Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 30 nov 58 reacties

Máxima laat jurk verlengen (en nee, dit keer niet door de zoom)

Het naaiatelier van Paleis Huis ten Bosch heeft het er maar druk mee. Door Máxima’s recycle-feest moet de ene na de andere jurk worden verlengd.

Het modebeeld is namelijk beduidend langer dan een jaar of zes, zeven, acht geleden. Nu vraag je je misschien af: hoe wordt een jurk dan langer? Stof bijknippen kan toch niet? Nee, dat kan inderdaad niet, zelfs niet als je koningin bent. Wat wel kan: de zoom lostornen, stof omvouwen, vouw eruit strijken en vervolgens de stof minder ver weer omslaan en vastzetten. De paar centimeter die je daarmee wint, zorgt er precies voor dat de roze jurk van vandaag weer helemaal volgens de laatste mode is. Maar…… voor deze oplossing geeft Máxima deze keer niet gekozen. Er is aan de onderzijde van haar jurk gewoon een strookje stof toegevoegd.

Benieuwd hoe de verlengtruc met de zoom eruit ziet? Klik dan hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
58 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het was mij niet eens opgevallen. Het is misschien niet de mooiste manier om een jurk te verlengen maar ik vind het prima zo.

Heel tof, zo te zien heeft ze de A-lijn van de rok ook veranderd in een meer toelopend model/ kokerrok. Zou heel goed kunnen dat de extra stof hier ook vandaan komt 🙂

O, ik vind het wel een leuk jurkje, en dat strookje eraan stoort me niet. Misschien zelfs wel een leuk statement voor mensen die zelf ook zoeken naar het verlengen van een kledingstuk en waar de zoom uitleggen geen optie is. Het hoeft allemaal niet zo perfect of duur te zijn. Wat ik altijd leuk vind staan bij Maxima zijn de smalle ceintuurtjes. Ik ben gewoon een beetje jaloers op haar middel, en gun haar dat haar taille nog een poosje behouden blijft. Als ik naar mezelf kijk: ik heb hetzelfde lichaamsgewicht nog als bij ons trouwen (50 jaar geleden) , maar mijn taille is foetsie. En dat doet toch heel veel met je figuur en kledingkeuze.

Precies. Al dat gelijk halen , heel vermoeiend allemaal.

Als het zou kunnen zou ik dit bericht liken!

Ik heb eindelijk, na jaren meelezen, een account om mee te praten. En nu kom ik toch in een ruzie terecht waar de honden geen brood van lusten. Als of jullie allemaal zo gezellig samen aan de keukentafel zitten. Volgens mij vliegt het servies door de keuken! Dames, schaam je!!

Als ik het niet geweten had, zou ik het niet gezien hebben. De oorspronkelijke variant past idd niet meer in het huidige modebeeld. Dus goed gedaan toch! Mooie halslijn. Eenvoudig elegant jurkje

Eenvoudig elegant jurkje…..zeker, maar gezien door de ogen van een kenner is het een ramp😩, te strak bovenaan, te kort (oorspronkelijke model) en nu helemaal met dat uiterst rare “strookje stof” aan de onderkant en waarom die vreselijke lelijke naad aan de voorkant van boven naar onderen?? Wie heeft dit in hemelsnaam bedacht en in elkaar geflanst? Een echte couturier had om te beginnen!! er al een bredere zoom ingemaakt (een van de eerste dingen die je leert in je opleiding), zodat die rare “strookjes stof” er niet onderaan geplakt hoeven te worden later. Gewoon broddelwerk dit.

Ik ben het helemaal met je eens. Soms kan het gewoon niet. En een stukje stof eraan zetten, te gek voor woorden!!

Niet mooi zo’n strookje eraan. Ik begrijp ook niet waarom Máxima deze jurk heeft laten veranderen, zo bijzonder mooi is deze jurk toch ook weer niet.

