Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 28 nov 36 reacties

Máxima in het nieuw bij uitreiking Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

Als het even kan, is Máxima aanwezig bij de jaarlijkse uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. En als het even kan, pakt ze ook uit qua mode. Zo ook dit jaar.

De eerste foto via de cameraman van Blauw Bloed:

Het Cultuurfonds heeft de prijs aan de Anne Frank Stichting toegekend vanwege de decennialange inzet om het levensverhaal en het gedachtegoed van Anne Frank op een creatieve en inspirerende manier onder de aandacht te brengen. Daarnaast heeft de stichting als doel om te wijzen op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en te vertellen over het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie. Aan de prijs is een bedrag van 100.000 euro verbonden.

Koningin Máxima woont het programma van de prijsuitreiking bij, waarin kunstenaars die gesteund worden door het Prins Bernhard Cultuurfonds optreden. Vervolgens reikt ze de oeuvreprijs uit aan de Anne Frank Stichting. Naderhand gaat ze in gesprek met betrokkenen.

Mode
De koningin draagt tijdens de feestelijke uitreiking een zwart-witte japon met een heel fijn werkje. Geen pied de poule, geen ruitje, maar iets er tussenin. De jurk heeft vanuit de taille een draperie en de rok eindigt langer dan normaal gesproken: op de kuit.

Foto: PPE/Nieboer

De broches zijn aangekocht via Natan.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
36 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Op zich een leuke combi jurk met cape en zwarte accessoires. Maar zonder de cape vind ik t minder mooi.

Tikje saai, maar gelukkig hebben wij de accessoires en rode nagellak😊

🙂

Onnodige aanschaf. Ze heeft tientallen van dit soort Natannetjes. Nou ja alleen de lengte is dan misschien beter. Verder saai

Vind de laatste tijd de Koningin niet echt vaak goed gekleed. Ben echt klaar met alle die Natan ruitjesvarianten. Zooooo saai en boring. Alstublieft Majesteit doet uw Zuid-Amerikaanse temperament eer aan. In veel wintercollecties zijn er genoeg felle kleuren te zien. Dat past veeeeeel beter bij U.

wauw! echt mooi!

Een wat saaie jurk, die niet goed zit. De zwarte cape en accessoires fleuren het geheel wat op. Iets kleurrijks in deze tijd van het jaar zou mooier zijn

Ja zo mooier

Deze foto’s op Daily Mail zijn een stuk beter en geven een eerlijker beeld over de kwaliteit van deze set. Ik blijf het zeggen: er is goed en eerlijk beeld nodig om een oordeel te kunnen vormen over een outfit. Er is waarschijnlijk wel nagedacht over de gedempte kleurencombinatie van grijs en zwart (en killer make-up), de setting was immers zeer kleurrijk.

In plaats van de bruine ruitjes van vorige week nu een zwartwit ruitje.
Eens met de opmerkingen over meer kleur. Waar is de knalroze jurk en die knalblauwe jurk?

Ze had beter het pak van foto twee aan kunnen trekken.
Ze heeft zoveel van dergelijke jurken: trek dan een exemplaar aan met iets meer kleur of iets meer pit. Ik vind de lengte niet leuk, de flap / flodder niet nodig en de kleur niet veel voor haar doen.
De twee dames hebben duidelijk hun best gedaan.

Ik zag de foto op facebook voorbij komen en het eerste wat ik dacht was…. ai dat zit niet mooi bij de boezem. Verder een prima jurk. Gelukkig wat kleur erbij door de rode nagels.

Ik vind het een leuke jurk. Ik vind het gezeur over te strak altijd zo raar. Een maat groter maakt meteen dikker. De pasvorm zou misschien wel beter kunnen en Maxima moet beter ondergoed dragen en haar haar vast doen, dan is het meteen een ander plaatje. Ik heb helemaal genoeg van capes of jassen die niet normaal aangedaan worden.

Als je kleding op maat gemaakt wordt, kun je toch niet spreken van ‘een maat groter’? Met haar budget zou het moeten lukken om goed passende kleding te laten maken!

Ik begrijp je reactie op mijn reactie niet helemaal. Pasvorm en een maat groter heeft toch niks met elkaar te maken? In ieder geval niet in mijn reactie, dus ik begrijp het niet helemaal.

Helemaal mee eens!👏

Deel uw mening juffrouw annie.
Als het pret a porter zou zijn dan zijn daar meestal ruime zomen/ naden voorzien (een 4 tal cm in totaal ) zodat aanpassingen vlg lichaam steeds mogelijk zijn.
Het totaalbeeld wat we te zien kregen is mi weinig opbeurend .

