingen, ruim 80% daarvan heeft een internationale component. De FIU-Nederland maakt deel uit van het internationale netwerk ‘Egmont Group of Financial Intelligence Units’. Het hoofd van de FIU-Nederland was de afgelopen twee jaar voorzitter van de Egmont Groep. Tijdens de 26e plenaire bijeenkomst spreken de 158 internationale leden onder meer over het verbeteren van de samenwerking tussen de FIU en andere overheidsorganisaties voor een effectieve aanpak van ‘financiële’ criminaliteit.

Als UNSGSA benadrukte Koningin Máxima al jaren het belang van een goede balans tussen veiligheidsmaatregelen in het financiële verkeer enerzijds en goede toegang tot financiële diensten anderzijds. Technologische toepassingen in financiële diensten (fintech) bieden veel mogelijkheden om meer mensen toegang te geven tot een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen en digitaal bankieren, maar brengen ook risico’s met zich mee. In haar toespraak noemde Koningin Máxima onder meer dat inclusieve financiering, financiële integriteit en financiële stabiliteit niet alleen complementair zijn, maar elkaar ook wederzijds versterken. In 2013 sprak Koningin Máxima ook over dit onderwerp tijdens de plenaire vergadering van de Financial Action Task Force (FATF) in Oslo en in 2014 bij de Moneyval bijeenkomst bij de Raad van Europa in Straatsburg.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 wereldwijd in voor de VN om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten.

Activiteit 02: Hare Majesteit Koningin Máxima bracht donderdagmiddag 4 juli 2019 een werkbezoek aan Bouwgroep Dijkstra Draisma in Dokkum. Bouwgroep Dijkstra Draisma is winnaar van de Koning Willem I Prijs 2018 in de categorie MKB. Deze prijs beloont durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen en stimuleert creatief en innovatief ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. 

Bouwgroep Dijkstra Draisma gelooft in de invloed van de bouw op een leefbare wereld. Respect voor ambachtelijk vakmanschap en aandacht voor innovatie en duurzaamheid gaan bij de onderneming hand in hand. Technologie en robots spelen een belangrijke rol in het creëren van energieleverende en verplaatsbare gebouwen. De duidelijke visie op de gasloze toekomst en het brede veld van initiatieven om hier oplossingen voor te realiseren, waarbij ook aandacht is voor de bewoners en de omgeving, werden door de jury als uniek bestempeld.

Tijdens het bezoek op 4 juli krijgt Koningin Máxima een toelichting op het werk van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Zij brengt een bezoek aan de vestiging in Dokkum, waar zich ook de fabriek bevindt met de gerobotiseerde productielijn, die samen met ketenpartners werd ontwikkeld. De Koningin spreekt met werknemers en krijgt een rondleiding door de fabriekshal. Thema’s die besproken worden zijn onder andere digitalisering, vakmanschap en sociale innovatie.

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend in de categorieën grootbedrijf en midden-en kleinbedrijf. De Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont daarnaast duurzame innovaties van kleine of grote organisaties.

Mode
Qua kleding koos koningin Máxima vandaag voor oud en vertrouwd, oftewel een eerder gedragen outfit van modehuis Natan. De donkerblauwe japon met horizontale en verticale plooien kwam voor het eerst in beeld tijdens een Antillenreis in 2011. 

 

De eerdere draagmomenten op een rij: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anniek

Anniek

maandag 08 jul 2019 - 13:02

ik vind het vestje op een mooie manier meisjesachtig staan. De jurk vind ik rommelig, maar ik ben al tijden geen fan meer van Natan, juist daarom en omdat het vaak net niet mooi past. Maar Maxima komt er wel weer mee weg. Het valt mij op dat bij bewegende beelden haar kleding vaak veel mooier toont. Dat komt misschien wel door de charme van onze Koningin. Kapsel leuk, wel wat losser dan normaal en tegen het slordige aan. Ik denk echt dat Maxima dit zelf heeft gedaan?
En toch bijzonder dat we met z'n allen zo snel gewend zijn aan de langere rok-lengte. Ook ik zou dit jurkje nu mooier vinden als het wat langer was.

afbeelding van car

car

zaterdag 06 jul 2019 - 00:42

Ik denk gefotoshopt!!!

afbeelding van NS

NS

zaterdag 06 jul 2019 - 13:23

Als ik het zo zie lijkt het inderdaad fotoshop te zijn van een foto van het kennismakingsbezoek in Noorwegen (2 oktober 2013).

afbeelding van Daan01

Daan01

zaterdag 06 jul 2019 - 21:49

Ja nu je het zecht ! Wat stom hahaha,
Wel een geslaagde outfit

afbeelding van Marly

Marly

vrijdag 05 jul 2019 - 19:10

Alles vind ik mooi, erg leuk knotje, ook de jurk en vestje prima, ze ziet er echt elegant uit en ik zou dolgraag de oorbellen willen hebben.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 05 jul 2019 - 17:35