Blijkbaar voelt ze zich de laatste tijd fijner in jurken die wat langer zijn. Mooi dat ze kledingstukken aanpast zodat ze niet iets nieuws hoeft te kopen. Ik zie veel commentatoren gruwelen, maar ik vind dat de aanpassingen netjes gemaakt zijn en nauwelijks opvallen. Wat een prachtige jas heeft ze aan: het geheel is een plaatje!

Niet alleen een boordje, ook de zoom. Als je inzoomt zie je het. De jurk is beduidend langer dan met alleen het strookje.

En ze droeg de jurk, zonder jas, vandaag ook nog tijdens de uitblinkerslunch

Ik vind de kleurencombinatie schitterend. Die jas komt nu beter uit. Ik wil m graag hebben trouwens die jas.
Ik heb ook een jurk waar al zo n onderband aan zit, en dan wat smaller dan de rest… Ik zou graag meer willen zien dan deze ene foto hoe t eruit ziet bij Maxima.
Een beetje kale hals zo, had een ketting in gekund.

Ik vind dat de strook ter verlenging er netjes aangezet is.
Anderzijds is het ook wel weer even glimlachen dat een koningin die zulke grote geldbedragen uitgeeft aan luxe kleding en accessoires nu de keuze maakt om een jurkje van jaren geleden te willen herdragen en daar in het atelier opdracht voor geeft om aanpassingen in deze vorm te doen.😊
Lijkt mij dat je dit japonnetje dan wel heel erg mooi moet vinden om tot zo’n aktie over te gaan…..

Ik moest ook glimlachen toen ik zag dat deze jurk ook is uitgelegd, de ene dag in een jurk van duizenden euro,s , de dag erna in een uitleggertje.
Maar super leuk om dit zo te zien, wat zal het atelier hierover gedubd hebben .
Ik denk dat Maxima jurken heeft aangewezen die ze (aangepast )nog wilt dragen , en de coupeuse,s ermee aan de slag, met een warm en bezweet voorhoofd……

Ik begrijp niet goed waarom de jurk moest worden uitgelegd. Was prima zoals hij was

Ik vind het er zo ook netjes uitzien.
Een uitgelegde zoom blijf je vaak zien, dus dit lijkt mij een prima oplossing.

Goedkope oplossing, temeer nu de mantel te kort oogt.
Recyclen is prima, maar deze ingreep slaat de plank mis.
Ik begrijp niet, dat het atelier hiervoor kiest.

Catherine had in de andere blog over deze set een prima idee. Als verlengen niet gaat met zoom uitleggen, zet er dan een rand van veertjes of kunstbont langs! 👍👏
Ik vind dat een veel beter idee dan deze oplossing.

🫣Oh neen a.u.b. NIET Roos en Catherine, komt dan echt op mij over als een (te goedkope, letterlijk en figuurlijk) knutsel-frutsel actie🥴 in het originele ontwerp van een ontwerper, totaal niet mijn keuze, geen goed idee m.i. 🚫

Onze koningin heeft meer kleding met veertjes, bont of snijgarens afgezet en dat staat heel charmant. Ik zou dus niet weten waarom dat hierbij ook niet zou kunnen. Moet echter m.i. in geval van een effen stof wel exact dezelfde kleur zijn, een afstekende kleur vind ik niet mooi.
Ik vind dat in ieder geval een veel betere oplossing dan nu is gedaan.

Wat heeft de ander (goed) ontworpen kleding van onze koningin incluis veertjes, snijgarens en wat dies meer zij nu te maken met deze verpeste jurk? U heeft het over een ‘betere oplossing dan nu is gedaan’, ik blijf herhalen had de jurk intact gelaten. Ofwel, kunt u lezen lees mijn reacties nog eens na, dank u!

PK020, jij hebt de wijsheid niet in pacht, gedraag je dus niet of dat wel zo is en houd op met zo door te zagen en anderen de les te lezen 😵‍💫👎
Catherine en ik en mogelijk ook anderen zijn het niet met je eens, dat mogen wij vinden en jij hebt ons niet de les te lezen.
We zitten gezellig aan de keukentafel, weet je nog?

