Avatar foto Door Josine Droogendijk
België 27 jan 30 reacties

Mathilde in het groen bij nieuwjaarsreceptie

Na een rode voor de eerste en een blauwe voor de tweede heeft Mathilde voor nieuwsjaarsreceptie nummer drie een groene outfit uit de kast gehaald.

De gastenlijst voor deze receptie: de secretaris-generaal van de NATO, de permanente vertegenwoordigers van de Noord-Atlantische Raad, de leden van het Internationaal Secretariaat en de militaire vertegenwoordigers bij de NATON, en de officieren generaals van Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE).

Mathildes deux-pièces van groene zijde komt uit het atelier van Natan. Het jasje heeft een brede kraag, drie glimmende knopen en klepzakken. De rok eindigt net over de knie en heeft (helaas) een zoom die z’n eigen weg gaat.

De outfit kwam eerder in beeld tijdens het staatsbezoek aan Duitsland.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
30 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ooops wat super stijf en tuttig, komt over als een 🟩 🤖 outfit. Vind ‘t eerlijk gezegd ronduit lelijk 🫢

Mooie kleur , zoals steeds een verzorgd totaalplaatje voor mathilde ook al kon de afwerking ook voor deze natan hier en daar veel beter !!!

Morgen (dinsdag 30/01) heeft op het kasteel van Laken de laatste Belgische nieuwjaarsreceptie plaats voor de overheden van het land, wat men destijds “de gestelde lichamen” noemde (letterlijke vertaling van “les corps constitués” ?). We hebben Koningin Mathilde al in het rood, blauw en groen gezien. Welke kleur zal het morgen worden ? Geel, wit of een tijgerprint ? Wait and see.

Prachtige kleur groen. Het klassieke model vindt ik mooi, maar het valt niet goed. De rok, kraag en mouwen zijn te pompeus

De kleur is fantastisch. Het bovenstuk ook. Maar de rok maakt haar breed en t geheel massief. Had t anders gekund? Op een broek, of soepeler stof?

Prachtige kleur! Model jurk onelegant. De kraag creëert afhangschouders en de rokplooien zorgen voor een plomp heupdeel. Jammer.

Ik vind het een prachtig pak, komt heel klassiek over. Kleur is schitterend. De zoom stoort mij absoluut niet.

De kleur is prachtig maar het is een nieuwjaarsreceptie geen kerstbal, dus waarom dan een kerstboomvermomming aan doen?

De vorm klopt gewoon niet, doet niets voor haar. Wijd van onder en smal van boven het heeft de vorm van een kerstboom.

Last edited 4 maanden geleden by Marja

Ik vind het een mooi en chique pakje, kleur zelfs heeeeel erg mooi .
Als de zoom er goed was ingeperst en ook een gedeelte van de plooien, vanaf de tailleband, valt het zeker strakker en mooier.
Ik zie een keurig en smaakvol gekleed koningspaar .

De kleur is prachtig, maar ik vraag me echt af of de “valling” van de rok en de zoom opzettelijk zo zijn vervaardigd of dat er een bedoeling achter zit.

Ik vind dit geen mooi pakje; slordige aanblik, rommelig, te veel stof in de taille en de rok te volumineus in verhouding tot de bovenkant. Ook de glimmende stof kan me niet zo bekoren, doet me denken aan kerst. Volgende keer beter.

Deze stof is zeer zeker niet geschikt voor dit model rok, grove plooien, lelijke zoom en een hoop stof. Dit maakt haar plomp. Dit had een kokerrok moet zijn. Zeker omdat de kraag ook wijd valt. Beeldschone kleur dat wel en jasje model is ook leuk maar de mouwen vind ik ook niet mooi van model, valt niet mooi maar nogmaals; er zit een compleet verkeerd model rok onder. En zoals iemand hieronder al terecht! opmerkte: altijd hetzelfde bij Natan er klopt iets niet, en hierop wil ik nog aanvullen: altijd slordig afgewerkt en afgeleverd.

