Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 jun 37 reacties

Máxima draagt in Brazilië een kleurrijke strepenrok

Na een huwelijksfeest in Jordanië is Máxima nu in Brazilië voor een VN-bezoek. In deze blog lees je meer over de mode van dag 1.

Tijdens het bezoek staat het verder bevorderden van financiële inclusie centraal, gecombineerd met de thema’s ‘financiële gezondheid’ en ‘inclusieve groene financiering’.

Sinds Koningin Máxima in 2012 een VN-bezoek bracht aan Brazilië is er op het terrein van financiële inclusie grote vooruitgang geboekt. Van de volwassenen heeft nu 84% een bankrekening of maakt gebruik van andere formele digitale financiële diensten (Global Findex 2021). Toch kunnen 27 miljoen volwassenen nog niet veilig sparen, zich verzekeren of investeren in een betere toekomst. Het gaat met name om mensen met een laag inkomen, vrouwen en kleine (boeren)bedrijven.

Mode
Rond 2016 schaft Máxima een veelkleurige rok met strepen aan bij modehuis NATAN. Het ontwerp begint hoog en strak in de taille en loopt vanaf heuphoogte uit. Hoewel de rok zich leent voor blouses in heel uiteenlopende kleuren, houdt de koningin vast aan een oudroze blouse. Zo ook vandaag.

(c) Brunopress/Schoemaker

Bij het debuut in 2016:

(c) RVD/Jeroen vd Meyde

Sinds het debuut is de set vier keer in beeld gekomen. Benieuwd wanneer óf wil je de rok en blouse sterren geven, klik dan hier.

Máxima draagt vandaag weer haar zalmroze pumps van Natan. Op Koningsdag droeg ze de witte versie ervan.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
37 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtige kleur deze pumps

Een mooie rok met leuke kleurige streepjes. Leuk dat ze hem weer draagt. Een gele of oranje top zou er ook leuk bij staan. Leuke schoenen in een mooie kleur, passen er goed bij. Het kapsel is jammer, een kortere boblijn zou beter zijn. Maar dan kan ze het niet meer opsteken en dat is ook weer jammer.

Rok vind ik te stijf uitstaan, wel mooie kleuren met de top, de schoenen vind ik leuk! Jammer van het kapsel…

Toch jammer van de haren, extensions etc hoeft van mij absoluut niet. Ik hou van puur natuur. Maar even een mooie speld of staart erin is geen overbodige luxe.

Wat betreft de schoenen: ik vind ze leuk, krijg alleen niet het idee uit mijn hoofd dat links en rechts verwisseld zijn. Op de een of andere manier klopt er optisch iets niet aan dit design voor mijn gevoel.

Deze rok met daarop een gele top, lijkt me heerlijk. Geen fan van de schoenen, vind ze niet heel tijdloos en wat grof, zitten waarschijnlijk wel comfortabeler dan de pumps van Sergio Rossi.

Waarom iedere keer weer commentaar op het kapsel van Maxima. We weten het intussen wel en het begint wat eentonig te worden.

Ja, dat is wel zo maar de vraag is: waarom doet ze er toch niets aan? Het is gewoon beschamend. Op deze vraag hebben we nog steeds geen antwoord. Josine, weet jij het? Help!

De rok is van te stijve stof, staat zo wijd, net of er een hoepel onder zit. Kleuren wel mooi. De top is te flets van kleur, er zitten andere, frissere kleurtjes in de rok. De schoenen vind ik wel leuk, lijken me lekker zitten.

Niet de beste look… De wijduitstaande, stijve rok en ook de schoenen doen het voor mij niet.

Superleuke rok en ook leuke schoenen. Ze ziet er stralend uit en dat haar. Tsja dat is wel een probleempje lijkt mij. Het lijkt mij heel ongezond straks valt het alleen maar meer uit. Iemand anders noemde Diana als voorbeeld van iemand met een leuk kort kapsel. Dat is waar maar zij had ook best vol haar. Ik denk dat Maxima met haar haren niet eens zo’n kapsel kan creëren. En kort haar is best lastig zelf te stylen. Misschien toch maar een keer goed de schaar erin en een kort bob kapsel. En dan maar hopen dat het wat opknapt en gezonder wordt

Nou inderdaad, Diana had loeidik haar, zit blijkbaar in de familie want haar zussen hebben ook dat enorme dikke haar.

