Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 31 aug 75 reacties

Máxima draagt outfit Koningsdag 2023 tijdens streekbezoek

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen vandaag een streekbezoek aan de Gelderse Vallei in de provincie Gelderland. Het koninklijk Paar bezoekt de gemeenten Nijkerk, Barneveld, Scherpenzeel, Ede en Wageningen. Publiek hoeft niet bang te zijn om Máxima over het hoofd te zien, want ze draagt haar felgroene outfit van Koningsdag 2023.

Rode draad in het bezoek zijn de transformaties die de streek ondergaat. De Gelderse Vallei, bestaande uit veen- en zandgronden, is uitgegroeid tot een toonaangevende Foodvalley. De vijf gemeenten onderzoeken ook hoe zij het industrieel en natuurhistorisch erfgoed in de streek kunnen behouden door het nieuwe bestemmingen en functies te geven. Daarnaast zorgt het vrijwilligersleven en de sport in de regio voor versterking van sociale verbindingen. Tijdens het streekbezoek komen deze thema’s aan bod.

Mode
Outfit: lange rok met sierlijke striksluiting + top met boothals en aangeknipte mouwen, gemaakt van gerecyclede zijde
Label: Natan
Eerder gedragen: ja, op Koningsdag 2023

(c) Rick Evers
31-08-2023 Streekbezoek Gelderse Vallei. © PPE/Nieboer

Máxima op Koningsdag 2023:

Máxima’s haardecoratie gaat al bijna tien jaar mee en komt uit het atelier van Fabienne Delvigne.

16-11-2013 © PPE/Nieboer

Máxima’s tasje van Marina Raphael werd eerder gebruikt door prinses Ariane.

(c) Rick Evers/PPE
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
75 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mooie outfit. Maar van deze haardecoratie ben ik niet zo gecharmeerd. De groene vond ik mooier staan.

Net Blauw Bloed van vanavond terug gekeken en dan zie je (even het beeld op een paar punten stilgezet) dat de top van heel fijn gebreid materiaal is gemaakt. Vakwerk dat de kleuren van beide afzonderlijke stukken zo mooi matchen.
Bij bewegend beeld zie je ook beter hoe top en rok vallen.
Ik ben en blijf enthousiast over deze set.

Ik vind deze groene combi niet mooi. Rok ziet er gekreukeld uit. En de top vind ik raar zitten waardoor het Máxima onnodig dik lijkt. Ik vind Natan sowieso niet zo geschrikt voor Máxima. Het lijkt vaak of het te strak is. Het zal wel erg lekker zitten of zo. Want Máxima kan overal haar kleding kopen dus waarom steeds weer natan.

Wat een lelijke combinatie. Groene jurk. Beige, korte regenjas. Witte open schoenen, … . Niet mooi.

De witte haar decoratie maakt het geheel een beetje klederdracht vind ik icm de wij uitlopende rok

Voor degene die zich afvragen wat er met de stof is gebeurd sinds Koningsdag, ik heb deze foto gevonden, helemaal onderaan de pagina, die even goed inzoomen en dan zie je dat het al een, naar mijn mening, helemaal niet zo’n mooie stof was.

https://blauwbloed.eo.nl/royaltynieuws/zien-de-leukste-fotos-van-koningsdag-2023

Vlg intro josine is het gerecyclede zijde en dus diervriendelijk. Is een ander procede dan de “gewone” zijde.

Oeps, daar had ik dit keer overheen gelezen.

Dan snap ik er al helemaal niks meer van dat ik, en meerderen, het er uit vinden zien als een soort t-shirt stof, of zoals ik het beschreef, als een soort fleece.

Nog even ter aanvulling, u bent de enige reageerder die het heeft over T-shirt stof en fleece, er zijn geen ‘meerderen’ die iets dergelijks geschreven hebben wat betreft indrukken over de stof.

Dan moet je nog maar eens lezen, ik heb reactie(s) gezien dat het nu op een gewone t-shirt stof lijkt.
Ja en dat fleece ben ik de enige in, krijg ik nu straf?

