Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte zijn donderdagavond 4 mei aanwezig bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam.

Kleding speelt altijd een rol, hoe verdrietig de gelegenheid ook is. Een jurk is immers nooit zomaar een lap stof, en zeker niet als de koningin erin zit. Voor de Nationale Dodenherdenking zal Máxima -hoewel het totaal niet om haar kleding gaat!- dus ook bewuste keuzes moeten maken. De één vindt het fijn om hierover door te spreken op deze website, terwijl een ander er moeite mee heeft. Op deze pagina zal ik voor de eerste groep de kleding van onze koningin beschrijven en voor de andere groep is er een aparte pagina (klik hier voor de link) waar de kleding buiten beschouwing zal worden gelaten. Hopelijk kunnen we vanavond dan (voor het eerst in jaren) vredevol 4 mei besluiten. Hartelijke groet, Josine 

Outfit: Koningin Máxima draagt een nieuwe wollen mantel van NATAN, een bekende pillbox met strikgarnering (oa gedragen tijdens de herdenking in 2015) en de schoenen die zij jaarlijks tijdens de Nationale Dodenherdenking draagt om struikelen te voorkomen. Qua juwelen draagt de koningin parels: het symbool van de traan.

Advertentie- 

- Einde advertentie-

Mantel van NATAN:

De looks van de afgelopen jaren. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Stijl

Stijl

vrijdag 05 mei 2017 - 15:55

Wat een wonderlijke keuze.
Een mantelpak met allemaal " bedenksels" aan het jasje en een lage open hals, waardoor er op de Dam een lelijke slordige das nodig is; een overbodige broche en véél te grote oorbellen.

Van al haar kledij op de Dam herinner ik mij alleen een prachtig wollen klassiek mantelpak van een nederlandse couturier van wie ik de naam niet meer weer.
Met de pillbox mag ze dat van mij ieder jaar aan: sober, netjes, gepast.

(Overigens viel me wel op dat ze veel geëmotioneerder was dit jaar)

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 05 mei 2017 - 12:04

Ik vind het idee om drie outfits te hebben voor de herdenking eigenlijk wel een prima idee. Het hoeft niet elk jaar nieuw te zijn inderdaad. Qua juwelen vind ik ook dat de parels en de broche te aanwezig zijn, dat kan best ingetogener. Ik vond WA qua mimiek heel geloofwaardig en betrokken, Maxima heeft altijd eenzelfde uitdrukking bij dit soort 'evenementen', ik weet niet helemaal zeker wat ik ervan vind, het komt ingestudeerd over bij mij.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 05 mei 2017 - 13:37

Dat heb ik nou ook. Je voelt bij de herdenking van MH17 toch dat ze echt betrokken is, ook al kijkt ze net zo ernstig. Maar ik vind het wel te verklaren. Ik denk, mede door het interview van vorige week, dat Willem-Alexander ook een directere betrokkenheid voelt. Zijn vader heeft de oorlog blijkbaar zijn hele leven gevoeld en dat heeft impact op zijn kinderen. In Argentinië zijn veel gevluchte nazi's veilig gebleven voor vervolging. Tel daarbij het Videla regime en haar vaders functie en dan heeft ze waarschijnlijk in haar jeugd toch een ander beeld gehad van zaken. Niet dat ze daar iets aan kan doen, haar geschiedenislessen zullen bijgespijkerd zijn, maar het zal nooit zo diep kunnen gaan als van Willem-Alexander.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 05 mei 2017 - 13:44

Precies dames, helemaal mee eens. Ik wilde er niet over beginnen omdat iedereen hier zo inder de indruk schijnt te zijn maar Maxima's gezichtsuitdrukkingen zijn zo overdreven en nep. Op twitter werd gevraagd of ze een wortelkanaal behandelung heeft gehad. ;-)

afbeelding van WA

WA

maandag 08 mei 2017 - 09:36

Bijzonder dat iemand vanaf een scherm kan bepalen dat uitdrukkingen overdreven en nep zijn.
We weten niet welke emoties er in iemands hart aanwezig zijn.
Daarnaast heeft iedereen zijn/haar eigen mimiek bij dergelijke gelegenheden. Daarbij zal in dit geval zeker meespelen dat zowat heel Nederland meekijkt dmv de camera's die op je gericht zijn.
Laten we niet te snel oordelen over de echtheid van een bepaalde gezichtsuitdrukking...

afbeelding van Henny

Henny

maandag 08 mei 2017 - 09:02

@WA, amen :-)

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 05 mei 2017 - 14:03

hahaha (vanwege de wortelkanaalbehandeling-opmerking natuurlijk).

