Koningsdag 2017 is helaas alweer verleden tijd. In deze log blikken we terug op de kleding die we zagen tijdens de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander. 

Koning Willem-Alexander: Koning Willem-Alexander droeg op zijn verjaardag een -voor mij onbekend- donkergrijs pak met een bruine ondertoon, gecombineerd met een nieuwe oranje das. De witte pochet getuigt niet van creativiteit, maar geeft het pak wel net dat frisse tintje dat het nodig heeft. 
Koningin Máxima: De outfit van koningin Máxima is een ontwerp van Jan Taminiau, die uit de buurt van Tilburg komt. De donkerblauwe cape van chenille met een rauwe, wollige en matte uitstraling, die in contrast staat met de overloop naar een glanskatoen in oker, met een glanzende en gladdere textuur is vanaf morgen te zien in het Textiel Museum in Tilburg. Ook de donkerblauwe jurk, gemaakt van een combinatie van zijde crêpe Georgette en organza, zal er te zien zijn. Heel fijn, want de jurk heeft prachtige details. Zo zijn op de jurk  donkerblauwe en okerkleurige gesmokte ribbanden, smalle metalen kettingen en kristallen geborduurd.
Mooi is ook de ingetogen kleur. De koningin stond qua kleding niet in het middelpunt en zo hoort het ook op de verjaardag van de koning. 
Prinses Amalia: Prinses Amalia droeg -in navolging op haar moeder- een japon van modehuis Natan. Haar gele mantel is echter geen pret-a-porter, maar betaalbare confectie van modehuis Zara.  

Prinses Alexia: Prinses Alexia droeg op Koningsdag een donkerblauwe kanten jurk van La Dress. Ik heb echter nog geen officiele bevestiging gekregen dat dit daadwerkelijk een jurk is van het Nederlandse merk. 
Prinses Ariane: Prinses Ariane droeg een lichtroze jurk -naar de ontwerper heb ik nog niet gezocht- en een cape van caramelkleurige kasjmier. Vermoedelijk een kledingstuk van haar zussen, want de drie prinsessen droegen tijdens de inhuldiging alle drie een dergelijke cape. 
Prins Constantijn: De broer van de koning droeg tijdens Koningsdag een donkerblauw pak met dubbele klepzakken. Zijn das is blauw met paarse details. 

Prinses Laurentien: Onze uitbundige prinses koos dit jaar voor een kleurrijke japon van Missoni. Het modehuis staat bekend om zijn breisels en ook de jurk van Laurentien is gebreid met metallic garen. Het leren jasje is een ontwerp van Michael Kors. Beide kledingstukken heeft de prinses gekocht bij Hardies in Den Haag. (Een heel leuk adresje om eens langs te gaan)
Prins Maurits: Prins Maurits koos voor Koningsdag een donkerblauw pak uit met een blauwe das. Opvallend is zijn witte pochet met toepasselijke kroonvouw. 
Prinses Marilène: Prinses Mariléne droeg gisteren een japon en jas van Sage & Ivy: een Nederlands modemerk. 

Prins Bernhard: Prins Bernhard verscheen in een bruin pak en een oranje das op de rode loper. Het ziet er geOgerd uit. 
Prinses Annette: Wat een stijlvolle prinses is Annette toch! Haar rood/roze mantel komt van Ted Baker. 
Prins Pieter-Christiaan: De derde zoon van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven droeg een donkerblauw pak en een hele mooie das in een lichte tint. 

Prinses Anita: Met regelmaat koopt prinses Anita kleding bij Oso Couture in Oestgeest. Ook deze mantel en japon komen hier vandaan. 
Prins Floris: Prins Floris zag er feestelijk uit in zijn donkerblauwe pak met rood/roze das. 
Prinses Aimée: Stylish as always, zullen we maar zeggen. Het ensemble van prinses Aimée komt van de Nederlandse topontwerper Addy van den Krommenacker. 

Tijd om te stemmen! Ik heb twee polls aangemaakt en bewust de jonge prinses niet meegenomen. Jullie zullen vast wel begrijpen waarom. 

