Avatar foto Door Moderator Petra
Koninginnenmode 10 dec 25 reacties

LIVE: Zweedse en Noorse koninklijke families bij Nobelprijsuitreiking

Vandaag is de dag dat de Nobelprijzen uitgereikt worden! Glitter en glamour in Zweden, eenvoud in Noorwegen. Kom vooral na 16:00 uur regelmatig even terug, dan verschijnen de Zweedse Royals in prachtige galajurken.

Zo kun je de outfits die we gaan zien wel samenvatten. In Noorwegen vind de Nobelprijsuitreiking voor de vrede plaats. Hier zijn koning Harald en koningin Sonja bij aanwezig, samen met kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit. Wil je meekijken? Een livestream vind je hier.

In Zweden is het een groot gala evenement. De ceremonie zelf begint om 16 uur. Maar ‘s avonds is het Nobelprijsbanket. Ik heb het al regelmatig gevolgd via de livestream, en het is echt enorm groot. Wil je het ook volgen? Kijk dan hier voor de livestream van de award ceremonie.

Ook bij het Nobel banket kun je live meekijken. Klik hier voor deze livestream.

Koningin Silvia

Koningin Silvia zien we in een kanten galajapon, met wijd uitlopend zijden gedeelte. Silvia draagt de amethisten parure.

Kroonprinses Victoria

Kroonprinses Victoria draagt een roze japon met v-hals van de Zweedse ontwerpster Camilla Thulin. Ze draagt de tiara met de 6 knoppen.

Foto’s ©Camilla Thulin
Achterkant van Victoria’s japon

Victoria’s clutch komt van Bottega Veneta. Een bekende clutch in koninklijke kringen.

Prinses Sofia (nieuwe tiara variant!)

Prinses Sofia, de echtgenote van prins Carl Philip, draagt een ijsblauwe japon met daarop een aantal 3D bloemen. De japon is een ontwerp van Ida Lanto. Sofia draagt een nieuwe variant van haar huwelijkstiara. Deze tiara heeft ze al op vier manieren gedragen, en er komt nu een nieuwe edelsteen bij. Mogelijk aquamarijn?

Koningin Sonja en prinses Mette-Marit

Koningin Sonja draagt een blauwgroene deux peaces met een dopje in dezelfde kleur. Kroonprinses Mette-Marit ziet er geweldig uit in een rode robe manteaux van Catherine Walker, met een bijpassende haarband van Jane Taylor.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
25 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Persoonlijk ben ik iets minder enthousiast over de Zweedse jurken. Victoria mooi model maar ben niet zo zeker van de kleur. Sofia .. tsja weet het niet zo goed. Mooie kleur maar hoog gesloten. Kan mooi zijn maar ben niet zo overtuigd. De jurk van Silvia vind ik echt niet mooi en dat komt door de rok die er over heen zit. Veel te wijd. Het lijken wel ballonnen waardoor ze elk moment kan opstijgen

Mooie Zweedse dames. De japon van Silvia heeft wel iets keizerlijks als ze zit. Victoria vind ik iets te veel Disney door de kleur en de plooien en Sofia is beeldschoon. Waar vind ik een foto van het bontje??
Leuk MM een keertje niet in het wit. Sonja is als altijd keurig.

Last edited 1 jaar geleden by Jens

De Zweedse en Noorse koninklijke families zagen er keurig uit, maar het is zo mijn smaak niet, De kleuren vond ik weer mooi.gekozen voor de gelegenheden.

https://pin.it/4mYGJak insta swedishroyals.
Kwam een leuke foto tegen van de Zweedse koningin en prinsessen.

ik vind de japon van victoria qua plooien lijken op die van maxima. die oranje die op vincent van gogh geinspireerd is

Eens, die vond ik ook niet mooi. Van Van Bergen was die toch? Veel te massaal.

Last edited 1 jaar geleden by Jens

Voor mij droeg prinses Sophia de mooiste jurk. Op weg naar het banket droeg ze een kort bontachtig winterjasje over haar schouders. Wat een mooie winterlook. Prinses Victoria droeg ook een mooie jurk maar ik vind de verwerking van de plooien vanuit het voorpand naar de rok niet mooi gedaan. De kleur staat haar fantastisch. Koningin Silvia vond ik deze keer een minder geslaagde jurk dragen. De extra rok van zijde over de kanten jurk vind ik niet mooi. De kleur staat haar goed.
Koningin Sonja en prinses Mette Marit zagen er beide stijlvol uit.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

WauW wat een feestje is dit toch iedere keer weer. Victoria ziet er echt geweldig uit. Wat een mooie jurk. De outfit van Sofia vik ook erg mooi. En zoals altijd zien de Noorse royals er weer heel stijlvol en elegant uit!