Begrijpend lezen is een groot aandachtspunt in Nederland, daar scoren wij nederlanders (internationaal) over het algemeen “minder op”. Verder, ‘straffen’ blijkt uit vele (internationale) onderzoeken niet bevorderlijk te zijn, positieve feedback daarentegen wel. Positief probeer ik u te bewegen om alle reacties nog eens aandachtig te lezen, fijn weekend verder.

Nee helemaal niet ina. Het gaat echt om een dikkere draad dan gewone zijde.Bij gewone zijde worden de cocons met de draden die de rupsen produceren gekookt, bij gerecyclede zijde komt de rups uit het cocon en worden de cocons tot vezel verwerkt.

Dank voor uw toelichting, weer wat geleerd 🦉

Er wordt bij zijde wel eens een andere draad mee geweven, dat kan katoen of linnen zijn .
Waarschijnlijk om de stof sterker te maken, maar er wordt ook wel eens mee gesjoemeld, helaas

Ja er kan van alles en er wordt ook van alles gedaan. Soms worden ook achtergeblevën zijde draden van bv sari weefgetouwen gerecupereerd. Al goed dat er toch gepoogd wordt om zo weinig mogelijk verloren te laten gaan .

Hoi Elisah,
Zijde heeft van alle natuurlijke materialen de sterkste trekkracht. Het zou dus de stof eerder verzwakken dan versterken.
Andere materialen worden soms mee geweven om het goedkoper te maken, of het andere eigenschappen te geven (stugger, ander uiterlijk enz.).

Dank je wel voor deze uitleg.
Omdat je met zijde voorzichtig moet omgaan , nam ik aan dat het een tere stof is……. niet dus .
Maar wel een heel mooie stof.

Ik zie geen lelijke stof, maar wel een stof die soepeler valt dan ik dacht, althans wat de rok betreft .
Wat mij wel weer opvalt is dat de groene haardecoratie zo veel mooie hierbij staat dan de beige van gisteren.
Alle veranderingen zijn niet altijd verbeteringen.

Nou, de top doet me denken aan dat geruwde syntetische fleece als je het van zo heel dichtbij bekijkt.
Ieuwww ziet er vies uit.

De rok lijkt me van satijn of linnen ofzo.

Top en rok vind ik erg mooi. De haardecoratie niet. De kleur komt min of meer overeen met haar haarkleur, de groene versie van de haardecoratie vond ik mooier. De schoenen zijn echt mijn favoriet. De ballerina’s niet. Ze had beter, zoals eerder opgemerkt, laarsen erbij kunnen dragen

De kleur van de jurk is mooi, vrolijk. Maar het geheel is mi terug van alles wat.
De jurk zelf met de t-shirt halsboord vind ik qua stijl niet te combineren met de eerder geklede haardecoratie en daaronder het gestylde kapsel. De look op koningsdag met de haarband en het losse haar vind ik duidelijk coherenter.
In globo en zeker ivm de schoenen ben ik het eens met pk 20 hieronder : mss beter eerst weerplaza .nl consulteren en dan alles – ook de kledij – hierop af te stemmen eerder dan de koffer vol te stouwen met noodweerattributen.
Of : Gezien maxima ruime gevulde kasten heeft kunnen mss 2 ensembles voor bereid (strijken enz) worden zodat voor vertrek nog kan geschakeld worden ifv weersvoorspelling.

Ik kon er de vinger niet opleggen maar idd, combi T-shirt hals en los haar + haarband completeert wat betreft deze outfit beter.

We mogen toch hopen dat er zoals jij schrijft twee sets klaarliggen?
En een derde (zwarte) versie voor onverwachte “noodsituaties”.

Stralende kleur! De ballerina’s vele malen leuker dan die witte schoenen. Zijn die ballerina’s misschien van Zara? Veel zilveren ballerina’s daar.

Het lijkt dat Máxima (in navolging of net als Laetitia) ook de zilveren haren heeft omarmt! Staat haar mooi!

Kleurrijke outfit met minder geslaagde haardecoratie. Tsja, het was Hollands weer en dan snap ik de trenchcoat (gewoon praktisch), maar ik vind het minder mooi.

Ik vind de groene Natan outfit heel erg leuk. En ik bof vandaag, want Maxima draagt daarbij haar groene bloem oorbellen van juwelier Simons. My old time favorites:)

Het blijft een leuke outfit! Goede kleur. De haardecoratie is ook erg mooi maar valt helaas een beetje weg. De groene van koningsdag vind ik leuker staan. Maar prima keuze voor dit bezoek.

