Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 08 feb 72 reacties

Máxima in zomers geel, Amalia in helder blauw: dit draagt Team Oranje op Sint Eustatius

Het officiele bezoek aan Sint Eustatius is begonnen. In deze blog lees je meer over het programma en de mode.

Op Sint Eustatius wordt het Koninklijk gezelschap ontvangen door regeringscommissaris Alida Francis en spreken zij met autoriteiten. Tijdens een wandeling door de historische kern van Oranjestad ontmoeten zij diverse Statianen die vertellen over hun leven op het eiland. Ook wordt tijdens deze wandeling stilgestaan bij het slavernijverleden. Vervolgens sluiten het Koninklijk Paar en de Prinses van Oranje aan bij een debat met jongeren waarin wordt ingegaan op de toekomst van jongeren op het eiland.

Na een lunch met diverse inwoners van Sint Eustatius bezoeken de Koning, Koningin Máxima en de Prinses van Oranje Zeelandia Beach waar zij uitleg krijgen over natuurbeheer op het eiland en over de jaarlijkse Beach Clean Up van Statia-doet. Vervolgens bezoekt het gezelschap een gemeenschapstuin waar zij in gesprek gaan met agrariërs over de voedselvoorziening op Sint Eustatius. Doordat veel voedsel wordt geïmporteerd zijn de prijzen hoog en is er een tekort aan verse producten op het eiland. Aansluitend neemt het gezelschap deel aan een basketbaltraining met scholieren. Het bezoek aan Sint Eustatius wordt afgesloten met een manifestatie in Fort Oranje die in het teken staat van cultureel erfgoed van Sint Eustatius. 

(c) Bruno

Mode koningin Máxima

Koningin Máxima draagt bij aanvang van het bezoek een trapezejurk met palmprint, een ontwerp van Zimmermann.

De jurk is drie keer eerder in beeld gekomen en kreeg van jullie 3,3 van de 5 sterren. Wil je het kledingstuk ook zien hangen in Máxima’s digitale kledingkast? Klik dan hier.

Bohemian oorhangers van Johanna Ortiz. (Bron: Ufo No More)

Máxima’s sandalen zijn van Salvatore Ferragamo. Hieronder zie je een paarse uitvoering van het model.

Mode prinses Amalia

Amalia draagt naast een blauwe top en witte broek ook XXXXL-oorbellen.

De oorbellen -in de vorm van een wesp- worden op verschillende plekken op internet verkocht, waaronder Alibaba en Mercedes Salazar. Prijzen lopen enorm uiteen, van een paar tientjes tot een paar honderd euro, dus shop bewust.

Update: zo te zien zijn ze van Mercedes Salazar.

© PPE/Nieboer

Amalia’s tas is een ontwerp van Sarah’s Bag.

De blog wordt momenteel bijgewerkt.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
72 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind dat Amalia er leuk uit ziet, mooie kleur blouse zeg! De broek zou iets meer vorm kunnen hebben.

Deze jurk van Maxima hebben we nu wel vaak genoeg gezien, zo bijzonder is hij niet. De schoenen vind ik fantastisch, heerlijk retro.

De reactie van Tina zou wel wat vriendelijker mogen.
Mag ik een eigen mening hebben?!
Die neem ik. Ook al gaat die tegen de “stroom in”
Wie veroorzaakt nu een hetze?
Júist u!
Blijkt ook heel moeilijk om een mening van een ander te respecteren.
Sterkte daarmee.

Zag net een filmpje van Rick Evers. Het koninklijk paar en prinses Amalia zijn aangekomen op Saba.

Vrijdagavond NPO 2 “Amalia en de Nederlandse Cariben” een uur lang vanaf 20u28

Leuk!

Dank!

Nou wat mij persoonlijk betreft, alsjeblieft niet zeg! 😂 (ja ik weet het, gewoon niet kijken dan 😉)

Ik snap écht niet dat er dames zijn die haar er zo goed uit vinden zien, alles wat ze draagt is totaal fout voor haar figuur en/of leeftijd. Er waren letterlijk een paar jurkjes bij die beter passen bij een 10-jarige ofzo. Ook jurkjes die een ballon maakten van haar bovenlijf en dan boven de knie, dat is bijna geen kwestie van smaak meer maar van een totáál verkeerde keuze.

De eerste en enige goede keuze, dat is de jurk waar een klein stukje van te zien is in dit blog, de groen/witte.
Het model laat haar figuur beter uitkomen, geeft haar een taille, lengte is goed, eindelijk iets naar haar leeftijd ook.

