Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 07 mei 0 reacties

Máxima's tassen van Bottega Veneta

Op 5 mei droeg koningin Máxima een betoverende jurk van Claes Iversen, maar ook haar tasje van Bottega Veneta verdient wel wat aandacht. De ontwerpen van dit Italiaanse label zijn namelijk al van een afstandje te herkennen aan vernuftig vlechtwerk, dat ook wel 'intreccatio' wordt genoemd. 

Máxima is niet de enige die is gevallen voor het handwerk van Bottega Veneta. Prinses Mary was een van de eersten die ermee werd gesignaleerd en inmiddels is een hele rits koninginnen en prinsessen haar gevolgd. Denk hierbij aan koningin Mathilde, prinses Victoria, prinses Charlène en prinses Madeleine.

Doordat Bottega Veneta  opzichtige logo's achterwege laat en juist kiest voor exquise handwerk als signatuur, zijn de tasjes een absolute must-have voor dames die niet willen pronken, maar schitteren. Wanneer we inzoomen op de materialen zie zijn gebruikt, zien we bijvoorbeeld krokodillenhuiden uit Zuid-Afrika, leer van waterslangen en boterzacht nappaleer. Nadat het materiaal uitvoerig is getest, wordt het met uiterste precisie vervlochten tot onverwoestbare schoudertassen, hippe handtasjes en elegante clutches. Op onderstaande video krijgen we een mooi kijkje achter de schermen. 

In 2010 zagen we Máxima voor het eerst met een zogeheten knot-tie in een toepasselijke kleur: oranje. Inmiddels heeft de clutch gezelschap van een lichtblauw en oudroze exemplaar. Wat mij betreft komen er nog heel veel broertjes en zusjes bij, want met een clutch van Bottega Veneta sla je slechts zelden de plank mis.

Máxima met de oranje clutch in Australië: 

Met de lichtblauwe variant:

~~Advertentie~~


~~Advertentie ~~

Met de oudroze versie op 5 mei: 

Naast de drie clutches heeft Máxima ook nog een schoudertas van Bottega Veneta:

Alle foto's in deze blog komen van www.monarchypress.com. Overname zonder schriftelijke toestemming is niet toegestaan. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments