Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken 1 en 2 juli Curaçao. Zij wonen op uitnodiging van de gouverneur van Curaçao, Lucille George-Wout, de viering bij van Dia di Bandera. Ook staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is bij de evenementen aanwezig.

De Koning en Koningin Máxima starten hun bezoek aan Curaçao met een ontmoeting met de gouverneur. Aansluitend hebben zij een gesprek met de minister-president van Curaçao, Eugene Rhuggenaath en maken zij kennis met leden van de Raad van Ministers van Curaçao. Aan het einde van de middag brengt het Koninklijk Paar een bezoek aan het havengebied van Curaçao. Op de Megapier 2 in Otrobanda en het drijvende dok van Damen is er aandacht voor de ontwikkelingen in het havengebied.

Outfit: Máxima heeft voor het bezoek een bijzondere kledingkeuze gemaakt. Haar rode japon van katoen/zijde met een ingeweven ajourdpatroon komt van modehuis Natan en is al eerder op de Antillen gedragen in 2013. Ook de zalmroze uitvoering van het model is al eens gedragen tijdens een bezoek aan Aruba. 

Máxima's cocktailhoed kregen we voor het eerst te zien in 2011 tijdens een bezoek aan Saba. De broche van de koningin kregen we eerder te zien tijdens een officieel ontvangst op Paleis Noordeinde. De herkomst van het juweel is helaas onbekend. 

Máxima met de hoed op Saba:

Het jurkje zit vast heel lekker:

Aan het einde van de dag werd er ook nog een onderscheiding uitgereikt. Máxima wisselde haar rode jurkje om voor een gestreepte blauw/witte japon van Natan. Beelden staan op de website van het ANP. 

Máxima met de jurk tijdens een bezoek in 2014:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 03 jul 2018 - 07:41

Dit geheel kan me ook al niet zo bekoren. De kleur van de hoed en de schoenen maken het geheel dof, terwijl de kleur van de jurk heel sprankelend is. Dus die passen er m.i. niet bij. Ik heb deze combinatie ook al eerder gezien op Curacao, dus had gehoopt op een andere keuze. Iets met bloemetjes of zo.

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 02 jul 2018 - 22:06

Ik vind Máxima er in haar oranje jurkje leuk en fleurig uitzien.
Maar ik zou, net zoals veel voorgaande schrijfsters ook vinden, die enkele keer dat ze op Curacao is niet 2x hetzelfde jurkje hebben gekozen uit de enorme voorraad die ze heeft.
De laatste tijd (maanden) zijn de jurken van Natan aan de bovenkant ruimer. Maar er was een tijd (en dit jurkje stamt uit die tijd) dat Natan de bovenzijde voor Máxima veel te strak ontwierp, zodat haar buste helemaal platgedrukt werd. Dat zie je hier ook en dat is niet mooi en zorgt voor een wat kinderlijk effect. Tegenwoordig is dat beter maar zo’n strakke bovenpartij dat kun je een vrouw niet aandoen, ik denk dat ieder van ons weet dat dat niet fijn zit.
Verder is ze één en al zonnestraal, ik heb respect voor haar.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 03 jul 2018 - 00:11

In een interview heeft Edouard Vermeulen eens laten weten dat Maxima zélf haar kleding altijd een maat te klein kiest en hij daar zelf helemaal niet gelukkig mee was.

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 02 jul 2018 - 21:41

Ik heb even (door omstandigheden) de bovenstaande berichten niet gelezen. Zou ik uiteraard alsnog kunnen doen... Geen tijd, sorry. Ook pensionada's kunnen het te druk hebben!!
Vandaag moet het maar zo..
Dit jurkje is een absoluut Máxima-jurkje, vind ik. Of het precies past enz. weet ik niet maar het stáát haar! Mooie kleur, mooi model, mooie hoed, dat ook, vind ik. Beetje krap, dat wel.
Ach, wie van ons zou een andere koningin willen? Een nettere, gewone, altijd "correct" geklede vrouw? Ik moet er niet aan denken!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 02 jul 2018 - 21:22