Ja drukke weken zo! Succes!

In filmpje Rick Evers van deze dag zie je Maxima waanzinnig dansen!

Is Rick Evers trouwens familie van Josine?

Ik begin het genant te vinden. Ze hóeft niet mee te doen. Er is meer in het leven dan iedereen laten zien hoe goed je wel kunt dansen.
Met een trieste blik hoeven ze niet rond te lopen, maar ook op de eilanden kun je je wat inhouden om mee te leven met het verdriet in Turkije en Syrië.
Voor mij wordt het ook hoog tijd dat het bezoek afgelopen is.

Natuurlijk is de situatie in Turkije en Syrie diep triest, maar moeten ze dan maar sikkeneurig rondlopen? Zo vaak zijn ze niet op de eilanden, de mensen verwelkomen ze vrolijk, logisch dat ze dan meedoet, met muziek en dans kan ze nou eenmaal niet stil blijven staan nog zitten, gewoon hartstikke leuk zo’n Koningin te mogen hebben! Er is bijna van ieder eiland een filmpje op RoyalTV te vinden

Houd je van dansen dan kun je bij de eerste noten niet stil zitten of staan. Ik vond t superleuk dat de koningin op de uitnodiging van t meisje in ging om mee te dansen. De koning en Amalia dansten ook mee hoor alleen werd dat maar 1 seconde in beeld gebracht. Ha en dancevibes heeft Máxima wel. Heerlijk om te zien dat mensen, koningin of niet genieten van dans en muziek. Bravo!

Ik denk dat het om dit filmpje gaat, daar is Amalia niet maar 1 seconde in beeld tijdens het dansen, daar staan Máxima en Amalia naast elkaar.

https://www.youtube.com/watch?v=G5u0BpfaGEY

Thanx Ina, nee t was een ander filmpje en ook maar super kort. Dit filmpje van Rick is leuker.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Denk dat dit filmpje bedoeld wordt https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=maxima+heeft+dansje+snel+onder+de+knie#fpstate=ive&vld=cid:85748f85,vid:bF8nlX3t3QE is laatste stukje uit langere video van Rick Evers, eerst zelf dansend, daarna kan ze, met kind op schoot ook niet stil blijven zitten! Heerlijk!

Okee, was een korter filmpje dus.
Maar deze is leuk hè? 😃 En 21 minuten lang dus is lekker kijken.

Heel goed van Maxima. Ik denk dat dit zeer gewaardeerd wordt op de eilanden.

Helemaal met je eens Celeste.

Bedankt voor de tip! Wat een spontane koningin hebben wij toch. Het dansen zit haar duidelijk in het bloed, heel leuk om te zien.

Deze kleur blauw staat Amalia heel goed, jammer van de broek, die oogt zo pompeus. Leuk kapsel erbij! Máxima jurk is wel mooi, maar een kort strak jurkje vindt ik in dit warme land passender. De oorbellen van beide vindt ik vreselijk, veel te groot!

Ik zie dat de staatssecretaris een leuke jurk aan heeft vandaag. Misschien toch 1 blog besteden aan haar outfits ?

Amalia ziet er heel leuk uit, ook leuk het kapsel! 👍

Superaardig om jurken voor Amalia te zoeken maar ik denk dat ze haar niet zo mooi staan als deze modellen, want modellen zijn slank en hebben weinig curves. Bij een lichaam dat andere proporties heeft staan de jurken weer heel anders.

Wat een mooie jurken Doro, vooral de eerste twee voor Amalia, de laatste voor Maxima. Wat vindt jij/u?

Ja mooi hè, ja met het met je eens. De laatste is iddd meer iets voor Máxima
Veel plezier weer vandaaf

Ik hoop dat Amalia’s gele jurk nog te voorschijn komt en wellicht nog een keer een mooie hel blauwe avondjurk?

Mooie kleur voor Amalia! Die grote fleurige oorbellen staan haar heel leuk en de tas is ook leuk.

Vandaag eindelijk eens de tijd genomen om me te registreren en zo ook een reactie te geven
De kleur staat Amalia erg goed ook bij die nu al bekende witte broek, zou ze er meerdere hebben, dat die zo schoon is elke keer?
Het valt me op dat ze altijd dezelfde soort halsopening draag, bloesjes met reverskraag of vandaag net iets anders. Dat zit vaak niet helemaal mooi en recht en staat dan wat slordiger. Zou een gewone V hals niet mooier voor haar zijn?

