Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen op dinsdag 22 en woensdag 23 oktober 2019 in Tokio, Japan, de inhuldigingsceremonie bij van de Japanse Keizer Naruhito.

Het Koninklijk Paar is aanwezig bij de inhuldigingsceremonie en het staatsbanket ter ere van de inhuldiging. Deze vinden beiden plaats in het Keizerlijk Paleis op dinsdag 22 oktober. De Koning en Koningin zijn ook op woensdag 23 oktober aanwezig bij het banket dat door minister-president Abe en zijn echtgenote wordt gegeven ter ere van de inhuldiging.

Mode 
Koningin Máxima draagt tijdens het staatsbanket een nieuwe avondjurk met boothals en zigzagpatroon van Jan Taminiau. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 23 okt 2019 - 19:32

De tiara heeft ook "punten", net als het zigzag-patroon van de jurk. Het is eens een ander patroon dan anders. Een prachtig geheel. Het haar, de juwelen, prima.

afbeelding van ljl

ljl

woensdag 23 okt 2019 - 18:29

Licht is vreselijk, zou zelfs een baby nog een vermoeid gezicht van krijgen. Verder is Maxima prachtig origineel, juist geen Disney. Het - ogenschijnlijk - gemak waarmee ze zich in elke situatie beweegt is juist koninklijk. Dat heeft niets met kapsels, leeftijd, tiara's, kleding of afkomst te maken. Je hebt het of je hebt het niet.

afbeelding van PK020

PK020

donderdag 24 okt 2019 - 22:09

Wow, wat een fijn bericht om te lezen IjI; idd, dit heeft niet met 'kapsels, leeftijd, tiara's, kleding of afkomst te maken. Je hebt het of je hebt het niet.' = HELEMAAL mee eens! Is dit een mening? JA! Is dit een 'ervaring', JUIST..'Je hebt het of je hebt het niet'. En onze koningin 'heeft HET'

afbeelding van Marie...

Marie...

woensdag 23 okt 2019 - 11:27

Ook nieuw hier. Het is erg leuk om de kledingkeuze van Maxima te volgen. Soms geweldig (beide avondjurken tijdens staatsbezoek aan India), soms rommelig (meeste andere outfits tijdens datzelfde staatsbezoek) en soms slaat ze zelfs de plank mis (geen recent voorbeeld). Maar saai en voorspelbaar is het in ieder geval nooit (gevoel heb ik wel een beetje bij Mary en Mathilde, meestal mooi, soms ook te perfect en dus saai).
Deze jurk van JT vind ik erg mooi. Prachtige combi ook met de juwelen. De punten komen terug in de tiara. Heel goed gedaan allemaal. Maar dan, het kapsel. Waarom wil een brunette (denk ik) van bijna 50 met stijl haar nou losse blonde (nep)krullen dragen? Wat wil je daarmee uitstralen? En dan ook nog bij een diadeem. Het effect: het maakt hard en oud. Disney. Niet koninklijk helaas.

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 23 okt 2019 - 13:27

Mee eens; alle sieraden kunnen weg, behalve misschien een armband en een minder opzichtig collier; een kapsel met eigen haarkleur en opgestoken haar bij een eenvoudige tiara: ziedaar dan zou ik zeggen: klasse.
Nu is het een hoog 'kijk mij eens' gehalte; de tiara is veel te groot voor deze gebeurtenis, net als de tooi op haar hoofd bij
de grijze jurk. Veel te opzichtig voor deze gelegenheid. Het gaat om de keizer en keizerin van Japan in dit geval, die er beiden heel mooi maar eenvoudig , ingetogen uitzien. Niet om Nederland. Waarom die grote opzichtigheid? De schouderpartij zit overigens niet OK hier. Dat is dan weer jammer van de rode jurk. Ja, ik denk inderdaad: Disney met een harde uitstraling.

de (veel te opzichtige) tiara in dit verband

afbeelding van Marie...