Leuke video, ik vermoed dat na het weekend(Jordanie) de extensions of wat ze ook gebruikt, even verwijderd zijn, zaten dacht ik ook al n tijdje, even puur natuur, ziet er dan weer iets piekerig uit, voor t Staatsbezoek naar de Zuiderburen zal ze toch wel weer met(extensions)tiptop verschijnen

Mooie rok maar een handsteamer van Jiffy (ken ik toevallig, heel handig apparaat) had ze mee kunnen nemen op reis. Dan haal je zo de kreukels eruit.
En ja, het kapsel… Ik snap niet dat je multi-miljonair bent en dan niet iets met je haar kan doen. Hoeft echt niet zo opgedoft als bij een koninklijke activiteit; ook zakelijk kan je je haar wat netter en leuker dragen. Voel je je zelf ook beter, denk ik.
Schoenen mooi; ik hoop dat het zacht leer is.

In 2016 was het haar in betere conditie dan nu. Ik zag de Jordanië foto’s en vergeleek het haar. Het lijkt me dat wat er in Jordanië is gedaan om het haar volume en kleur te geven, heel slecht is voor de algemene conditie ervan. Jammer dat Maxima niet een rigoreuze keuze maakt en de schaar erin zet. De outfit lijkt me passend voor een zakelijk bezoek. Hoewel ik de rok qua kleurstelling hartstikke leuk vind, lijkt de stof me meer iets om gordijnen van te maken. De schoenen vind ik erg leuk. Lijken me ook van heel zacht leer te zijn, dus zitten vast lekker.

In 2016, de familiefoto, daar had ze een haarstuk in, dat is duidelijk te zien, ook al omdat ze die lengte helemaal niet meer van zichzelf heeft.

Wat een super leuke rok is dit toch! Heel mooi met de roze blouse, maar bij deze schoenen was een top in dezelfde kleur nog beter geweest. Ook de oranje kreeftenketting was een mooie aanvulling geweest. Gelukkig gaat het dit bezoek om ander dingen. Hier is ze op haar best!

Last edited 10 maanden geleden by AnnekeM

Er scheelt mi iets met deze rok. Heb het fimpje bekeken : vooraan oogt hij goedzittend, achteraan is hij bovenaan te ruim. De lijnen bovenaan lopen aan de naden niet door. Denk dat de rok achteraan ook langer hangt dan vooraan en de stof is mooi maar oogt erg stug.

Op de ‘kledingkast’ foto is de set perfect gecombineerd met de oudroze pumps. Met deze muiltjes (die overigens ook nog behoorlijk hoge hakken hebben) vind ik het echt niet mooi. Het oranje van de schoenen klopt net niet met dat van de rok waardoor er samen met de blouse één kleur te veel aanwezig is. Of de blouse moet weg of de schoenen.

Schoenen prachtig, ze lijken mij ook heerlijk zitten. Rok maar er mag wel wat kleur op. Oranje blouse of de kreeft erbij. Het geheel vind ik erg mooi.

Last edited 10 maanden geleden by Chiara

Eens met Carolinamaria. Op vorige foto’s is te zien dat een goed kapsel wonderen doet.

Jammer dat wij die rok nooit gezien hebben met andere kleur blouse. Gemiste kans, zeker nu met deze kleur schoenen. Prima outfit, maar zonder de kreeft tikje flets.

Dat haar, dat ‘kapsel’! Dat kan toch echt niet? Piekerig, uitgedund, warrig en vooral raar. Dan kan ze de mooiste rok ter wereld aanhebben, maar het blijft een vlag op een modderschuit. Cringe.

Als je 18 bent kom je er mee weg, maar een vrouw van 52 niet. Het valt me trouwens op dat bijna alle royals tegenwoordig met lang haar rondlopen. Zal wel makkelijk zijn om op te steken, maar het is zo’n eenheidsworst. Mis wat dat betreft Prinses Diana nog steeds, pittig kapsel, altijd verzorgd en ze liet zien dat ook andere lengtes koninklijk konden zijn.

