Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 feb 28 reacties

Máxima laat rok verlengen voor bezoek Colombia

Voor het VN-bezoek aan Colombia heeft Máxima haar groene deux-pieces van modehuis Natan laten vermaken.

De koningin is in Colombia vanwege haar werk voor financiële inclusie. Colombia heeft goede ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van financiële inclusie. Inmiddels heeft 60 procent van de volwassenen een (bank)rekening. Dit was in 2011 nog maar 39 procent. Ondanks de stijging zijn er landelijk grote verschillen. Achtergestelde groepen zijn met name kleine ondernemingen, kleine boerenbedrijven, mensen die in afgelegen gebieden wonen en vrouwen. Koningin Máxima zal als pleitbezorger van de VN benadrukken dat iedereen toegang moet (kunnen) krijgen tot financiële diensten.

Mode
Voor het VN-bezoek liet Máxima een deux-pieces uit 2013 vermaken. De rok is door het uitleggen van de zoom een paar centimeter langer worden.

Links de kortere versie, rechts de langere versie (met een smalle zoom).

Door de jaren heen heeft de set meermaals dienst gedaan.

In de koninklijke kluis zijn meerdere vlinderbroches te vinden. Die van vandaag komt als eerste aan bod in onze blog over vlinderbroches.

In Máxima’s keuze voor een smaragdgroen mantelpakje en dito juwelen zie ik overigens een mooie geste. Colombia is het land van de mooiste smaragden. De groene edelstenen in Máxima’s oren komen ook daadwerkelijk uit Colombia. Ik neem aan dat de president de keuze op waarde heeft geschat.

UPDATE: Tijdens het bezoek lagen er op een tafel 15 broches en wat andere geschenken uitgestald. Even dacht ik dat álles voor de koningin was, maar ze mocht blijkbaar kiezen. De blog over de ’15’ broches heb ik dus offline gehaald.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
28 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Heel mooi pakje op zich, mooi die kleur, staat haar ook goed. Wel heel jammer van steeds die kreukels. Zal aan de stof liggen? Zijde misschien?
Ander puntje: het lengte verschil is nu wel heel erg groot met de gastheer(?). De hoge hakken maken het lengteverschil extra zichtbaar. Zou anders kunnen m.i. Net niet helemaal goed aangevoeld denk ik.

Prachtige broche, ze mag van mij ook de spinnen weer eens snel te voorschijn halen. Het pakje vind ik toch echt gedateerd, het is te krap en te kort. Op andere beelden is te zien dat het heel erg trekt onder de oksels en bij de sluiting en zittend is het nog net geen koninklijke kiekeboe😁…..

En de kevers!!

Ja zeker, die ook👍.

Oh beter verhaal. Heel benieuwd wat ze gekozen heeft. Hoop dat we het snel te zien krijgen. Super mooie broches die heel goed bij haar passen.

Kijk, dat is een ander verhaal, en echt veeeeeel leuker.!!!

Nou, ik vond het heel mooi hoor, ik had ook wel willen uitkiezen. prachtig gemaakt allemaal, zo verfijnd.

Ik kan dit pakje nog wel waarderen, zeker met deze roklengte. De kleur is werkelijk prachtig. Maxima is denk ik wat afgevallen want de pasvorm van het jasje is ook beter. Overigens hoop ik dat ze niet nog meer gaat afvallen. De oog make-up vind ik te zwaar. En natuurlijk heel veel complimenten voor haar kapsel. Maxima heeft denk ik eindelijk de perfecte kleur panty gevonden, want ook nu weer helemaal goed.

🦋 Werkelijk prachtige broche 👌🏼 Verder…. 😶uhhh en weer door!

Mooie verschijning zo, weer als queen. Pakje netjes groen staat goed.
Is ze dubbel zo groot als haar gastheer 😀?

Ik ben weg van dit pakje, kleur, model en nu de rok iets langer is, blijft het een koninklijk pakje.
Maar wat een kreukels, dat stoort mij dan weer erg , zoooo jammer.

En weer een mooi plaatje!! Hopelijk is het voor Maxima qua inhoud net zo geslaagd als de outfits die ze had ingepakt… ik werd de afgelopen dagen echt wel blij van wat ze aan had. En zelfs haar haar zat 2/3e van de tijd goed…

Het is een net outfit, maar daarmee is alles gezegd. Het kapsel en de broche vind ik top!

Zo blij met dit keurig verzorgde kapsel!
Zoals ze daar staat….helemaal trots op onze Maxima! 🤗
De groene top vind ik nog steeds mooi, en de vlinderbroche doet het daar goed op.
De lengte van de rok is nu beter, maar met al die wijd openstaande plooien en kreukels niet helemaal mijn ding.
Ik zou hem inwisselen voor een andere kleur rok, zwart bv. of goud/bronstint, en daar de schoenen en accessoires op aanpassen.

Haar haar zit erg mooi, maar dit pakje vind ik niet meer leuk, glimmende stof, rokje vreemde plooien en gekreukt en nog steeds aan de korte kant.

Voor mij is de logica ver te zoeken: nieuwe slippertjes van 600 euro en een zoom uitleggen. Alsof er niets anders in de kast hangt. De uitstraling van de koningin gelukkig altijd stralend.

Ik vind dit geen verbetering, de verhoudingen kloppen niet meer. Het jasje is nog steeds erg mooi, kan het me goed voorstellen op een zwarte pantalon. Prachtige vlinderbroche, het haar netjes en mijn respect voor het drukke programma deze dagen in Colombia.

De zoom vind ik absoluut niet mooi.
Zo’n, zoom past niet bij dit soort rokken.
Mij stoort het niet, want met déze haardracht, zie je als eerste haar gezicht, en hoe mooi ze er er daardoor uitziet. Kleding komt dan pas daarna in zicht. Het zit niet meer perfect, maar de aandacht gaat uit naar haar gezicht.Een goede styliste zal er altijd op letten dat het gezicht als eerste in beeld komt.
Ze ziet er beeldschoon uit. Klein gebreke, geen bezwaar 🤓

De hals van het jasje vind ik mooi. De kleur vind ik ook wel fraai voor Máxima.
De plooien in de rok vind ik echt afgrijselijk. De glimfactor van de stof vind ik ook geen succes.
De lengte van de rok vind ik een verbetering.

Wat leuk dat groen. Door het verlengen van de rok is het pakje eindelijk in balans. En het jasje zit ook stukken beter. De vlinder broche blijft een topper. Super mooi!

Wat me opvalt is dat er steeds dezelfde tekst staat bij deze blogs. En dat terwijl ze volgens het UNSGA account op insta veel interessante bezoeken aflegt. Is de informatie hierover vooraf niet bekend?

De top/jasje is nog mooi, combineren met een grijze pantalon is denk ik heel draagbaar nog. De rok mag van mij achterin het magazijn of weg. De broche is erg leuk.

Absoluut een verbetering, maar dit pakje heb ik nu wel gezien…

Dit mag inderdaad
Naar de winkel van Eloise

Het pakje “zit” niet meer.
Rok in verhouding nu te lang (wel mooi uitgelegd) en taille van het jasje lijkt daardoor te hoog te zitten.
De plooien van de rok staan nu uit en dat versterkt het effect van “uit verhouding zijn”.
Blijf het een mooie stof en kleur vinden, maar dit pakje is toe aan de bekende “zak van”.