Ik vind haar gezicht veranderd, gevulder ofzo, of ben ik de enige die dat vindt? Of mogen we het daar niet over hebben? Afijn. Ik vind het een mooie jurk, stond beter op Koningsdag zoals al gezegd maar de jurk is wat mij betreft een blijvertje.

Ik verbaas me er over dat er mensen zijn die vinden dat de outfit te snel achter elkaar wordt gedragen, terwijl er toch echt 4 maanden tussen zitten, in het voorjaar en in het najaar.
Dragen jullie zelf een nieuw kledingstuk dan weer pas over een jaar ofzo? 🤔

Ja door de kleur dan. En ook wel door de opvallende rok denk ik

Vind ik ook hoor Ina, eerst hoor je dat ze meer moet/kan herdragen. En dan doet Máxima dat is het weer niet goed. Trouwens…..ik heb 365 setjes in de kast hangen😂😂

Precies, ze kan het nooit goed doen voor iedereen 😉

Ohwwww, ja, dán kan je een jurk maar 1 keer per jaar dragen 😄

Een vol programma en een goedlachse koningin in een fleurige jurk die haar prima staat!
Kapsel is met name aan de voorkant heel leuk, maar deze aardige haardecoratie vind ik qua kleur minder geslaagd dan de groene die met koningsdag gedragen werd.
Bijpassende oorbellen, prachtig tasje en fijne schoenen: goed gekozen.
De regenjas was even een noodzakelijk kwaad en wat minder flatterend, evenals de handige schoentjes, maar ik stoor mij er echt niet aan hoor, want het was een streekbezoek en geen groot galafeest.
Elders ook zulke mooie, duidelijke foto’s…. tevreden met ons koningspaar op deze dag!😊

Dat vind ik persoonlijk wel een bijzondere opmerking wat je schrijft. ‘De regenjas is wat minder flatterend, even een noodzakelijk kwaad, evenals de handige schoentjes…’want het was een streekbezoek en geen groot galafeest’. Aangezien ik zelf in deze streek woon en erheen had kunnen gaan (wat ik niet gedaan heb), vind ik dit niet echt een fraaie opmerking voor mijn streekgenoten. Waarom mogen zij geen koningin zien die duidelijk haar best deed er goed verzorgd uit te zien en rekening hield met (passende) regenkleding als je het daar over wilt hebben. Zijn mijn streekgenoten minder belangrijk dan de ‘hoge mensen’ bij een groot gala feest? Toch maar even nadenken voor je zulke dingen schrijft zou ik zeggen.

Dag Nel123, wat leuk te lezen dat wij streekgenoten blijken te zijn.
Ook ík heb ervoor gekozen niet te gaan kijken, al kwam het koningspaar vlak in mijn buurt op bezoek, maar ik had elders verplichtingen en heb dus achteraf genoten van de mooie foto’s.
Vervelend te merken dat je mijn reactie als negatief voor onze streekgenoten hebt ervaren.
Dat was geenszins de bedoeling.
Ik wilde duidelijk maken dat het voor mij verschil maakt bij welk soort gelegenheid iets gedragen of gecombineerd wordt.
Specifiek: een in mijn beleving minder flatterende jas aantrekken over een galajapon zal op een galafeest méér detoneren dan tijdens een streekbezoek.
Voor mij heeft het dus niets te maken met de personen die aanwezig zijn maar met de gekozen kleding bij een bepaalde gebeurtenis.
Trouwens, leuk om op de foto’s ons koningspaar in onze eigen omgeving te zien hè?!
Geeft toch een speciaal gevoel.

Ja snapte je bedoeling wel hoor, maar ik dacht even: ik gun onze streekgenoten ook een mooie outfit, waar zorg aan besteed is. Heb de foto’s bekeken maar kan niet precies de locaties aangeven, maar wel heel mooi zo in ‘onze streek’. Was niet in de gelegenheid te gaan kijken anders was ik wel gegaan denk ik.