Mooie kleuren combi. De jurk vind ik apart zitten. Maar ik vind het toch een leuk geheel.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 05 jul 2019 - 11:58

Van top tot teen klassiek. De dwarse plooien in het jurkje zitten me, tja, dwars. En van mij hadden het beige vestje en de oorbellen wel wat minder klassiek gemogen (oranjerood bv, en een vestje met maffe knoopjes of zo, en monies bellen), maar dat is nu eenmaal meer mijn smaak. Het knotje vind ik erg leuk. En de pumps errug hoog.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 05 jul 2019 - 11:42

Ja echt frisse vakantie look...

afbeelding van Maria04

Maria04

vrijdag 05 jul 2019 - 10:59

De koningin zal blij zijn dat de vakantie eraan komt. Altijd maar lachen, aandacht geven, belangstelling tonen, tip_top gekleed zijn. Ik zou me kunnen voorstellen dat ze hoge hakken ver van zich afgooit, en het haar knotje lekker los schut. hahaha, ik gun het haar van Harte.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 05 jul 2019 - 10:29

Ik houd hier van. Eenvoudige maar chique look. Met prachtige bellen en schoenen. En een fijn kapsel. Simpel, nonchalant knotje. Waarom doet ze dat niet vaker? Veel beter dan die losse haren.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

vrijdag 05 jul 2019 - 10:00

Tsja, ik vind het zo’n typisch Natan jurkje te veel plooien, te veel rimpeltjes, te kort en de rok te strak. Wat ik wel erg leuk vind is het wat rommelig opgestoken haar met een nep knotje voor wat meer volume wellicht kan ze dit zelf en dan mag ze het vaker zo doen. De bellen zijn natuurlijk ook heel mooi.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 05 jul 2019 - 09:22

Ik vind dit - indertijd lyrisch ontvangen- blauwe jurkje met accessoires in dezelfde kleur lichtbeige op zich wel geslaagd, omdat het eenheid geeft in het beeld. De diepblauwe oorbellen staan er prachtig bij. Zelf zou ik misschien gekozen hebben voor een spierwit katoenen vestje, om wat meer contrast te krijgen, maar het beige staat toch wel ietsje chiquer en klassieker.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 05 jul 2019 - 08:13

Mooi blauw jurkje (van Natan, lees ik !), bovenaan wel een beetje 'zomers'-vormloos. Schitterende blauwe oorbellen, prachtige, verrukkelijke schoenen !

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 05 jul 2019 - 06:50

Mooie outfit, vestje kan prima. Lengte inmiddels wat te kort vind ik....

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 05 jul 2019 - 09:25

Dit filmpje is eerder dit jaar gemaakt bij een bijeenkomst van meer muziek in de klas. De Natan top matcht ook niet bij haar vrijetijdsoutfits. Inmiddels is staat er een foto online van het koningspaar met daarachter Aimee en echtgenoot. Maxima in een kaftanachtige outfit met in haar oren nog dezelfde blauwe oorbellen die ze overdag droeg.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

vrijdag 05 jul 2019 - 11:55

Waar vinden we die foto Jens?

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 05 jul 2019 - 15:35

Verschillende foto’s als je Google gebruikt en een filmpje op Linda.nl. Zie je meteen meer familie en vrienden.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 05 jul 2019 - 09:32

Ohw, raar dan dat dat filmpje er bij wordt gezet, zo breng je dus verwarring.
Maar ik vond inderdaad ook al de kleding er niet erg als vrijetijd uitzien.

afbeelding van Elles

Elles

donderdag 04 jul 2019 - 23:15

Op de een of andere manier vind ik,dat zij er jong uitziet.Ik heb het jurkje altijd al leuk gevonden,prima outfit,niet zo stijf.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 04 jul 2019 - 22:14

Mooie klassieke keuze. Prima voor de gelegenheid. De oorbellen zijn echt geweldig!

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

donderdag 04 jul 2019 - 21:10

Ik zie een stralende koningin, haar kleding vandaag met vestje een beetje slordig.
Evenals de paperassen op de grond in de auto, kwestie van snel nog even wat zaken doornemen tijdens de lange autorit?
En een zwarte tas, zou daar het minitasje mee gevuld worden als ze uit de auto komt?

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 04 jul 2019 - 21:38

Niks snel doornemen het is kostbare werktijd. Precies de reden waarom wij vaak met de trein dienstreizen maken, je bent langer onderweg maar verliest minder werktijd.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 04 jul 2019 - 19:37

Leuk jurkje en die oorbellen....... Die zijn zo mooi.

