Koningin Máxima opende vanmiddag de tentoonstelling Viva la Frida! – Life and art of Frida Kahlo. Dat deed ze in stijl. 

Eerst even over de inhoud: De tentoonstelling beschrijft het leven van de Mexicaanse kunstenaar aan de hand van haar schilderijen en nooit eerder getoonde persoonlijke voorwerpen zoals kleding, sieraden en beschilderde korsetten.Deze zijn uitgeleend door het Museo Dolores Olmedo en Museo Frida Kahlo uit Mexico-Stad. Het publiek kan de tentoonstelling bezoeken van 8 oktober 2021 tot en met 27 maart 2022. Koningin Máxima was bij het openingsprogramma waarin de thema’s ‘inspiratie’ en ‘inclusiviteit’ centraal stonden. Frida Kahlo verwerkte haar persoonlijke tegenslagen, waaronder lichamelijke beperkingen, en haar idealen over gelijkheid in haar kunstwerken. Het programma begint met een show van modeontwerper Sergio Cruz, geïnspireerd op Frida Kahlo. Daarnaast zijn er interviews met de directeur van Museo Dolores Olmedo, de ambassadeur van Mexico en optredens van breakdancer Redouan Ait Chitt en Joris Linssen & Caramba. Koningin Máxima ontving van de algemeen directeur van het Drents Museum het tentoonstellingsboek. Aansluitend kreeg zij een rondleiding. Tot slot had Koningin Máxima gesprekken met een aantal betrokkenen over ‘zakelijke museale ondersteuning’ en ‘inclusiviteit en diversiteit’.


Zelfportret van Frida Kahlo 

Mode 
Dan de mode, want ja: Máxima had voor de gelegenheid een wel heel toepasselijke haardecoratie op haar hoofd gezet. Wie googlet op Frida Kahlo ziet dat de kunstenares een sterke voorkeur had voor een paar kleurrijke bloemen in haar donkere lokken. Máxima deed vanmiddag dus een Frida'tje, en combineerde haar bloementooi met de outfit van Koningsdag 2016. 


Foto: PPE/Nieboer


Foto: PPE/Nieboer

Ik vermoed dat Máxima's haardecoratie gemaakt is door haar kamenier (een soort kleedster). De laatste maanden kiest de koningin hier steeds vaker voor en ik vind die keuze reuze koninklijk. Hoe tof moet het zijn als je gewoon je eigen hoeden in huis kunt laten maken?! 


Foto: PPE/Nieboer

De outfit van Natan hebben we inmiddels vier keer gezien bij onze koningin en alle keren met een andere hoed. Welke combinatie vind jij het leukst? 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Assepoester

Assepoester

maandag 11 okt 2021 - 20:20

Even off topic:
Ik kijk ontzettend uit naar de twee staatsbezoeken! Een tiara momentje. In november: staatsbezoek aan Noorwegen. In december: staatsbezoek aan Griekenland. Vooral het staatsbezoek aan Griekenland maakt me heel erg nieuwsgierig. Er bestaan twee tiara's in griekse stijl die Maxima nooit heeft gedragen. De Lauwerkrans diadeem, wel gedragen door prinses Laurentien die daarmee ook haar naam eer aan doet. En de Korenaren diadeem, veel al gedragen door de Apeldoornse prinsessen. Ik hoop dat Maxima voor de Lauwerkrans diadeem kiest. Dat is een teken van overwinning, een motief in griekse stijl. En persoonlijk vind ik het zo n prachtig diadeem. Dat Maxima die nog nooit eerder heeft gedragen, is voor mij echt een raadsel. En met het staatsbezoek aan Griekenland is het bij uitstek de perfecte diadeem bij een prachtig avondjapon, wellicht ook in griekse stijl. Ik kan niet wachten:) Ben zeer benieuwd;)

afbeelding van Tineke

Tineke

zondag 10 okt 2021 - 00:28

Wouw mooie combinatie met de kleding, klasse!!!

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 09 okt 2021 - 22:30

Zoals jullie misschien weten vind ik deze kledingstijl niet passen bij onze flamboyante Koningin. De bloemen haarband vind ik daarentegen helemaal bij haar passen. Als combi vind ik het niet geslaagd. Een bloementooi als deze bij een zwarte, strakke outfit bijvoorbeeld had ik veel mooier gevonden.

afbeelding van Maria48

Maria48

zaterdag 09 okt 2021 - 09:04

Een schitterende combinatie. . Je bent koningin, of je bent niet. Wat heerlijk dat je zoveel keus hebt om stralend voor de dag te komen. Ik heb gekozen tussen nummer 1 en nummer 4. Nummer 4 spant voor mij de kroon!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 09 okt 2021 - 13:16

