Het einde van het jaar komt in zicht en daarom beginnen we vast met het terugblikken op Máxima's nieuwe tassen van 2018. 

Wie studs zegt, zegt Valentino en inderdaad: Máxima's groene tas met studs komt van het Italiaanse modehuis. We kregen de nieuwe aanschaf voor het eerst te zien in januari 2018 tijdens het bezoek aan het Babyhuis in Dordrecht. 

In februari kregen we tijdens de verjaardag van prinses Beatrix twee nieuwe tassen te zien. Een bordeauxrode Chanel en een donkerbruine van leer en suède. Helaas kwam de twee tas slechts beperkt in beeld, dus ik hoop dat we hem volgend jaar beter te zien krijgen. Hij oogt veelbelovend! 

In maart werden we verrast met een gouden tasje met parkieten-sluiting van Sarah's Bag. Het zou me niet verbazen als het tasje een geschenk is van koningin Rania. De Jordaanse koningin was in maart 2018 namelijk in ons land voor een officieel bezoek en als geschenk wordt er vaak iets van een tasje meegenomen. Op officiele bevestiging hoeven we niet te rekenen, dus het zou natuurlijk ook gewoon een nieuwe aankoop kunnen zijn. 

In oktober kregen we ook nog een tweede tasje van Sarah's Bag te zien. Dit keer een rood exemplaar met een chili-sluiting. 

De collectie van het Italiaanse label Bottega Veneta viel dit jaar ook in de smaak. Naast een beige knot-clutch kregen we ook meermaals een donkergrijze handtas te zien. Het handelsmerk van Bottega Veneta, de vlechttechniek Intreccatio, is bij beide tassen terug te zien. 

Onopvallende clutches in een trendkleur zijn altijd handig, maar dit jaar kregen we slechts twee tasjes uit deze categorie te zien. Een bruine clutch van Hermès en een kobaltblauwe handtas van Natan. 

Foto's: PPE/Nieboer 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Magda

Magda

woensdag 12 dec 2018 - 12:59

Tjonge, hoeveel heeft ze er nodig?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 12 dec 2018 - 13:21

Ik vind negen nieuwe tassen weinig voor een druk jaar met veel staatsbezoeken en nieuwe modekleuren.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 12 dec 2018 - 13:25

Deze opmerking ga ik printen, 'staats' wegtypexen, inlijsten en aan mijn man geven.

afbeelding van Francine

Francine

woensdag 12 dec 2018 - 13:36

Hahaha briljant XD

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 12 dec 2018 - 13:42

Hahaha, zeker doen! Maar het is toch zo? Ik koop per jaar echt wel negen tassen en dan ben heb ik 0 officiële afspraken.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 12 dec 2018 - 14:37

Ik heb er dit jaar 2 gekocht (waarvan een omdat ik op reis was en alleen een enorme tas bij me had voor laptop en de rest van mijn huishouden, en 's avonds naar een chique feestje moest, dus dat telt eigenlijk niet eens), en dat was een uitschieter. Naar boven.

Ik heb drie werktassen waarvan ik er één gebruik omdat ik het teveel heisa vindt om te wisselen (en één is altijd fijner/leuker/makkelijker te combineren). Die andere twee moet ik dus gewoon weggeven of ze komen aan de buurt als de favoriet echt moet worden vervangen. Ik heb één 'medium' handtas (vind ik vrij suf, maar soms is het handig). Die heb ik echt al 20 jaar denk ik. En dan heb ik nog 4 kleine tasjes, voor 's avonds of even de stad in. Ik doe daar echt een heel leven mee. En een rugzak voor in het bos. Idem. Wow, ik ben helemaal onder de indruk van mijn tassenbeheersing, het gat in mijn hand zit dus niet daar :)

(Natuurlijk heb jij wel officiële afspraken!)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 12 dec 2018 - 13:21

Ik zou de groene Valentino, rode Chili-clutch en bruine Hermès graag willen hebben. Erg mooi! Met de klassiekers van Chanel heb ik dan weer minder.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 12 dec 2018 - 13:31

Parkieten, chili, en de Hermes. Dat zijn nu aanschaffen die ik zou doen als ik in het geld zwom. Want ontzettend geinig, instant vrolijkheid, en die Hermes is perfectie. De Valentino zou ik mooi vinden, als dat tuttige handvat eraf kon. De BGs... te voetbalvrouw. De Chanel.... gaap. De stoffen Natan... geen woorden.

