Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagochtend 2 april een werkbezoek gebracht aan het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Tijdens het bezoek stond de volledige breedte van het werk van het Fotomuseum centraal; van tentoonstellingsruimte en digitaliseringsatelier tot platform voor kennisontwikkeling en debat op het gebied van fotografie. Speciale aandacht was er voor het restauratieatelier. De restauratoren van het museum hebben de afgelopen twee jaar gewerkt aan ruim 42.000 kleurendia’s van fotograaf Ed van der Elsken. Het resultaat is vanaf 25 mei te zien tijdens de tentoonstelling Lust for Life | Ed van der Elsken.


Foto: Fotomuseum/Fred Ernst

Outfit: Grijze robe manteau van modehuis Natan 


Foto: Fotomuseum/Fred Ernst

Ontwerper: Edouard Vermeulen van modehuis Natan 
Eerder gedragen? Ja, oa in 2011 en 2015. 
Schoenen: Pumps van Gianvito Rossi 
Sieraden: druppelvormige oorhangers, Maison van Belle
Tas: clutch met studs van Valentino

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

woensdag 03 apr 2019 - 15:45

Welkom terug, Josine. Nogmaals proficiat met je geboorte van jullie dochtertje en zusje Elle :-)

Ik vind het een heel mooie en gepaste outfit voor de gelegenheid Inclusief de mantel.
Het lijkt of de jurk iets te strak zit ter hoogte van de drukker (buik). Maar drukkers zijn vaak ook ondingen, zeker voor een dikkere stof en bij aansluitende kleding.

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 03 apr 2019 - 12:59

Tja, voor dit werkbezoek prima. Maar inderdaad wat te klein.. Ik denk dat ze altijd te kleine kleding koopt als stimulans om te blijven lijnen, grapje;-)

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 03 apr 2019 - 11:28

Ik vind niet vaak een look echt vreeslijk, maar als ik kijk bij de foto's van Robin van Utrecht, dan word ik er niet blij van. Zij past het jurkje helemaal niet meer. Hij trekt aan alle kanten. Zij heeft zoveel moois, waarom kiest ze voor een veel te kleine jurk dat ze al meerdere keren hebt gedragen. Haar kapsel lijkt mooi op bovenstaande foto's, maar bij Robin van Utrecht ziet het er weer heel anders uit. Ik vind het niet kunnen hoe ze zich heeft gekleed. Te kleine kleding is not done. Dat geld voor een gewone pleb als ik en voor de koningin van Nederland. Met de jas aan verderop bij de foto's van Robin van Utrecht ziet het er veel verzorgder uit.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 03 apr 2019 - 11:47

Ze heeft bijna altijd een maatje te klein aan, dat schijnt ze nou eenmaal graag te dragen, zelfs Edouard Vermeulen heeft dat verteld . Het heeft dus weinig zin om daar jaar in jaar uit wat over te zeggen zoals nu het geval is.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 03 apr 2019 - 13:00

Mee eens Lina. Om daar ieder jaar wat over te zeggen wordt vervelend. Ik bemerk bij mijzelf dat ik ook het haar van Maxima wel eens aanstip en dat vind ik ook niet leuk om te doen.

Het is echter wel een totaalbeeld wat iemand tot Modekonigin maakt: passende kleding, mooi verzorgde make up en haren. Dan draag je echt een titel tot Modekoningin. Momenteel vind ik dat andere koninklijke dames zoals bijvoorbeeld Letitia net even vaker hoger scoren op alle punten. Bij Maxima lijkt het nu soms allemaal helemaal te kloppen en soms ook alles net even niet. Desondanks blijft ze voor mij de koningin met de meeste charisma.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 03 apr 2019 - 15:56

Ach er zijn zoveel mensen hier die vaak hetzelfde zeggen. Soms is een cassettebandje er niks bij LOL ;). En Leana heb ik nog niet veel horen zeggen, dus ik vind het wel verfrissend dat een keer iemand anders het zegt ;).

Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Op zich geen probleem, zolang het maar respectvol blijft.

