Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 mei 20 reacties

Máxima in het roze bij Dag tegen Homofobie

Máxima is een groot voorstander van een inclusieve samenleving. Dat werd vandaag nog maar eens bevestigd.

Koningin Máxima was aan het einde van de middag aanwezig bij het IDAHOT+ Forum in Den Haag. Nederland is dit jaar, in samenwerking met de Raad van Europa, gastland van het IDAHOT+ Forum. Het congres gaat over internationale ontwikkelingen op het gebied van lhbtiq+ emancipatie en beleid en het is één van de activiteiten rond de IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Koningin Máxima was aanwezig bij een deel van het plenaire programma en hield een korte toespraak, waarin ze het volgende zei:
“Het is een dag van eenheid in al zijn verscheidenheid. Het is een dag om tegen elkaar te zeggen; je bent goed zoals je bent. Je bent gewoon goed zoals je bent! Uiteindelijk willen we allemaal geaccepteerd worden, bij familie en vrienden, op ons werk, op school, in het café, op de sportclub, op straat, op sociale media. Mijn boodschap voor alle jongeren is: geef jezelf de ruimte. De zoektocht naar wie je bent kan enige tijd duren. En daar is niets mis mee. Er zijn geen rechte lijnen in het leven. Doe er zo lang over als je wilt. Vertrouw op jezelf en praat over je gevoelens. Je bent niet alleen!”

Mode
Bij gelegenheden die draaien om dit onderwerp, kiest de koningin vaak voor toepasselijke mode. Zo kwam haar felroze Gucci-pak al een keer voorbij, net als haar regenboogoorbellen. Vanmiddag koos de koningin voor een andere rozetint, en wel zalmroze. De top met capemouwen komt, net als de pantalon, van modehuis Natan.

De outfit debuteerde op 23 mei 2023 in Austerlitz.

Qua accessoires is er gekozen voor asymmetrische peeptoes van Natan en een nieuwe tas met zigzagmotief.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
20 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Sorry josine en petra, maar wat een vreselijke foto waar maxima een hand geeft en wegkijkt van de persoon die ze wil begroeten …. wel een weinig” koninklijk” gebaar ..

De koningin had de burgemeester al begroet en hem aankijkend de hand geschut en liep daarna weg. De foto is een momentopname. Check het maar op YouTube. Het was meer dan koninklijke groet .
Tenenkrommend weer zo’n veroordeling!

Ik denk dat ze naar een fotograaf kijkt die voor ons buiten beeld staat. Het bekende beeld wanneer twee hotemetoten elkaar de hand schudden.

Heerlijk zwierig pak en mooie kleur! De schoenen en tas vind ik ronduit lelijk.

Wat een schitterend pak en de capemouwen fantastisch! Ik vind het juist geweldig dat ze in het roze gaat, het mag er voor mij niet dik genoeg op liggen omdat ik het vreselijk vind dat er door sommige mensen zo’n haat is tegen homo’s en transgenders etc.

Best een leuk pak. De ‘badslippers’ zijn helaas ook weer tevoorschijn gehaald. Verder vind ik een roze outfit bij een bijeenkomst die draait om de lhbtiq+ gemeenschap er een beetje te dik bovenop liggen.

Leuk tasje en mooie oorbellen😁.

Heel leuk broekpak! Ik heb er toevallig pas nog op gereageerd in de ‘digitale kledingkast’ geloof ik. Staat haar echt goed! De schoenen vind ik helaas wel wat minder.
Eens met de anderen wat betreft het fuchsia-roze Gucci pak. Hoop dat ook nog eens een keer te zien!

Ik zag net bewegend beeld. Dit is echt een leuk, origineel pak dat haar goed staat. Fijn ook dat ze hier is en zich uitspreekt.

💗💗

Top outfit, volgende keer liever met andere schoenen. Maar outfit is minder belangrijk als je zo’n mooie woorden spreekt.

Leuk om dit heerlijk zwierige pak weer te zien, een goede keus voor de gelegenheid.

Qua kleur in ieder geval goed gekozen bij de gelegenheid, en dat samen met deze toespraak is toch helemaal perfect!!

Wat een tof pak, met een verassende leuke “rug” zag ik op andere beelden.En goed gekozen bij dit thema.

🏳️‍🌈🏳️‍⚧️🇳🇱 Dank Josine voor het uittypen ⌨️ van de toespraak van onze koningin, ik houd in deze enorm van dit mens❣️
👉🏼 ‘Je bent goed zoals je bent’. 🙏🏼

Net als AnnekeM & Siobhan ga ook ik zeker voor Gucci 🩷

Last edited 11 dagen geleden by PK020

Ps: Ik vermoed dat ik zalm 🍣 roze achtig – in tegenstelling tot poeder rose – Máxima niet mooi vind staan, 🙂‍↔️ idem als heur outfit tijdens het streekbezoek aan Het Hoge Land.

🤔💭 Ik ga Prinsjesdag-broekpak Toni Boltini 🎪 nog es in 👀 schouw nemen… 😉

leuke outfit, mooi die capemouwen.

Dit is nog maar één foto en onze queen krijgt sowieso 12 points voor haar roze outfit bij dit bezoek.
Inmiddels meer foto’s en bewegend beeld gezien en het pak is nog leuker dan ik dacht.
Op de site van het Koninklijk Huis staat de gehele toespraak van Maxima (in het Engels). Indrukwekkend👍👏

Last edited 10 dagen geleden by Roos

Wat een mooie goedgekozen woorden!
Ik kan het pak niet goed beoordelen. Ja eens met AnnekeM: heimwee naar t Gucci-pak!

Wat is dit toch een super leuke outfit en wat fijn dat ze zich inzet voor dit onderwerp. Van mij had ze er andere schoenen bij mogen dragen met al die regen hier.
Het zou trouwens leuk zijn als ze het roze Gucci pak weer eens herdraagt.

Last edited 11 dagen geleden by AnnekeM