Marie...

woensdag 23 okt 2019 - 13:50

Voor mij hoeven de juwelen niet weg hoor, ik vind ze prachtig zo. Ze zouden nog beter tot zijn recht komen met het 'haar op zolder'.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 23 okt 2019 - 11:54

Ik vraag met toch altijd af wat dat is: 'koninklijk'. Moet je dan altijd een opgestoken kapsel hebben, mag je het niet meer los dragen bij een gebeurtenis als deze? Ik lees het ook weleens als het over de lengte van een rok gaat, soms is dat ook niet koninklijk wordt dan aangegeven. De schrijver vind het dan te kort. Aan de andere kort wordt weleens aangegeven bij het dragen van handschoenen, dat dat juist wel weer koninklijk is.

Tja...wat is dan koninklijk en wie bepaalt dit dan? Ach, het maakt mij overigens niet uit of iets koninklijks genoemd wordt of niet, het gaat er mij om of iets mooi en gepast is.

afbeelding van Marie...

Marie...

woensdag 23 okt 2019 - 12:06

Laat ik dan maar gewoon zeggen dat ik het persoonlijk niet mooi vind Babs74. De blonde nepkrullen passen in mijn ogen niet bij haar gezicht en haar teint. Ik vind het een beetje kitscherig (Disney). En het maakt hard en oud. Meer iets voor Amalia, zo'n kapsel. Niet meer voor mama Max. Bovendien, de mooie halslijn van de jurk en het geweldige collier komen veel beter uit wanneer het haar opgestoken zou zijn.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 23 okt 2019 - 11:22

Ik vind Maxima hier gewoon een plaatje! Prachtig met dat losse, golvende haar!
De jurk vind ik mooi qua kleur en materiaal. Het zigzagpatroon vind ik wat minder, een ander motief was mooier geweest. Hoewel de tiara wel bij het zigzagpatroon past.
WA ook netjes, hij is gewoon een andere man met die baard en zijn haar meer naar achteren! Ziet er goed uit. Wat heeft hij (en de andere mannen) voor een soort 'ambtsketen' om? Weet jij dat Josine?

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 23 okt 2019 - 11:40

Dat is de hoogste Japanse orde ;) deze wordt uitgereikt aan regerend staatshoofden. Kijk maar eens naar de kroonprinselijke personen, die dragen een lagere rangorde en ander bijbehorend lint ;)

afbeelding van XX

XX

woensdag 23 okt 2019 - 08:00

Heeft iemand al een plaatje van de achterkant van deze jurk gespot? Die extra laag/sleep lijkt alleen aan de achterzijde te zitten en ik ben best benieuwd hoe dat is verwerkt/weggewerkt.

afbeelding van Anna68

Anna68

woensdag 23 okt 2019 - 00:21

Een prachtige jurk. Maar de jurk zou m.i. nog beter uitkomen als de Koningin een andere draagwijze voor haar koninklijke onderscheiding zou mogen hanteren dan de Koning. De oranje sjerp detoneert op de jurk en maakt het geheel rommelig. Ook het zwarte ceintuurtje met broches vind ik net teveel van het goede.

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 23 okt 2019 - 00:45

M.i. detoneert de sjerp niet op de jurk, maar ik begrijp je wel; het is iets waar we ons bij moeten neerleggen.
De zwarte ceintuur vind ik niet teveel van het goede, de broches ja/nee.... Uhh, wel graag gecentreerd indien toegepast.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zondag 24 jan 2021 - 12:28

....de broches zijn delen van een devant-de-corsage, die duidelijk hoger werden gedragen, nl. aan het begin van het decolleté en niet op de buik, die foto's van b.v. Koningin Juliana of Beatrix. Prachtige japon trpuwens. Kapsel hoort in Hollywood en niet op een koninklijke gala.

afbeelding van PK020

PK020

dinsdag 22 okt 2019 - 22:06

Beste allemaal,

Na jarenlang deze website van Josine met veel plezier/ontspanning gevolgd te hebben, en wekelijks vele reacties gelezen te hebben, ga ik me ook eens actief opstellen hier! ;-)
Ik ben Peter, PK020, en "fan" van onze p/krachtige koningin Maxima!
Geen fan van langs de weg staan zwaaien en zo, niks mis mee overigens, maar wel een bewonderaar van deze zelfstandige, boeiende, eigenzinnige vrouw met een boodschap.
Echtgenote van onze koning/ lang leve zijn baard!/, een vrouw met een eigen smaak en 'twinkeling'. En van dat laatste word ik blij, koning Maxima verrast mij steeds maar weer! Soms 'schuurt' het wat, maar dat is het 'm juist, er is beweging, letterlijk en figuurlijk; I love it!