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 12 dec 2018 - 14:09

9tassen per jaar. Zo oud ben je toch nog niet.
Die groene wil ik wel hebben. Prachtig.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 12 dec 2018 - 14:47

Eens Josine, 9 maar voor een vrouw met zoveel verplichtingen. Ik heb er twee gekocht dit jaar. Een best wel saai maar handig bruin lederen exemplaar voor m’n werk. Veel vakjes aan de binnenkant en gedeeltelijk gekocht van mijn gespaarde airmiles, dus die telt eigenlijk maar half. En een clutch slash tas in mijn favo oranjerode kleur omdat ik daar zo vrolijk van word. Elke dag blij mee geweest maar in de wintermaanden vind ik de kleur te goedkoop staan als jullie begrijpen wat ik bedoel. Dus hij ligt heerlijk te wachten op de eerste lentezon.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 12 dec 2018 - 14:54

Ik moet zeggen dat ik van het jaar alleen maar een reistas (die onder een vliegtuigstoel past) heb gekocht. Bravo Margot! Natuurlijk waren de verleidingen groot (Meghan en Zweeds koningshuis) maar ik beperk me sowieso tot klassieke zaken als de Hermes tas. Als ik veel avondjurken in kleur zou dragen zou ik er wel een bijpassend tasje bij willen hebben maar zou dan niet voor Sarah’s bag kiezen vanwege een beetje too much. Het is fun of een tikje ordi (BV en Chanel). Volg. mij houdt Max helemaal niet van tassen, in de vrije tijd of zakelijk zie je nooit iets van wouw!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 12 dec 2018 - 15:03

Dat laatste ben ik met je eens. Ze heeft meer een sieraden- en schoenentic. Ook niets mis mee overigens. Ik durf niet te zeggen hoeveel schoenen ik het afgelopen jaar gekocht heb....

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 12 dec 2018 - 15:44

Persoonlijk vind ik het wel meevallen hoe erg ze een schoenentic heeft, ze heeft bijna altijd dezelfde soort schoenen aan. Dit jaar vond ik alleen het 'glazen muiltje' onderscheidend. Ik vind het leuk dat ze op sierandengebied wel enorm verrast en echt van alles in huis heeft, zowel qua ontwerpen als van bijoux tot de koninklijke sieraden.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 12 dec 2018 - 16:18

Oh jawel, haar Chloe tas! Had ze op Saba bij zich, en ook tijdens de OS dacht ik. Die vind ik echt heel leuk.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 13 dec 2018 - 08:39

ik ook, die vind ik geweldig. en de hele look van OS is top

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 12 dec 2018 - 18:55

Haha, heerlijk toch

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 12 dec 2018 - 15:18

Nou Merel,
ik schreef wel Bravo Margot maar jij verdient het Bravo qua duurzaamheid meer! Ik heb 1 werktas/laptop tas in zwart leer maar kijk wel eens naar de tassen van mijn dochter (hard case in allerlei hippe kleurtjes). Voorts heb ik bij elk paar schoenen/ laarsjes e.d. passende tasjes (cognac, donkerbruin, zwart, donkerblauw, suède blauw, gebroken wit, en nude) met daarnaast een zwarte en donkerblauwe clutch. Voorts heb ik nog een zwart en donkerblauw avondtasje. Net als jij doe ik er lang mee zo totdat het versleten is. Daarnaast heb ik van Ecco nog 2 prachtige grote leren tassen (rood en grijs) voor van alles (strand, boodschappen, vakantie).