Helemaal eens Nel123, met je omschreven gunfactor richting onze streekgenoten.
Ook wij willen met elkaar zo graag trots zijn op ons koningspaar hè!

Goede en leuke gewoonte deze streekbezoeken met die gevarieerde programma’s. Fijn deze outfit weer terug te zien… maar ja wat voor jas past daar nou over? Ik zou t niet weten. Waar ik woon trouwens geen druppel gevallen. Mijn nieuwe regenjas hangt ondanks veel regen deze zomer nog ongebruikt in de kast.
Kleur groen staat Maxima super.
Volle week voor onze queen met dat NewYork-moment.

Ik vind het nog steeds een mooie jurk. Maar het hoofddeksel is te flets hierbij.
Waarom hiervoor gekozen als je programma kent en de weersvoorspellingen? Zo’n trenchcoat over de jurk is geen gezicht. Een mooi broekpak lijkt me geschikter. Er hangen genoeg in de kast.

Een trenchcoat is van alle markten thuis. Kan zelfs over een avondjurk.

Alles kan, maar of het mooi is? 😉

Ik vind het een leuke outfit, lekker opvallend in de menigte en frisse kleur voor een druilerige dag. Ook leuke accessoires erbij, de gouden ballerina’s zijn ook leuk, alleen had ik een paar hippe regenlaarsjes aangetrokken voor zo’n zompig klompenpad. ik vind haar kapsel heel mooi gedaan, met knotje en haardecoratie.

Ik zou zelf deze outfit niet zo snel al weer opnieuw aangetrokken hebben, en ik vond dat haar haar op Koningsdag (veel) mooier zat. Het kleurloze hoofddeksel maakt haar bleek.
Verder een aardige outfit, geen topper. Het gehannes met ballerina’s en een regenjas die totaal niet bij de outfit past vind ik wat amateuristisch aandoen. Ik zou zeggen, trek toch gewoon iets praktisch aan als je van tevoren weet dat je door de modder gaat banjeren (bijv. een leuk broekpak met laarzen zoals al eerder gesuggerreerd werd).

Mee eens, juffrouw Annie. Ik weet niet of het door de accessoires komt of de setting, maar de jurk oogde op koningsdag mooier.

Ik denk dat ie gewassen of gestoomd is. Nu lijkt de top meer een gewoon shirtje, de glans is er af? En de rok niet?

Outfit staat leuk en lijkt me vooral erg comfortabel dragen maar inderdaad minder goed idee deze kleding twee keer zo kort achter elkaar te dragen.

Ik ben niet enthousiast, rommelig geheel met de trenchcoat en de accessoires doen wat oubollig aan.

Ballerina’s in de achterbak? Dan effe goed nadenken of beter schoeisel niet gewenst is qua weersvoorspellingen en de paden die betreden gaan worden en zo. Alweer vind ik het wat miezerig overkomen tijdens een streekbezoek.

Oh ja, een streekbezoek is een soort van koningsdag in het klein. Aub niet een zeer kort geleden opvallende jurk herdragen tijdens een soortgelijke gebeurtenis, er hangt vast wat anders in de kast inclusief prachtige laarzen en een mooi bijpassende jas.

Op alle punten: eens! (scheelt mij weer schrijfwerk 🙂 )

😉

Dank je wel voor de link P J Hoogeveen, veel leuke nieuwe foto’s

Hmm, ik vind het een fantastische outfit en hij staat Máxima prachtig, maar deze keer vind ik hem veel minder mooi tot z’n recht komen. Het bovenstuk lijkt ook heel anders te vallen dan tijdens Koningsdag. Ik vind dat ze wat bleek en moe oogt, ik hoop oprecht dat het goed met haar gaat. Kan me voorstellen dat die eerste dagen werken na de zomervakantie ook extra zwaar kunnen vallen. Het geheel van vandaag vind ik wat ouwelijk, waar ik de look op Koningsdag juist echt heel vlot, elegant en fashionable vond!

Het koningspaar net ontmoet: hand gehad van Willem-Alexander en Maxima ;-). De jurk staat haar erg mooi, vind ik. Combinatie van tas, hoedje en schoenen in dezelfde kleur maken het echt af en één geheel. Haar vond ik wel een klein minpuntje. En verder: wat zijn het hartelijke en gewone mensen!