In Japan wederom:
- Vermeulen/Natan: Stemmige en passende grijstonen, bedekt en 'eenvoudig', prachtige stof, verfrissende en 'brekende' bloemen-hoed, inclusief glinsterende stenen.
- Jan Taminiau: Rood-tint, groen en zwart, verrassend eenvoudige lijnen/patronen, mooie stoffen inclusief een "explosie" aan waanzinnig passende juwelen.
In beide gevallen, hier staat onze p/krachtige koning Maxima der Nederlanden; ik ben trots!

Tips: Geen.
Tops: Blijf doorgaan, tiara's dragen op uw manier koningin Maxima wat iedereen ook vindt van opgestoken dan wel lang haar.

Vraag en voorstel aan U hier allen:
Is het een idee om kritiek en "eigen prinsessen-droom-wensen", "wat-hoort-ideeën" te verpakken in Tips & Tops? En minder "gezeur & gezever" van 'ik vind dit niet mooi'? 'Coupe dit en coupe dat', bekijk uw eigen, veel voorkomende, kort geknipte koppie eens, 'coupe Hollandse vrouw' bij uitstek ;-) = grapje.... alhoewel :-)

Als er 1 koningin is die experimenteert, open staat voor vernieuwing en haar eigen 'twinkeling' DURFT te volgen is het onze koningin Maxima wel! En natuurlijk, soms denk ik ook wel eens 'Uh'? Maar dan kijk ik naar patronen, kleur combinaties, de durf om met juwelen uit te pakken en er zijn zoals Maxima is; zichzelf, wat U of ik er ook van denkt en vindt.

Ik groet U,
graag tot een volgende keer,
PK020

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 23 okt 2019 - 07:17

Welkom als reageerder! Je bent wel heel enthousiast als ik de hoeveelheid van jouw reacties zie... Hoe heb je je in kunnen houden de afgelopen jaren. :-)

afbeelding van Stylingsecret

Stylingsecret

dinsdag 22 okt 2019 - 23:34

Peter, dank voor je reactie. Ik reageer eigenlijk weinig hier net als jij wellicht maar het vrije woord is moeilijk te reguleren. Tuurlijk ben ik het ook met je eens maar anderzijds blijft alles en ook jouw post een mening. Ik zou er niet te zwaar aan tillen denk ik. Hoor je graag hier net als je nu doet. Groet!

afbeelding van PK020

PK020

dinsdag 22 okt 2019 - 23:57

Beste Stylingsecret,

Klopt, het is mijn "mening", beter gezegd, ik reageer vanuit mijn perspectief.
Maar Tips & Tops kunnen we allemaal geven, dat is geen mening, dat is een manier.
Ik pas het veelvuldig toe tijdens mijn trainingen, positieve opbouwende feedback. Een tip komt zoveel mooier en betekenisvoller over dan bakken vol kritiek.

Ik zou jou ook graag horen, ik ben vandaag begonnen! ;-)
Hartelijke groet,
Peter

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 22 okt 2019 - 22:51

Heerlijk hoe je het zegt, gewoon lekker positief blijven waarom niet?!
Ik ben ook super trots op Maxima haar lef en eigenheid het is nooit saai.

afbeelding van Meike

Meike

dinsdag 22 okt 2019 - 22:30

Nou zeg, dat we dat niet eerder bedacht hebben. Tips en tops, goed idee zeg.
Overigens moet ik om je lachen, je reageert gelijk op meerdere plekken, haha ik ben t overal met je eens!
Ik kan me voorstellen dat bovenstaande een beetje sarcastisch kan overkomen, maar zo is het niet want ik meen het

afbeelding van PK020

PK020

dinsdag 22 okt 2019 - 22:37

:-) > TOP Meike!