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 04 jul 2019 - 18:52

Het meest ben ik onder de indruk van de rotzooi in de auto!
Verder is blauw mijn favoriete kleur, een klassieke kleur die iedereen flatteert, hier verwerkt tot risicoloos jurkje, categorie “ netjes”.
Ook de haren categorie “ netjes”.
Alsof ze gedacht heeft: we gaan naar Dokkum, we houden het rustig.
Ik houd er wel van.

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 04 jul 2019 - 19:43

Oh ja inderdaad! Wat grappig! Gezellig vol met papieren in de auto. Ik vind vooral de oorbellen erg mooi! Verder is de outfit simpel en prima voor deze dag.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 04 jul 2019 - 19:17

Idd , wat een rommeltje hahaha

afbeelding van Krielie

Krielie

donderdag 04 jul 2019 - 18:42

Ach misschien doet ze hetzelfde als wat ik doe bij kleding waarvan ik stiekem van weet dat ze weg moeten: nog 1x dragen en dan naar de vintagewinkel waar ze 9 van de 10x het ook niet meer willen hebben.

Even iets anders: ik zou het heel gaaf vinden als ze zondag bij de finale WK voetbal in Lyon zijn. Voltallig of in de samenstelling WA/Amalia of de 4 dames alleen

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 04 jul 2019 - 19:15

Alleen WA gaat, was zo leuk als de meiden ook zouden gaan. Ze hebben toch bijna vacantie? Ze vliegen er heen,geen file stress etc. Ik snap dan ook echt niet dat ze zoiets niet doen?

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

donderdag 04 jul 2019 - 20:47

Misschien houden ze er niet van?

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 04 jul 2019 - 21:05

Is zo, maar soms moet je dingen doen die je niet leuk vindt! Zij ook, wij ook

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 04 jul 2019 - 21:35

Je gaat pubers toch niet dwingen naar een sportwedstrijd te kijken? Naar familie ok, maar dit. Misschien zitten de dames in de toetsweek.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 04 jul 2019 - 19:50

misschien als verrassing?

afbeelding van Patricia

Patricia

vrijdag 05 jul 2019 - 13:38

Een verrassing zou inderdaad tactisch handig zijn, na de recente actie in Japan en de berichtgeving over de Eikenhorst ;)

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

donderdag 04 jul 2019 - 18:37

Prachtig jurkje! Leuk dat ze kleding herdraagt, doet ze goed!

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 04 jul 2019 - 18:17

Leuk dat ze kleding herdraagt, maar dan moet het wel verzorgd en passend zijn dit jurkje weer erg gekreukt en te kort, de mode is echt wat langer deze zomer. Dit jurkje en vestje kan ze beter houden voor een werkdagje thuis !
Soms zie ik dat mensen om haar heen er verzorgder uitzien dan onze Koningin.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

donderdag 04 jul 2019 - 18:11

Maxima doet het vaak nogal makkelijk af met vestjes en sjaals vind ik. Een mooie stola of zoals Beatrix het doet, met een cape, zou zoveel meer toedoen aan een outfit.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 04 jul 2019 - 18:11

Wat leuk dat ze weer herdraagt.
Ik vind het er leuk uitzien.
Alleen inderdaad de lengte zou iets langer mogen.
Mooie schoenen en prachtige oorbellen.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 04 jul 2019 - 18:04

...en H.M. de Koningin in een soort gekreukte onderjurk met een burgerlijk vestje ?! voor een groot, belangrijk auditorium.

afbeelding van Anouk

Anouk

vrijdag 05 jul 2019 - 08:29

Want vestjes zijn er alleen voor de burger en niet de koninklijke dames? ;-)

Ze houdt de outfit juist rustig voor dat groot belangrijk auditorium. Mooie knot (ziet simpel uit), zware oog make-up en verder rustig, niet te veel poespas. Zou de aandacht juist dan niet gaan naar dat groot belangrijk auditorium? Anders is het commentaar dat de koningin de aandacht juist wegtrekt en naar zichzelf...

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 04 jul 2019 - 17:53

Maar prachtige bellen in haar oren!
Na de verhuizing de oude jurkjes apart gelegd om nog 1x te dragen !

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 04 jul 2019 - 17:51

rommelig en te krap en wat klungelig. Het vestje vind ik altijd zo jammer voor de mensen/instantie waar ze te gast is: een vestje doet zo afbreuk aan het koninginnegebeuren. en wat droeg de koningin? nou een jurk met een vest

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 04 jul 2019 - 16:14

Prima dat ze herdraagt, maar zijn de rokken niet aan de korte kant gezien de huidige mode? En de gekreukte rok zijn de horizontale plooien? Ik zie nl. alleen maar plooien in het bovenstuk?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 04 jul 2019 - 16:35

Rond haar taille loopt een geplooide strook van ongeveer 20 centimeter.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 04 jul 2019 - 18:56

Aha! Dank je wel.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?