Nooit meer handen wassen! ,🤣😉

Wat leuk! 👍

Goede keuze om dit setje weer te dragen.
Kleur staat haar goed.
Zelf zou ik het deze keer met dr.blauw of zwart hebben gecombineerd.
Deze witte schoenen vind ik niet geweldig hierbij.

Ik blijf dit een heel mooie combi vinden. Kleur staat Maxima erg goed en valt lekker op.
Hier gebruikt Maxima, net als koningin Elisabeth dat altijd zo goed deed, een opvallende kleur zodat ze goed voor iedereen te zien is in de drukte.
Ik zag op Blauw Bloed dat ze haar witte blokhakken van Natan aanheeft en tijdens een wandeling in het groen leuke sierlijke zilveren of gouden ballerinaatjes draagt met een bandje.

Welke schoenen draagt ze dit keer?

Hoi Royal Ellen,
Bij Blauw Bloed staan wat meer foto’s en beschrijving: dezelfde witte blokhakken van Natan als in Rotterdam, maar tijdens een wandeling in het groen zilveren of gouden ballerina’s.

Hoi Roos, waarom ‘overrule’ je mijn antwoord aan Ellen? Zie je het niet of weet je het beter?🫣

👍🙌

Tuurlijk

Hoi Catherine, ik verbaas me over je antwoord naar Roos…dit is echt een soort van vrouwen gedoe in de puberteit…moest hier even op reageren….de schoenen lijken mij lekker lopen.

Hoi Tess, waarschijnlijk doe je net mee, leuk, hoe meer zielen hoe meer vreugd, maar ik zie dit toch anders. Als het mij gebeurt dan haal ik mijn reactie weer weg, omdat ik dat gewoon naar de ander toe aardiger vind. En verder zoals de moderatoren van MKM hier zeggen ‘wie de schoen past trekke’ hem aan’.

Ik loop al wat langer mee op deze website…maar ik reageer bijna nooit…ik vind de meeste commentaren interessant…maar deze keer trekt U de schoen aan en het past U

Dank je wel Tess

Catherine,
Ooit gehoord van vlak naar elkaar posten?! Dus het antwoord van jou was nog niet zichtbaar bij mij.
Triest dit!

Nou niks triest hoor😸, zie mijn reactie aan Tess.

Ik verwijs naar de site van BB en daar staan weer andere foto’s en info op dan jij had gegeven. Waarom zou ik dan mijn post weghalen?

Dezelfde witte pumps (🥴) als met Koningsdag en tijdens de wandeling gouden ballerina’s met bandjes. (Nouveau)

Inmiddels gezien. Ik vind het een allesbehalve flatteus geheel helaas. Een mooi broekpak (dat ook kan opvallen), met stevige wandelschoenen er onder: tien keer beter dan een rok/top-combinatie met vreselijke witte schoenen die dan weer gewisseld moeten worden in ballerina’s, en dan ook nog met een regenjas er half over heen…

Deze koningsdag 2023 outfit vind ik niet mooi. Vooral de top heeft een raar model wat je goed kunt zien bij armbewegingen. De rok valt niet soepel. Ik ben wel dol op de kleur, maar door de stofkeuze en doordat het geheel effen is, oogt het mij wat te massief. Alleen de tas vind ik echt leuk.

Frisse outfit. Ik vind de top heel mooi en had graag gezien dat de rok van een zelfde soor soepele stof was gemaakt. Nu zo stijf. Leuk met de roomwitte accessoires, maar i.p.v. een sjaal/stola had ik voor een jasje gekozen.

Vreselijk de ballerina’s en de trenchcoat bij deze rok. Een ander schoen met een lage hak had toch veel leuker gestaan en een kek kort jasje.

Ze is in haar groene tijdperk 😉
De jurk vind ik best een aardig model hebben maar de kleur, net zoals die limegroene kleding die ze heeft, vind ik lelijk.

Waar ik me vaak over verbaas, dan heeft ze iets, dit keer de haardecoratie, al 10 jaar, dan lijkt ze zuinig, maar aan de andere kant koopt ze dan jurken of broeken waarvan ze er al verschillende van heeft maar er dan net, bij wijze van spreken, een knoopje anders zit.