Ik vind de kleding ook vandaag leuk. Amalia is duidelijk nog zoekende voor wat betreft haar kleding . Maar dat is prima. Valt ook niet mee zo in de spotlights.
Wat ik mij echter afvraag, waarom de dames veel lange mouwen dragen. Ik ben daar verschillende malen geweest, maar het was mij te plakkerig overdag om lange mouwen te dragen.
Een broek kan ik mij voorstellen, dan plakken je benen niet. Maar een jurk of rok komt toch meer zomers over.
Ander punt.
Ik had verwacht dat vader en moeder wat meer op de achtergrond zouden blijven en dochter lief meer op de voorgrond. Uiteindelijk is het haar kennismakingsreis . Bij het zien van de beelden en foto’s krijg ik de indruk, dat met name mama Maxima haar dochter aftroeft. De koning is veel meer bescheiden. Maar goed dat is mijn indruk.

Ik zie juist een vader en een moeder die hun dochter beschermen door in de frontlinie te gaan staan. Ik vind dat heel ontroerend. Het is duidelijk dat Amalia moeite heeft met de overweldigende belangstelling. Dat lijkt mij ook heel normaal!

Maar, zou Máxima dan haar kledingstijl nu ineens moeten gaan aanpassen? Zou Amalia dat fijn vinden, als haar moeder voor haar zou moeten veranderen? Persoonlijk denk ik van niet. Amalia’s stijl is blijkbaar heel anders. Verder zijn ze naar mijn idee verschillende types, ze hebben een verschillende bouw, een verschillende kledingstijl en hebben allebei hun eigen persoonlijkheid. Dat vergelijken met elkaar, ik ben er niet weg van. Zo werd Kate in 1e instantie vergeleken met Diana en Charlene met Grace Kelly.

Beide dames zien er weer prima uit, waarom nou weer over Máxima, dat is nou eenmaal de aard van t beestje, de Oranjes zijn duidelijk wat terughoudener, vind t wel goed dat t Koningspaar voorop loopt Amalia alles laten zien, als zei voorop zou lopen wordt ze ook als eerste aangesproken, voelt ze zich misschien door gebrek aan ervaring nog minder op haar gemak! Vind t wel goed zoals t deze reis gegaan is

Het is voor allemaal wennen denk ik, uiteraard met name voor Amalia. De klok kan niet worden terug gedraaid, maar het zou veel Amalia zo goed zijn geweest als ze al in een eerder stadium meer naar voren was geschoven en wat meer taken had kunnen verrichten, wat je ook bij andere koningshuizen ziet. Het is nu een héle lange vuurdoop van twee weken en geeft het haar heel veel stress en dat is zo jammer. Maxima bedoelt het vast allemaal heel goed en compenseert dit met haar eigen flair. Toch zie je op bewegende beelden bij alle drie wel enige vorm van spanning, het is tijd om weer huiswaarts te keren denk ik zo.

Het zal allemaal n optelsom zijn, de studiesituatie, komentaren op a-sociale media(schrijf t express zo), die te schandalig voor woorden zijn, moet(en) ze dan altijd maar vrolijk zijn? De thema’s zijn soms ook best heavy, vandaag nog Saba en dan terug naar Nederland, ben wel benieuwd hoe ze de reis bij(verwacht)persgesprek samenvat! Hopelijk laat de situatie toe dat we Amalia langzaamaan iets meer in t openbaar gaan zien, bijv begin april bij Staatsbezoek van de Franse President Macron aan Nederland!?

Helemaal met je eens. Gezien alles wat er speelt snap ik een bepaalde terughoudendheid bij Amalia. En toch, meende ik op de foto’s van deze week juist meer ontspanning en vrolijkheid bij haar te zien. ’t Zou wel leuk zijn als ze in Nederland ook iets meer op gaat pakken inderdaad. Ik snap dat haar studie nog even voorgaat, maar aanschuiven bij een staatsbanket of zo zou toch best moeten kunnen. Zo vaak is dat niet.

Deel uw mening.
Denk ook dat een 2 weken durende “vuurdoop” kan tellen.
Amalia is bij mij toch overgekomen als een zeer mooie, bezorgde, betrokken en intelligente jonge vrouw die – net als de meerderheid van de jonge en ietwat minder jonge vrouwen – niet de “perfecte ” modellenmaten kan voorleggen maar die zich toch met veel smaak weet te kleden. En ja, het ene is al mooier dan het andere . Maar dat is toch steeds zo !! Ze heeft bovendien oog voor speciale accessoires .
Vergeten we niet : Amalia wordt geen model maar koningin met bevoegdheden !!

