Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagavond 30 oktober tot en met donderdag 2 november de Federale Republiek Nigeria in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Nigeria heeft sinds 2012 een Nationale Strategie voor Inclusieve Financiering voor betaalbare en goede toegang tot financiële diensten. Met als doel bij te dragen aan de economische ontwikkeling van de bevolking.

Koningin Máxima was in 2012 in haar VN functie aanwezig bij de lancering van deze nationale strategie. Het huidige bezoek richt zich met name op de mogelijkheden om het proces van verbetering van toegang tot financiële diensten te versnellen. Zowel de centrale als de decentrale overheden hebben hierin een belangrijke regierol. Daarnaast bieden uitbreiding van het aantal bankagentschappen en digitalisering van financiële diensten goede mogelijkheden om meer mensen aan te laten sluiten op formele financiële diensten. Volgens cijfers van de Nigeriaanse financiële ontwikkelingsorganisatie EFInA (Enhancing Financial Innovation & Access) zijn er regionaal grote verschillen. Gemiddeld heeft 48,6% van de volwassenen in het land toegang tot financiële diensten. In het meer afgelegen noordwesten is dit echter slechts 24%, terwijl in het zuiden 78% van de bevolking toegang heeft tot een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen en pensioenen.

Koningin Máxima begint haar reis op dinsdagochtend met een veldbezoek in de omgeving van de stad Lagos. Daar wordt zij geïnformeerd over de wijze waarop mensen in armoedesituaties een ziektekostenverzekering kunnen afsluiten via hun mobiele telefoon. Patiënten vullen online een vragenformulier in dat inzicht geeft in hun financiële omstandigheden. Op basis van deze persoonlijke gegevens kan direct een door de decentrale overheid gesubsidieerde verzekering toegekend worden via hun telefoon. Het pilotproject is tot stand gekomen op verzoek van de deelstaat Lagos in samenwerking met de non-profitorganisatie PharmAccess. Koningin

Máxima bezoekt ook een project waar ondernemers digitaal een lening kunnen aanvragen. Het aanvraagproces voor bepaling van de kredietwaardigheid gebeurt digitaal. Zo ook de toekenning en eventuele afkeuring van de lening. Na het veldbezoek heeft Koningin Máxima een ontmoeting met Gouverneur Akinwunmi Ambode van de deelstaat Lagos. Aansluitend neemt zij deel aan een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers uit de private sector over het belang van goede toegang tot financiële diensten.

Outfit: Koningin Máxima draagt op de tweede dag van haar verblijf in Nigeria een kanariegele jurk met blousende top, ceintuur en zandkleurige strook aan de zoom. Modehuis Natan tekende voor het ontwerp. 

Máxima heeft de japon drie keer eerder publiekelijk gedragen. 

Máxima's grijze creolen komen van het Nederlandse sieradenmerk LOTT.gioielli. De sieraden zijn gemaakt van glaskralen, die om een basiselement zijn geregen. Op onderstaande foto is de zwarte uitvoering van het ontwerp te zien. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

woensdag 01 nov 2017 - 13:49

Prima zonnige outfit. Een paardenstaart mag ze van mij meer dragen. Erg leuk.
Geel is idd een heel moeilijke kleur, maar Maxima komt er wel mee weg.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

dinsdag 31 okt 2017 - 21:34

Leuke staart! Leuke kleur! Lekker model voor als het warm is. Pasvorm: mwah.
Maar ik geniet eigenlijk nog meer van hoe ze eruit ziet op de foto's van aankomst, zo uit het vliegtuig. Ik ben het er helemaal niet mee eens dat zij er niet representatief uit zou zien. Het haar zit niet geweldig, maar op bewegend beeld ziet dat er toch anders uit. En verder, heerlijk zonder (veel) make up: naturel Maxima.

afbeelding van Marga

Marga

dinsdag 31 okt 2017 - 23:44

Ben het helemaal met je eens

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 31 okt 2017 - 20:47

Vandaag zie ik (op Royalsbyrobin) een uitgeruste en stralende koningin met voor iedereen een lach en een vriendelijk woord. Wat een krachtige uitstraling! In een mooie jurk in vrolijk geel, die haar goed staat en die past bij haar bezoek vandaag. Slingbacks deze keer met opnieuw een iets lagere hak dan gewoonlijk, dat loopt vast lekker! De staart staat haar prima, hulphaar of niet, dat maakt mij niet uit, het hele plaatje klopt. Overigens was Máxima vandaag niet als enige goed gekleed, kijk bij RbR naar de mooie, verzorgde kleding van de Nigeriaanse dames, mooie stoffen, met prachtige motieven, in schitterende kleuren. Ik houd daarvan.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 31 okt 2017 - 20:27

Kleurcombinatie vind ik prachtig (zo’n baan verkort, maar ze kan het met haar lengte goed hebben), maar dit model? Te wijd (alles is wijd: hals, mouwen, top, rok), te flodder (kreuk...) en te kort naar mijn smaak. Schoenen te fijntjes, sandaal was mooier geweest denk ik.

afbeelding van Tina

Tina

dinsdag 31 okt 2017 - 19:14

Geel is niet mijn kleur. Het staat me niet en ik vind het geen mooie kleur. En het staat veel mensen niet is mijn mening. Maar Maxima is daarop een uitzondering. Het staat haar prachtig. Het is een leuk en fris jurkje ook. Mooie accessoires ook.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 31 okt 2017 - 18:50

Wat een frisse vrolijke verzorgde outfit! Ik ben fan van Máxima met haar haar in een staart, simpel en mooi. De jurk mag dan misschien geen topper zinn, het staat haar geweldig en prima voor een bezoek ala dit. Maar het allermooiste: haar stralende verschijning en oprechte interesse!!