afbeelding van Els

Els

vrijdag 05 mei 2017 - 11:17

Ik snap niet goed dat jullie 2015 zo gepast vinden. Evenals dit jaar vind ik de hals veel te bloot. Later met de sjaal was dat beter.
Het is dat Josine uitlegt dat de parels het symbool zijn van de traan, want ik vond ze veel te groot en te opvallend.
Ik vind dat sieraden op een dergelijke avond meer ingetogen mogen zijn, een parel op een knopje in het oor past beter dan deze grote hangers.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 05 mei 2017 - 07:54

Over de uitwerking van dit korte jasje valt natuurlijk veel op te merken, maar het idee ervan vind ik erg goed! Het doet me een beetje denken aan het klassieke militaire uniform, met die opgenaaide zaken en stoffen riem. Het 'kapschoudertje' met een flinke pofmouw eraan is ook helemaal trendy. Het hoedje (loepzuiver model) maakt voor mij alles goed, ook al zou er een vuilniszak onder worden gedragen! De geknoopte sjaal stoort mij niet, omdat het exact dezelfde kleur zwart is als de rest van de outfit. Ik ben een fan van parel-sieraden, en daarom ook heel enthousiast over de knoepert-oorbellen!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 05 mei 2017 - 08:35

Wat een betrokken koningspaar!
Maxima ziet er prachtig uit!
Foto's bij RR bekeken, maar ik vind het jasje zo mooi! Ben er helemaal weg van. Leuk met die opgenaaide zakken.
Ik weet dat kleding op 4 mei absoluut niet het belangrijkste is. Daar gaat het ten diepste helemaal niet om!

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 05 mei 2017 - 06:30

Mooie hoed en opgestoken haar. Jas heeft rommelige pasvorm, en vind ik met de wijde mouwen te modisch voor de gelegenheid, en ik vind de lengte niet mooi op de rok. Shawl versterkt de rommelige aanblik. Broche voor mij niet nodig en niet mooi icm shawl. Oorbellen nogal groot.

Waarom maakt ze het niet wat makkelijker voor zichzelf, vraag ik me af. Een simpel zwart mantelpak voor lenteweer, een wollen hooggesloten getailleerde jas met riempje voor echt koud weer en een dunnere jas met revers voor weer dat er tussenin zit. Variëren met de rest (hoed, oorknoppen, jurkje, blouse, rok, riempje, schoenen). Kan ze 10-15 jaar vooruit. En niemand heeft het over wat ze aan heeft, want dat kunnen we al voorspellen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 05 mei 2017 - 03:58

Zeer gepaste outfit. Jas heel mooi op de rok/jurk.
De sjaal, verstandig, lijkt een laatste besluit: even nog snel een sjaal pakken.
Zo te zien m'n favoriete pilbox. Staat haar heel goed .

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 04 mei 2017 - 23:35

Schoenen begrijpelijk, hoed mooi, het haar opgestoken. Verder was ze in stemmig zwart en keek ze zoals het hoorde; ernstig en betrokken. Maar haar oorbellen zijn wel erg opvallend. Klein knopje was ook goed geweest. Maar de mantel is wel wat kort en zit wat rommelig. Voor mij hoeft ze ook niet elk jaar wat nieuws. Ze mag best herdragen bij dezelfde gelegenheid en dan mixen met een andere hoed, sjaaltje etc. zodat het niet helemaal copy-paste is. Juist omdat het vandaag niet over mode gaat.

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 04 mei 2017 - 22:21

De sjaal had ze niet om bij de bijeenkomst ervoor in de Nieuwe Kerk. Maar aangezien het erg koud is, wijs dat ze een sjaal voor V hals heeft gedaan. Ik vond haar prima zo. Al was outfit ook al was het misschien niet haar beste outfit.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 04 mei 2017 - 22:16

Heel stijlvol! Maar dat vind ik Maxima eigenlijk altijd met deze gelegenheid. En gelukkig ook met een lekker warme sjaal met dit frisse weer!
Ik wist niet dat ze altijd dezelfde schoenen hierbij aan heeft, maar heel logisch om bredere hakken te dragen bij die kleine steentje daar op de Dam!