Wat ik ook kon smaken bij amalia is dat mi haar look nooit “rommelig” overkwam !!

Maribrune, wat fijn om weer een rustige en genuanceerde bijdrage van u te lezen. Ik lees uw commentaar altijd met belangstelling.

Maribrune, mee eens hoor, ik vind haar ook heel betrokken en ze is zeer intelligent en nog volop in ontwikkeling en heeft alle tijd. We leven echter in een wereld die (helaas) erg gericht is op perfectie, voor mij hoeft Amalia ook geen ‘fashion icon’ te worden, tenzij ze dat zelf heel leuk vindt. Ze is geboren uit een spannende mix van ‘temperamentvol latina’ en ‘Nederlandse nuchterheid’, dat zal vast wel goed komen!

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Dat schrijf je heel mooi! Ze is inderdaad geen model, het gaat om de inhoud. Ik zag een betrokken prinses, die interesse toonde.
En ik vind haar accessoires top. Ze heeft er echt wel een bepaald gevoel voor. Volgende week hopen we alle oorhangers te laten zien. Dat zijn veel leuke en opvallende exemplaren. En heel leuke tasjes heeft ze ook. Dat ze juist steeds dezelfde ketting en vaak dezelfde armbanden droegen vond ik juist ook weer mooi. Je hoeft niet telkens alles nieuw te hebben, dat straalt ze daarmee ook uit. En we hebben ook al wat herdragen kleding gezien. Mijns inziens heeft ze het prima gedaan, deze 2 weken. Trots op haar!

Denk ook dat het zo beter is.

Ik ben het met je eens, zei toevallig vanavond: waarom Máxima niet wat rustiger gekleed en Amalia meer laten shines.

Hierop wordt een perfect verwoord antwoord gegegeven door Wouter de Winther in zijn laatste podcast, die heet Afhameren van 3 feb. jl. hij is op reis mee met het koningspaar en er schijnen meer journalisten mee te zijn die dezelfde vraag hebben. Luister maar eens

Last edited 1 jaar geleden by Difan

De zonnige palmenjurk is natuurlijk helemaal leuk tijdens deze reis en staat Maxima prima.
Keurig kapsel en leuke open schoenen. De oorbellen vind ik mooi, maar zouden beter tot z’n recht komen bij effen kleding. Nu oogt het wat druk.
De strak blauwe lucht wordt weergegeven door Amalia’s blauwe blouse. Deze broek flatteert haar wat minder naar mijn mening.
Maar de aandacht wordt toch vooral gevestigd op de super grote wespen-oorbellen en het aparte tasje.
Bijzonder hoor!
Amalia shopt vast heel graag in bijouterie zaakjes om haar collectie uit te breiden.
Kapsel heel goed verzorgd. Staat leuk zo!

Heerlijke jurk van Maxima, zo zonnig en zomers. Staat haar prachtig. De lange oorbellen vind ik alleen iets te veel van het goede. De blauwe blouse staat Amalia goed, de witte broek heb ik nu toch wel gezien. Qua accessoires is de prinses echt een trendsetter: super toffe oorbellen weer en ik ben verliefd op het tasje!

Geweldige Zimmermann jurk in een heerlijk zonnige kleur. Jammer dat de oorbellen zo lang zijn, een stukje korter had leuker gestaan. Amalia ziet er netjes uit, ik vind het alleen wat saai voor zo’n mooie jonge vrouw.

Fijne gele jurk van Maxima.. Mooie tas en bijenoorbellen van Amalia. Ik raad haar aan een broek met iets meer vorm te dragen.

Vrolijke fleurige jurk van Maxima. Leuke oorbellen van beide dames. Die witte broek heb ik nu echt wel gezien. Doet niets voor de kroonprinses.

Amalia, wat zie je er geweldig leuk uit! Kleur staat je erg goed en kapsel top. Oorbellen en tasje maken het helemaal af. Tasje is echt heel mooi! Máxima zonnig en erg leuk. Go go girls😊

En alweer een leuke tropische outfit! Amalia is echt een trendsetter qua tassen en oorbellen, wat een leukerds draagt ze vandaag weer. En wat zit haar haar mooi!
Deze gele jurk van Máxima blijft mooi en de schoenen vind ik heel leuk qua model.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Haha. Inderdaad net vlechtjes die oorbellen van Maxima. Verder allemaal prima !

Ook vandaag zien de dames er weer mooi uit. Deze jurk van Máxima is heerlijk zomers en leuk afgestyled met de accessoires en sandalen. Ook Amalia weer leuk met de witte broek en wat een leuke kleur heeft het jasje, staat haar goed.Net als de opgestoken haren wat hemelgod staat bij Amalia, maakt het wat frisser.