Sofia woaw!!!!!

Leuk ook hoe ze haar tiara zo tot haar outfit weet the matchen. Hoop dat Máxima dit ook is toe past. Eventueel de Stuart tiara met smaragden er op.

Silvia vind ik altijd top gekleed. Mooi valt niks op aan te merken.

Victoria vind ik een draak van een jurk. Afschuwelijk!! Oogt ook haast als of ze weer een oudje van der moeder uit de vorige eeuw teVoorschijn heeft gehaald.

De jurk van Victoria is een prachtig ontwerp! Had Sofia ook mooi gestaan…

Ik zag ook nog lange jurken in Noorwegen voor het diner, volgens mij. Ook leuk om te zien. Het was daar in Noorwegen wel een ontzettend serieuze zaak, kijkend naar de gezichten. In Zweden had t allemaal een hoog Sissi-gehalte. Dat is vast ook de bedoeling. Dan is dat goed gelukt. Met de jurk van Victoria als jurk waarin we ons allemaal wel eens in willen verkleden. Ik wel iig:-)

Mette Marit vind ik prachtig, wat staat dat rood haar goed! Sonja; altijd netjes.
In Zweden vind ik Victoria erg mooi, kleur staat haar prachtig, Sophia vind ik ook heel mooi (tiara is prachtig), Silvia; wat minder. Jurk vind ik minder mooi, kleur is wel mooi. Haar juwelen zijn wel prachtig.

Prachtige avondjurken.. koninklijke allure!! En het viel idd meteen op dat Sophia nieuwe stenen op haar tiara droeg, met bijpassende oorbellen.. ik vind haar tiara echt zo mooi en geweldig dat ze deze nu op allerlei manieren kan dragen.. nu nog robijnen en saffieren 😉

De avondjurken zijn prachtig, vooral die van Victoria, en wat een mooie kleur bij haar haar, dat zachtroze. Wel vind ik alle drie de jurken een vrij hoog zuurstok-gehalte hebben.
Mette Marits outfit is een stukje pittiger en moderner, hoewel de outfit lastig te beoordelen is als ze zit.

Koningin Sonja en prinses Mette-Marit zien er eenvoudig maar bijzonder stijlvol uit. Kapsel en haarband geven Mette- Marit een lieve uitstraling.
In Zweden meer pracht en praal te zien. Kroonprinses Victoria staat met haar complete outfit voor mij op nummer 1.
Prinses Sofia’s japon op nummer 2 en koningin Silvia een goede 3e plaats.
De middenscheiding in het kapsel van Sofia vind ik wat hard overkomen in het gezicht, en omdat het haar aan weerszijden daardoor wat sluik valt, vind ik de tiara niet zo mooi uitkomen. ( op foto 4 toont het beter).
Tiara en halsketting van Silvia ook prachtig!
Heel mooi om mee te kijken, Petra, en te genieten!

Wat is de blauw- groene kleur , van de japon van koningin Sonja mooi! En haar ketting, geweldig. Mette Marit ook heel mooi in het rood, en met een prachtige haarband.
De avondjaponnen, ja, mooi/ prachtig, maar daar heb ik niet veel mee.

Victoria schittert in haar jurk. Werkelijk heel stijlvol en mooi.de jurk van koningin sylvia vind ik eveneens prachtig van model en kleur.
De jurk van sofia is rustig tov de 2 andere dames maar eveneens erg stijlvol.
Mette marit staat goed in rood. Sonia komt erg klassiek voor de dag maar het staat haar .

De drie Zweedse dames zien er prachtig uit. Mette-Marit staat deze outfit met haarband ook erg goed, ik vind haar haar prachtig. Mijn oudste is ook zo blond, was ikzelf vroeger ook, maar bij mij werd het donkerder na mijn tiende, bij haar niet, ze is nu 18.

Last edited 1 jaar geleden by Oranjefan

Schitterend, die roze Thulin-jurk van Vicky – met die vele plooien !!

Heerlijk dit event waar zo vol wordt uitgepakt! Schitterende outfits!