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 04 mei 2017 - 22:13

Een koningin hoort zo niet bij de Nationale Dodenherdenking te staan. De hoed en schoenen zijn prima en het haar is opgestoken. De jas heeft een slechte pasvorm bij de schouders en de onderkant van de mouwen heeft een afwerking ( met al die rimpels) waar een couturier zich diep voor moet schamen. Het tasje bungelt maar een beetje voor haar lichaam. De pareloorbellen, die ik eigenlijk toch al te groot vind, vallen veel te veel op. Bij een herdenking behoor je de sieraden/juwelen tot een minimum te beperken!!! Vervolgens draagt Máxima ook nog eens een veel te grove sjaal.
Het is te hopen dat koningin Máxima in 2018 bij de Nationale Dodenherdenking kiest voor een zwarte robe manteau en dan alsjeblieft van een couturier die wél verstand heeft van kleding maken. Ik kan geen Natan meer zien.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 04 mei 2017 - 22:46

Op de foto's bij Robin zie ik nu ook dat het bij één schouder echt niet goed zit (foto 51). Dit vind ook niet kunnen.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 04 mei 2017 - 21:35

Ik vond dat ze er echt heel mooi uitzag. Ik vond de jas chic, kon niet ontwaren wat ze om haar hals had maar ik lees hier een sjaal. De hoed en het kapsel zeer geslaagd. De pareloorbellen vond ik wel wat te groot voor de gelegenheid.
Prachtig geheel!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 04 mei 2017 - 21:33

Ik vind de mantel mooi, maar door de mouwen net iets te "fashionable" voor de gelegenheid. Verder helemaal in orde. Mijn favoriete hoed van de voorgaande jaren, en ik had hem toevallig ook nog gekozen in de log over de zwarte hoeden! De sjaal kon wat mij betreft prima; gaf het geheel juist een wat sombere, warme aanblik.

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 04 mei 2017 - 21:19

Wederom een stijlvol geheel en gepast bij deze gelegenheid.

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 04 mei 2017 - 21:08

Door het attente gebaar van Josine, om voor deze gelegenheid twee groepen aan te maken, voel ik mij vrij om iets te zeggen over de kleding van de koningin.
Ik kan er niet de vinger op leggen, maar het is niet haar beste 4 mei outfit.
De sjaal vind ik te sportief en daarom niet passen bij de rest. Waarschijnlijk moet de sjaal de blote hals bedekken.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 04 mei 2017 - 21:08

Keurig. Niet veel op aan te merken. En mooie schoenen.

afbeelding van Liz

Liz

donderdag 04 mei 2017 - 20:49

Ik vond haar pillbox en kapsel prachtig. Haar mimiek (en die van de koning) waardeer ik erg.
Ik had kleinere oorbellen gekozen of geen broche.

De mantel en de rest van de outfit was het net niet (ik stel voor een saaie degelijke Kate-achtige mantel te kopen voor deze gelegenheden), maar uiteindelijk staat ze er keurig in het zwart en leeft ze erg mee, dus dat is het belangrijkste!

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 04 mei 2017 - 20:44

Wat is er speciaal aan die schoenen zodat ze struikelen voorkomen?

afbeelding van juliette

juliette

donderdag 04 mei 2017 - 20:53

Door de bredere hak blijft ze niet haken.

afbeelding van Liz

Liz

donderdag 04 mei 2017 - 20:51

Volgens mij is dit een van de weinige schoenen die Maxima bezit met een bredere hoge hak (de meeste hakken zijn erg dun), waardoor de kans dat ze struikelt afneemt.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 04 mei 2017 - 20:41

Juliette, je schrijft precies wat ik ook wilde schrijven.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 04 mei 2017 - 20:33

Ik vond de mouwen ook wat teveel voor een gelegenheid als deze. Neemt niet weg dat het daar helemaal niet over gaat vanavond en dat ze samen toch een mooi betrokken koningspaar zijn.

afbeelding van juliette

juliette

donderdag 04 mei 2017 - 20:31

Ik vond het wat rommelig.
De jas was korter dan de jurk en de mouwen vond ik iets te opvallend.
De schoenen vind ik persoonlijk wat ouwelijk.
En de sjaal werkte niet zo goed in combinatie met de sieraden en het kapsel.
Maar het kan met eigenlijk niet zoveel schelen wat ze aantrekt vandaag, het gaat natuurlijk om iets heel anders!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 04 mei 2017 - 19:38

Ben ik met je eens jeannine. Maxima is zeker zo mooi bij een meer ingetogen houding. Verder ziet ze er ieder jaar weer gepast uit. Ik vind overigens dat WA altijd een sterke ontroerende mimiek vertoont bij dodenherdenking. Zo puur uit het hart! Fijne Koning hebbben we toch.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 04 mei 2017 - 19:43

Mooie klassieke outfit voor vanavond. En een van mijn favoriete hoeden en wat een prachtige mantel. Stijlvol en mooi en nu tijd om te gedenken.