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 12 dec 2018 - 16:37

Ik ben vandaag diep onder de indruk van mezelf. Wat meespeelt is, denk ik, dat ik de tassen die ik echt mooi vind, zoals de Hermes, veel en veel (en veel) te duur vind. Voor een tas. En op de tassen die dan wel in een prijsgebied liggen dat ik redelijk vind, word ik niet verliefd. Bij schoenen werkt dat anders, helaas voor de portemonnee.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 12 dec 2018 - 15:41

Ik vind dat ze erg weinig nieuwe tassen heeft aangeschaft dit jaar! Persoonlijk zou ik heel graag het parkietentasje willen, daar ben ik echt verliefd op <3 zelf heb ik dit jaar geen nieuwe tassen gekocht, alleen een rugtas voor op reis. Mijn doel was om te consuminderen en benieuwd of Maxima daarin ook doelen heeft voor 2019!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 12 dec 2018 - 15:50

Prachtige tassen allemaal. Die van Hermes zou ik graag hebben.

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 12 dec 2018 - 18:16

Het chilipeper tasje en de Hermes vind ik erg mooi!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 12 dec 2018 - 18:53

Ooh heerlijk om te lezen al die tassen van Maxima en andere MKM -ers!
Zou al haar tassen wel willen hebben ;)
Zelf ben ik gek op mulberry , heb er 2 nieuwe bij dit jaar....))

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 12 dec 2018 - 19:31

Mooi al die tassen. Ik heb niet zo veel met de klassieke modellen maar de clutches van Sarahs bags zijn echt geweldig. Ook de clutch van Hermes vind ik super.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 12 dec 2018 - 19:36

De clutch met parkietensluiting (ik ben een vogelliefhebber) en chili pepper clutch vind ik zo kek en mooi. Wat zou ik die graag aan mijn tassencollectie willen toevoegen.
De groene tas is overigens ook niet te versmaden.
Ik heb heel weinig met Chanel tassen. Vaak te tuttig en ouwelijk.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 12 dec 2018 - 19:42

Ik vind de bordeaurode Chaneltas mooi van model . Ik heb het model bij Veritas gekocht , en ben er blij mee .de beige gevlochten cluth vind ik ook zeer mooi. Vroeger kocht ik ook vele tassen maar na 10 jaar zijn ze een beetje voorbij en moet ik ze wegdoen de volgende 10 jaar zelfde senario . Al zijn er natuurlijk waar je op kunt terugvallen bij een bepaalde kleur .Het zal de leeftijd zijn denk ik maar 1 tas per jaar is voor mij voorlopig voldoende .

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 12 dec 2018 - 19:53

Negen tassen in 1 jaar voor Máxima vind ik niet teveel. Ook tassen zijn aan mode onderhevig en slijten. En hoe leuk is het om bij een mooie outfit een goed matchende tas te hebben! Ik vind álle getoonde tassen van Máxima leuk, elk op zijn eigen manier. Tassen maken een outfit af, net als mooie schoenen. Ik heb niet zulke dure tassen maar wél leuke/mooie/matchende/vrolijke in veel kleuren (ook bijv. kobaltblauw en fuchsia) Ik heb er twee met losse vlinders er op, ( 1 in wit voor de zomer en 1 in zwart voor de winter), ik heb ze veel gebruikt en ze zijn na vijf jaar echt versleten. Ben nu op zoek naar een mooie nieuwe zwarte, leuk om overal goed op te letten en ik heb geen haast. Heeft iemand een goede tip? Moet om de schouder kunnen, goed binnenwerk met zakjes/ritsen, voor dagelijks gebruik en ‘vormvast’ ( wel Bretonière voor schoenen, maar niet voor tassen haha).

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 12 dec 2018 - 20:15

Liebeskind heeft mooie en praktische tassen vind ik.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 12 dec 2018 - 22:00

Maxima gebruikt haar tassen 1, 2 of 3 keer dus die slijten niet ;-)

Ik heb 23 tassen, kortgeleden geteld, en allemaal van goeie kwaliteit leer. Sommige heb ik al 25 of 30 jaar, anderen weer 10 of 20 jaar en dan nog een aantal van de laatste 10 jaar en zijn allemaal nog perfect. Ik zet ze ook af en toe in het leervet dus ze blijven mooi.