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

dinsdag 31 okt 2017 - 16:32

Super leuke jurk!

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 31 okt 2017 - 15:54

Prima, vrolijk en een verzorgd kapsel. Wat willen we nog meer?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 31 okt 2017 - 14:22

KApsel prima zo voor dit bezoek.
Geel jurkje ook, alleen de achterbovenkant vind ik niet zo gepast voor een werkbezoek
Kleur kan ze goed hebben en past in dit land met felle kleuren.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 31 okt 2017 - 13:04

Kanariegeel, ja dat is idd de goede omschrijving ;)
Ik vind het een leuke jurk, lekker vrolijk, staat haar goed.
Wel blij dat ze haar haar nu niet los draagt, staat stukken beter. Werd gisteren niet echt vrolijk van haar kapsel..

afbeelding van Liz

Liz

dinsdag 31 okt 2017 - 13:02

Ik vind dit een ontzettend leuk jurkje, door de combinatie van soepele stof en leuke kleuren.
Het haar zit keurig voor een VN bezoek en de oorbellen vind ik er mooi bij staan. Bij zo'n gelegenheid vind ik ook haar verschillende armbanden mooi passen.
Ik denk wel dat ik andere schoenen had gekozen, want deze slingbacks zijn naar mijn idee iets te gala-achtig voor de gelegenheid; maar dat is een klein detail.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

dinsdag 31 okt 2017 - 15:16

Slingbacks gala? Nou, dan heb ik erg veel gala's hihi.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 31 okt 2017 - 13:35

Op welke foto’s zie jij slingbacks?

afbeelding van Liz

Liz

dinsdag 31 okt 2017 - 14:28

via de link van Karpathos

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 01 nov 2017 - 10:45

Jurk te kort en hij lijkt hier groengeel. Vind ik toch niet zo mooi..

afbeelding van zara

zara

dinsdag 31 okt 2017 - 18:16

Misschien vergis ik me, maar op foto 7 lijkt het wel of Máxima flink op haar knieën is gevallen want er zitten een paar flinke korstjes op.. :-(

afbeelding van Tina

Tina

dinsdag 31 okt 2017 - 19:11

Ja inderdaad. Ik zie het ook. Vast gevallen.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 31 okt 2017 - 18:01

Nu kunnen we duidelijk zien hoe Maxima er gisteren uitzag! Schokkend onverzorgd.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 31 okt 2017 - 12:31

Dit is een van de jurkjes van Maxima die mij bijblijven , komt hoogstwaarschijnlijk door de kleur, die staat haar super. Het model van de bovenkant vind ik erg mooi en dan met dit kapsel en de oorbellen, ja hoor, erg leuk.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 31 okt 2017 - 13:47

Met jou eens Iris! Ik heb dit altijd een hartstikke leuk jurkje gevonden. Zelf zou ik het ook wel willen voor op vakantie in de zomer. Leuke flatjes of slippertjes eronder en flaneren maar over die boulevard!

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 31 okt 2017 - 11:37

Leuke vrolijke keuze. De kleur is inderdaad voor weinig mensen geschikt, maar maxima kan het hebben.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 31 okt 2017 - 11:34

Niet mijn favoriete jurkje maar prima voor de gelegenheid en locatie.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 31 okt 2017 - 11:25

Leuke fleurige outfit.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 31 okt 2017 - 11:20

Zonnige en goed verzorgde look. Gelukkig trekt ze nu niet meer haar Duck Face mondje. Dat trok ze iedere keer dat een foto werd gemaakt bij een bezoek aan de Antillen (meen ik) jaren geleden. Stond heel raar.

afbeelding van sandy

sandy

dinsdag 31 okt 2017 - 10:54

Ik vind geel bijna niemand staan, maar ze ziet er goed uit. De foto links met de haar stuk staat haar heel mooi maar is niet geschikt voor een werkbezoek.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 31 okt 2017 - 13:40

Waarom is een haarstuk waardoor ze en mooie staart kan maken niet geschikt voor een werkbezoek?
Als het het nou in galastijl had opgestoken, had ik je gelijk gegeven, maar een staart is gewoon nonchalant.

afbeelding van sandy

sandy

dinsdag 31 okt 2017 - 18:48

Het is te formeel. Maar dat is gewoon een mening.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 31 okt 2017 - 18:02

Ik vind de staart enig. Mag ze van mij altijd dragen. Zie haar overigens liever mét dan zonder make-up, wat een enorm verschil!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?