afbeelding van Emma

Emma

donderdag 04 mei 2017 - 19:09

Volgens mij draagt ze de hoed van Dodenherdenking 2015. Verder opgestoken haar met middenscheiding, pareloorhangers en de maanbroche (lijkt haar favoriet voor herdenkingen) met parelpendant.
Ze draagt een jas met brede revers en een kleine V-hals.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 04 mei 2017 - 18:33

Als ik Maxima zo bij herdenkingen zie, met kleding die echt aangepast is, dat doet mij altijd iets. Ik vind dat ze als ze zich ingetogen houd ook heel mooi kan zijn .Eigenlijk vind ik Maxima zowel in 2013, 2014, 2015 ,en 2016 telkens heel mooi

afbeelding van Suzanne

Suzanne

donderdag 04 mei 2017 - 18:27

@ Josine heeft Maxima altijd dezelfde schoenen aan met dodenherdenking?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 04 mei 2017 - 18:11

Goed idee Josine!
Ook tijdens dodenherdenking ziet Máxima er altijd weer even stijlvol uit. De outfit van 2015 is mooi in alle eenvoud, maar ik hoop dat we de prachtige cape uit 2014 weer te zien krijgen. Met een mooi jaren 40 hoedje mijn favoriet voor vanavond.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 04 mei 2017 - 17:16

Josine: ik denk dat ze jou bij de VN wel kunnen gebruiken :)

Dit is heel persoonlijk, en wat ik het mooist en meest gepast vind. Maxima heeft er in mijn ogen op 4 mei nog nooit ongepast uitgezien, wel de ene keer meer gepast dan de andere. Ik vind 2015... goede woord kiezen... 'vreemd'. Omdat ze geen jas aan heeft. Een jas hoort er voor mij bij, anders wordt het zo 'informeel'. Mag ook een colbert of cape zijn. Een knielange jas of robe manteau vind ik denk ik een slimme keuze (de trenchcoat van 2016, hoewel klassiek, vind ik, gek genoeg, zo zie je hoe lastig het is..., een beetje 'sportief' voor de gelegenheid. Alsof haar fiets om de hoek staat. Wel heel Hollands). Ik vind de jas van 2013 prachtig: modern en ingetogen. En het haar en de hoed van 2015 idem ditto: niet extravagant, maar wel heel verzorgd. En liever geen diamanten broche en/of lange oorbellen; tijd voor soberheid. Kernwoorden: formeel, verzorgd, sober.

afbeelding van Liz

Liz

donderdag 04 mei 2017 - 16:59

Wat een mooi idee om 2 logs te openen Josine!

Ik hoop dat ze er understated als in 2015 uitziet, met prachtig opgestoken haar en van mij mag de tas nog wel iets kleiner.

afbeelding van zara

zara

donderdag 04 mei 2017 - 15:57

De stijl uit 2015 ziet er naar mijn gevoel het meest modieus en volwassen uit. Maar de hoed met de grote bloemvorm uit 2013 en de rechte jas met biesjes vond ik ook zeer mooi en stijlvol.

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 04 mei 2017 - 15:53

Ook ik vind 2015 het meest gepast.

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 04 mei 2017 - 15:43

Wat goed georganiseerd Josine dat je 2 logs opent, kan men kiezen en het lijkt mij dat het dan dit jaar vreedzaam verloopt.
Het lijkt mij dat Maxima ook rekening zal houden met het weer en het is fris dus lijkt mij het logisch dat ze ofwel een jas of cape zal dragen.
Mijn voorkeur gaat ook naar 2015 maar een blouse alleen lijkt mij voor nu te fris.
De hoed van 2015 vind ik ook het meest geschikt het mooist.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 04 mei 2017 - 15:09

Ik ga ook voor 2015. Prachtig. Ook vind ik het stijlvoller staan bij een dodenherdenking om het haar op te steken.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 04 mei 2017 - 14:32

Ben ik met je eens Royal Ellen, alhoewel ik aarzel om voor 2014 te kiezen. In dit jaar vind ik de cape (fluweel?) schitterend evenals de tas. Maar in 2015 vind ik de hoed mooier zitten en is alle kleding zonder glans (ook de handschoenen niet). Het is dan één geheel. De trenchcoat van vorig jaar kan mij niet bekoren, beetje formeel. En het hoedje uit 2013 ben ik ook niet weg van.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 04 mei 2017 - 15:33

Ik vind de hoofddeksels van 2016 en 2014 ècht niet mooi. En ik vind het losse haar in 2013 en 2014 minder gepast. Dus 2015 vond ik echt heel chique en "understated". Helemaal niks op aan te merken, gewoon stijlvol.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 04 mei 2017 - 14:21

Tot dusver is 2015 het mooist en meest gepast, vind ik.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?