Avatar foto Door Moderator Petra
België 08 dec 25 reacties

Mathilde stralend tijdens staatsbezoek België aan Duitsland

Van dinsdag 5 december t/m donderdag 7 december 2023 brachten koning Filip en koningin Mathilde een staatsbezoek aan Duitsland. Vandaag kijken we naar de elegante outfits die koningin Mathilde droeg tijdens het staatsbezoek.

Bij vertrek vanaf vliegveld Melsbroek, zagen we koningin Mathilde in een donkerblauw ensemble, met een mantel die is ontworpen door Esmeralda Ammoun. Ook bij aankomst droeg ze dit ensemble. Gezien de korte afstand die werd afgelegd, is het niet vreemd dat ze dezelfde outfit droeg.

BELGIUM FOREIGN AFFAIRS_0027
BELGIUM FOREIGN AFFAIRS_0029
©Esmeralda Ammoun

Voor de officiële welkomstceremonie, kleedt koningin Mathilde zich echter wel om. We zien haar hierin een smaragdgroene deux pieces van Natan. Haar nieuwe bijpassende hoedje is een ontwerp van Fabienne Delvigne.

BELGIUM FOREIGN AFFAIRS_0137
BELGIUM FOREIGN AFFAIRS_0174
BELGIUM FOREIGN AFFAIRS_0169

Staatsbanket

’s Avonds wordt – zoals gebruikelijk is tijdens een staatsbezoek – het staatsbanket gehouden. De Belgische koningin draagt haar bordeauxrode fluwelen japon, een ontwerp van Armani Privé. De off shoulder japon heeft hartvormige halslijn en lange mouwen. Bij de japon draagt ze het diadeem der 9 Provinciën en een nieuw collier, dat we deze week al zagen in deze blog van Josine.

Foto ©BSR
Foto ©BSR

Dag 2

Op de tweede dag van het staatsbezoek staan een aantal thema’s centraal, waaronder ruimtevaart en energie. Mathilde draagt een kortere variant van deze jurk van modehuis Natan.

BELGIUM FOREIGN AFFAIRS_0029
BELGIUM FOREIGN AFFAIRS_0057

Contraprestatie

Tijdens de contraprestatie, waarbij een concert wordt gegeven, zien we koningin Mathilde schitteren in een prachtige rode japon van Natan Couture. De japon is een en al glitter en glamour, en de asymmetrische halslijn staat Mathilde wat mij betreft erg mooi.

BELGIUM FOREIGN AFFAIRS_0279
BELGIUM FOREIGN AFFAIRS_0295

Slotdag

Tijdens de laatste dag van het staatsbezoek draagt koningin Mathilde een prachtig ensemble, dat door Christian Dior Haute Couture speciaal voor haar is ontworpen. Over de rode japon van chiffon, draagt Mathilde een perfect bijpassende zijden wollen mantel. Ze droeg dit ensemble onder andere ook tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk in 2018 (evenals de japon die ze tijdens het staatsbanket droeg).

Foto ©BSR
BELGIUM FOREIGN AFFAIRS_0005
BELGIUM FOREIGN AFFAIRS_0195

Info met dank aan ©Garderobe Royale.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
25 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ensemble van Dior is echt prachtig. Buiten draagt ze er een schitterende bontcape overheen (filmpje te zien op de site van Garderobe Royale).

Oehlala!! Wat een voorbeeld van verfijnde Belgische chique… ook in de buitenlandse ontwerpers… beeldschoon.. alle outfits zijn mooi en staan Mathilde goed.

WauW wat ziet ze er geweldig uit! De mantelpakjes zijn een beetje fifties style, staat haar goed. En die jas van Esmeralda Ammoun is echt een plaatje. Wanneer gaat Máxima bij deze ontwerpster shoppen?

Inderdaad sluit ik me helemaal bij aan

Deel uw mening !! Deze belgisch libanese ontwerpster heeft al schitterende creaties gemaakt voor mathilde !!

En hier sluit ik me bij aan, wat een geweldige koninklijke uitstraling in deze set! Modern, chique jas met hoedje, lange broek, geweldige set!

Het pak bij aankomst van Esmeralda Ammoun, schitterend
de rode outfit van Christan Dior Subliem
de beide rode avondjurken schitterend
Het groene pakje van Natan vreselijk, accenten op de verkeerde plaatsen(heupe en schouders) en slordig genaaid. Daar is Natan dan wel weer een ster in
de andere dagjurk vind ik ook niet echt je van het…..

Het ensemble bij aankomst vind ik adembenemend mooi. Wat een topdesigner is Esmeralda Ammoun. Ook het Dior-sluitstuk van het bezoek is geweldig. De rest ook mooi en vooral verzorgd, behalve het groene pakje, dat heeft aan de achterkant geen mooie pasvorm. En over de zoom is al genoeg gezegd. Wel vind ik het hoedje daarbij schattig. Evenals de andere hoedjes.