Helemaal met u eens! Ze is koningin dus ze mag opvallend voor de dag komen

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zondag 10 okt 2021 - 13:23

Nou bij opvallend voor de dag komen is bij Maxima absoluut geen gebrek , zelfs als ze teenslippers draagt komt ze ook als koningin opvallend voor de dag! Zit wel een verschil in opvallend willen zijn vind ik, ook al mag je de titel ‘koningin’ dragen, het hoeft dan dus zeker niet automatisch altijd maar fantastisch of geweldig te zijn, geen garantie.

afbeelding van zita

zita

vrijdag 08 okt 2021 - 17:46

Outfit is prachtig. De bloementooi: ik weet het niet. An sich vind ik 'm mooi, en Máxima kan 'm prima hebben zonder er raar uit te zien. Voor deze gelegenheid zwalk ik een beetje tussen 'ach wat leuk, ze lijkt echt wel betrokken te zijn op haar bezoeken' en 'zeg, dit is geen verkleedpartij'.
Overigens vind ik het meisje dat de bloemen aanbiedt wel echt een beetje zielig: die heeft èn de bloementooi, èn de Kahlo-make-up èn getekende doorlopende wenkbrauwen. Dat doe je zo'n kind toch niet aan?

afbeelding van Chiara

Chiara

vrijdag 08 okt 2021 - 13:50

Deze rok met top heb ik altijd schitterend gevonden. Leuk om deze weer een keer te zien en zeker met de prachtige haartooi, helemaal passend voor deze gelegenheid.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 08 okt 2021 - 13:18

klopt helemaal natuurlijk dat bloemen en relaxtheid et etc bij Latijns Amerikaanse vibe past. en ik had ieder andere moment waarop ze met een bloemen tooi zou lopen leuk kunnen vinden uitgezonderd de opening van de Frida tentoonstelling, en al helemaal niet in combinatie met deze kleding. die jaren 50 (of zeg ik dat verkeerd, weet het niet precies) rok en top is niet iets wat past bij de Frida bloemen. ze heeft een keer bij een prive feestje ook bloemen op haar hoofd gedragen, dat vond ik geweldig leuk.

dat het bloemenmeisje als mini Frida is verkleed is wel schattig, past bij haar leeftijd en rol

afbeelding van Peet

Peet

vrijdag 08 okt 2021 - 12:46

Mooie outfit, maar voor mij hoeft het niet te worden "opgeleukt" met zo'n haardecoratie.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

vrijdag 08 okt 2021 - 12:15

Ik vind het een mal ding, die ruiker op haar hoofd, maar wel fijn dat ze er verzorgd bij loopt.
Zoals ze haar voeten neerzet lijkt het of die hoge hakken haar pijn doen.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 08 okt 2021 - 11:18

....jammer, dat enkelen geen gevoel voor humor hebben, zoals de Koningin.

afbeelding van Catherine

Catherine

vrijdag 08 okt 2021 - 12:52

Mee eens, in Latijns Amerika is het normaal deze bloem versiering, zag in Havana vrouwen met bloementooi op het hoofd er een ook nog een dikke sigaar bij roken, heel relaxed, haha.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 08 okt 2021 - 12:14

... zoals de Koningin dat (net) wél heeft !

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 08 okt 2021 - 08:32

Ik snap de leuke touch hoor, maar vind dit persoonlijk toch wat te clownesk.

afbeelding van CarolinaMaria

CarolinaMaria

donderdag 07 okt 2021 - 23:48

Het is niet echt flatteus die bloemen op haar hoofd. En ook overigens vind ik het een stijf ensemble. Een beetje gênant al met al…..

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 07 okt 2021 - 23:06

Ja ik begrijp een aantal hier heel erg goed, het lijkt idd zo dat ze naar een carnavalesk feestje gaat. Maar ik begrijp haar ook wel, het Argentijnsebloed , bloemen en kleurige uitbundigheid zit er nu eenmaal in bij Maxima en het staat wat kolderiek. Maar goed wij nuchtere Hollanders zijn dit ook niet zo gewend, denk ik. Ik zelf zou deze uitbundigheid voor een officiële opening als koningin niet prefereren. Haar kleding vind ik qua kleur geweldig dat kan ze heel goed hebben echter de technische afwerking van dit complett… pffff , ( roll-eye) zo ontzettend jammer, ja dat verpest meteen het hele plaatje, het is het weer net niet, en dat overkomt Maxima (helaas) vaak. Maar goed, ze kan het goedmaken met de twee Staatsbezoeken, en daar verwacht ik heel veel proffesionelere kleding, ze heeft tenslotte 2 jaar voor kunnen “sparen” ;-) om haar kleding tijdens deze bezoeken door échte couturiers te laten maken.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 07 okt 2021 - 20:16