Soms denk ik, ik zou wíllen dat ze eens wat harder zouden slijten want dan zou ik écht een reden hebben om nieuwe te kopen haha.
Dus sinds een jaar of twee, nadat ik mijn laatste tas had gekocht, doe ik mijn ogen maar dicht als ik ergens langs tassen kom want ik heb er zelfs echt niet eens meer ruimte voor. Ze rollen de kast uit!

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 12 dec 2018 - 20:15

Oh, wat zou ik de chilipeper graag hebben! Geweldig chique met een knipoog, ik hou ervan. Ik koop hooguit een tas per jaar vermoed ik. Wisselen vind ik ook zo’n gedoe. Ik koop wel altijd een leren tas, dus ze blijven lang mooi. Evengoed vind ik negen nieuwe exemplaren voor een dame als Maxima niet veel.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 12 dec 2018 - 21:22

Ik heb net ook even geteld... 22 tassen dit jaar..... dat is wel heel erg. Heb spijt dar ik geteld heb want jk zag vanmiddag nog een leuke tas. Kan natuurlijk ook denken: 22... maak er dan 25 van
.eerlijkheid gebied te zeggen dar ik heel veel op reis ben en dan veel leuks zie en ook veel in Azië... daar is alles betaalbaarder.
Mijn favorieten: mijn Mulberry lilly en bayswater

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 12 dec 2018 - 21:37

Ooh wat leuk deze kletspraat over tassen !
Doro mijn favorieten zijn ook Bayswater en de Lilly

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 13 dec 2018 - 08:42

Wat leuk! Welke kleur heb jij?
Ik heb een cognac en een bordeaux lilly, en een donkergroene en en oud roze (bij Mulberry is dat een stevige kleur oud roze niet heel pastel) Bayswater.
Heb ook een Roxanne, die is ook wel heel stoer vind ik.
Maar coach vind ik ook een supermerk.
En heb ook heus goedkopere tassen hoor

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 12 dec 2018 - 23:04

Trouwens mijn 25jr oude bruine mulberry schoudertas is in Engeland door Mulb weer prachtig opgelapt! Kan weer 25 jaar mee;).

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 12 dec 2018 - 23:23

Wat goed, ja dat moet ik ook eens doen!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 12 dec 2018 - 22:10

Leuk Doro,
ik moet van mezelf ook altijd tellen om me te beperken of het nu om jurkjes, schoenen of tassen gaat. Het kan goed werken zo van hoeveel zwarte jurkjes heb je al. Maar ook niet. Bretonniere had afgelopen seizoen een prachtige kleur olijfgroen in tasjes en schoenen/ laarsjes. Bij de uitverkoop vond ik dat ik er erg recht op had, maar ja ik had geen olijfgroene kleding die mij volg. mij ook niet staat dus heb ik met spijt afscheid genomen.

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 12 dec 2018 - 22:17

Hahaha, bedankt voor jullie tips en wat een heerlijke discussie vandaag!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 12 dec 2018 - 23:01

Maar een olijfgroen tasje of schoenen had je dan toch bij een zwart jurkje kunnen dragen?

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 12 dec 2018 - 23:06

Zwarte jurkjes tellen, heeeeeel herkenbaar!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 12 dec 2018 - 22:40

Dat grijze vlechttasje vind ik toch wel erg mooi. Net zoals de Hermes en die donkerbruine ziet er ook veel belovend uit. Parkieten en Chili zijn niet mijn ding, net zoals ik Chanel en Natan ook niet geweldig vind. Tassen zijn voor haar een sieraad terwijl het voor mij een gebruiksartikel is en sieraden maken en breken haar outfit dus dat ze er veel heeft, vind ik gezien haar functie en verplichtingen niet zo heel gek. Dus ik ben blij met mijn grijze Cowboysbag en een zwart tasje van Kipling :-) ik wil alleen nog wat in een lichtere kleur, zand of beige, voor de zomer. Misschien volgend jaar eens voor gaan kijken.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 12 dec 2018 - 23:31

hoe leuk dit onderwerp!
ik heb deze week 7 tassen gedoneerd voor een veiling voor een goed doel.
En dit jaar maar 1-tje als verjaardagscadeau gekregen. Een zwarte Mulberry, zo'n pukkie die Kate heeft. Zelf is ze inmiddels overgestapt op een ander merk.....
Ik vind de Valentino van Maxima een beheerste versie. Hij mag van mij afstappen van die nageltjes. En die Hermes is ook heel beheerst.
En ik vind mijzelf eigenlijk ook wel erg beheerst....overdreven beheerst...maar het is nog niet het einde van t jaar :)