Last edited 10 maanden geleden by maria caro

Het is ieder geval anders en ze kan het hebben. Toen ze het aan een kant kaal geschoren had vond ik het geen gezicht. Victoria: jammer, maar ik begrijp dat daar een medische reden achter zit. Zowel Mary van Denemarken als Letizia hebben ooit een halflange bob gehad. Stond prachtig, maar was van korte duur. Sophie van Engeland en Mathilde hebben het ook ooit kort gehad, stond ook mooi(er). Althans, dat is mijn mening.

Eens. Wat vind je van het kapsel van Charlene? Dat is wellicht weer iets té pittig?
Ik snap Victoria ook niet… volgens mij heeft ze prachtig haar maar ALTIJD in een knot. Zo zonde.

Prima outfit voor VN bezoek, wellicht koppelt ze er een familiebezoekje aanvast, Sao Paulo is niet zover van Buenos Aires

Wat een mooie outfit voor dit bezoek!
Met alle respect voor andere reacties over liever een strakkere top, ben ik daarentegen juist blij met dit licht blousende exemplaar van soepele stof. Heel sierlijk en toch eenvoudig!
Een keurige rok, met leuke streep in verschillende tinten.
En wat staan deze schoenen er perfect bij!
Genoten van het filmpje, zodat we Maxima in actie zien.
Opvallend hoe ze iedereen die ze ontmoet even kort aandacht weet te geven!

Ietsje saai zo zonder de oranje kreeftketting, maar voor dit bezoek zeer geschikt. De schoenen zitten vast heerlijk en zijn prima ter afwisseling van de hoge hakken. Wat een mooie foto uit 2016.

Schoenen heel mooi, de kledingset mwah, het ‘kapsel’, ehhhh.

Ik vind deze rok niet mooi, door de video met bewegende beelden zie je nu duidelijk hoe stug en stijf de rok is, dat kan mooi zijn voor een avondjurk tot op de grond, niet voor een rok voor overdag.

Wat ik ook niet mooi vind is die wijdere bloes op een wijde rok. Het gaat hier nog nét omdat de bloes in de rok zit dus je een taille ziet maar een aansluitend truitje was absoluut mooier geweest.
Maxima doet dat best vaak, alles wijd, terwijl de “ongeschreven regel” 😉 eigenlijk is, 1 deel wijd, 1 deel aangesloten.
Maarja, zo kennen we Máxima, altijd tegendraads 😄

Deze set doet mij niets. Ik vind de rok massief ogen en de top niet mooi hierbij. Zoals eerder opgemerkt zou een meer aansluitend model top in een fellere kleur het geheel wat ophalen. Ze ziet er netjes uit en het gaat bij dit bezoek om de inhoud tenslotte!

Hupsakee, weer in haar andere rol.
Eens met Roos dat die kreeft het oranje in de rok naar boven haalt.
En wat zou een knaloranje blouse de outfit flitsend maken. Maar dat zoekt ze vandaag niet. De dossiers moeten dat.
En attent om iedereen erbij te houden.

Dankzij haar lengte kan ze dit type rok dragen.

Vind het een leuke set, maar wel een beetje flets. Met oranje accessoires is het gewoon pittiger. De schoenen vind ik heel erg leuk, en lijken me comfortabel met een hakje. Jammer dat Natan altijd van die stijve stoffen gebruikt, want het motief is wel erg leuk.

Wat zat haar kapsel in 2016 goed!! Outfit is leuk voor dit soort activiteiten, een andere iets fellere kleur top haalt het geheel wat op en maakt het frisser maar verder prima plaatje voor vandaag: love the shoes!!

Last edited 10 maanden geleden by Tony

Heerlijk weer op reis.
Rok is leuk. De schoenen vind net zwemflippers

Zwemflippers…🤣.
Ik vind de schoenen niet zo mooi, maar ze passen haar wel perfect. Beter deze schoenen, dan sandaaltjes waar haar tenen uitsteken. En dus veel te klein zijn.

Vind de combinatie uit 2016 beter door de “kreeftenketting” en oranje oorbellen, die brengen wat meer kleur in het gezicht van Maxima. De combi nu vind ik wat vaal en flets tonen.
Zou de rok wel eens met een rood/oranje (kleur van de kreeftenketting) top willen zien die iets meer aansluit.
De schoenen zijn geweldig, volgens mij lopen ze ook makkelijker dan schoenen met sierlijke dunne bandjes.
En onze majesteit heeft weer topwerk geleverd voor financiële inclusie.