Dat moet dus Heel Goed zijn🫣

Ook vandaag zien de dames er weer mooi uit… goeie kleuren, haren leuk, schoenen van Maxima zijn helemaal leuk en vergis ik me maar lijkt WA wat slanker?? Heb echt de indruk dat de koning wat is afgevallen…

Dat viel mij ook al op, hij ziet er fitter uit.

Deze Zimmermann jurk vind ik heel mooi en sierlijk, zo ook de open schoenen. De oorhangers vind ik hierbij niet zo passen en een beetje veel van het goede, het zijn op het eerste oog net vlechtjes 🥴. Denk dat een een paar gouden creolen genoeg is bij deze jurk. Amalia ziet er wederom pittig uit, bij de effen sportieve outfit en het haar naar achteren peppen deze super leuke bijen (het zijn geen libellen) oorhangers het helemaal op.

Ze zien er verzorgd uit. Jurk van Máxima goed voor deze setting/locatie.

Wat ik niet begrijp is waarom er niet alleen dagelijks maar ook meerdere keren per dag van tas gewisseld wordt. Voegt m.i. niks toe als er niet ook een kleding wissel plaatsvindt en ik vind het ook een vorm van verspilling.

Prachtige kleur blauw voor Amalia, ik zou het lavendelblauw willen noemen. Effen stoffen staan haar toch zoveel beter. En het haar uit haar gezicht. Top! Maxima prima zomerjurk voor een warme zomerdag.

Wat ziet Amalia er steeds geweldig modern en hip uit. Ik word hier wel blij van. Chapeau👌

Last edited 1 jaar geleden by Ansje

Hemelsblauw een fantastische kleur voor Amalia en t staat geweldig bij wit. Wat draagt ze er superleuke oorbellen bij. Wow, dit tasje is een beauty, zou ik zelf ook wel willen hebben. Máxima haar geel/witte zomerjurk is leuk gecombineerd met de witte oorhangers. Ook superleuke oorbellen, maar een iets kortere versie had ik mooier gevonden zodat ze los van de schouders hangen. Ik mis de epadrilles bij deze jurk, vind deze schoenen er minder mooi bij staan. Mw. Van Huffelen ziet er hartstikke leuk uit in een groen/witte jurk.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Het is geen libel want die hebben 4 vleugels, het is ook geen juffer want die hebben een nog dunner langer lijf, wat het wel is, geen idee 😉
https://www.natuurfotografie.nl/wp-content/uploads/2019/10/1-3.jpg

Ik hou trouwens niet van die loeigrote oorbellen die Máxima zo vaak draagt, vaak niet zo charmant.
De jurk van Máxima heb ik altijd mooi gevonden, nu ook nog, Amalia ziet er ook goed uit

Last edited 1 jaar geleden by Ina.h

Het is een wesp, met kwastjes er aan. Volgens het wereldwijde web dan ;).

Dat zou beter kunnen kloppen 😉
Misschien even de beschrijving aanpassen dan.

De look van Maxima vind ik geweldig, alleen ben ik niet zo weg van de kwasten-oorbellen, tasje heel leuk. De look van Amalia staat haar goed, fris blauwe top, geweldig tasje, de oorbellen zou ik liever zien zonder de kwastjes, ze zijn dan al groot genoeg, maar het staat heel leuk.

Geweldig mooie kleur de blouse van Amalia (1 maatje groter zou het iets rustiger vallen)
Tas heel leuk en de oorbellen ook!
Máxima mooie jurk (beetje een gordijn/behang print misschien ).
Zou alleen niet allebei voor dit soort grote witte oorbellen hebben gekozen. Maar ja anderzijds staan ze gewoon goed bij de outfit dus helemaal leuk!
De schoenen van Máxima vind ik icm de print en kleur van de jurk beetje tuttig

Deze versie van de jurk van Máxima is de beste. Dan bedoel ik de accessories bij de jurk. Mooie fijne sandaaltjes deze keer bij de jurk. En mooie oorbellen.
Amalia ziet er mooi uit. Leuk tasje en oorbellen.

Deze combinatie staat Amalia geweldig, top net wat langer dan de soms wat korte blouses en lekker soepele pantalon zo te zien in het filmpje, mooie kleur blauw ook. De jurk van Maxima is niet mijn favoriet maar ziet er prima uit in deze omgeving.

Amalia draagt nu een andere tas van Sarah’s Bag.