afbeelding van Altoproibita

Altoproibita

dinsdag 22 okt 2019 - 21:50

Wat een charisma en elan onze koningin Máxima.
En weloverwogen met smaak over nagedacht, met respect naar het land. Kan het allemaal zéér waarderen.
De prachtige jurk van onze Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau. Heel mooi!
Tiara ook mooi robijn rood, zelfs tot in de kleine details nagellak, vuurrood. Ik hou van de losse stijlvol gestylde haren, de krultang is er doorheen gehaald, daar kan dan ook niemand dus meer overvallen. Opgestoken was al reeds in de ochtend, hoe prachtig mooi dit contrast dan.
En nogmaals een knipoog naar onze knappe koning Willem Alexander met de baard, gelletje in het haar, mooi in het pak naast zijn vrouw.
Een koningspaar om trots op te zijn!

afbeelding van PK020

PK020

dinsdag 22 okt 2019 - 21:59

En zo is het! :-)

afbeelding van Suzwin

Suzwin

dinsdag 22 okt 2019 - 21:38

Ik ben nieuw hier maar volg de site al een tijdje. Allereerst dank Josine voor je inzet! Voorts valt de negativiteit me op. Máxima is een geweldige vrouw die net als jij en ik een betere of mindere modedag heeft.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 22 okt 2019 - 21:34

Mary vanavond toch de topper.

afbeelding van car

car

dinsdag 22 okt 2019 - 20:18

Mwah ik vind de stof van de jurk niet mooi! Waardoor ik de jurk automatisch ook niet zo moooi vind! :( is dit erg haha?

afbeelding van car

car

dinsdag 22 okt 2019 - 20:22

En ik vind de rest van de royals echt de plank misslaan...letizia en mathilde en victoria bijvoorbeeld...nee matig matiggg

afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 22 okt 2019 - 20:51

Ik vind de jurk van Letizia wel mooi maar ik vind hem te lang. Als de jurk een centimeter of 2 korter zou zijn zodat de jurk net boven de grond hangt lijkt hij mij mooier.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 22 okt 2019 - 20:02

Zijn er geen foto's van het keizerlijk paar? Ik zou graag de japon van de keizerin wel willen zien. Ik zie alleen een foto van in de auto.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 22 okt 2019 - 21:04

Ja, heb ik. Ik ben net begonnen met bloggen op mijn eigen website over het Staatsbanket. Daarna zal ik hier een log schrijven. De keizerin zag er prachtig uit, inderdaad in wit, zij het gebroken wit/champagne kleur.

afbeelding van Daan01

Daan01

dinsdag 22 okt 2019 - 19:54

Ik vind der prachtig JT heeft nog nooit een faut gemaakt

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 22 okt 2019 - 19:49

Een heel andere japon. Koningin Máxima houdt nu eenmaal van verandering. Na alle reacties te hebben gelezen, smaken verschillen. Geeft niks, dat mag we leven tenslotte in een vrij land. En dat laat de koningin ook zien in haar kledingkeus, haardracht, sieraden, schoenen en tas. Heel verrassend!!

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 22 okt 2019 - 19:44

Inderdaad een harde uitstraling ondanks het Barbie-haar. Jammer dat ze weer vindt dat ze haar haren los moet dragen. Doet afbreuk aan alles. De jurk is natuurlijk uitstekend gemaakt, maar ook ik vind het geen topper.

afbeelding van Marie...

Marie...

woensdag 23 okt 2019 - 12:14

De harde uitstraling komt volgens mij juist door het blonde krullenkapsel. Maar de jurk vind ik nou juist een topper,.

afbeelding van PK020

PK020

dinsdag 22 okt 2019 - 22:02

'...doet aan alles afbreuk'! Toe maar, nogal een uitspraak, ieder het zijne/hare, ik mis respect in bovenstaande.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 22 okt 2019 - 19:18

Prachtig natuurlijk maar dit is wat ik noem de Duitse look. Een beetje een harde uitstraling. Zoals de zwarte glitter, de hardgroene kant,, de rode versies met de harde make-up.
De zachtere look van eerder vandaag of de door ons allen bewonderde roze sari vind ik persoonlijk mooier.