Prima look, maar wat vreemd dat zowel de japon als de hoed al gedragen zijn op de Antillen. Heel raar.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 02 jul 2018 - 21:14

Ik vind het oranje jurkje eigenlijk best leuk. En dat wil wat zeggen voor iemand die geen fan is van Natan. De kleur staat haar geweldig, mooie stof en ik heb wel slechter zittende jurkjes van Natan gezien. De hoed vind ik niks. Je draagt een hoed of je draagt niks. Maar niet zo'n niksachtig ding.
De blauw witte jurk is ok. Niet meer, niet minder.
D'r haar ziet er overigens uit alsof er een plens regen overheen is gegaan. Misschien is dat ook het geval.... haha

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 02 jul 2018 - 21:04

Mooie zonnige kleur, past bij het eiland. De hoed vindt ik er mooi bij kleuren. Kapsel is mooi erbij.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 02 jul 2018 - 20:20

Geweldig leuk jurkje (ja, ik weet het, het is Natan, maar niettemin gewoon echt leuk): ajour-broderieerige stof, lekkere kleur, mouwloos en dan die prachtige armen (en knieën, niets mis met deze knieën!). (Ok, het zit mss net iets te strak om het bovenlijf, maar ach.) De broche snap ik niet (te groot, te zilver), de hoed wel: mooi materialen, kleur, vorm. prachtig (oorbellen snap ik ook). Waarom ze nu op dit moment/plaats juist dit jurkje recycled , tja, raadsels raadsels, Joost (of Amalia) zal het misschien weten :). Maar vreemd is het wel. Niettemin: geweldig leuk jurkje.

Om dan 's middags vrijwel hetzelfde model jurkje aan te trekken in een net iets minder flatterende kleurstelling snap ik ook niet. Tikje saai. Maar wie ben ik. (Niet Joost, niet Amalia).

afbeelding van Suus

Suus

maandag 02 jul 2018 - 19:06

Ik vind eigenlijk dat ze er wel mooi uitziet. Geschikte outfit voor daar en leuke, luchtige hoed erbij. Alleen inderdaad jammer dat ze juist deze outfit op dezelfde plek draagt. Het blauw witte jurkje staat ook leuk!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 02 jul 2018 - 17:29

Blijkbaar is dit oranje rode jurkje Maxima’s favoriet. Ik vind het niet haar mooiste exemplaar maar de kleurencombinatie is geweldig. Schoenen zou ik zo willen hebben. Hoed is mooi, maar ik denk dat het met opgestoken haar beter tot z’n recht zou komen. En wat een prachtige broche...
Het zwart wit gestreepte jurkje is aardig, maat ook niet heel bijzonder.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 02 jul 2018 - 17:17

de oranje leuker dan die gestreepte.
Hoed is fantastisch. Schoenen niet...
maar had ook liever wat nieuws gezien. .die van t streekbezoek of die lila van laatst. Dunne mouwen kun je goed doen op Curaçao...veel bijtgrage vliegjes

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 02 jul 2018 - 16:20

Kleur staat Maxima goed, maar ik vind het jurkje iets te strak zitten.

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 02 jul 2018 - 15:45

Heel vreemd om dit jurkje weer te dragen. Ik vraag me echt af wat de reden hiervan is.
Kan me niet voorstellen dat dit zuinigheid moet uitstralen.

Maxima draagt bij de broche een bijpassende ring.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 02 jul 2018 - 13:53

Een typisch Natan-jurkje. Te strak, de taille te hoog en net te kort. Begrijp niet dat ze dat aantrekt. De blauwwitte jurk is beter. En wat is er precies verzorgd aan haar haar? Dat het gekamd is?

