Nu we masssaal thuis zitten vanwege het coronavirus, lijkt het me een goed idee om het aantal berichten en de sfeer op deze website nog wat meer op te schroeven. Daarom blik ik de komende weken dagelijks terug op de topstukken uit Máxima's garderobe. Met vandaag: een Jackie-pak van Natan. 

Op Koningsdag/Koninginnedag speelt zichtbaarheid een belangrijke rol. Mensen staan urenlang te wachten om een glimp op te vangen van de koninklijke familie, en als de royals dan opgaan in de colonne beveiligers en hofdames, is dat natuurlijk hartstikke jammer. In 2008 was ik bij de viering in Makkum en Franeker, en daar viel Máxima met haar fuchsia outfit gelukkig gelijk op. 

Het ensemble komt van NATAN en is duidelijk geinspireerd op de jaren 60-stijl van Jackie Kennedy. De Amerikaanse First Lady droeg in destijds veel rechte rokken met wijde, korte jasjes. Daarom sluit Máxima's hoedenkeuze ook zo mooi aan bij haar kleding, want met een pillbox kon je Jackie eveneens uittekenen. It's al in the details. 

Omdat de plooien van het jasje nadrukkelijk aanwezig zijn, had ik zelf gekozen voor een rustige rok. Nu is het wel heel veel franjes bij elkaar. Een beetje pret en pit is natuurlijk altijd welkom, maar ik had dan eerder gekozen voor een interesante voering  ivm de plooien of een hoed en rok met eenzelfde structuur.

Op Koninginnedag 2008 kregen we trouwens een leuke mix & match te zien van Máxima's oorhangers van de Braziliaanse juwelier H. Stern. Het onderste deel van de juweeltjes zijn gedemonteerd en omgetoverd tot een broche. Hieronder zie je Máxima met de oorspronkelijke oorhangers (links), de combi van Koninginnedag 2008, en een combi waarbij het onderste deel dient als hanger aan een collier (rechts). 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marie...

Marie...

woensdag 06 mei 2020 - 11:02

Kleurtje is heel fris, de rok erg leuk. De juwelen zijn meer dan geweldig maar dat mag ook wel voor dat prijsje. Ik geloof dat er tienduizenden dollars voor zijn neergeteld.
Helaas vind ik de top niet mooi. Vreemd model, zit niet mooi en trekt bij de schouders en oksels. De balans in het geheel is zoek. Het kapsel maakt het geheel nog rommeliger.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 04 mei 2020 - 16:11

Een leuke outfit, maar niet met los haar.

afbeelding van Maria04

Maria04

maandag 04 mei 2020 - 08:22

Heb het leuk setje gevonden, nu vind ik er niks aan, zit strak, trekt op, jasje hangt zo losjes en sluit niet op het rokje. Kleur staat haar goed.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zondag 03 mei 2020 - 17:49

...jammer, het 'kapsel' bederft de op zich elegante kleding, echter minder geschikt voor schaatsen.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zondag 03 mei 2020 - 11:13

Ohhh, wat leuk! Heerlijke kleur (wat staat deze kleur Máxima goed) en prachtige sieraden. Ik ben sowieso fan van de Jackie Kennedy look.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 03 mei 2020 - 11:05

Wat een leuke outfit is dit! Het jasje is wat gedateerd, maar het rokje ( of misschien is het wel een jurk) kan ze zo weer herdragen. De oorhangers zijn mijn favorieten. Zo echt Máxima, ik zou ze veel vaker willen zien. En die schoenen zijn 1 van mijn favoriete paren.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

zondag 03 mei 2020 - 08:30

Hoi Siobhan, ja Maxima heeft de fushia roze top nog een keer gedragen. Tijdens een werkbezoek overdag. Bij een beige pantalon, herinner ik me...
En inderdaad, Braziliaanse juwelier H. Stern. Ik ben zo gek op de H. Stern juwelen. Van mij mag ze die elke dag dragen;)

afbeelding van CeciliaG

CeciliaG

zondag 03 mei 2020 - 07:51

H.Stern is Brazilian and NOT Australian

afbeelding van Doro

Doro

zondag 03 mei 2020 - 00:44

Heel mooi en nog met haar oude tanden, zo charmant !
Haar huidige haarkleur is wel veel beter dan toen, dat was een beetje een diy actie zoals de kleur toen wast
Dat pakje kan ze nu zo nog eens dragen-graag zelfs

afbeelding van Marjet

Marjet

zaterdag 02 mei 2020 - 21:29

Super mooie kleur! Het rokje is even wennen en ook heel grappig. Het lijken net allemaal kleine post-itjes. Het pakje staat haar erg mooi en de sieraden zijn prachtig, heel vrolijk! De schoenen zijn mij wat saai maar lopen vast lekker want een heel stuk lager dan wat ze vaak tijdens gelegenheden draagt.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 02 mei 2020 - 19:45

Heel mooi setje, staat Maxima heel goed.
Ze straalt!!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 02 mei 2020 - 19:28

Die stijl staat haar beeldig ! En wat een mooie kleur ook !

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 02 mei 2020 - 19:28

Een van mijn favoriete Koninginnedagoutfits! Een topper, deze kleur laat haar extra stralen. Ik houd zelf erg van dit soort wat wijdere jasjes met een strak rokje. Helaas ging Natan later die hele oversized tops maken. Hij had bij deze maatvoering moeten blijven. Heeft Maxima t ooit nog een keer gedragen?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?