afbeelding van PK020

PK020

dinsdag 22 okt 2019 - 22:03

Wat is een "Duitse look"? Is Duits "hard"? Tjonge jonge

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 22 okt 2019 - 19:53

Ja Jens haha kom niet bij mij aan de sari hoor
:-) ik heb Maxima in die roze sari nog nooit zo perfekt en in balans met kapsel, diadem etc gezien. Zo mooie sari prachtig maatwerk en wat een schitterende stof en kleur! Neeeee de roze sari is een absoluut topstuk!
Maar nu je het zegt over de wat hardere uitstraling , ja dat zie ik nu ook een beetje.Zelf denk ik dat het komt door die bos losse blonde ‘haren’ en de prachtige maar puntige tiara.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 22 okt 2019 - 18:42

Ik vind Maxima er mooi uitzien, maar dat komt meer door haar styling en sieraden, want de jurk vind ik zelf niet bepaald een topper.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 22 okt 2019 - 18:35

Oh dat had ik nog niet gezien Maxima in het grijs met hoed. Tja de hoed is ietwat over de top
maar hij staat heel goed! Ze weet het wéér te brengen. Ook de japon fantastisch.
Ach... en dan nu terug naar de koude donkere avonden die gaan komen en na-genieten van alle prachtige japonnen, avondtoiletten en tiara’s en juwelen en kapsels van de vorstrnhuizen de afgelopen anderhalve week waarin zeker Kate en Mathilde er prachtig uitzagen.
Niet schrikken als we onze eigen Queen van de week op werkbezoek weer zien met polletje piekhaar en een te klein gekreukt Natan pakje aan. Ik denk dan terug aan afgelopen week. ;-) en wat heeft onze eigen modekoningin ons weer prachtig vertegenwoordigd en uiteraard ook complimenten aan de koning.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 22 okt 2019 - 19:03

Het zou zo leuk zijn als je leuke reactie niet voorzien was van steeds dat polletje piekhaar, daar schrik ik nou van

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 22 okt 2019 - 18:02

Een mooi plaatje. Met die lange sleep. Lijkt veel op die andere rode van JT met diep decolleté. Die eigenlijk wat feestelijker is.
Die gouden wieber had ze helaas al gedragen in Japan anders was dat een goede geweest.
Mary weer in zelfde model als overdag maar wel schitterend. Mathilde in goud, minder dan overdag. Letitia in knal roze, mooi maar geen topper. En Victoria is netjes maar had nog een stapje extra kunnen zetten. Wat een verwennerij op 1 dag

afbeelding van Jrn

Jrn

dinsdag 22 okt 2019 - 17:47

Ben hier niet heel enthousiast over, vind het zigzagpatroon niet geslaagd.
Wat een teleurstelling na de prachtige JT sari in India.
Cijfer 7

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 22 okt 2019 - 17:14

Iedereen prachtig vind de losse haren bij Maxima mooi staan. Tiara bij letizia iets te groot voor haar smalle gezichtje,alleen victoria beetje gewoontjes

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 22 okt 2019 - 16:49

Wel aardig. Niet heel spectaculair., vind die driehoeken wat hard, was denk ik subtieler geweest als het in een andere kleur was die lijnen lf beter og... weggelaten
Qua model wel mooi

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 22 okt 2019 - 20:27

Het model is prachtig , vooral de wijd uitlopende rok . Maar zonder het zigzag motief was de jurk denk ik mooier geweest, vooral met deze prachtige juwelen is less is more beter .
Mary en Mathilde zijn toppers vandaag

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 22 okt 2019 - 16:43

Ook in Japan is onze koningin weer prachtig!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 22 okt 2019 - 16:41

Wat mooi weer! Jan Taminiau maakt echt hele mooie kleding. Misschien wat minder vaak afreizen naar Brussel...... Nederland heeft zo veel te bieden op modegebied.
Ik denk ook dat opgestoken haar een nog mooier plaatje had opgeleverd.
Maar wederom een heel goede keuze.

afbeelding van PK020

PK020

dinsdag 22 okt 2019 - 22:04

Zorgvuldige feedback aan onze Maxima.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?