Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 mei 0 reacties

Máxima's favorieten: een zigzagvest van Missoni

In de serie 'Máxima's favorieten' kijken we naar veelgedragen outfits uit het verleden. Met vandaag aandacht voor een zigzag-vest van Missoni. 

In Máxima's kledingkamers van Paleis Huis ten Bosch hangen heel wat outfits die we met z'n allen al bijna zijn vergeten, maar bij bepaalde kledingstukken is dat ook bijna onmogelijk. Dit gestreepte vest van Missoni is daar een goed voorbeeld van. Zowel de bijzondere kleurencombinatie, de toffe lengte icm het soepele materiaal, en uiteraard het dessin leveren samen een onvergetelijke mix op, en juist daarom vind ik het ook zo opvallend dat Máxima het kledingstuk zo vaak heeft gedragen. 

Het debuut vond plaats in 2008, tijdens de opening van een beeldententoonstelling. Ik was erbij, en het was gelijk liefde op het eerste gezicht. 

Bij het officiële portret dat in 2008 werd vrijgegeven, gemaakt door Robin Utrecht, kwam het vest eveneens in beeld. Dit keer gecombineerd met een spijkerbroek. 

De combinatie met blauwe broek kwam weer in beeld bij de start van Schoenmaatjes in 2010….

….een première in 2011…..

…..en met blauwe broek en blauwe schoenen bij een ontvangst op De Eikenhorst. 

In 2012 mocht een wijde, witte broek shinen

De mooiste combinatie droeg Máxima mijns inziens privé. Op onderstaande foto heeft ze het vest -zonder de top- gecombineerd met een aansluitende, witte broek. Doordat het vest losjes om de koningin heen hangt, is er sprake van vrij veel volume van schouder tot knie. Niets mis mee, maar een wat slanker gesneden kledingstuk levert dan de juiste balans op. En ik moet zeggen dat ik het vest zonder het zigzagtopje ook net wat meer tot zijn recht komt. De laatste look is voor mij dus de winnende, al vind ik de spijkerbroek ook erg gelsaagd. Wat ik ook dacht bij het bekijken van de beelden: wat is het toch fijn dat de peeptoes uit het modebeeld en Máxima's modevizier zijn verdwenen. Herkennen jullie die gedachte? 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments