Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 nov 0 reacties

Máxima draagt diervriendelijk alternatief voor leer tijdens bezoek aan Boeg B.V. & Boeg Nautic

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 18 november een werkbezoek gebracht aan scheepsreparatie- en constructiebedrijf Boeg B.V. & Boeg Nautic te Scheveningen in het kader van de Dag van de Ondernemer. Tijdens het bezoek werd ook ingegaan op de gevolgen van de coronacrisis.

Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, begon met een rondleiding door de productiehal van het bedrijf. Zij werd hierbij vergezeld door de voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof. Boeg ontwerpt, produceert en installeert constructies van onder meer kunststof en metaal. De constructies zijn bestemd voor diverse toepassingen in onder meer waterzuiveringsinstallaties en schepen. Ook maken zij objecten voor de publieke ruimte zoals metalen banken, prullenbakken en boomroosters.

Koningin Máxima werd geïnformeerd over twee specifieke projecten. Zij sprak met medewerkers over het ontwerp en de constructie van een zaai- en oogstmachine voor de productie van zeewier aan de Nederlandse kust. De machine is in samenwerking met de Stichting Noordzeeboerderij ontwikkeld. Aansluitend bezocht Koningin Máxima in de Scheveningse haven de haringlogger SCH-236 Noordster, gebouwd in 1949. De logger wordt door Boeg en vrijwilligers gerestaureerd als museumschip. In de restauratiefase functioneert het ook als leerwerkbedrijf voor MBO leerlingen. Vanwege de coronacrisis is het restauratiewerk tijdelijk stilgelegd. Tot slot sprak Koningin Máxima in het voormalige visruim met de directie van Boeg en de eigenaren van twee Scheveningse bedrijven, Vrolijk Tent- en Zeilmakerij en Pronk-Hollandvis B.V. over de impact van de coronacrisis op hun bedrijfsvoering.

Mode 
Edouard Vermeulen van het Belgische modehuis NATAN is de koning van de plooi, en sinds kort ook een prins in het rijk van verantwoorde, duurzame materialen. Zo heeft hij mantels van cactusleer in zijn collectie en koningin Máxima liet ons gisteren ook nog een ander alternatief zien: gewaxt linnen met een heuse leer-look. Ik ben fan! 

De outfit kennen we van het WEF in Davos, en de blouse is ook nog in andere combinaties opgedoken. Bijvoorbeeld met een asymmetrische ruitrok. 

Outfit van NATAN: 

Máxima's pumps van LK Bennett zijn inmiddels heuse klassiekers geworden. In 2014 deden ze ook dienst tijdens het staatsbezoek aan Japan. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments