Door alle drukte rondom haar outfits viel het bijna niet op dat Máxima donderdag voor het eerst werd gespot met een tas van het Nederlandse label Wandler. Onze vaste tassenblogger Linda praat je daarom nog even bij. 

Linda: "Te midden van Máxima's klassieke Chanels, Valentino's en Prada's voelt de tas van Wandler zich prima thuis. Toch is het een echt jonkie in vergelijking met de soms al vijftig jaar oude ontwerpen. Wandler werd namelijk in 2017 pas opgericht. Gezicht achter het label is Elza Wandler, die na drieënhalf jaar stopte met haar studie aan het Amsterdam Fashion Institute om te gaan werken bij Levi’s. Hier ging ze echter al snel weg omdat ze het niet naar haar zin had. Al tijden had ze het gevoel dat ze graag voor zichzelf wilde beginnen. Nadat ze Bart Ramakers ontmoette, wist ze wat ze wilde gaan doen. Een eigen tassenlabel: Wandler. 

De eerste ontwerpen werden niet getekend, maar met papier in elkaar gevouwen. Door haar connecties bij Levi’s kwam ze bij een Italiaanse fabriek terecht, die van haar papieren tasjes kon uitvoeren in leer. Vrijwel direct werd het label een succes. Binnen een aantal maanden werden haar tassen al verkocht op befaamde modesites en wilden ook de grote warenhuizen haar tassen in hun collectie.  Dit is vrij bijzonder, omdat de meeste desginertassen rechthoekig zijn en vooral in de kleur zwart als warme broodjes over de toonbank vliegen. De collectie van Wandler kenmerkt zich juist door ronde vormen en het gebruik van kleur.

Inmiddels is het merk ook door onze koningin opgemerkt. Ik benieuwd of ze in de toekomst vaker met dit merk gezien gaat worden. Inmiddels maakt Wandler ook schoenen en ligt de focus bij het produceren steeds meer op duurzaamheid. Zo wordt onder andere bij elke €100,- die de consument bij Wandler uitgeeft een boom geplant. De koningin maakt met haar keuze voor dit merk dus ook nog eens een duurzame keuze."

Andere ontwerpen van Wandler: 

Ps. De riem van gisteren is ook gevonden. Hij komt uit de collectie van Isabel Marant. 

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jrn

Jrn

maandag 14 sep 2020 - 18:16

Fantastische tas en riem: voor het totaal plaatje geef ik een dikke 8,0

Persoonlijk maakt het me geen moer uit hoeveel de koningin spendeert, we hebben er maar eentje en hoe modischer zij zich presenteert, hoe trotser ik word. Plus een blij kloppend modehartje.
Maxima is een - excusez le mot - zeer belangrijk internationaal uithangbord van de BV Nederland en daar hoort een top garderobe bij, met Nederlandse en internationale (haute)couture.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 14 sep 2020 - 10:22

Stel dat ze minder gaat uitgeven... Dan krijg je de volgende discussie dat ze haar uitkering niet uitgeeft en het oppot om er nog rijker van te worden. Nu geeft ze het uit, komt het geld in ieder geval terug in de economie. Wel zie ik om die reden graag dat ze kiest voor Nederlandse merken, bedrijven en ontwerpers. Maar ook dat kun je niet afdwingen en is haar persoonlijke keuze. We willen immers ook dat ze zich representatief kleedt, zich lekker voelt en haar werk goed doet. Volgens mij slaagt ze daar meer dan prima in. Gun haar dan ook de vrijheid om een nieuwe tas naar eigen inzicht te kopen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 14 sep 2020 - 13:08

Wacht even hoor; volgens mij is het absoluut geen excuus en zit het zeker niet in het representatief kleden of goed je werk doen om m.i bakken met geld uit te geven aan constant nieuwe sieraden, tassen, schoenen, kleding ect.! Heeft echt niets met elkaar te maken. Maar nu u het toch over representatief heeft: als het haar nu eens wat extra aandacht zou krijgen, ipv pieken, scheelt al de helft! En hoeft zeker niet veel te kosten. En wat is er mis met heerlijk combineren, uit de enorme hoeveelheden schoenen, tassen ect wat ze al heeft? Volgens mij al een hele C&A vol. En het geld komt terug in de economie?? Ja van die 2 tassen zal de ontwerpster rijk worden zeg...voor het gros van het volk is dit niet weggelegd toch? En zo kan ik nog meer voorbeelden geven. En minder uitgeven? Er wordt nooit openheid van zaken gegeven aan wat of waar zij hun geld aan uitgeven.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 14 sep 2020 - 14:38

Goed gezegd, mrs. Duck!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 14 sep 2020 - 13:32

Er zijn nog wel meer mensen die meer geld hebben om te spenderen als een ander, nou en!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 14 sep 2020 - 16:46

Tuurlijk, ik ken ze ook in mijn omgeving, maar er zijn wel enorme verschillen nietwaar?! die zijn geen koningin, hebben geen voorbeeldfunctie en.... staan niet op een dergelijke manier in de belangstelling zoals de koningin. En er is maar 1 koningin dussssssss.........!

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

maandag 14 sep 2020 - 17:39

Reken maar dat dat ene tasje zorgt voor een enorme verkooptoename. De ontwerpster heeft daar wel degelijk (veel) baat bij

afbeelding van Marie...

Marie...

zondag 13 sep 2020 - 10:34

Flauw. Ik zet steeds vaker vraagtekens bij onze bigspenders WA en M. Volgens mij kan ze geweldige combi's maken van de enorme hoeveelheid spullen die in haar kasten hangen. Hoe leuk zou dat zijn voor dit blog?

afbeelding van gambetta

gambetta

zondag 13 sep 2020 - 16:19

Zou heel erg goed en navolgbaar zijn in ieder geval. Niet het 'big spenderen' maar het meer combineren wat je zegt. En de hand eens op de portemonnee houden voor een poosje.

afbeelding van Maria48

Maria48

zaterdag 12 sep 2020 - 10:50

Prachtige tassen, strakke belijning heb ik altijd al mooi gevonden. Voor mij is zo.n te duur, maar ik geniet als de koningin er mee verschijnt . Heel stijlvol en elegant.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 12 sep 2020 - 09:47

Wat leuk dat Máxima voor dit merk kiest en dat het Dutch Design blijkt!
Ik vind de ronde tassen van dit merk mooier dan het exemplaar van Máxima, maar dat is heel persoonlijk.
Mooie riem!

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 11 sep 2020 - 20:42

Die riem is subliem gekozen bij dit ensemble.

afbeelding van Jacolien

Jacolien

vrijdag 11 sep 2020 - 19:41

Ik vind het wel wat voor meghan eerlijk gezegd

afbeelding van Tony

Tony

vrijdag 11 sep 2020 - 18:15

Goed initiatief om bij een duurzaam merk te kopen waarmee ze ook nog eens een jong Nederlands bedrijf steunt, een nieuwe tas koopt ze toch wel, beter duurzaam dan niet!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 11 sep 2020 - 17:19

Gaaf merk met gave tassen! Ik had gister ook al even op de site gekeken, smullen......

afbeelding van Marie...

Marie...

vrijdag 11 sep 2020 - 15:50

Als je echt duurzaam bent, dan koop je niet steeds iets nieuws maar dan kies je voor één van de honderden tasjes of paren schoenen die je al in kast hebt liggen....

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 12 sep 2020 - 09:47

Je wordt op je wenken bediend... de schoenen heeft ze al jaren.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 11 sep 2020 - 15:20

Mooi tassenmerk! Goed dat onze koningin zo'n jong merk kiest.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?