Ik zit zeker aan een keukentafel op mijn eigen betrokken en hopelijk gezond kritische (?) positieve manier, maar wil bovenal op mijn eigen autonome wijze plezier beleven op en met het geweldige MKM van Josine en haar team. Ik heb zeer zeker de wijsheid niet in pacht – stel je voor zeg! – en geloof ook niet in de door u genoemde “wijsheid in pacht” wat deze ook moge zijn.
Over ‘doorzagen’ gesproken, uhhhh ‘zelfreflectie’? is en blijft altijd een uitdaging voor ons allen, wellicht kunt u hier iets mee Roos?
Weet u, lange tijd ervaarde ik uw reacties regelmatig als verfrissend, prikkelend en positief bijdragend tot…. maar ik beleef deze de laatste tijd als steeds vaker “anders”. Afijn, dit is mijn beleving maar, ik wil u uitdrukkelijk vragen mij niet “de les te lezen”, hopelijk kunt ú hier echt iets mee.
Oh ja, wellicht bevinden zich op MKM meerdere keukentafels (?) althans dat hoop ik nu, dan schuif ik even een plekje door als ik zo vrij mag zijn, voor alle tafelgenoten ook wel zo prettig.
Nog een laatste opmerking, u reageert op mijn bericht namens uzelf en klaarblijkelijk ook namens Catherine en ‘mogelijk ook anderen’….. Een ongevraagd advies is zelden welkom maar toch, wees a.u.b. voorzichtig met dergelijke uitlatingen, het gevaar van uitsluiting komt door uitlatingen als de uwe helaas namelijk dicht(er)bij.
Ik wens u verder veel plezier toe op MKM, en laten we het naast positief (en ook kritisch ofwel geen jaknikkers gedoe) onszelf hier te mogen zijn toch ook een beetje gezellig houden aan al die keukentafels.

Hé, hou eens op met dit publieke geruzie. Hou het gezellig joh

Mijn reacties vond u verfrissend, prikkelend en positief, tot ik het niet met u eens was over een topic. Over uitsluiting gesproken.
Napraten zit niet in mijn aard, eigenheid wel.
Ik zit voortaan graag aan een andere keukentafel.

Lezen is en blijft een kunst, interpreteren blijkt uit uw reactie tevens ook, dagdag Roos, ik laat het hier verder bij, all the best!

The same to you

Nou PK, met carnavals fournituren kun je knutselen, maar geloof me maar met kwaliteits fournituren kun je toveren, de door jou genoemde ontwerper weet er alles van……

👍 zo is dat Catherine

Fijn jullie eensgezindheid te mogen ervaren dames; ik reageer op jullie knutsel-frutsel-oplossing voor een jurk die al top is en blijft, en zonder amateuristische ingrepen het beste af is, dus YEP ik blijf gaan voor het origineel 👍🏼 Ieder zijn/heur smaak, leven en laten leven!

Prima om de jurk aan te passen aan de huidige mode voor wat betreft de lengte, maar ik vind dit niet de meest geslaagde oplossing.

Dit is werkelijk gruwel voor coupeuses! Een lelijke, “goedkope oplossing”. Wat moet je dan? Nou in het vervolg bredere zoompjes maken, is dat niet het geval jurk wegdoen en een kleiner persoon blij mee maken! Maar nooit dit soort fratsen uithalen! Jak.

Totaal met u eens Jacqueline, ‘fratsen’ & ‘jak’ ❗️

De verlenging stoort mij niet, maar ik vind het jurkje ook niet zo bijzonder. De jas daarentegen vind ik prachtig! Wat een mooie stof. Er is vast wel iets in de royal closet wat daar ook goed bij past, lijkt mij. Ik zie de jas graag nog eens anders gecombineerd terug!

Beetje klunzig die verlenging. Doe het goed óf niet.