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 03 apr 2019 - 19:55

Het is natuurlijk ook niet makkelijk om steeds wat anders te zeggen TWOR. ;-) Dus die vergelijking met een cassettebandje vind ik ook erg grappig. Ik reageer inderdaad niet zo vaak, maar vind de site erg leuk en alle commentaren ook. Bedankt voor je reactie.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 03 apr 2019 - 21:16

Ik zie nu mijn reactie terug en vraag me ook af of die op de juiste plek staat. Kan even niet meer vinden waar ik nu precies op reageerde ;). Had wel hiermee te maken, maar staat er een beetje raar tussen voor mn gevoel. Maar gelukkig kon je er om lachen.

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 03 apr 2019 - 15:36

Ik vind dat wij ieder keer weer mag benoemen wat wij vinden van hoe ze eruitziet. Anders kunnen wij liever niets meer zeggen. Deze vorm van zelf censuur hoeft van mij niet. Dan zou deze site geen nut meer hebben. Dat zou betekenen dat wij niets meer mogen zeggen dat wij al eerder hebben gezegd. Zou ik echt jammer vinden. Positief en opbouwend kritisch is niet verkeerd in mijn beleving. Het word pas naar als er afbrekend op het persoonlijke af kritiek word gegeven. Mijn bescheiden mening. Dit als reactie op Magriet76. Zie dat mijn reactie ergens anders staat.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 03 apr 2019 - 14:24

modekoningin is ze gelukkig niet - dat is gewoon de naam van deze site - en die titel zou ze volgens mij ook nooit nastreven....

En ik schrijf bewust 'gelukkig' omdat ze anders een 'modepopje' wordt waar ik totaal niets mee heb.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 03 apr 2019 - 14:22

Ja @Margriet76, daar kan ik me ook wel in vinden. .
De tittel “Modekoningin” past al een tijdje letterlijk en figuurlijk onze koningin niet meer, helaas. Er zijn de laatste tijd meer dan behoorlijke slordige flaters, en dan heb ik het nog geeneens over het haar, maar puur de kleding.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 03 apr 2019 - 13:27

Ik vind eerlijk gezegd dat ze in de beginjaren veel mooiere en beter passende kleding droeg dan de laatste jaren. Toen vond ik ook wel dat ze de titel modekoningin wel verdiend had, nu steeds minder eigenlijk.
En dát is waar, charisma heeft ze nog altijd!

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 03 apr 2019 - 14:59

Ben ik met je eens Lina!

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 03 apr 2019 - 12:48

Ze heeft vaker te kleine kleding aan dat klopt Lina, maar nu slaat ze in mijn beleving echt de plank mis. Ik heb geen idee waarom ze denkt dat kleine kleding mooier is, want dat is hier zeker niet het geval. Het ziet er in mijn beleving armoedig uit. Niet chique.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 03 apr 2019 - 13:24

Overal (niet alleen op de site) lees je reakties dat men vind dat ze te vaak een maatje te kleine kleding aanheeft, en wat ik al schreef, zelfs Edouard Vermeulen heeft dat gezegd in een interview en daar zei hij dat hij daar niet gelukkig mee was. Grote kans dat hij dat ook wel tegen Maxima heeft gezegd dat een maatje groter haar mooier zou staan (op een subtiele manier waarschijnlijk ;) )
Maxima is daar dus écht wel van op de hoogte dat men dat vind en kan je dus alleen maar constateren dat ze gewoon koppig aan haar eigen mening vasthoudt en zich niet laat leiden door wat anderen vinden.

Voor een deel kan ik begrijpen dat ze toch blijft dragen wat ze zelf mooi vind, zíj moet zich prettig voelen in wat ze draagt aan de andere kant, als “half Nederland” zegt dat ze te kleine kleding draagt dan zou ik er persoonlijk toch wel eens over na gaan denken of er misschien tóch iets van waarheid in zit.
Ik vind ook dat écht een maat te klein armoedig staat.

Ik persoonlijk hou het meest van strak/glad aangesloten kleding maar niét te klein, dat maakt me juist dikker dan ik ben. Maar als iedereen zou zeggen dat ik wijde kleding zou moeten gaan dragen, waar ik me over het algemeen niet prettig in voel dan zou ik me daar absoluut niets van aantrekken en blijven dragen wat ík mooi vind.
Blijkbaar heeft Maxima dat dus met de kleding van een maatje te klein, ze houdt vast aan wat ze zelf wil.