Op zich een leuke jurk maar niet heel bijzonder. Te strak rond de boezem en de buik waardoor het te klein oogt. (Heb wel eens gehoord dat dit de wens van Máxima is). De jas is ook altijd een puntje, aan of om. Ik denk dat er leukere alternatieven zijn voor deze tijd van het jaar. Een leuk jasje, korte coat, maar trek hem dan gewoon aan. En het haar……….tja waarom niet een goeie coupe, hair in-wave, zodat het wat voller wordt en wel los gedragen kan worden…..

Er zal wel een praktische overweging zitten achter de keuze om keer op keer de jas over de schouders te hangen in plaats van op de juiste manier te dragen. Toch lijkt me deze reden ondergeschikt aan:
1. De mode-ontwerper die zijn kleding gedragen ziet worden op een manier die niets doet voor het model.
En bovenal:
2. De organisatie/ persoon door welke/ wie Máximá ontvangen wordt. De boodschap die uitgezonden wordt: “Ik wil hier zo snel mogelijk weg, dus ik zorg dat ik zo weinig mogelijk tijd besteed aan het aan- en uittrekken van mijn jas.”

De jas over de schouders – Maxima’s ‘signature look’ – opvatten als time management. Hilarisch. Daarom speciaal voor jou: Klazien: https://www.youtube.com/watch?v=JKBClzaBi00&t=348s
>

Superleuk !!! Zoals alleen van duin dit kan brengen !!!

Hahaha JRN die kende ik nog niet. Toepasselijk 😀

Geweldig! 🤣

Helaas, het is moeilijk om positief te zijn inderdaad! Waarom toch weer zo’n jurk waarbij het idee best aardig is en de uitvoering tekortschiet?
En de foto buiten is inderdaad wel heel onflatteus. Is de jurk zo strak dat er geen goede bh meer onder paste? Accessoires zijn aardig. Haar, tja ik val in herhaling, maar ik zou de schaar erin zetten. Op zich snap ik dat ze het ook los wil kunnen dragen.

Mevrouw rechts fantastisch!!
Kleding van de zo leuke Mevrouw links doet mij aan een eskimo outfit denken.
Máxima te strak te strak te saai.

Dit model jurk zal wel nauwsluitend behoren te zijn, maar ik vind een iets ruimere pasvorm mooier. De mantel/cape staat keurig.
Deze imposante broche komt naar mijn idee beter uit op een effen ondergrond, zoals bv op de getoonde beige top. Een lange zwarte kralenketting( wat grote kralen) zou wel leuk afsteken tegen het ruitjesdessin van de jurk.
Ik mis de staart of het grappige knotje wat ze onlangs had…..!
Schoenen en tasje prima!

Op zich een heel leuke jurk. Zou hem graag hebben. Maar dan iets korter en niet zo strak zittend. En…..met een goed passende bh eronder.
Nu moeilijk te zien of er rimpels of plooien over de buik lopen. Beide zou ik een minpuntje vinden.

Maxima’s lach is geweldig, de broche ook.

Zou ook graag een positieve bijdrage leveren, maar helaas. De ruitjes jurk is veel te krap, tekent heel erg af. Waarom weer een te kleine jurk kopen? De kleurencombinatie doet niets voor haar, heel jammer. Trek de cape alstublieft eens gewoon aan en even de haren opdraaien is ook wel zo aardig. Oei oei, laten we het maar toeschrijven aan de ‘maandag blues’, daar hebben we allemaal wel eens last van, morgen beter!

Ze ziet er keurig uit, maar wat zou het fijn zijn geweest als de nieuwe aanwinst wat kleuriger was. Misschien dat ik bij betere foto’s wat enthousiaster word. Ben liever positief dan kritisch, dus eens met Christel: prachtige make up en re lijkt weer voor een mooie statement broche gekozen te zijn!

Pffff… lastig hoor… ik wil zo graag positieve bijdragen leveren..😁 de jurk is niet goed zichtbaar, maar de foto lijkt erg ongelukkig gemaakt.. zou niemand Maxima adviseren met betrekking tot lingerie? Als goede lingerie wordt gedragen vallen de tops waarschijnlijk mooier.. nu lijkt het wat te trekken.. en ja…Maxima heeft nu eenmaal geen volle haardos..die losse piekenvind ik vaak wat onverzorgd ogen.. maar haar make-up is prachtig ( om toch een beetje positief te eindigen) 😇

Wat mooi: dat rode pak van de dame rechts op de foto! De japon van Maxima wil ik eerst wat beter zien voor ik een oordeel kan vormen.

Je kan je zo mooi niet kleden, maar als je haar niet goed zit ……

Mijn eerste gedachte: mwah!

Ik vind de mevrouw naast Maxima leuker gekleed, niet zo saai. En dat rode pak van die andere mevrouw vind ik ook heel mooi.