Outfit altijd mooi gevonden, maar wat super leuk dat Máxima Frida Kahlo op deze wijze eert. Ik vind het bij deze gelegenheid helemaal geslaagd.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 07 okt 2021 - 20:00

Ik vind het juist heel toepasselijk die hoofdband met bloemen erop, en het staat erg leuk!
Als ze nou doorgetekende wenkbrauwen had, dat zou ik pas overdreven vinden, haha! Zie je het voor je?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 07 okt 2021 - 22:42

Wat een leuke koningin hebben we!
En grote afwisseling van events en outfits deze weken. En dat haar blijft maar goed zitten!
De haardecoratie past goed bij vanmiddag maar de pilbox is ook mijn favoriet!
Ondanks haar stralende lach, zal ze Alexia flink missen.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

donderdag 07 okt 2021 - 19:59

Wat een mooie look, zo aangepast aan de Frida Kahlo gelegenheid. Hier word ik vrolijk van:)
Een weetje: de paarse oorbellen zijn van Nathan en heeft Maxima sinds 2011. Koningin Mathilde heeft precies dezelfde oorbellen.

afbeelding van Senna

Senna

donderdag 07 okt 2021 - 19:50

Wat een leuke haardecoratie en ik vind het bij elkaar een geslaagde outfit. Deze van vandaag is mijn favoriet.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 07 okt 2021 - 18:24

sorry maar ik vind dit een idiote look. je gaat toch ook niet naar een tentoonstelling van Rembrandt met een fluwelen pet op?

afbeelding van AdrianavD

AdrianavD

donderdag 07 okt 2021 - 20:04

Ik ben het helemaal met je eens! Lijkt zo op een verkleedfeestje…

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 07 okt 2021 - 22:10

Precies! Vind het echt bizar en kolderiek

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 07 okt 2021 - 17:46

Super leuk dat ze deze haarband met bloemen draagt. Perfect voor de gelegenheid. Hebben jullie de foto’s op myRoyals al gezien? Daar staat een meisje dat Máxima bloemen geeft met een vergelijkbare outfit. Zo schattig!

Dit blijft een mooie outfit en hoe tof ik de bloemen ook vind, met de roze pillbox is het mijn favoriet.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 07 okt 2021 - 17:11

Weer een toplook! Het haar ook weer goed!

afbeelding van Catherine

Catherine

donderdag 07 okt 2021 - 16:53

Perfect voor deze gelegenheid, een fleurige en toch keurige Latina. Rok is tijdloos model, extra mooie kleuren omdat het zijde is. Als ik het programma zie, denk ik dat ze het wel naar haar zin heeft gehad, even in een Spaans talige sfeer, met meeslepende muziek

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 07 okt 2021 - 16:49

....wat een leuk ideee van de koningin haar uiterlijk/hoofdtooi zo aan deze gelegenheid aan te passen. Bravo !
Zo verleende zij de oepening van deze unieke tentoonstelling en extra feestelijk tintje.

afbeelding van Maaike

Maaike

donderdag 07 okt 2021 - 16:29

Een van mijn favoriete outfits en nu helemaal top met de mooie haardecoratie !

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 07 okt 2021 - 16:21

Feestelijke verschijning!!
Als goede nummer 2 de derde foto uit het rijtje!!

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 07 okt 2021 - 16:14

Een feestje om te zien! Vrolijke kleuren en super leuk dat ze de haarddecoratie zo mooi aanpast aan de 'Frida gelegenheid'.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 07 okt 2021 - 15:44

Super leuk! De outfit is nu in balans en dat vond ik voorgaande keren niet!!

afbeelding van Annemiek1961

Annemiek1961

donderdag 07 okt 2021 - 15:52

Inderdaad

afbeelding van Deirdre

Deirdre

donderdag 07 okt 2021 - 15:35

Jaaaa ik was erbij! Ze zag er prachtig uit. Mooie haardecoratie ook. Prima outfit voor deze opening

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 07 okt 2021 - 15:27

Ik vind de haardecoratie sowieso leuk en gewaagd, maar vanwege de achterliggende reden vind ik hem nog extra top. En weer een verzorgd kapsel. Zo blij mee!

afbeelding van Tony

Tony

donderdag 07 okt 2021 - 15:23

Voor vandaag heel erg passend, wat leuk dat ze haar outfit zo mooi laat aansluiten op de gelegenheid! Het ensemble staat haar goed en de haardecoratie past er prima bij maar nog mooier is dat ze op deze manier een ode brengt aan Frida Kahlo. Top!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?