Wat leuk. Mooi jurkje in een goede kleur. De verlenging op deze manier geeft er juist een mooi accent aan. Ik vind het eigenlijk een verbetering dat de jurk nu net onder de jas uitkomt.

Ben ik het helemaal mee eens!

Heel creatief maar niet geslaagd, misschien als de strook in een contrasterende kleur was geweest en dan accenten in die kleur doorvoeren?? Maar waarom zoveel moeite doen als je genoeg mooie outfits hebt?!

Verlengen en herdragen orima, maar dit vind ik geen succes, helaas

Dit is wel een hele aparte oplossing om een jurk te verlengen, gewoon een omslag zoals je bij broeken wel ziet .
Bij een sportieve rok denk ik dat het wel leuk kan staan, maar bij zo.n fijn jurkje? Nee, geen succes .

O nee, dit was niet op de vorige blog te zien en dit vind ik niet mooi.
Ten eerste is het wel erg duidelijk dat er een strook is aangezet en dat vind ik storend.
Ten tweede is de jas nu te kort, die zou nu beter op iets anders gedragen kunnen worden.
Het herdragen van kleding juich ik toe, maar soms is het beter om dan maar afscheid te nemen van een kledingstuk.
Wat ik mij afvraag (en ik ben geen coupeuse), maar zou er in het middel niet iets tussen gezet kunnen worden? Uiteraard zal er dan iets aan het model van de rok gedaan moeten worden.
Maar ik neem aan dat daar naar gekeken is en anders mag majesteit dit idee van mij uiteraard gebruiken😉😂

Denk dat het stukje uit de zijkanten is gehaald: eerst liep de jurk uit en nu is het model aansluitend. Vermoed dat de zoom ook is uitgelegd, want de jurk is langer dan alleen het aangenaaide stukje erbij. Nu ben ik erg voor kleding lang dragen, vermaken etc. maar dit vind ik niet zo fraai:(

Dat denk ik niet. Dan zou ze wel heel erg afgevallen moeten zijn. Het kan aan de foto liggen maar de voering van de jas lijkt anders. Wie weet hebben ze de voering van de jas voor de verlenging gebruikt.

Niet bij de heupen of taille, maar uit het voorheen klokkende gedeelte. Je ziet ook een zijnaadje in het stuk dat eraan is gezet, dus dan heb je niet één lang stuk nodig.

O dat idee van de zijkanten is een goede Linda, je ziet dat de rok smaller is 👍

Waarom zou ze nu al meerdere keren haar rokken verlengen? Heeft het iets met haar leeftijd te maken, veranderende uitstraling of modebeeld?
Het lijkt me overige heerlijk zon team te hebben die jouw kleren (ver)maken. Ik ben vrij lang waardoor ik veel kleding heb waarvan ik die 10cm langer wenste!

Prima gedaan, en grappig dat zo’n klein stukje zo’n verschil kan maken. Net over de knie is toch chiquer vind ik.

Ik vind het mooi gedaan. Misschien had ze de band onderaan nog wat breder kunnen maken.
Zou de stof uit de voering van de jas zijn gehaald ? Bijvoorbeeld uit het rugpand.

Zou weleens kunnen kloppen wat jij zegt, bij de close-up van de rok lijkt het er op dat de voering van de jas dezelfde stof is.

Ohhhh nu zie en lees ik dit, vreselijk 🫣, hoe een jurk te verpesten is, o.a. zo dus.

Ow… in de vorige blog was me dit niet opgevallen. Maar ik vind dit toch wel een minder charmante oplossing eigenlijk…

Dan moet er toch jarenlang van deze stof bewaard zijn.

nu zijn de jas en jurk niet meer even lang. Da’s jammer.

Op de foto in de vorige blog kun je het helemaal niet zien! Slim gedaan: nu kun je er twee bloggen aan besteden 😉

Het is zo misschien wel wat overduidelijker dat ze de jurk heeft laten verlengen, maar ik vind het verder netjes gedaan en niet storend.

Ik vind dit een minder mooie oplossing dan de zoom netjes uitleggen.