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 02 jul 2018 - 13:19

Nee niet mijn ding deze jurk. Van de achterkant bekeken zit de taille te hoog en het haar zit echt niet verzorgd. Slierten. Jammer.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 02 jul 2018 - 12:45

mee eens gambetta in 2013 stond het jurkje haar het best
Op saba paste de hoed beter bij de groene japon die heeft ze trouwens niet
veel meer gedragen,weet jij dat Josine?

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 02 jul 2018 - 12:31

Ah, het mooie jurkje (mooie stof en kleur). Maar: meer voor iemand die kleiner is, zodat de taille niet te hoog valt, en de rok niet te kort is. Het jurkje zit nu echt van boven te strak, de taille te hoog en de rok is echt te kort; het oogt nu een beetje kinderlijk vooral met de soort sandalen die ze erbij draagt. Hoed en haren matchen daardoor helaas ook niet. Jammer hoor.
De eerste maal gedragen bij Koningin Elizabeth vind ik het mooiste staan.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

maandag 02 jul 2018 - 13:00

Maar bij Elisabeth maakte Maxima volgens mij een protocolaire fout: namelijk haar blote armen.
Datzelfde gold voor ook voor het Staatsbezoek aan Japan met die groenige jurk , aankomst. Ook zonder bedekte armen.

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 02 jul 2018 - 22:58

Dat klopt; maar dat is een protocolair iets. Op zich stond het jurkje haar daar mooi vind ik.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 02 jul 2018 - 13:00

er lag me ook iets van bij dat ze haar jasje niet afgaf maar in het zelfde vertrek tijdens het gesprek met de Engelse koningin op een stoel liet liggen (slordigheids foutje)!!!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

maandag 02 jul 2018 - 11:35

Ik vind dat dit jurkje meer past bij Letizia Spaanse koningin.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 02 jul 2018 - 12:47

ja, dat is een goede suggestie

afbeelding van Adeline

Adeline

maandag 02 jul 2018 - 11:01

Dat vind ik aan de hoge kant Josine voor zo'n knullig model. In het algemeen kijk je toch nog even naar je spiegelbeeld.. en als je dan toch nog zoveel passends in je garderobe hebt!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 02 jul 2018 - 10:48

Ik snap bovenstaande reacties (gedeeltelijk) wel, maar eigenlijk vind ik helemaal niet zoveel mis aan Máxima's look. Verzorgd haar, leuke hoed, vrolijke jurk, mooie sieraden. Het is een echte koninginnelook die past bij de temperaturen en de sfeer op het eiland. Het enige gekke vind ik het opvallende recyclen. Er hangen nog zoveel jurkjes in Máxima's kast die slechts een keer zijn gedragen. Maar dat neemt niet weg dat ik Máxima's zonnige look leuk en geschikt vind. Ik geef het een 7,5 :)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 02 jul 2018 - 11:21

Ik ben het met je eens, Josine.
Prima jurkje. Vrolijke kleur die haar altijd heel mooi staat. OK, ze heeft nog genoeg wat minder gedragen is en ook leuk is. Maar ik vind dit een prima jurkje. Ik geef het geheel een 7, omdat ik haar kapsel wat jammer vind.

afbeelding van Helena

Helena

maandag 02 jul 2018 - 10:42

Jammer niets nieuws voor ons onder zon. Was een tropische regenbui denk ik. Heerlijk.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 02 jul 2018 - 10:40

Verzorgd plaatje maar dit jurkje hebben we nu te vaak gezien. Maxima haar figuur is prima maar het zit niet meer zo mooi. Ze heeft genoeg jurkjes in zomerse snit en kleuren om te herdragen of koop anders wat nieuws. Jammer voor de Antilliaanse fans dat ze voor hetzelfde kiest.

afbeelding van Ansje

Ansje

maandag 02 jul 2018 - 10:20

Ik had verwacht dat ze iets nieuws zou aanschaffen. Helaas. Dit hebben we nu wel een keer gezien. Ook de grove armbanden vind ik niet mooi. En de broche vind ik helemaal niet leuk.

afbeelding van Nova

Nova

maandag 02 jul 2018 - 10:07

Oh die schoenen, wat lang bewaard! Maxima had (heeft, dus) ze in diverse kleuren, ik was er weg van. Tegenwoordig vind ik de gladde pumps van de laatste tijd mooier.
Haar kledingruimte moet inmiddels gigantisch zijn.
Josine, weet jij hoe en waar haar kleding, schoenen, accessoires enz. bewaard wordt?