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 03 apr 2019 - 14:58

In dit geval denk ik dat opbouwende kritiek wel de moeite waard is om naar te luisteren. Toch jammer dat ze het niet doet. Mijns inziens is haar persoonlijk voorkeur minder belangrijk. In zo een functie zijn er bepaalde ongeschreven regels. Een ervan is toch een bepaald manier van kleden. Ik vind het niet onbelangrijk om te noemen dat dit een site is waar wij commentaar geven op haar uiterlijk. Al zeggen wij het duizend keer dan vind ik het heel gepast om te noemen dat ze haar kleding te klein dragen. Dat is niet iets wat je zomaar over het hoofd zien. Het is niet gepast voor iemand in haar functie. Haar functie brengt een bepaald verantwoordelijkheid met zich mee. Dat geld voor ieder van ons. Als je receptioniste bent bij een groot firma, dan word er een bepaalde kledingvoorschrift gegeven. Doe je het niet kan het reden voor ontslag zijn. Het is dus niet niets. Vanwaar die nonchalanche?

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 03 apr 2019 - 10:12

Ik lees zojuist dat de beveiliging van het Belgisch koningshuis zon 43000 euro per dag kost. Wow.....nooit bij stilgestaan eigenlijk.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 02 apr 2019 - 22:51

Ik vind grijs Maxima goed staan. Jurk had alleen wat langer moeten zijn. Maar over het geheel genomen vind ik deze outfit redelijk.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 02 apr 2019 - 21:30

Ik ben niet dol op grijs maar deze jurk is wat lichter grijs dus dan is het niet té somber. Het model vind ik best mooi.

afbeelding van Dahlia

Dahlia

dinsdag 02 apr 2019 - 20:47

Allereerst nog hartelijk gefeliciteerd Josine!
Leuk dat je al zo snel weer terug bent.
De outfit van Maxima is wat minder vandaag.
De kleur grijs vind ik eigenlijk bij voorbaat al lelijk, onder andere omdat hij haar niet staat, maar het jurkje zelf en de haren doen hier geen goed toe.

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 02 apr 2019 - 20:15

Ik zie er niet zoveel van maar de kleur grijs daar hou ik van.
Rijmt ook nog :)

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

dinsdag 02 apr 2019 - 19:37

Leuke jurk en oorbellen! Die wil ik ook wel.. ;)
Op anpfoto.nl komt de outfit nog iets beter in beeld geloof ik, erg leuk met die oorbellen. Overigens had ze volgens mij vandaag niet heel veel zin erin, maar toch goed dat ze dan weer op komt draven.
De clutch vind ik ook erg leuk!

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 02 apr 2019 - 19:31

Oh de jurk vind ik leuk! Een vlot model en verder weinig poespas. Mooie match met de oorbellen!

afbeelding van Celeste

Celeste

dinsdag 02 apr 2019 - 18:50

Jámmer, het model maakt haar breed, en daardoor wat plomp.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 02 apr 2019 - 18:38

Wat leuk haar weer te zien. Dit blijft een prachtige klassieke outfit die haar heel goed staat.

Leuk dat je weer terug bent Josine! Gaat het goed met jou en je gezin?

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 02 apr 2019 - 18:28

Toch vind ik het haar vandaag prima zitten!
Het lijkt wel alsof deze tentoonstelling haar minder lijkt te boeien maar foto's kunnen vertekenen. Ik vind de jurk wel iets te kort maar toch al met al een dikke 7

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 02 apr 2019 - 18:47

Mag ik eens vragen wat je prima vindt aan haar haar? Echt een open vraag hoor, ik begrijp je namelijk heus niet.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 02 apr 2019 - 18:54

Netjes gekamd... Niet piekerig.

afbeelding van Carlaz

Carlaz

dinsdag 02 apr 2019 - 19:26

Mee eens. Je ziet het duidelijk glanzen. Het is dus wel degelijk verzorgd.
Verder denk ik dat ze er weinig aan kan doen dat het soms piekerig oogt. Haarstukjes, en allerlei andere dingen in je haar..daar wordt het vast ook niet beter van.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 03 apr 2019 - 09:48

Haar haar is volgens mij altijd verzorgd, ik zeg daar ook nooit iets over/van. Of het gekamd is betwijfel ik, ze haalt heel vaak haar handen door haar haar, waardoor het extra rommelig zit. Een gewoonte dus. Kan ze beter niet doen lijkt me, haar haar is daar bepaald niet geschikt voor.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 02 apr 2019 - 22:24