 


Foto's: Monarchypress.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marga

Marga

zaterdag 29 apr 2017 - 07:48

Het was prachtig om er bij te zijn en Maxima, Ariane en Alexia de hand te kunnen geven. Willem-Alexander en Maxima krijgen mijn stem: zo stijlvol, zo op elkaar afgestemd en Maxima liet met haar prachtige outfit met bescheiden kleuren de jarige toch het middelpunt zijn. Wat een verrassende bruine outfit en wat een mooie schoenen had Willem Alexander aan. Maar ook hun dochters zagen er prachtig uit.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

vrijdag 28 apr 2017 - 19:31

Mijn stem ging naar maurits. Hij had gewoon het best zittende pak. Van de vrouwen vond ik aimee het mooist met gewoon feestelijk en fashionable.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 28 apr 2017 - 16:48

Agnes@ Het was niet bedoeling dat Maxima zou shinen het is immers Koningsdag! Ik vond dat Maxima er prachtig uit zag en daarom stem ik op haar en bij de heren op Willem-Alexander!

afbeelding van Agnes

Agnes

vrijdag 28 apr 2017 - 18:38

Ik snap wat je bedoeld Eftichia, natuurlijk is onze koning dat op Koningsdag! Maar op deze dag is zij ook vrouw van de Koning en mag ze wat mij betreft ook shinen. Niet als ze een zakelijke meeting heeft, of een lezing geeft. Maar nu kan het, en dan vind ik haar outfit niet helemaal passend. Maar ik ben in de minderheid op deze site heb ik al gelezen... ach ja ieder zn mening :-)

afbeelding van Agnes

Agnes

vrijdag 28 apr 2017 - 16:32

Ik baalde gister wel een beetje hoor. De donkere kleuren van Maxima haar outfit... Terwijl ze zo kan shinen! En dit keer mag het ook, ze is de koningin en staat deze dag enorm in de belangstelling. Ik vond het niet zo feestelijk, wel erg mooi, maar niet echt geschikt voor koningsdag. De jas is wel wat lang en komt 'zwaar' over, ze kan dit over 10 jaar ook nog aan. Toch wel een beetje jammer. Ik vond Marilene het leukste en van de mannen onze koning. Wat een koning om trots op te zijn, mooi interview ook!!
Ps; ik ben verbaasd over de positieve reacties voor Laurentien. Ik vond het zo clownesk en dan de lelijke schoenen. Helaas heeft ze mij niet verrast...

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 28 apr 2017 - 16:18

Ik heb gestemd op WA en Maxima.
Maar helemaal eerlijk vind ik het niet.
Maxima gaat al snel met de eerste prijs naar huis....
Mijn 2e stem gaat direct naar prinses Anita. Dit vond ik zo'n prachtige jurk!!
En bij de mannen gaat mijn 2e stem uit naar Prins Floris! Prachtige kleur das had hij ook om..

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 28 apr 2017 - 14:52

Maxima ruimschoots op nummer 1 bij mij. Een lange, práchtigvallende ingetogen jas met bijpassende jurk. Kapsel zat geweldig en hoedje eveneens. Alles klopte (al vond ik de donkerblauwe kleur mooier dan de bruine kleur). Stijlvol vond ik het. Ik ben één van de weinige zie ik die Laurentien gister weer wat minder gekleed vond. Dat komt eigenlijk alleen door dat jasje. Zonder jasje had het haar mooi gestaan.
Wat de heren betreft kies ik dit keer niet voor een blauw pak, die (licht-)bruine zijn een welkome afwisseling. En dan spant toch echt Willem-Alexander de kroon. Volgens mij zat het pak gister minder ruim als anders en dat staat 'm erg goed. Ook past die kleur beter bij zijn haar en ook nog eens bij de kleding van Maxima gister.
Ik realiseer me nu pas dat de Van Vollenhovens relatief weinig in beeld zijn geweest, ik kan me Anita's outfit helemaal niet herinneren. Aimee heb ik ook weinig gezien op TV.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 28 apr 2017 - 12:10

Ik ben geloof ik de enige hier maar ik vond de jas van Maxima echt niet mooi. Te ouwelijk en te lang en toch weer te koninginnerig (ik hou niet van koninginnekleding in wat voor situatie dan ook). De jurk daarentegen vond ik erg mooi en stond Maxima heel goed toen ze zonder jas aan het breien was ;-). Ik denk dat weinig mensen zo’n verticale streepjurk kunnen dragen maar Maxima, met haar figuur, kan dat dus uitstekend. De rest van dames vond ik eigenlijk op Laurentien na (behalve haar schoenen) totaal niet fashionable. Aimee was echt over de datum met haar outfit. De make-en haardracht van Annette vind ik altijd tegen het ordinaire aan met deze evenementen. Ze droeg ook weer nepwimpers die heel opvallend waren. Voor de mannen heb ik gekozen voor WA. Op nummer 2 zou dan Constantijn komen. Deze keuze heeft mede te maken met de lange puntschoenen die de rest van de heren droeg. Ik ben daar echt allergisch voor en vind dat een echte yuppen stijl die niet aan mij besteed is.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 28 apr 2017 - 11:47