Ik denk juist dat een koker rok van deze glanzende stof niet mooi is,
Maar smaken verschillen,

Altijd het zelfde bij Natan, er klopt iets niet.
Mathilde is een zeer charmante verschijning en dat maakt dat je geen onaardige opmerkingen wil maken. Maar deze japon zit niet mooi, en doet niets vóór haar.

Wat ik waardeer in Mathilde en Filip is dat ze er altijd zo verzorgt uitzien. Dit is de derde of vierde nieuwjaars receptie en weer van top tot teen keurig. Het pakje is van een prachtige smaragd kleurig groen, maar ik vind het een beetje massief overkomen. Waarschijnlijk door de ,…..jaaaa, daar ben ik weer🫣de stijve stof, waardoor de zoom niet mooi valt

Volgens mij ben ik een van de weinigen die dit wel mooi vindt, goeie kleur en door het volume van de kraag lijkt haar taille juist slanker, de niet strakke zoom maakt het wat aparter, anders was het een beetje saai geweest.

Nee hoor je bent niet de enige. Ik vind het.een heel mooie combinatie. Ik vind ook dat ze slanker lijkt. En een koker rok zoals hieronder werd voorgesteld mhaw.. zeker niet met deze stof. Ik denk dat een koker rok tuttig zou hebben gestaan

De outfit heeft een prachtige kleur, staat haar goed. Maar die rok is een misser, lelijke zoom. Ik begrijp Natan niet, hoe kun je dit zo afleveren? Dat moet Mathilde zelf toch ook zien! Idd een kokerrok had het een prachtig geheel gegeven. Het jasje was zonder zakken mooier geweest, in plaats daarvan een mooi riempje er omheen. Natan krijgt van mij een dikke onvoldoende voor deze mode misser.

In mijn beleving is dit pakje van Mathilde een misser.
Het model geeft haar een pompeuze uitstraling.
Alleen de kleur vind ik mooi.

Mooie kleur, maar het pakje oogt wat ouwelijk. Als het jasje meer getailleerd is, zou het er een stuk beter uitzien.

Sorry, ik vind het niet mooi. Kleur is prachtig, maar daar blijft het voor mij bij.

Jasje is teveel van van alles, kraag zou beter staan bij de rest heel rustig en geen grote knopen en zakken.

Keurig mantelpakje in een hele mooie warme kleur groen. Ik hou erg van deze jaren 50 stijl, maar toch…ook ik vind dit ontwerp niet ideaal bij Mathilde, maakt haar breder dan ze is. Maar heel goed gedaan, om voor elke nieuwjaarsontvangst een totaal andere outfit in telkens een andere kleur te dragen. De blauwe jurk vond ik van de drie het mooist. Het mooiste kapsel bij dit mantelpakje.

Dat van de zoom is jammer, zit niet strak. Mooier zou zijn hieronder een kokerrok.

Vind het jasje wel heel mooi.

Net als de vorige keer toen Mathilde deze set droeg, ben ik minder enthousiast.
De verhoudingen zijn niet goed in deze set en passen niet bij het figuur van Mathilde. Jammer, want Mathilde en Natan komen over het algemeen heel goed bij elkaar.
Ten eerste lijkt het of Mathilde heel afhangende schouders heeft door deze te brede kraag waar haar schouders onder verdwijnen.
Van nature heeft Mathilde lange benen (altijd goed👍), maar een korter bovenlijf. Dat wordt nu teveel versterkt door de verhoogde taille en extra benadrukt door de zakken en het (te) korte jasje.
Voeg je dan nog een (te)wijde rok toe, die is gemaakt van wat stijvere stof zodat die ook wijd blijft uitstaan, dan gaat het mis.
De mouwen zijn wat te ruim, maar dat hoeft geen probleem te zijn, maar in combi met de bovengenoemde “missers” is het nu wel storend.
Kleur is mooi, maar had iets sprekender mogen zijn.

Eens, mooie kleur en stof, maar t model is niet goed voor haar, maakt haar breed

Kleur is prachtig. Ik weet niet precies wat het is, de kraag te breed, de rok te wijd? Ik vind dit minder mooi staan.

Wat een prachtige combinatie met de schoenen erbij. Top.

Ja, dat puntige van de schoenen is ook zó (ver)fijn(d) !