Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 27 feb 8 reacties

Mathildes outfits van februari

Het is weer tijd om terug te blikken op de outfits van Koningin Mathilde van de afgelopen maand.

Op donderdagmiddag 2 februari bracht koningin Mathilde een bezoek aan de wereldwinkel Oxfam. We zagen haar daarbij in een donkerblauw met groen geruit broekpak van modehuis Natan.

©Natan

Clutch van Natan:

©Natan

Oorhangers van Clara Niubo:

©Clara Niubo

VN-reis Bangladesh

Na het weekend startte de Belgische koningin met een VN-bezoek aan Bangladesh. Bij aankomst droeg ze een lila pantalon en top, gecombineerd met een limegroene mantel met ingeweven lila patroon. Label: Emporio Armani.

Haar tas en schoenen komen van Giorgio Armani.

Later op de dag bezocht Mathilde een textielfabriek in Bangladesh. Ze droeg hierbij een lange jurk van Anita Dongre. Koningin Mathilde droeg deze jurk eerder tijdens een staatsbezoek aan India, het land waar de ontwerpster ook vandaan komt.

Tijdens de tweede dag bezocht Mathilde vluchtelingenkampen bij de grens met Myanmar. Ze droeg een groene knielange kurta, een soort Indiase tuniek op een groene legging. Heel gepaste kleding voor een dergelijk bezoek.

Daarnaast zagen we deze outfit in Bangladesh. Een heel toepasselijke blouse.

Tenslotte koos Mathilde op de laatste dag van haar VN-bezoek aan Bangladesh nog voor onderstaande jurk, die opnieuw heel erg past bij de kleding die inwoners van India dragen.

Terug in België

Eenmaal weer thuis, bezocht koningin Mathilde, samen met koning Filip een Turkse en een Syrische familie in België. Deze families verloren familieleden en andere geliefden bij de aardbevingen. De Belgische koningin koos voor een eenvoudige zwart/witte outfit met bijpassende sjaal.

In gesprek met de Turkse families. Foto ©Koninklijk Paleis
Foto ©Koninklijk Paleis

Koningin Mathilde bracht op 15 februari een bezoek aan het Lievenscollege in Gent, in verband met de Week tegen het Pesten. Hierbij droeg ze een roze/lila deux-pieces van Modehuis Natan.

Zoals ieder jaar, werd er op 17 februari een eucharistieviering gehouden in de kerk in Laken. Dit ter herdenking van de overleden leden van de koninklijke familie. Bij de herdenking waren koning Filip en koningin Mathilde, koning Albert en koningin Paola, prins Laurent en prinses Claire en prinses Delphine met partner Jim aanwezig. Koningin Mathilde ging gekleed in een zwarte robe manteau, die is ontworpen door Meer Couture. Haar brede haarband komt van Fabienne Delvigne.

Foto ©PPE/Nieboer
©PPE/Nieboer
Koningin Mathilde bij de kerk. Foto ©PPE/Nieboer

Info met dank aan Garderobe Royale.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
8 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Zoals altijd is Mathilde tiptop verzorgd en passend gekleed voor de gelegenheid. De donkerblauwe lange jurk vind ik prachtig qua model, dessin en kleur.

Wat is die robe manteau mooi! Dat zal maatwerk zijn.

Last edited 1 jaar geleden by siobhan

Mathilde past haar kledingkeuze meestal heel goed aan bij de gelegenheid en situatie waar ze is.
En ook vind ik dat ze alle accessoires perfect afstemt op haar kleding.
De lange jurk van Anita Dongre vind ik heel mooi, evenals de paarse jurk met prachtig Indiaas randmotief in het rokgedeelte.
Deze stijl past ook zo goed bij Mathilde, evenals het groen/blauw geruite pak met jas, wat een prima pasvorm heeft.
De zwarte robe manteau, gecombineerd met brede haarband, staat zowel zeer stijlvol als elegant!
Het zal een kwestie van smaak zijn, maar voor mij is de donkerrode bewerkte blouse in Bangladesh met wijde halsopening een misser.
Die zou ik maar aantrekken om een middagje in de tuin te werken op een zomerse dag 😉

Het pak met groen/blauwe ruit vind ik haar heel mooi staan. Oufits tijdens VN reis mooi en praktisch.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Allemaal Mooi, mooi, mooi !!! Alleen de roze jas die ze droeg bij het schoolbezoek is mi niet geslaagd .

Allereerst complimenten voor de kleding die ze droeg in Bangladesh, wat mooi passend voor daar! Alleen de outfit bij aankomst ben ik niet zo weg van, qua model jas en de kleuren. Verder vind ik het eerste pak geweldig, ook hoe het gecombineerd is.

Een topmaand.
Alles mooi en netjes en niet saai en toepasselijk en verzorgd.

Geweldig dat broekpak!! Aparte combinatie met het blauw maar zeer geslaagd. En zo mooi die indiase kleding tijdens haar reis naar Bangladesh. Mathilde ziet er over het algemeen mooi, passend bij de gelegenheid en toch vaak ook gedurfd uit!!!