1 Maxima
2 Laurentien (ga zo door!!)
3 Annette
4 Marilene
5 Anita
6 Aimee

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 28 apr 2017 - 10:11

De outfit van Maxima! Door de ingetogen kleur viel zij minder op waardoor de Koning goed tot zn recht kwam. Bij aankomst op het perron nam Maxima nog best vaak het voortouw zeker ook toen ze de stationshal uitstapten en toegezongen werden door een groot koor stond Maxima iets voor haar eigen gezin maar dat trok snel bij. De Koning is tenslotte onze Koning en hij was jarig. Zijn dag dus.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 28 apr 2017 - 10:04

Ik vind het moeilijk om een keuze te maken. Ik twijfel tussen Maxima en Laurentien. De outfit van Laurentien is meer draagbaarder. Dit kan je nog als "werkkleding" aan naar kantoor bijvoorbeeld, dan wel met jack. De jack kan weer gecombineerd worden met een broek/jeans of met een andere jurk of rok. De kleding van Maxima is plechtiger (ik weet niet of dit het juiste woord is) en alleen ge dragen bij officiële gelegenheden, tenzij ze de jurk zonder mantel draagt.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 28 apr 2017 - 14:39

De outfit van Koningin Máxima is zo verfijnd en geraffineerd, dat zij mijn eerste keus is, al vind in de kleurencombinatie wat somber. Blijkbaar zijn het toch mode kleuren, want ik zag net dat er bij COS een hele collectie lentekleding hangt in dit kleurenpalet.
De outfit van Anita is mijn tweede keus, wat een mooie kleur en mooie materialen. Prins Aimee, als altijd: over de top, trekt te veel aandacht.
De koning en de prinsen zien er allemaal even goed uit, dus mijn stem gaat naar de outfit van Willem Alexander.

Zou het jurkje van Ariana niet van Pilli Carera of een anders Spaans merk zijn?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 28 apr 2017 - 18:20

Ariane heeft tot nu toe de laatste jaren inderdaad Pili Carrera gedragen, maar ik heb het jurkje nu nog niet kunnen vinden. Maar ook nog niet de hele catalogus doorgebladerd.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 28 apr 2017 - 09:45

Ik kies voor de Koning en voor Prinses Marilène! Al vind ik eerlijk gezegd dat alle dames het dit keer geweldig hebben gedaan, Anita vind ik bijvoorbeeld ook prachtig, maar ik ben zelf niet zo weg van okergeel. Maar het staat haar geweldig! Laurentien op haar eigen manier ook mooi, Aimee's kleding past ook weer echt bij haar, en de kleur is top. Annette iets te fel, maar wel mooi. En Maxima, alleen al het feit dat ze op deze feestelijke dag voor JT heeft gekozen vind ik al top, maar de outfit op zich is ook geweldig. De pakken van WA en Bernhard vind ik het mooist. Even iets anders als blauw!

Ik heb me overigens al suf zitten speuren naar de jurk van Ariane, t was gisteren natuurlijk de hele dag al speuren voor Josine en mij. Maar van Ariane hebben we nog niet kunnen vinden. Iemand een idee?

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 28 apr 2017 - 10:28

Gisteren al reageerde ik dat mijn voorkeur naar Marilène uitging - dat zijn we dan eens, TWOR !!

afbeelding van zara

zara

vrijdag 28 apr 2017 - 09:34

Mij vielen de schoenen van Willem-Alexander op. Op de foto hierboven kun je het niet goed zien, maar het waren prachtige nieuwe schoenen, met heel elegante neuzen.

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 28 apr 2017 - 09:07

Mijn stem is naar de kleding van Máxima en Willem-Alexander gegaan. De kleding van Laurentien, Anita en Annette vind ik echter ook heel mooi. Het bracht wat kleur in het gezelschap.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?