De Dior is de megaklapper van dit staatsbezoek, wat een goede aankoop😍
De rode Natan avondjurk van de contraprestatie vind ik alleen de schuine halslijn mooi. De stof en model zijn weinig vergevingsgezind voor Mathilde. Modellen die haar meer taille geven (zoals de Dior) staan haar veel beter.
De rode fluwelen avondjapon is ook beter voor Mathilde en heeft een heel flatteuze halslijn.
De jas bij aankomst is een beauty en heel goed te combineren, hoop die vaker terug te zien 👍
Het groene pakje geeft haar afhangende schouders, kleur is prima en er is iets met de zoom van de rok.
De “astronauten” jurk is leuk voor de gelegenheid, maar had ik graag gezien met een opener halslijn.
Accessoires zijn dik in orde, dat kun je aan Mathilde overlaten; altijd goed passend bij het ensemble dat ze draagt.

Fijn, dit blog over het Staatsbezoek!
Pak van aankomst staat Mathilde goed en door de jas een exclusief tintje.
Het hoedje vind ik allerschattigst, en zou ik zo over willen nemen.
Het groene deux pieces valt mij wat tegen. Ik denk dat het stijve stof is die niet soepel valt. Hoedje wel weer heel leuk!
De rode fluwelen galajapon is prachtig! Heel chique uitstraling.
De zwart gebloemde jurk van Natan kan ik niet bewonderen.
Stijfjes en saai.
De rode japon met schuine halslijn staat Mathilde prima, maar waarom zou je tijdens 1 bezoek 2 rode avondjaponnen kiezen??
Het slot-ensemble vind ik het allermooist: deze pasvorm, de schitterende stof en beeldschone plissérok staat de Belgische koningin echt beeldschoon!
En alweer zo’n pittig dophoedje….!
Deze outfit staat voor mij op nr. 1

Wat mal om tussen België en Duitsland het vliegtuig te pakken. Ze hadden beter met de trein kunnen gaan om het goede voorbeeld te geven.
Het smaragdgroene deux pièces vind ik vrij ouderwets en ouwelijk overkomen. Voor de rest ziet Mathilde er telkens weer uit om door een ringetje te halen. Mijn favorieten zijn de beige mantel bij vertrek en de zwarte Natan japon. Die kledingstukken vind ik het meeste uitstraling hebben. De zwarte jurk oogt heel modern.

Het vliegtuig werd wrschl ingeschakeld omdat er bij dit soort staatsbezoeken ook een ruime delegatie ( honderden personen ? ) -ook uit de bedrijfswereld en andere – meegaan.
Meen mij te herinneren dat filip en mathilde verder wel gebruik maken van de trein als het kan recent dacht ik nog voor kroning koning charles …

Vind dat mathilde iedere dag uiterst verzorgd en passend voor de dag /avond kwam.
Het groene pakje bij de start van het staatsbezoek kan mij het minste bekoren .
is dit nu een ballonrok of een slecht afgewerkte zoom ?

Het Dior ensemble steelt de show, zo verfijnd en elegant, kleedt fantastisch af en mooi voor deze tijd van het jaar, ofwel ‘Natan eat you heart out’🥴…

💫

De fluwelen avondjapon met stip bovenaan, en het rode ensemble van Dior een hele goede 2e, wat een goede pasvorm en met heel mooi vallende plooien.
Het groene pakje beetje stijfjes, misschien ook door de kleur, maar keurig en verzorgd.
Wat een verschil of je ons koningspaar ziet, sprankelend en vrolijk, of het Belgische, ingetogen en rustig.

….en koning Filip best wel ouwelijk ofwel vermoeid overkomend… Hopelijk betere tijden voor ons voor hem…. 🌱

Koning filip is ook de oudste van de 10 jarige monarchen. Denk dat hij volgend jaar 64 jaar wordt,

PK020, ik haak even aan over koning Filip.
Voor mij komt hij op deze foto’s over alsof hij een griepje onder de leden heeft en zijn best doet om het bezoek uit te zingen met de nodige paracetamolletjes!🫣

Alle kleding erg elegant en netjes. Het groene mantelpak vind ik niet geslaagd, de zoom van de rok zit vreemd. Op een of andere manier flatteert het op zich mooie pak haar niet.

🫣 Twee rode galajaponnen vlak achter elkaar….

😑 Smaragd groene Natan arghhh

🫢 Natan ruimtevaart …

🥰 Christian Dior yessss ❣️

👉🏼 Ps: tav outfit Christian Dior: Head and shoes = “aandachtspuntje”

De laatste outfit staat haar prachtig, de plooien vallen ook heel mooi. De avondjurken zijn geweldig, inderdaad staat de schuine halslijn haar erg mooi. De aankomst outfit staat haar erg vlot. Ik vind het groene pak van Natan het minst geslaagd, komt een beetje ouder en gedateerd over.

Dank Petra, voor deze blog. Wat heeft Mathilde mooie keuzes gemaakt tijdens dit staatsbezoek. Het rode Dior ensemble vind ik één van haar allermooiste outfits van dit jaar, echt ongelooflijk chic. Het ensemble bij vertrek uit België ook zooo mooi. De fluwelen avondjurk met juwelen een dikke 10 en ook de overige outfits zeer smaakvol.