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

maandag 02 jul 2018 - 10:02

Het uniform” zit niet mooi; te kort, te strak, het oogt dus te klein. Wel leuke, frisse kleur. Het hoedje heel erg leuk, wat een verademing met die doorgaans enorme giga hoofddeksels!
Maarrrrr ... het haar zit om te huilen :-(

afbeelding van Adeline

Adeline

maandag 02 jul 2018 - 09:40

Het is en blijft een jurkje in een mooie vrolijke kleur. Gezien Maxima's figuur echter niet de juiste jurkmaat, de bovenpartij met te hoog middel zit aardig krap en okselgewijs idem dito.
Maxima's uitstraling is onverminderd zeer OK.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

maandag 02 jul 2018 - 09:32

En goede combinatie van de Koning. Blauw pak en gele stropdas in de kleuren van Curacao!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

maandag 02 jul 2018 - 09:31

Leuk jurkje niks mee. De foto met het jurkje van Akris. Die wil ik nog weleens terugzien!

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 02 jul 2018 - 09:26

Tsja, dat de Nathan jurkjes altijd nèt te kort en te krap zijn weten we nu wel, maar anderzijds zie je hier dat iets klassieks altijd goed en, merkwaardig genoeg, eigentijds, blijft.
Voor mij ziet ze er prima uit, en wat een verademing de fantasierijke hoed!
Geinig ding, en zoveel vrolijker ( kwieker! Weet je nog?!) dan de (veel te) grote hoeden waar ze een voorkeur voor heeft.
Naast alle verworven respect voor haar optreden van de laatste weken ook meer respect voor de kledingkeuze.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 02 jul 2018 - 09:09

Het model hoed vind ik weer eens wat anders dan de releve. De combi (qua kleur) met de jurk wat minder. De jurk op zich is leuk en fleurig maar ik had m nu niet meer aangedaan daar.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 02 jul 2018 - 08:54

Jurkje is mooi maar vind het qua kleur niet passen bij de op zich mooie hoed.
Kapsel nee. Verknalt het plaatje.
Schoenen wel mooi en ze is opgewekt.
Ondanks de plu en de regen...

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 02 jul 2018 - 08:40

Serieus?! Nóg een keer dat jurkje?! Dat ze al zo vaak gedragen heeft? En zelfs al in meerdere incarnaties op de Antillen?

Apart ook, zo'n mouwloos jurkje, terwijl het regent. Dit was nou een goed moment voor (minstens) een vestje of zo erover heen.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 02 jul 2018 - 17:30

Ellen, Ik heb het even opgezocht, grappig, het is vandaag in Nederland dezelfde temperatuur als in Curaçao, 28 graden.
Nee dan doe je geen vest aan omdat het regent, veel te heet dan.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 02 jul 2018 - 08:57

Royal Ellen, je realiseerde je het misschien niet maar ook als het regent is het heel erg warm op Curacao dus daarom logisch dat ze geen vestje of meer draagt.

Ik vind het heel gek dat ze gewoon weer dit jurkje met die bruine accessoires draagt. Is toch niet leuk, ze realiseren zich hopelijk wel dan die enkele keer dag de koningin het eiland bezoekt de bevolking ook graag getrakteerd wordt op een andere outfit. Als je later foto’s terugziet weet je niet om welk bezoek in welk jaar het ging. Zonde hoor!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 02 jul 2018 - 08:18

Gezien de hoedenkeuze vermoed ik dat Máxima bewust heeft gekozen voor kleding/accessoires die al eerder zijn gedragen op de Antillen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?