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 13 dec 2018 - 08:41

heel beheerst maar wel direct een goede aanschaf die mulberry

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 13 dec 2018 - 10:09

Deze log is echt niet goed voor mijn portemonnee. Wil meteen tassen kopen en ben het internet al aan het afstruinen. Leuk onderwerp, geniet ervan ieders reactie lezen.

afbeelding van xlong

xlong

donderdag 13 dec 2018 - 10:49

Haha Merel, dat kan ik ook doen. volgens mijn gezin heb ik een tassentic. Ik vind het inderdaad leuk een bijpassende tas bij een outfit te hebben, met schoenen lukt dat niet door mijn moeilijke schoenmaat (43 en heel smal). Maar zoveel heb ik niet eens, een rood leren tasje, een donkerblauwe lak, een klassieke leren zwarte en een kleine grijze met crocoprint met beugelsluiting voor als we naar theater gaan of zoiets. Heb nooit de gelegenheid avondkleding te dragen dus clutches heb ik niet. Ben nog op zoek naar een mooie leren cognac of camel tas, die ik voor werk kan gebruiken maar ook privé, dus niet zo'n echte werktas. Iemand een tip?

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 13 dec 2018 - 10:52

De Bijenkorf heeft altijd een ruime keuze. Wachten op de uitverkoop en je slag slaan.
En een clutch kan ook prima bij een vrijetijdslook: spijkerbroek, hak, colbert en dan een kekke clutch.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 13 dec 2018 - 12:02

Geen tassentip, maar een schoenentip: Haspels in Deventer maakt prachtige damesschoenen met de hand op maat, ze zitten perfect en je kunt precies vertellen hoe je de schoenen wilt. Kostbaar, maar dan heb je ook wat.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

donderdag 13 dec 2018 - 12:33

Wat leuk om dit allemaal te lezen. En wat leuk dat je zo van een tas kan genieten en koesteren! Ikzelf heb niets met tassen, ik heb er 1....al jaren van Fred de la Bretoniere. Een beige ;-). Altijd goed. Ooit bij het huwelijk van mijn zoon een mooie bruine clutch gekocht maar die is daarna nooit meer uit de la gekomen. Ik kijk wel heel verlekkerd naar al die mooie tassen, maar kopen voor mijzelf, nee.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 13 dec 2018 - 13:39

Het leuke van nieuwe tassen vind ik dat anderen ze duur in schatten en jij ze voor een prikkie heb gekocht...

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 13 dec 2018 - 13:58

Eeeeh, tegen mijn huisgenoten vertel ik wel eens het omgekeerde...

afbeelding van Celeste

Celeste

donderdag 13 dec 2018 - 14:07

Hoewel ik over een zee aan kastruimte beschik ga ik voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Mijn tassen komen uit het hoogste segment , zijn tijdloos, en worden er eigenlijk alleen maar mooier op.
8 stuks zijn voor mij echt de Max.

Ik vind het dan ook absurd hoe hier zo "makkelijk" over het aantal tassen wordt gesproken.
Eerst wilde ik Maxima buiten beschouwing laten. Maar waarom ook niet voor haar:" Moet nu álles, wat kán?
Het is een kritisch geluid, maar denk er eens over na. Het is voor een particulier níet gewoon. Ik zie het als verspilling van het grote voorrecht dat ons is geschonken in de vorm van geld.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 13 dec 2018 - 15:23

He, he, hier ben ik het volkomen mee eens. Heb de discussie gevolgd en verbaasde me iedere keer weer. Het gemak waarmee het normaal gevonden wordt hoeveel tassen per jaar er door diverse personen (incl Máxima) gekocht worden. De zin: 'Moet nu álles wat kan?' is mij uit het hart gegrepen. Waarom zou je hier niet kritisch over mogen zijn Celeste?

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?