Ach nee! Waarom een foto van onze koningin plaatsen in het reformisch dagblad waar ze met de benen zo vreselijk opstaat?! Sorry hoor maar dit is echt geen gezicht.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 02 apr 2019 - 23:15

Hi Hennie, ik heb de foto bekeken. Mag ik vragen wat je zo vreselijk vind aan haar benen? Ik zie het oprecht niet.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 03 apr 2019 - 00:12

Tuurlijk. Niet zozeer die benen maar wel hoe zij ze heeft staan. Ze staat er m.i. nu niet bepaald chique bij, voeten ver uit elkaar, wijdbeens dus, tja ik vind het niet chique staan voor een dame en al helemaal niet met een (te) korte jurk maar dat is geheel persoonlijk.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 03 apr 2019 - 09:13

Hennie64, een foto is een beeld van een fractie van een seconde en daar kun je eigenlijk nooit de hele situatie goed zien (en beoodelen).
Het is heel goed mogelijk dat ze net een stap opzij zette om dichter naar de foto’s toe te lopen maar dat haar andere been nog niet mee was. Op de foto krijg je dan de situatie dat ze met haar benen wijd staat.

Maar ook als dat niet het geval was, je kunt nooit konstant in de gaten hebben hoe je staat, je bent in beweging en kunt niet alleen gefocussed zijn op hoe je staat, dan zou je niks meekrijgen van waar je bent ;)
Ik vind er trouwens niks mis mee met hoe ze staat. Of beter gezegd, hoe ze líjkt te staan op de foto.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 03 apr 2019 - 07:29

Dank je. Ik vind haar benen prachtig, maar ben met je eens: die jurk is iets te kort. Misschien kan er een zoompje uitgelegd worden?

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 02 apr 2019 - 22:27

Ps: de jurk is te kort. Niet mooi. Korter van voren en van achter ietsje langer. Had meer chachet gehad m.i. als het over de knie was gevallen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 02 apr 2019 - 19:48

Dank! staat haar super zo

afbeelding van Els

Els

dinsdag 02 apr 2019 - 17:44

De ene dag vind ik haar prachtig met de blauwe japon, de volgende dag is het weer polletje piekhaar in een hobbezak. Sorry, ik kan dit niet begrijpen. Elk werkbezoek is toch even belangrijk als Koningin zijnde? Waarom dit onderscheid in kleding?

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

dinsdag 02 apr 2019 - 19:42

Ik snap (eerlijk gezegd) haar outfitkeuze wel. 300 jaar Bavaria vind ik een feestelijke gelegenheid, moet je je dan ook helemaal opdoffen voor een werkbezoek aan een fotomuseum? Ik vind van niet. :)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 02 apr 2019 - 20:04

Ik vond de gelegenheid ook wat ernstiger,ze liep er keurig ingetogen bij,dus helemaal mee eens Lisanne

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 02 apr 2019 - 21:29

Nou, foto’s van Ed van der Elsken dat is echt ernstig hoor ;)

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

donderdag 04 apr 2019 - 10:47

Hahaha

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

dinsdag 02 apr 2019 - 21:23

Ik had even de ernst van de gelegenheid gemist. Maargoed haha. ;)

afbeelding van Stijl

Stijl

dinsdag 02 apr 2019 - 17:28

Wat een droom van een jurk!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 02 apr 2019 - 17:10

Ze heeft haar kleding/kleur goed aan de sfeer van het fotomuseum weten aan te passen was best wel heftig qua onderwerpen. En dan ga je niet gekleed in fleurige bloemetjes

afbeelding van Wilhelmina57

Wilhelmina57

dinsdag 02 apr 2019 - 17:01

Inderdaad een zakelijke outfit, maar dan in winterstijl. Als we naar buiten kijken zien we het lentezonnetje schijnen en de narcissen bloeien. Dan draagt onze koningin een wollen jurk/jas met een jas met ceintuur. Allebei in donkergrijs. Hoe somber wil je het hebben?
De tas is super!

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 02 apr 2019 - 18:00

Het is koud vandaag en al de hele middag donkere wolken en regen, niet zo lente achtig dus.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 02 apr 2019 - 18:46

hier was het anders prachtig weer (Krimpenerwaard) de hele middag, tot rondom half 7 het onweer losbarstte.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?